Gå til innhold

lue

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lue

  1. Leatherass skrev (8 timer siden):

    Et hus med pant kan ikke selges uten at med pant godkjenner det.

    Det finnes sikkert en teoretisk mulighet at du flytter sparepenger til en spesifikk konto som deretter settes i arrest med pant i kontoen, slik at du ikke kan disponere noe av pengene før panten fjernes. 

    Men det er ikke et hylleprodukt i norske banker, og som det sies under, det er sykt mye lettere at du selv låner penger til AS’et, eller at du skyter inn penger direkte i egenkapital. 

     

    HW1 skrev (14 timer siden):

    hvorfor skal banken ta pant i sperret sparekonto istedenfor at du låner pengene direkte til eget AS? 

    Hva tenker dere om å ta opp forbrukeslån for å starte en bedrift? f.eks. en halvmillion? 

  2. Leatherass skrev (1 time siden):

    «ingen» AS får lån de 2 første regnskapsårene. Eventuelle bedriftslån vil være basert på eieren og han/huns økonomiske situsjon, og evt pant i eiendom/andre eiendeler.

    Unntakene vil være når bedriften selv har store verdier/eiendeler men trenger cash.

    Du er slik du fremstiller det ikke et av unntakene, og bedriften du starter vil med høy sannsynlighet ikke få dette lånet du ønsker. 

    Jeg burde ha spesifisert at jeg er en noob når det gjelder dette med (tja hva skal jeg kalle det egentlig?) bedriftsøkonomi. Så hvordan kan man finansiere oppstart? Betyr det at det er bare ens egenkapital som finansierer det? Går det ann å ha pant i sparepenger som 200 000 kr f.eks. 

    er litt noob som sagt. 

  3. HW1 skrev (8 timer siden):

    Nei banken vil ikke se på hvor mye du har i lån. 

    Banken vil kanskje spørre deg om hvor pengene kommer fra som ledd i sitt anti-hvitvaskningsarbeid.  Men det at pengene kommer fra studielån burde være helt greit. 

     

    MrL skrev (8 timer siden):

    Du kan bruke studielån til hva du vil inkl. å starte bedrift.

    Hva du har i lån er ikke relevant for en bedrift, i verste fall kun hvis du skal ta opp lån i bedriften hvor du står personlig ansvarlig. 

    Det jeg mener bare så det er helt klart at jeg bruker studielånet som egenkapital til å ta opp bedriftlån for å starte aksjeselskap? var kanskje en upresis formulering?!? 

  4. Labelle skrev (15 minutter siden):

    Er 31 år og kjører scooter selv om jeg har en ganske ny og nedbetalt bil.  For min del syns jeg det er morsommere å farte rundt imellom på scooter. Såklart trimmet for akselerasjon. Holder fint oppe med den øvrige trafikken. Brukes for å farte imellom jobb og butikk. Kjøpte den for 1 000,-. Kunne godt tenkt meg noe lignende med større motor og som er mere "lovlig".

    Bor du i Oslo?

  5. Powertrainer skrev (8 timer siden):

    Ja det er merkelige regler at man må kjøre i 45km/t i sykler som er over 7hk originalt og har en toppfart på 80-90km/t fra fabrikk. At de struper den noe pga aldersgrensen er en ting men det går feil vei med tanke på flyt i trafikk og farlige situasjoner i forhold til det, før var grensen 50km/t. De var også mer rundere i kantene før, dtr'en ble strupet til 60km/t men var alikevel lovlig i Norge som moped i sin tid.

    Men blir man ofte tatt hvis man trimmer scooter og bruker den i oslo?

  6. ihavequestions skrev (På 25.9.2023 den 10:05 AM):

    Hadde scooter i flere år til kjøring i by. Dette var riktig nok i studietiden, men hadde ikke stusset dersom jeg fortsatt bodde midt i byen. Parkerer gratis, ingen bompenger og veldig enkelt å komme seg frem. Kunne kjøpt motorsykkel, men da blir alt mye mer omstendelig når du skal ut. Det samme når det kommer til service og generelt vedlikehold. 

    Jeg satt på effektanlegg og fjernet CDI-sperren. Toppfart rundt 70 km/t og mye bedre akselerasjon. Ja, det er kanskje ulovlig, men motoren har det mye bedre. 

    Kanskje? Det ER ulovlig! hvor bodde du egentlig? Og du ble aldri tatt av politiet? 

  7. sedsberg skrev (13 timer siden):

    Du må liste opp specs for at noen skal ha noen som helst idé om det er normalt eller ikke.

    CPU, GPU, minne (mengde og type), lagring (SSD/HDD) etc.

    Edit: Og du må prøve å utelukke om, det kan være nettverket som er problemet.

    Prosessor    Intel(R) Core(TM) i5-10300H CPU @ 2.50GHz   2.50 GHz
    Installert RAM    8,00 GB (7,87 GB brukbar)
    Systemtype    64-biters operativsystem, x64-basert prosessor

    Var det dette du mente? er foreesten litt av en noob når det gjelder ting med PC. 

    Edit: Det er altså ikke noe met nettet å gjøre. Det er mer når jeg åpner en ny fane, skruller nedover at den kan bruke  ekstra tid så det har ikke noe å gjøre med nettet liksom. 
     

  8. Simen1 skrev (3 minutter siden):

    Som @Zeph regnet ut så utgjør fellesgjelda bare rundt 30% av felleskostnadene. Forklaringen er altså større enn bare det. På generelt grunnlag så er mange slike borettslag/andelslag dårlig styrt slik at felleskostnader over tid har vokst seg høye. Noe skyldes dårlig vedlikehold, som har gitt store og dyre oppgraderingsbehov. Arbeid utføres av profesjonelle/vaktmester, som betyr kommersielle timekostnader for alt i fellesområder/ytre flater, da ingenting gjøres av beboerne selv. Videre så er det sjeldent noen som tar ansvar for energisløsing i fellesområder eller gidder å investere i energisparing som bare blir lønnsomt på flere års sikt.

    Det er heller ikke til å stikke under en stol at det er forskjell på folk enten man liker det eller ikke. Folk som bosetter seg i den typen leiligheter er nok ikke i gjennomsnitt de skarpeste økonomene. Har man uflaks med sammensetningen av styret (Narvestad-er) så kan det bli ganske dyrt og ineffektivt drevet.

    Beklager ranten men dette er noe av grunnene til at jeg skyr den boformen.

    hvilken boligform foretrekker du da? 

  9. Kikert skrev (5 minutter siden):

    "Felleskostnader inkluderer

    Varmtvann, kabel-tv/bredbånd grunnpakke, felles bygningsforsikring, betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, drift og vedlikehold, felles strøm i garasje m.m. Listen er ikke uttømmende."
     
    For en bolig på den størrelsen, med varmtvann, så er ikke prisen på felleskostnadene noe jeg stusser på og de er innenfor det jeg har sett er normalen. Husk at de inneholder kommunale avgifter og vedlikehold også som ofte er ganske mye i måneden om det skulle vært selveier.
     
    Kynisk eller ei er irrelevant for spørsmålet, tviler på at TS får prutet ned fellesutgiftene med det argumentet.

    Men denne leigligheten; https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=297240147

    til sammenligning har halvparten så mye fellesutgifter? Det inneholder også kommunale avgifter og vedlikehold.

×
×
  • Opprett ny...