Jump to content

Eirik99

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

133 profile views
 1. Western Union er helt hinsides dyrt. Sjekket prisen nå på deres egen hjemmeside, og for en standard overføring til USA må OP punge ut over 900 kroner, kun for å sende skarve 10.000 kroner. Tolket det som at OP ønsker å sende penger på billigst mulig måte, uten å måtte vente lenge.
 2. Hei. Så dette litt vel sent. Hvis noen skal sende penger til deg i USA ville jeg selv ha brukt XE, da de er litt billigere for overføringer til USA sammenlignet med Transferwise. Synes forøvrig at denne guiden gir et godt innblikk i alternativene: Privatøkonomi.net/sende-penger-utlandet/overføre-USA Alternativt kan de jo bare sette over penger til din norske bankkonto? Da kan du bruke pengene fritt der borte, enda det tilkommer et ekstragebyr.
 3. Det som er virkelig spennende med valutahandel er muligheten til å tolke signaler i media, og deretter tjene penger på markedskorreksjoner. Ta President Trump sin tweet-feed som et eksempel. Når han tweetet nyheten om sanksjoner mot Tyrkia falt sistnevntes valuta (liraen) med nesten 15% innen noen timer. Den er nede over 40% i verdi siden den gang. Du kan kjøpe valutaderivater via meglerhus og trade på bakgrunn av denne typen nyheter. Det er mulig å tjene svært mye penger på denne typen handler, men du må ha vilje til å ta risiko. For de som lurer er et derivat kun det samme som en "rettighet" til å kjøpe eller selge en valuta (eller et annet verdipapir) til et visst tidspunkt i fremtiden. Du handler derfor ikke med selve valutaen
 4. Skal ikke se bort fra at du har rett i dette. Mener å huske at Elon Musk snakket om noe lignende for en tid tilbake. Som en moderne matrix, hvor vi er test subjekter.
 5. Leser til stadighet om de som søker om refinansiering av lån, med alle de "fordelene" som følger med. Særlig refinansiering av kredittkort, forbrukslån etc. virker til å være en populær løsning nå til dags. Har sett på muligheten for å refinansiere gjelden jeg selv sitter med, da jeg tror vi går trangere tider i møte. Finanstilsynet varsler samtidig at det kan komme flere renteøkninger (som har ligget i kortene en viss tid): https://www.tv2.no/a/9900803/ Etter å ha sett litt nærmere på det er jeg skeptisk til at det faktisk er penger å spare på løsningen, så lenge det er snakk om å refinansiere usikret gjeld med et nytt usikret lån. Søkte om et refinansieringslån uten sikkerhet og fikk tilbud om en rente på 16,50% For det første krever de fleste bankene et etableringsgebyr mellom 1 000 og 1 500 kroner når de oppretter et nytt lån uten sikkerhet. Skulle ikke tro det kostet så mye penger å taste inn noen tall på en datamaskin... Som låntaker må vi derfor spare inn dette gebyret i form av reduserte renter... Det kan være svært vanskelig. På toppen av dette tilkommer det ekstra gebyrer for vedlikehold av lånet (termingebyr) og i noen tilfeller fakturagebyr. Refinansiering for lån uten sikkerhet kan utbetales med en rente ned mot 6,80% (i følge portalen http://refinansiere.net). Jeg har likevel en følelse av at de færreste får en slik rente. Dette virker derfor til å være en oppskrytt løsning. Jeg klarer rett og slett ikke å se at det gir økonomisk mening, enda det finnes noen få unntak. F.eks hvis man refinansierer ved å låne opp på boligen med lav rente.
 6. Jeg har bodd i USA i omkring 15 år, og bruker utelukkende TransferWise når jeg sender penger til Norge. Gebyrene deres er en brøkdel sammenlignet med andre banker. PayPal er helt utelukket grunnet skyhøye gebyrer. Vet ikke hva de holder på med, men de er frekke nok til å kreve over 6% i gebyr på flere overføringer (inkl. valutaveksling). Med Transferwise betaler jeg som regel noen få dollar per overføring. Jeg bruker de bl.a. for å betale skatt, Lånekassen og vanlige overføringer til egen konto. Se bildet jeg la ved, for en av betalingene jeg nylig sendte inn. Her betalte jeg altså 1,06% for å sende 450 USD (ca 3600 kr). Overføringen tok 2 dager.. Meget billig og det skyldes at TW benytter en såkalt "valutabørs" hvor dollarene vennen din overfører blir vekslet inn mot kroner hos noen som ønsker å sende penger andre veien. Ellers kan du vurdere å sette opp en kryptokonto, men det tar tid og er vanskelig å innløse i Norge.
×
×
 • Create New...