Gå til innhold

jj_

Medlemmer
  • Innlegg

    283
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jj_

  1. Det ser ikke ut til å hjelpe med økt spenning på minnebrikkene, kjørte først en tid på 2.1v og nå har jeg prøvd 2.3 volt i tillegg til økt spenning på nord-bridge der minnekontrolleren sitter. Riktige settings for minnebrikkene blir ikke automatisk satt i BIOS. Til nå har jeg justert spenning og latency til riktige verdier, men ser det er mange andre instillinger også som jeg ikke kan noe om. Kanskje noe viktig jeg har oversett der?

     

    Installerte speed-fan, et program som overvåker temperatur, vifter, spenninger osv. Ser at 12v ligger på 11.46v (innenfor 5% toleranse) og synker innimellom ned til 11.30v (som er mer enn 5% feil). Finner ingen klar korrelasjon mellom last og spenningsverdi. I BIOS er spenningen vist langt høyere, 11.97v eller noe sånt. Jeg vet ikke om dette har noe med belastning av systemet eller feilmålinger å gjøre, har ikke målt med eksternt multimeter. Ser i event log at event 41, Kernel-Power er en gjenganger som kilde for "unexpected shutdown". Noen som har noen tips? Strømforsyningen min er en ny Corsair 450w (som gitt i tidligere post). Skulle jo tro det var tilstrekkelig?

     

    Samtidig er temperaturen ganske høy, nesten 50*C inne i kabinettet. Men selv om dette er ganske mye burde det jo ikke være for mye? CPU core idle ligger på 44*C.

     

    Begynner å bli relativt lei og tenker på å kjøpe nye komponenter, men hvor skal jeg begynne? Tenkte først på hovedkortet, hva sier dere?

  2. Jeg har også samme skrapelyd/vrenging i lyden når høyttaler er aktivert under samtaler. Forsvinner ved lavt volum, men da mister jo "høyttaleren" sitt poeng. Den er riktignok ikke der under musikkavspilling, men da er lyden så tynn at det gjør vondt å høre på.

     

    Konklusjon er at høyttaleren er ubrukelig. Regner vel egentlig med at dette er kvaliteten på høyttaleren på Desire, så ingen reklamasjon. Men ellers er jeg strålende fornøyd da :)

  3. Jeg leter etter navnet på en svensk krimserie som jeg tror ble sendt som påskekrim på NRK på starten av 90-tallet. Det handlet noe om en lege som til vanlig bodde/jobbet i Stockholm, men pga handlingen befant seg i Kiruna. Det handlet om stjålne atomvåpen og koblinger til forsvaret hvis jeg ikke husker feil. Kanskje ikke så mye å gå på, men noen som husker hva den het? :)

  4. Har et Asus P5Q-E hovedkort.

     

    Pc'en brukes som en server. I den senere tid så har pc'en en tendens til å restarte av seg selv når jeg er inne på den. (surfer på nettet, ser en film, navigerer i kataloger). Alt kjører stock, ingenting er overklokket eller noe.

     

    Noen som vet hva dette kan komme av?

     

    Samt jeg opplever at jeg får en del bluescreen, og må fysisk restarte pc'en, men dette skjer som oftest når jeg ikke bruker den, når kun f.eks torrentprogramvare eller noe står og kjører.

     

     

    Kort oppsummert:

    Pc'en restarter plutselig av seg selv når jeg bruker den til enkle oppgaver. Samt den har en tendens til å få bluescreen når den kun står å idler med f.eks torrentprogramvare i bakgrunnen.

     

    Er dette et typisk 100% sikkert ram problem, eller kan det være alt mellom himmel og jord? Overvåker alt av temperaturer osv, og disse er stabilt veldig lave. Hvordan feilsøke på noe slikt?

     

    Har samme problem, nærmere beskrevet her. Mistenker nå hovedkortet. Andre som har samme erfaring?

  5. Hmm, da er vi tilbake igjen til start. PCen har fungert tilfredsstillende til nå, men fikk imorges full systemkræsj som tok med seg deler av registeret virker det som. Ingen filtyper er lenger registrert og får ikke startet noen programmer, heller ikke windowsapplikasjoner som device manager osv.

     

    PCen sto på og gjorde en plutselig reboot, uten at jeg tenkte så mye over det. Starta opp igjen i system recovery der den søkte etter feil i 20 minutter før jeg trykket på avbryt. Så da i loggen at den ikke hadde funnet noen feil foreløpig. På neste boot gikk den rett i blåskjerm med feil "memory management". Ny reboot og to feilmeldinger med ulovlig instruksjon kom rett etter at jeg startet windows. Valge å reboote manuelt og da kom alt opp som vanlig, bortsett ifra at ingenting virker da.

     

    Har som sagt kjørt minnetester uten feil tidligere, kan det være HK?

  6. Hei,

     

    Har litt samme problem som deg. Kjøpte ny pc i februar og har siden kjørt Win7 beta og RC, men nå kjører jeg RTM-utgaven. Har ikke brukt pc-en så mye i sommer og tilskrev noen bluescreens til betautgaven av Win7, men nå er jeg bekymret for at jeg har et mer alvorlig problem.

     

    Opplever i perioder plutselige reboots og bluescreens, eller at services stopper med feilmelding. Får flere forskjellige bluescreen feilmeldinger, men mener å kjenne igjen alle dine. I tillegg har jeg opplevd at etter en reboot var CMOS-innstillingene sletta, så jeg måtte inn å sette opp disse igjen. Som sagt er dette noe som kommer og går, kan oppleve helt stabil pc en uke også flere krasj på rad en kveld.

     

    Maskinvare:

    • Asus P5Q-E,P45,S-775,DDR2,ATX,2xGbLAN,
      Firewire,3xPCI-Ex(2.0)16
    • Crucial DDR2 BallistiX PC6400 4096MB CL4
      Kit w/two BallistiX 2048MB's, E.P.P
    • Intel Core? 2 Duo E7400 2,8GHz,
      Socket 775, 3MB, FSB 1066, Boxed
    • Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3
      PCI-Express 2.0, 2xDVI, HDMI, HDCP, Lite-Retail
    • Corsair Powersupply 450W, 120mm Vifte,
      6xSATA, ATX/EPS, 1xPCI-E, 20/24pin

    Mistenker RAM eller HK (ser vi har likt HK). Prøvde kjapt å kjøre en minnetest i morges med MemTest. Vet ikke om det er et bra program for minnetest, men den fant iallefall feil etter kun få sekunder. Skal se om jeg får tid til å gjøre en mer grundig test, redusere timing (står på default, så burde egentlig være ok), isolere rambrikkene og prøve flere slots på HK i løpet av helga. Setter pris på om noen har tips og komme med eller liknende erfaringer. Har du funnet en løsning for ditt system tobiasvl?

  7. Norsk Bane har oversendt et brev til stortinget der de ber om midler og fortgang i en nasjonal utredning om høyhastighetsbaner (link).

     

    Det er synd å lese hvordan regjeringen allerede virker å ha gått bort i fra sine egne forslag i NTP som fikk støtte i stortinget og erklæringene fra Soria Moria II. Kan det være så vanskelig?

  8. Kjemisk snakker man om helt identisk CO2 her så egenskapene er akkurat like og de kan bidra like mye til drivhuseffekten. Fossilt brennstoff kommer også fra levende organismer og er en del av kretsløpet. Noen tror visst det er aliens som har plassert det der, men det stemmer ikke.

     

    Det er vanvittige mengder med CO2 i omkrets i økosystemet, men det er ikke det samme økosystemet som for millioner av år siden. Det vil si at alt som dør og råtner, alle organismer som puster og slipper ut CO2 er en del av dette kretsløpet. Olje og gass og kull som hentes innenfra jordas indre er ikke en del av dagens økosystem og vi vil får netto tilstrømning av CO2 ut i atmosfæren! Så kan vi jo fortsette debatten om dette er uønsket eller ikke.

     

    At det blir mere is på sydpolen ønsker de heller ikke å snakke om. De er egentlig blitt veldig selektive på hva de kan snakke om for tiden. :tease:

     

    Mer is i forhold til når? Link?

     

    Kan dere miljøfreaker fortelle meg hvorfor vi nå får snøen i oktober med "høyere gjennomsnittstemperaturer"?

     

    Med økt Co2 i atmosfæren øker man også grunnlaget for plantevekst. Om så temperaturen går opp øker man grunnlaget på den nordlige halvkule ytterligere.

     

    Isolert sett kan man jo synes det er allright med litt mer "syden-stemning" her oppe i nord, men dette lite gjennomtenkte standpunktet virker som en fellesnevner for dere som synes klima er bånn i bøtta. Det varmere været kommer gjerne på vinteren, slik at det blir mer slaps. Det kaldere på sommeren. Det blir mer regn og dårlig vær. Og er vi riktig uheldig får vi kanskje en endring av havstrømmer som plutselig tar fra oss vårt nyvunnene "syden-vær" (eller smelter is i nordområdene). Allikevel kommer nok vi til å få det ganske så flott, i forhold til andre steder på jorda som er mer følsomme for ekstremvær og økning i havnivået.

  9. Det å kjøre elbil kommer også til å koste deg. Bare så det er sagt. Et land fullt av elbiler blir et land fullt av ladestasjoner, som koster til sammen milliarder å sette opp. Strømforbruket fyker i været. Som sagt, strømforbruk "forurenser" også, siden det slipper ut CO-2.

     

    Det er mye bedre å ha få store kraftverk som produserer energi enn hundretusenvis av små forbrenningsmotorer, ettersom virkningsgraden blir veldig mye bedre. Det kan derfor ikke sammenliknes slik du gjør. Elmotorer avgir heller ikke forurensende partikler, noe som til og med du må være enig i faktisk er en plage for folk som bor nærme store veier.

  10. CO-2'en fra eksos på en bil er ikke noe annerledes enn CO'2-en som kommer ut av kjeften til bedrevitende sosialister eller kommunister. Vi kunne like godt også si at folk bør slutte å lage så mange unger, for flere folk slipper ut mer CO-2.

     

    Dette er ikke riktig. CO2 fra levende organismer er en del av kretsløpet og bidrar derfor ikke til økt CO2 i atmosfæren og dermed ei heller drihuseffekten. CO2 som kommer fra å forbrenne fossilt brennstoff kommer i tillegg og er derfor med på å forskyve balansen.

     

    Når du mener du blir straffet flere ganger for det samme, skjønner jeg det virker urettferdig. Jeg er absolutt for høyere avgifter for forurensende biler og incentivordninger for å kjøre miljøvennlig, men det er kanskje på tide med en gjennomgang av hva de forskjellige avgiftene skal gå til, og hva de skal hete. Bompenger kan f.eks. utelukkende gå til å nedbetale infrastruktur og senkes, i likhet med avgifter på nye biler som også kan senkes en hel del (ettersom det er bedre med nye biler for både miljø og sikkerhet). Derimot kan veiavgiften endres til å hete kollektivavgift og økes (disse pengene går da direkte til kollektivtransport), det samme med avgift på drivstoff (miljøavgift). Dermed får man forhåpentligvis større aksept for de avgiftene som finnes da det vil være mulig å se at de pengene man betaler faktisk går til de formål de er tiltenkt. Og i tillegg får man stimulert til økt kollektivtransport da kostnaden ved å bruke bil påløper etter forbruk og ikke som en engangsavgift ved innkjøp av bilen.

  11. Klimaet blir ikke livstruet skadet CO2 mengden i atmosfæren halveres hvert 102 år. så alt vil rette seg opp igjen helt naturlig.

     

    Alt av CO2 vi har sluppet frem til i dag vil feks være helt borte om 204 år.

    ingen katastrofe.

     

    I tillegg har du jo helt misforstått begrepet halveringstid. Etter 204 år vil halvparten av det som var igjen etter 102 år gjenstå. Det er faktisk mer riktig å si at det aldri noen gang blir helt borte, ettersom halvparten av halvparten osv aldri helt vil bli 0.

  12. Hei,

     

    Har 5800xpress music, Netcom og versjon 21.xx eller 22.xx eller noe, den forrige iallefall :) fikk ikke til update via NSU i Win7. Noen ganger fant den ikke telefonen, andre ganger fant den ikke oppdatering. Til slutt fant den oppdatering, men var ikke istand til å fullføre. Jeg tilskriver dette problemet NSU i nåværende versjon på Win7RTM. Prøvde oppdatering via *#0000# menyen og det fungerte utmerket :) Lykke til!

  13. Jernbaneverket anbefaler dobbeltspor Farriseidet - Porsgrunn og bygger Holmestrand stasjon inn i fjellet, slik at passeringshastighet for passerende tog øker til 250 km/t. :thumbup:

     

    I tillegg er byggestart for dobbeltspor Eidsvoll - Hamar satt til september i år. Desverre er framdriftsplanen så skral at arbeidet ikke blir ferdig før om etter 10 år! Håper fremdriften kan forseres enten ved neste statsbudsjett eller neste rullering av NTP.

  14. Du kan legge til søkemotorer manuelt ;)

    Dessuten fins det ganske gode Chrome-skins til Firefox. Eksempel i kombinasjon med dette.

     

    Fine de, men det er jo ikke noe poeng når windows-linja allikevel kommer på toppen. Hele poenget må jo være å få tabbene opp på samme linje som minimer, maksimer og lukk-knappen, og dermed spare plass på skjermen :)

    "Chromin Frame places the tab bar at the top of window, and replace the title bar and window frame bringing it closer to the Chrome look."

     

    Ja, ser at den skal være sånn, men den virker ikke på FF3.5. Den andre fikk jeg ikke til å bli oppå windowslinja.

  15. En gledens dag som jeg håper vil sette presedens langt utover Norges grenser!

     

    Det er helt utrolig hvordan musikk- og filmindustrien håndterer det "nye" mediet internett. Tvang og straff løser ingen ting, men gode produkter får folk flest til å betale for seg. Det vil alltid være noen som utnytter systemet, men slik er det jo på alle samfunnsområder. Det er svinn i alle butikker, men så lenge det ikke er for stort er det bare noe man må godta.

  16. Hvis gud ville at vi skule fly, ville han gitt oss vinger.

    Med din logikk, hvorfor har du klær på deg?

    Ga Gud deg dem?

     

    Sikkerhet i fly og bil er ikke direkte sammenlignbart.

     

    Hvis du skal ta 10.000 turer, uansett fremkomstmiddel, så er det tryggest å kjøre 10.000 bilturer.

    Hvis du skal reise 10.000 mil, så er det tryggest å fly de 10.000 milene.

     

    Farene er litt større per flytur, men mye mindre per tilbakelagte distanse.

     

    Dermed er bil tryggest ved korte turer, og fly tryggest til lange turer.

     

    Har du data for å støtte disse utsagnene, eller er det bare meningsløst vissvass fra din side?

  17. 2) Pilotene har tilgjengelig oksygen i cockpit (masker), og kabin og cockpit er delvis separert, så et hurtig trykkfall i kabinen vil ikke føre til et hurtig trykkfall i cockpit.

     

    Jeg tenkte meg muligheten for at døra var åpen/ikke skikkelig låst/ikke tålte trykkforskjellen og dermed ingen skillevegg. Og at piloten ble tatt så på sengen at de ikke rakk å få på seg maskene før det var for sent. Det er ikke mange sekundene man er i stand til å tenke rasjonelt ved raskt trykkfall på en slik høyde.

×
×
  • Opprett ny...