Jump to content

HomerSimpson1999

Medlemmer
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

Recent Profile Visitors

619 profile views
 1. Hei, jeg skriver stil som handler om diverse østlandske bygdedialekter, og nå holder jeg på med et avsnitt om dialektene i Vestfold-bygdene Fon og Vivestad. Noen her som vet om noen lokale ord og uttrykk og setninger fra Fon og Vivestad i Vestfold?
 2. https://snl.no/dialekter_i_Vestfold Her på Store norske leksikon påstår de at de sier "itte" istedenfor ikke i enkelte steder i Vestfold. Må i såfall være i bondelandet i Vestfold, for jeg har aldri hørt byfolkene der (Tønsberg, Horten, Sandefjord, Larvik, Holmestrand) bruke denne formen. Jeg bor i Vestfold og de fleste vennene mine sier "ikke". Jeg tenker da at det kanskje er i Re og landområdene rundt hvor de bruker formen "itte", har jeg rett? Sier dere "itte" i Re kommune i Vestfold?
 3. He he, dette er jo selvfølgelig bare et morsomt tulleinnlegg, det første innlegget her 😂 Selvfølgelig snakker ikke vi vestfoldinger så rart og uforståelig.
 4. Bare lurer, egentlig. I Stavanger, Haugesund og Vest-Telemark veit jeg de sier "fyrst" siden jeg har kompiser og kollegaer derifra. Men hvordan er det i Bergen? Sier bergensere "fyrst" eller "først"? Bergensk er jo tross alt en nynorsk dialekt, og i de fleste nynorske dialekter sier man vel "fyrst" siden det er jo tross alt det nynorske ordet for "først".
 5. Hei. Jeg lurer på om Egmonts forumer Foreldre, Kvinneguiden og Doktoronline er lagt ned? Når jeg prøver å gå inn på et av disse forumene, får jeg bare opp sånn 504-timeout-feil. Er det bare meg eller er det flere som har samme issue?
 6. Mine damer og herrer. Jeg har lest litt om norske dialekter på bl.a. Wikipedia og Store norske leksikon og funnet ut hvor i landet de har den mest uforståelige dialekten, nemlig Vestfold fylke. Du trodde kanskje at vestfoldingene (sandefjordingene, tønsbergenserne, larvikingene, hortenserne osv.) snakket pent og forståelig bokmålsnorsk, men den egentlige vestfolddialekten er rett og slett helt uforståelig for en vanlig nordmann som ikke er fra Vestfold. Grunnen til at de fleste unge vestfoldingene snakker "vanlig norsk" er fordi folk flest fra Østlandet velger å droppe dialekten ettersom de bor ikke så langt unna Oslo, men dersom du en gang skulle treffe på en gammel mann/dame fra for eksempel Tønsberg eller Sandefjord kommer du garantert til å høre han/hun snakke uforståelig vestfoldmål med mindre de snakker til en vanlig nordmann som ikke er fra Vestfold. Da må de legge om til vanlig bokmål. Mange familier fra Vestfold bruker også vestfoldmålet når de snakker med hverandre. Her er det noen eksempler på setninger skrevet på vestfoldmålet, med bokmålsoversettelse i parantes: Jø ýtrið di ailí lý krænnðin. (Jeg spiste alle brødskivene.) Bøtrið mërr jýgrið as ë ðaróm. (Broren min har nettopp stått opp.) Ðëppýr ma døl í krýëðhi. (Kanskje en dag drar han på ferie.) Vi býto í jitti dole ðríð au së vaanýlðørkimenn. (Vi møttes på skolen for et og et halvt år siden.) Bøðërmi a egfæð stó. (Snart blir det regn.) Ja, hva synes dere om denne flotte dialekten?
 7. I oktober i år fyller Norges mest berømte nålevende dikter Jan Erik Vold 80 år. Han har skrevet mange flotte dikt, hvor de tre mest kjente er "Kulturuke", "Tale for loffen" og "Dråpen". Da er det en ting jeg lurer på: Tror dere han vil få bildet sitt på halen til et Norwegian Air Shuttle-fly og bli hyllet som en såkalt "halehelt" av Norwegian etter at han er død? Han er jo en veldig berømt nordmann, så hvorfor ikke? Hva tror dere?
 8. Ja. Da var det bare en uke igjen til Melodi Grand Prix, da. Og nok en gang kan Norge få en sjanse til å vinne hele Eurovision Song Contest i mai. Dersom vi skal få sjanse til å vinne i finalen i mai, synes jeg vi bør sende Keiino til Tel-Aviv. Låten deres "Spirit in the Sky" er en perfekt MGP-låt, og ikke nok med det, det er også en slik låt som kan bli en stor megahit både på radio og VG-lista. Dersom Keiino representerer Norge i ESC, vinner vi garantert og kan arrangere ESC 2020 i enten Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger. Så hva synes dere? Er dere enige med meg? PS! Det er mange bra låter i år, og de nest beste etter Keiino, tror jeg må være Chris Medinas "We Try" og Kjetil Mørlands "En livredd mann". Norsk-amerikanske Chris Medina deltar med en gladlåt man lett kan danse til og Mørland som vant i 2015 deltar i år med en kombinasjon av ballade og EDM og har årets eneste norskspråklige låt. På tredjeplass kommer kanskje Hank von Hells "Fake It". Hank von Hell, eller Jan Erik Dyvik Husby som han egentlig heter deltar med en punkrockelåt og har på seg årets kuleste kostyme.
 9. Hva med "Ninjan Erik" eller "Erik the Ninja"?
 10. Kom nettopp på en mann med VELDIG høy sannsynlighet til å bli halehelt etter sin død: Den norske lyrikeren Jan Erik Vold.
 11. Ikke Snåsamannen engang? Jeg er temmelig sikker på at vi får se bilde av ham på halen til et av Norwegians maskiner i fremtiden.
 12. Hei. Har dere lagt merke til når dere for eksempel skal ut og fly med Norwegian Air Shuttle, at før dere går inn i flyet, ser dere på flyhalen at det er såkalte "halehelter" der? Altså bilde av kjente, avdøde personer. Derfor lurer jeg på: Hvilken nålevende kjendiser tror dere kommer til å bli de fremtidige haleheltene i Norwegian etter deres død? Her er mine forslag: Gro Harlem Brundtland Snåsamannen Jo Nesbø Trude Drevland Jonas Gahr Støre Kjell Magne Bondevik Carl I. Hagen Bjørn Eidsvåg Jahn Teigen
×
×
 • Create New...