Gå til innhold

Aleksander Stensen

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aleksander Stensen

  1. ali q skrev (7 minutter siden):

    Tesla sin navigasjon er så elendig at det grenser imot ubrukelig.. Langs den svingete hovedveien i Førde så sier den hele 6 ganger at du skal svinge ut og inn av veien når du på vei ned bakkene skal holde deg på en og samme veg helt ned.. Da bruker jeg heller Google Maps de få gangene man skal finne en adresse man ikke kan fra før av..

    Trodde Tesla sin navigasjon var basert på google maps? 

  2. Kan forstå at de må ta betalt for tjenester som de selv også betaler for(tilgang til nett).Betale for å bruke funksjoner som allerede er installert i bilen er for dårlig.  Anser dette som ett desperat forsøk av BMW på å holde seg i live litt til mens de kinesiske og amerikanske elbilprodusentene bare får større og større teknologisk og økonomisk forsprang. 

  3. Simen1 skrev (35 minutter siden):

    Det har begynt å røre seg et mektig moment i den geopolitiske handelen mellom vesten og Kina. Xi Jinping trekker landet stadig lengre bort fra Vesten rent politisk, mange utlendinger og investorer flykter landet. Kinas økonomi vakler allerede og er svært avhengig av handelen med vesten. Xi Jinping styrer landet i en svært risikabel retning som kan bety kollaps, uro og ennå mer diktatorisk styring. Ikke regn med at BYD er en stigende stjerne på himmelen så mye lengre. Handelen med vesten har allerede kjølnet og hjemmemarkedet deres vil kjenne sterkt på et økonomisk fall. Når det gjelder langsiktig tilgang på service og deler skjønner jeg ikke at folk tør å kjøpe kinesisk bil.

    Har vært spådd så mange kriser i Kina som har vist seg ikke å være så ille i etterkant, historien viser at veksten både i Kina, Eu og USA går i snitt bratt oppover uavhenging av finanskriser ol. Kinas økonomi ligger ifølge mange analytikere an til å bli størst innen 2030. Kinas bilmarked er størst i verden både i etterspørsel og leveranser. Tror de Kinesiske elbilprodusentene vil dra fra de vestlige med god margin. Noe en rekke bransjefolk har begynt å uttrykke bekymring for sammen med blant annet Sandy Munro.  

  4. 240 GWh i 2030 er nok til 3 mill biler i året etter det jeg kan se utfra artikkelen. BMW har liknende mål. Tesla hevder at de er i ferd med å bygge fabrikker som skal klare 20 mill biler i året i 2030 og selv de vil sannsynligvis bare såvidt klare å holde følge med BYD som har gått forbi Tesla som verdens største elbil produsent. Er vi vitne til slutten for VW, BMW og Mercedes nå som de andre produktene deres reguleres vekk? 

  5. I 2012 kostet ett solid state batteri 100.000 dollar pr 20 Ah celle med behov for ca 1000 celler for brukbar rekkevidde i en elbil. Jobben Toyota sannsynligvis har gjort må ha vært monumental og ekstremt kostbar for å få ned prisen til noe brukbart. Blir spennende å se hva de har fått til og om det blir nok og ikke for sent da utviklingen på konkurrerende teknologier også går framover.

    Ser at flere solid state produsenter hevder ladetid ned i 15 min. Med feks 10 ladere i drift på en typisk stasjon blir dette astronomiske mengder strøm som skal inn i batteriene på kort tid. Lite info å finne om hvordan dette skal foregå i praksis...lite atomkraftverk ved hver ladestasjon?

  6. Skeptisk, men så har Musk sine folk klart på noen få år å kutte kostnader med opp til 20 ganger på rakettoppskytning. (50k $ pr kg til ISS med Nasa utstyr, 2,7k $ pr kg SpaceX). NASA har ikke vært i nærheten selv med nær uendelige ressurser og en endeløs kø med flinke folk som vil inn. Ikke umulig at han kan sitte på forslag som utbyggere og politikere ikke har tenkt på her.

    • Liker 9
  7. Sturle S skrev (28 minutter siden):

    Han seier òg at til dømes hjulopphenget er av ein kvalitet du vanlegvis berre ser på mykje dyrare bilar.  Han har igrunn ikkje mykje negativt å seie i det heile.

    Ver forsiktig med å samanlikne med VW og Toyota, for då går hatarane her amok.  VW har med vilje drepe mange tusen menneske med utsleppsjuks.  Toyota er dømde av Forbrukartilsynet for villeiande marknadsføring når dei påstår at hybridane ladar seg sjølv med gratis energi.  Massemord og svindel er greitt, men ein liten lakkfeil på ein elles fantastisk bil, det skal ein takast hardt for.

    Iallefall underholdende å se hvor mye polarisert diskusjon som kommer etter Tesla artikler på TU? 

  8.  oophus3do skrev (21 minutter siden):

    Han virker "happy" i forhold til hva da? TM3? 

    Som TV2 hjelper deg viser, så ligger Tesla på topp i klager, og er hele 3 ganger større der enn hos andre elbiler. 

    Det virker jo ikke som om veien er kort, når de fremdeles i 2020 leverer produkter som ikke holder stand? 8 år har altså ikke vært nok til å fikse opp i problemene, så hvor mange år mener du er "kort vei"? 

    De andre omstiller seg etter behov og salg samt tilgjengelige ressurser. Batterier skaper en naturlig hastighet inn i skiftet, og de andre kommer i tur og orden. 

    Y er lettere å produsere og innholder komponenter med høyere kvalitet sier han. Videre går han gjennom motorer fra de forskjellige produsentene og det viser seg at Tesla har et solid forsprang på effektivitet.

    Tesla har masse klager som de må rydde opp i, samtidlig så er kundene deres også mest fornøyd.  VW og Toyota på sin side risikerer å stå fast med astronomiske utgifter og varer som plutselig ikke selger. 

    Omstille seg etter behov er noe sjefen i Nokia ville sagt? 

    • Liker 3
  9. LMH1 skrev (9 minutter siden):

    https://www.tv2.no/a/11350579/

    Ganske utrolig tesla selger bra? ville vurdert den som leiebil hvis dette er normalt, spessielt rart er informasjonsjefen til tesla sier disse følger tesla standarden.

    Men kan man kjøpe Kia, nissan eller andre merker?

    Dette er såklart for dårlig av Tesla, men langt fra alle bilene har slike problemer. Da hadde de ikke eksistert lengre.

    • Liker 2
  10. oophus3do skrev (4 minutter siden):

    Jeg sammenligner med andre merker. Det å sammenligne Tesla mot Tesla er en dårlig målestokk. TMY blir levert nå idag med feil som på ingen måte hører hjemme i en nybil. Det ser man jo.

    Bedre fra målestokk "dårlig" er ikke nødvendigvis bra. 

     

    Uavhengige eksperter som Sandy Munro virker happy:

    https://www.youtube.com/channel/UCj--iMtToRO_cGG_fpmP5XQ/videos

    Tesla har helt klart en vei å gå på service og kvalitet men det virker det som den veien er langt kortere enn feks hva de store produsentene har å slite med når de skal omstille seg og ta igjen et voksende forsprang på elbil teknologi fra blant annet konkurrenter som Tesla og Rivian.

     

    • Liker 4
  11. Mange bra nyheter fra Tesla for tiden. Ryktene sier at Tesla er 6 år forran de andre, iferd med å lykkes i å produsere batterier under den magiske grensen på 100$/ kwh og i tillegg om kort tid vil lansere batterier med "million miles" garanti. Det viser seg at Model Y har hatt store framsteg på byggekvalitet og produksjon samtidlig som de kommer med en direkte konkurrent til rimelige elbiler som Leaf og eGolf i 2022. Cybertruck har nådd rundt 500.000 forhåndbestillinger ifølge ryktene. Om alt dette stemmer og de klarer å ta en del av kaken i Leaf og eGolf markedet så er det vel ikke lenge før Toyota og Volkswagens tid som størst er over?

    • Liker 6
  12. De fleste kjøper Tesla pga ytelse, pris og driftskosnader i forhold til det de bytter ut. Her ligger de forran de andre og kommer til å gjøre det en god stund til ifølge ekspertene:

    https://asia.nikkei.com/Business/Automobiles/Tesla-teardown-finds-electronics-6-years-ahead-of-Toyota-and-VW2

    Skjer følgende tror jeg konkurrentene virkelig har noe å bryne seg på framover, spesielt om Tesla kommer med en direkte konkurrent til ID.3, Golf og Leaf.

    https://insideevs.com/news/391026/video-tesla-million-mile-battery-announcement/

    • Liker 2
  13. 1:Dette gjør det hele dyrere. En selvkjørende dings krever ekstremt mye jobb for å kunne fungere trygt rundt barn, hunder, katter, fugler, grevlinger, snø, slaps, hull i asfalten og vinglete biler på en parkeringsplass. Vedlikehold og masse unødvendig tap av energi trekker heller ikke i riktig retning. Jeg vil heller hatt ett batteri med enorm lagring, minst x10 av det vi har i dag og saktelade hjemme eller på gaten med mulighet for hurtiglading innimellom v behov på en billig ladestasjon.

    2:Det er allerede knaphet på råstoff til batterier, hvorfor bruke kostbare ressurser unødvendig?

    3:Tiden renner ut for Volkswagen, de burde bruke hver Planck-lengde av dagen på å utvikle brukbare batterier før de de går løs på noe som kunne vært på framsiden på Illustrert vitenskap i 1985?

    • Liker 1
  14. I Norge har vi i praksis et forbud mot alle bilene på lista med miljøverstingene gjennom høye skatter og avgifter. Samtilige koster mer enn 1.5 mill, mye mer enn det folk flest har råd til. De få eksemplarene som går på norske veier merkes ikke i de totale utslippene. Suver med normal motor forrurenser derimot generelt mer enn mindre biler. Vil vi begrense utslipp må vi legge ned store deler av oljenæringen(og føle på hvordan det er å være fattige igjen.), innføre ekstrem skatt på klær, kjøtt, fisk, luksusvarer(alt bortsett fra høyst nødvendige ting), fly, båt og bil mens vi venter på og utvikler teknologi som forurenser betydelig mindre. Lykke til for den som tør gå til valg på dette.

  15.  

     

    Toyota har lovet å vise sitt nye faststoff (Solide-State) batteri på OL i Tokyo til neste sommer. Det vil bli en game-changer for elektrisk mobilitet. Batteriet vil nok lett kunne vise til opp mot 1000 km rekkevidde og kan lades på få minutter. Etter som jeg forstår skal det være på plass i en rekke elbiler som Toyota kommer med i 2022. Da tenker jeg Toyota raskt blir størst også på elbil pga rekkevidde og sin suverene kvalitet.

    Hva skal en egentlig med det? For de fleste her hjemme er bilen full hver morgen.

     

    Altså jeg klager ikke, men ser ikke hvordan det skal rassere markedet av den grunn... Husk at e-golf med latterlig rekkevidde og lading har vært bestselger lenge...

    Toyota vil overta stafettpinnen innen elektrisk mobilitet når Solid-State batteriet kommer kommersiell i bilene pga: 1: Alle ønsker en bil med lang rekkevidde pga at bilkjøp er en av de største investeringer for folk flest. 2: Solid-State batterier har mye mindre indre motstand og kan derved lades raskere uten varmgang og behov for kjøling. 3: Solid-State batterier kan ikke ta fyr,ergo er brannfaren eliminert. 4: Solid-State batterier tar halve plassen og vekten i forhold til Lithium-batterietr i dag,mindre vekt ,mindre forbruk,bedre for miljøet. 5: Toyota har en uovertruffen kvalitet som gjør at når de har fått Solid-State batteriet i kommersiell bruk,vil det ikke være noen som kan matche Toyota’s mange fordeler på elbil. Om Toyota velger å gi frislipp på patenten de vil få på Solid-State batteriet slik de har gjort med sin Hybrid-patent er jo en annen sak.

    Da er det bare å investere alle pengene i aksjer i Toyota da? Mange forsker på solid state og ingen har bevist at de har knekt koden til noe som kan kommersialiseres. Toyota sier at de skal vise fram en rådyr bil til OL neste år og at de kanskje har noe som kan masseproduseres om tidligst 3 år. Andre produsenter har gjort store framskritt på lithium batterier, noen hevder til og med at de vil lett utkonkurrere solid state.

    Status i dag er at de gamle etablerte produsentene har somlet med elbiler, de fossile produktene deres er i ferd med å bli regulert ut av markedet og de må nå ta igjen det tapte gjennom egen forskning og kjøp av andres teknologi. I mellomtiden er det godt mulig at Tesla eller andre(Kinesiske?) vi ikke engang har hørt om vil komme med noe som Toyota, BMW, VW og de etablerte ikke klarer å konkurrere mot. Toyota med flere er store og flinke men det var også Nokia engang i tiden.

    • Liker 1
  16. Toyota har lovet å vise sitt nye faststoff (Solide-State) batteri på OL i Tokyo til neste sommer. Det vil bli en game-changer for elektrisk mobilitet. Batteriet vil nok lett kunne vise til opp mot 1000 km rekkevidde og kan lades på få minutter. Etter som jeg forstår skal det være på plass i en rekke elbiler som Toyota kommer med i 2022. Da tenker jeg Toyota raskt blir størst også på elbil pga rekkevidde og sin suverene kvalitet.

     

    Hadde vært helt fantastisk om dette var sant! Meeen- ladestasjoner som kan dytte inn så mye strøm på så kort tid finnes vel ikke enda, man trenger feks et helt kraftverk alene til å drive 10-15 ladere som skal fylle opp ca 2-300 kw store batterier på få minutter. En annen ting, solid state er allerde i bruk i feks pacemakere ol. Det er dyrt, så langt for dyrt til å ha i bil. Vi får se i 2022 og håper de har greid å løse utfordringene her, men så langt lukter det for godt til å være sant mener jeg.

  17.  

    Fy og fysj! Få vekk de ekle skitne turistene og pengene deres! Legg ned oljenæringa slik at vi må kutte inn til beinet i helse, utdanning og eldreomsorg. Legg ned alle flyplasser og legg på noen 1000% i klimaskatt på klær. Glem all velferd vi har vokst opp med for det skal ikke kommende generasjoner få oppleve. Evt så kan vi heller satse på å utvikle ny teknologi framfor å ødelegge for oss selv?

     

    Cruiseskipene bidrar ingenting til velferden, de er heller en byrde. Cruisepasasjerene legger igjen masse penger hos rederiets eiere, og rederne selger et produkt de ikke eier. Veldig bra at Oslo sier nei.

    Din videre sutring er kun egnet til å latterliggjøre deg selv.

    Veldig feil men underholdende forsøk på manipulering i slutten av innlegget der. Skipene betaler havneavgift, passasjerene legger igjen i snitt ca 1000 kr hver på ekskursjoner og handel da de er i land. De skipene som bruker Oslo som snuhavn legger også igjen masse penger i proviant, fly, transport av passasjerer, overnattinger ol. Mulig de legger igjen mindre enn noen som bor på hotell i Oslo men så grådige er vi vel ikke blitt at vi forbyr de som betaler litt mindre å komme hit? Eller er vi sunket så dypt at vi ønsker å forby folk å reise i det hele tatt?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...