Jump to content

benthelight

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

372 profile views
 1. Macbookpro 2019 16 tommer, amd radeon pro 5500m, windows bootcamp. Ønsker spille cs:go på en benq xl2546k i 240hz. Aktuelt stabilt over 300fps ingame på 60hz skjerm. Vil jeg kunne kjøre 240hz på en USB-C til displayport 1.4 og evt hvor får jeg tak i en?
 2. Hvor lenge må jeg gjøre dette? Jeg betaler ikke ut lønn til meg selv.
 3. Er eneeier i et AS og ønsker utbetale meg selv kjøregodtgjørelse. Er oppført som adm. direktør. Må jeg rapportere arbeidsforholdet til Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret før jeg kan utbetaler pengene og levere A-melding?
 4. Hjertelig takk for mye bra info! Er du revisor eller regnskapsfører?
 5. Tenker jeg så riktig med disse to alternatver? Alternativ 1:Gjennomføre kapitalforhøyelse på med 30.000, total aksjekapital blir 60.000. Tilbakeføre 30.000 til meg selv og etterfølgende gjennomføre kapital nedsettelse tilbake til 30.000. Back to scratch. Alternativ 2: Sette 30.000kr overkurs og føre dette mot gjeld til eier kortsiktig.
 6. https://blogg.pwc.no/skattebloggen/innbetalt-kapital-beskattet-kapital-hva-naa https://www.raeder.no/aktuelt/tilbakebetaling-av-innbetalt-kapital--skattefri-for-aksjonarene/ Jeg tolker utifra disse artiklene at innskutt kapital allerede betraktes som beskattede penger, og så lenge det er tilgjengelig kapital på minst 30.000kr i selskapet kan det betales tilbake til eier skattefritt.
 7. Eneeier i AS. 30.000 innskutt egenkapital ved oppstart. Selskapet har en godt overskudd med fri kapital på over 200.000. Kan jeg regnskapsføre innskuddet på 30.000 som "gjeld kortsiktig eier" og betale tilbake innskuddet skattefritt? https://blogg.pwc.no/skattebloggen/innbetalt-kapital-beskattet-kapital-hva-naa https://www.raeder.no/aktuelt/tilbakebetaling-av-innbetalt-kapital--skattefri-for-aksjonarene/ Jeg tolker utifra disse artiklene at innskutt kapital allerede betraktes som beskattede penger, og så lenge det er tilgjengelig kapital på minst 30.000kr i selskapet kan det betales tilbake til eier skattefritt.
 8. Jeg har trykket på en .xls fil i en phishing email inne i Protonmail appen på en iphone 11 med oppdatert OS for noen uker siden ( ikke aller nyeste uppdaterting) Jeg bruker 2FA og har skiftet passord. Er det mulig at malware potensielt har fått tak i mine emails? Grunn til bekymring?
 9. Jeg eier et AS som driver diverse online tjenester og undervisning. Selskapet investerer også i børsnoterte aksjer i USA. - Ved salg og realisering av disse aksjene kapital beskattes gevinsten. Kan jeg avskrive fradrag fra utgifter ifm bedriftens virksomhet opp mot denne type kapitalinntekt eller kun mot inntekter relatert til bedriftens aktivitet?
 10. Lytter gjerne til dine erfaringer rundt engelsk firma. Se pm.
 11. Jeg gjorde i 2018 et personlig utlegg for en laptop for mitt AS. Pengene ble ikke tilbakeført til meg før i 2019. Kan jeg tilbakeføre og bokføre dette i regnskapet for 2019 eller skulle dette vært gjort i 2018?
 12. Har du noen formening om norske myndigheter vil reagere på at lønnsmotakeren er bosatt i et land hvor det ikke betales personlig skatt på inntekt generert utenfor landets grenser?
 13. Jeg har emigrert fra Norge og er ikke skattepliktig til Norge eller medlem av folketrygden. Jeg eier et AS i Norge og ønsker ansette meg selv og utbetale lønn. Jeg er bosatt utenfor Europa. Kan jeg ansette meg selv? Isåfall skal det betales arbeidsgiveravgift ved utbetaling av lønn når jeg eller andre ansatte ikke er medlem av den norske folketrygden? Kommer kildeskatt inn i bildet?
×
×
 • Create New...