Gå til innhold

diax

Medlemmer
  • Innlegg

    140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av diax

  1. Det hela ligger väl en bit i framtiden. 2018-02-10 kl 15:00 Tysklands elproduktion:

     

    sol och vind: 7GW

    fosilgas: 5GW

    Kol: 32GW

    plus biomassa, kärnkraft mm

     

    Om man tillverkar el av gas är det väl betydligt bättre för miljön att använda gasen direkt än 50-75% förluster i omvandling.

     

    De siste 24 timene har Tyskland fått 30-40% av sitt forbruk fra vind. Kull har bidratt med 20-25%. Totalt sett har 50% av forbruk siste 24 timer vært fra fornybar produksjon.

    • Liker 2
  2. Reaksjonen fra Rambøll er jo helt motsatt av hvordan de burde reagere.

    Når det kommer fram at flere er misfornøyd med ledelsen bør de først og fremst gjøre noe med ledelsen og komme de ansatte i møte.

    En dårlig ledelse kan med fordel skiftes ut. Flinke ansatte koster svært mye å skifte ut.

    Å gi en av de misfornøyde sparken løser ingenting, men sender signaler til de andre misfornøyde om at ledelsen sitter trygt.

    Jeg har altfor ofte opplevd at ledelsen forsvarer ledere lenger ned i systemet istedenfor å løse det grunnlegende problemet.

    Rambøll vil nok oppleve at det vil komme oppsigelser fra andre misfornøyde ansatte.

     

    Det er ingenting i artikkelen som tilsier at de ikke gjøre dette. Jeg er helt enig med deg vedrørende ledelse, men dette er to problemstillinger. Det at arbeidstaker muligens er illojal forsvinner ikke selv om ledelsen er mangelfull. Begge sakene må håndteres.

    • Liker 1
  3. Jeg forstår ikke helt de argumentene som går på at strømnettet ikke tåler dette. Et økende behov for kraft vil etter hvert tvinge frem oppgradering og utvikling. Å resonnere med at det ikke vil tåle elbil-lading og si seg fornøyd med, muligens fordi man har vært motstander av elbil så lenge at man ikke kan gi seg nå, forstår jeg rett og slett ikke. Hvordan hadde strømnettet sett ut om man på 20-tallet sa seg fornøyd og ikke ville akseptere at husholdningene fikk støvsugere, "for det vil ikke nettet tåle."?

     

    Endring og kontinuerlig forbedring er kanskje en ukjent prosess for mange...?

     

    Netteierne har drevet havaribasert vedlikehold i over 20 år. Det er et stort etterslep på vedlikehold, utvikling og forsterkning av spesielt distribusjonsnettet. Dessverre er det vi forbrukere som kommer til å måtte betale for å komme backlog'en til livs gjennom den kommende effekttariffen.

    • Liker 5
  4. Kanskje vi bør bruke systemet fra strømnettet sin barndom, da nettet slet med lite kapasitet.

    Løsningen var overforbruksmålere, hvor det ble kostbart å bruke mer effekt enn det en var tildelt.

     

    Denne løsningen skal alle private husholdninger i Norge ha fått installert innen utgangen av 2018, og den kalles AMS-måling.

    https://www.nve.no/elmarkedstilsynet-marked-og-monopol/sluttbrukermarkedet/ams/

    • Liker 3
  5. Silikon-baserte isolatorer?

     

    Kan det være at det er galt oversatt fra engelsk og de egentlig mener silisium, som jo brukes som isolator/substrat for så godt som alle integrerte kretser?

     

    Nei som Frobe skriver er det silikongummi. Andre typiske isolatorer er PEX, EPDM, PVC, PE, EPR, Silisum er en halvleder med negativ temperaturkoeffisient som endrer elektriske motstand ved mekanisk påkjenning, - slik at den egner seg nok dårlig som isolator i høyspent.

    • Liker 1
  6. Selvfølgelig kan man få mye mer dynamikk selv med kun ÈN eksponering/RAW-fil.

    kan du ikke hente like mye i f.eks ACR? før du gjør om raw-filen

     

    Jo det er det jeg mener. Men ikke i ett og samme bilde. Du må lagre flere versjoner basert på EV-justeringer av

    RAW-fila for å få med dynamikken.

  7. Hei Stephan.

     

    Takk for svar på tiltale.

     

    Jeg mener ikke å komme med påstand om at Japan Photo sliter med salget. På ingen måte.

    Det jeg frykter er at pga hardere konkurranse og lavere marginer skal spekuleres med

    å bruke billigere arbeidskraft. På den måten mister Japan Photo det forspranget det har hatt

    til de andre "fotobutikkene" som virkelig har null kompetanse. Som feks Foto Knudsen, Elite Foto, Preus Foto.

     

    I og med jeg må kjøre 8 mil tur-retur for å handle i den nærmeste JP-butikken

    så drar jeg som regel alltid på lørdager. Skjønner da at jeg stort sett treffer ekstrahjelp.

     

    Tusen takk for svar Stephan. Sender deg en liten PM i tillegg.

  8. Jeg er i teorien enig, men i praksis spørs det om det ikke blir til at man går til fagfolkene og får (gratis) råd, og deretter går på nettet og kjøper varen i den billigste nettbutikken. Kan godt være at dette også er grunnen til at JP og andre butikker har havnet i denne situasjonen.

     

    Ja det er nok det mange gjør i praksis dessverre.

     

    Men hvis da JP satser på ansatte uten fagkunnskap så setter man på en måte punktum. Da er det jo aldri noen grunn til å handle der igjen. Siden man ikke får kompetansen i tillegg når man kjøper et produkt så er det ingen grunn til å betale mer enn man trenger.

  9. Er det noen av dere som klager som ønsker å jobbe bak disken til JP? Isåfall er det bare å søke, for de finner sikkert plass til dere. Tjener dere bedre som teknisk tegner og programmerere sier dere? Ja, tenk det. Snodig at dere mener at andre fotoentusiaster skal ta de jobbene dere selv ikke vil ha isåfall. Tenke litt før man henger ut en kjede for noe som er umulig å unngå.

     

    Nå var det ikke min mening å henge ut Japan Photo sånn sett.

     

    Problemet ligger vel litt i at konkurransen er så hard. Man har veldig lav fortjeneste og følgelig mindre muligheter til å lønne folk som kan faget.

    En bekjent gjorde ferdig lærlingtida i et fag som jeg ikke husker hva het, men han jobbet nå hvertfall hos Byggmakker. Etter endt lærlingtid ble han tilbudt fast jobb med en lønn på 133,-/timen. Spør du meg er det helt hårreisende og det tilsvarer ca 266.000 i året. Det er dårligere betalt man får som ufaglært i en matbutikk.

     

    Jeg betaler gjerne litt mer for produktene så lenge jeg får et skikkelig svar på det jeg lurer på. Er nok dessverre ikke så mange med meg.

     

    Jeg har et annet eksempel fra Elkjøp nå rett over jul hvor jeg skulle kjøpe en tørketrommel. I butikken er det faste medarbeidere som jobber i de forskjellige avdelingene. Hvitevarer, småelektrisk, tele/data/foto, brunevarer osv.

    Jeg snakket med en dame som var fast i hvitevare-avdelingen hvorpå hun kom med flere påstander som var direkte feil i forhold til det som stod på produsentens hjemmeside. Needless to say så handlet jeg ikke der.

     

    Anyway, Japan Photo er å anse som en faghandel. Men hvis de som jobber der ikke har mer fagkunnskap enn ansatte på Elkjøp/Expert, da mener det det bør tas noen grep før det er for sent. Vite om produkter nevnt på hjemmesiden bør være et minimum.

     

    Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å jobbe hos Japan Photo. Å jobbe med noe man har en stor interesse for må jo være helt topp. Så om JPstoney/Stephan leser dette så har jeg kjempelyst til å drive en Japan Photo forretning.

    Jeg bor i Halden. Ingen fotobutikker her over hodet. (Jeg regner ikke Preus Foto for en fotobutikk da det jobber husmødre der som ikke vet hva en megapixel eller blender er).

  10. Men det er nok ikke den eneste bransjen som stort sett består av skoleungdom og nykonfirmerte bak disken. De fleste byggevarekjedene har også dette syndromet, for ikke å snakke om bensinstasjoner. Den eneste kjeden jeg kommer på i farten som uten unntak har beholdt fagfolk bak disken er Flügger.

     

    Helt enig. Byggevarebransjen er også en skandale. Flügger her i byen har dessverre ikke peil. :-\

     

    Men det er vel noe du sier i det med at ingen proffer ønsker å jobbe i Japan Photo for å selge til hvermansen.

  11. Jeg kommer med et lite sukk da jeg føler min nærmeste Japan Photo butikk har utviklet seg fra å være en butikk med stor entusiasme og produktkunnskap til å være på lik linje

    med Elkjøp/Expert. Føler det er høy gjennomtrekk og ansettes "skoleungdom" uten kunnskap om foto- eller fotoprodukter.

     

    Jeg har som regel tatt kjøreturen til nabobyen hvor denne butikken ligger fordi jeg syns det har vært veldig hyggelig å slå av en liten prat og liker å "tafse" på produkter. Har også handlet produkter der pga jeg syns det er verdt å ha en fysisk butikk kontra å spare lusne 150 kr på å handle det et annet sted på internett.

     

    Var der senest i dag. Så nye ansikter bak disken, som jeg gjør omtrent hver gang jeg er innom. Spurte om et renseprodukt og referte til www.japanphoto.no men de hadde ikke hørt om dette. De hadde imidlertid et annen forslag: Jeg kunne kjøpe en pakke med swab'er som var spesielt bra, men de hadde ingen rensevæske. Så da foreslo de at jeg kjøpe de førstnevnte swab'ene, og i tillegg et komplett rense-kit som inneholdt både swab'er og rensevæske. Men disse swab'ene var ikke så bra så de kunne jeg kaste. Men da hadde jeg jo rensevæske. Forøvrig ble det stusset veldig over at jeg i såfall trengte swab'er til fullformat. Det visste de ikke om eskene inneholdt. Jeg sa takk, men nei takk til dette.

     

    En god venn av meg kjøpte et Canon-hus ifjor, og ville ha med en trådutløser. Medarbeideren i Japan Photo butikken brukte vel omlag 15-20 minutter på å finne ut hvilken utløser som passet.

     

    Jeg føler kompetansen har falt til et rekordlavt bunnnivå. Jeg vet ikke helt om jeg skal gå over til kun å handle på nettet eller å kjøre 12 mil èn vei for å handle hos FotoVideo i Oslo. Prisforskjellen utgjør ikke mer enn en pølse i brød og kan man få snakke med noen som har produktkunnskap utover det Japan Photo har å vise til i den aktuelle butikken så er ikke det noe å tenke på.

     

    Nå vet ikke jeg hva ansatte hos Japan Photo tjener, men det er jo slik at skal man drive en faghandel og ha ansatte som er oppgående så må man lønne de med mer enn bananer.

  12. Det du sier stemmer ikke.

     

    Du får 1 års internasjonal garanti på alt som det står USA.import på.

    Det som er gråimportert må du sende til BH PhotoVideo, ikke bare til USA.

     

    Dermed:

     

    Du har 1 års internasjonal garanti på alle Canonvarer kjøpt i USA!

     

    Jeg ringte Serviceproffen og de sier de kun utøver garanti på L-optikk.

    Så da hjelper det lite hva som står på en internettside i USA.

     

    Men jeg er jo bare glad om det er feil jeg.

×
×
  • Opprett ny...