Gå til innhold

wrd

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

Alt skrevet av wrd

  1. Blir terminert i telenor sin boks ja. De bruker fiberboks ethernet port -> Hjemmesentral -> Ruter som standard oppsett. (Hjemmesentralen har både WAN port og fiber terminering som blir brukt på deres egne linjer.)
  2. Ja, men de vil fortsatt sende deg ruter og hjemmesentral i posten. Du trenger ikke å koble dette til hvis du har en egen kjøpt ruter fra før av. (Kjekt da mange leverandører krever at du bruker utstyret dems som et mellomledd.) Bruker du Telenor sin ruter må du levere den tilbake og bytte ut med ny, men fiber boksen i veggen blir den samme. Basis utstyret er gratis, null ruterleie slik som nextgentel har.
  3. Utstyret dems er valgfritt når du bruker 'via_fiber' (dvs Telenor sin linje) så du slipper hjemmesentral osv hvis du ikke ønsker dette. Bare å koble ruter direkte i eksisterende ONT. Ellers er default utstyr fra begge to like basic & billigste made in china møk du får tak i. Veldig lite innstillinger og få ethernet porter. Slår du på både ethernet og wifi på samme enhet (f.eks IPTV dekoder med chromecast support) crasher ruteren dems da du ender opp med 2 lokale IP addresser på samme mac addresse som den ikke klarer. Merk at GC har forskjellige DNS & CDN collaboration servere enn Telenor som ikke alltid er like optimaliserte. De støtter heller ikke IPv6 og har en tendens til å endre IPv4 addressen ukentlig for de som bryr seg om dette. Bestiller du 1GB linja får du nok aldri se over 750-800 mb/s downstream selv med 2.5gbps utstyr. Men stabil iht. uptime det er den jo. Alt i alt, dårlig erfaring med GC uansett om de bruker Telenor som overleverandør.
  4. Ser ut som hosting serveren NSM bruker er under DDoS angrep (ironisk), så linken er muligens midlertidlig nede. Wikipedia har en liste over kjente BGP angrep, men vil anta de fleste ikke er offentlig kjent. Om dette er utnyttet i Norge vet bare staten selv. Angående resten kan jeg ikke svare på da det er langt utenfor mitt kompetanse nivå, men NSM sin artikkel gir mere kontekst så fort den er oppe igjen.
  5. > hva hjelper det da å se på "datatrafikken inn mot Norge"? Vil tro det gjør det lettere å unngå BGP hijacking og tilsvarende metoder brukt for tjenestenektangrep av større aktører. NSM har interessant lesestoff på dette her: https://nsm.no/getfile.php/133690-1592904184/Filer/Dokumenter/u-04_ddos_v1.0.2.pdf
×
×
  • Opprett ny...