Jump to content

VW6IJBLU

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by VW6IJBLU


 1. EremittPåTur:

  Retorikken din egner seg ikke i debatt. Pkt 3 "uomtvistelig faktum" at vindkraft skader og dreper flere mennesker enn atomkraft. Nå er det ikke mange dødsfall i atomkraftindustrien, men vindkraft er da ingen risikoindustri for mennesker. Dette må du dokumentere. I punkt 4 er det mer "uomtvistelig faktum" hvor du hevder at energiforsyningen blir mer uforutsigbar og skaper økonomiske problemer. For å bruke din retorikk: Det er uomtvistelig at vindkraft er et godt supplement til annen energiproduksjon. Den bidrar til billig energi på vindfulle dager. Vindstille og man benytter andre energikilder. Overproduksjon kan lett lagres i batterier eller omdannes til f.eks hydrogen. Hvor i all verden er usikkerheten? At du er skeptisk til vindkraft gir deg ikke rett til en slik type retorikk som kun skaper feil informasjon.


 2. hekomo skrev (22 timer siden):

  Selvsagt måles ting mot markedsleder. Hva ellers skal ting måles mot?

  Det jeg skrev er at EQS har lengst rekkevidde pr. i dag. Hvis man hevder at denne får lengst rekkevidde er det håpløst å sammenligne med en bil på tegnebrettet. Markedsleder har da ingenting med dette å gjøre. 
  Hvis det er så viktig å sammenligne Teslabiler med andre så kan vi gå på byggekvalitet og tekniske løsninger i karosseri. Da hadde vel menigheten våknet for alvor. Der stiller Tesla i særstilling dårligst!

  • Like 1

 3. Helt klart feil fokus. Masseutlevering!! Når jeg kjøper en bil til 500' + forventer jeg et møte med selger og gjennomgang av bilen. Tid til å beskue og godkjenne leveringen. Det er ikke noe rart at de kan levere ut biler med dårlig lakk, dører og luker som ikke sitter rikt etc. når de gjør dette sånn. Lukter ikke Premium segment av det.

  • Like 1

 4. Les hva det står! "hydrogen refuelling station for light and heavy duty vehicles" Dvs både personbiler og for tungtransport. For tungtransport er definitivt ikke hydrogen droppet, snarere tvert om. Full satsning. Når det gjelder personbiler har ikke de store produsentene lagt dette på hylla selv om det ikke er mye skrevet om dette.

  Når store deler av Europa skal elektrifiseres med fornybar sol og vindkraft, må man ha et sted og lagre overskuddsenergi. Hydrogen passer til det.

  • Like 1

 5. Dette var tatt på kornet. Men jeg synes du legger lista litt lavt. Hvorfor i all verden skal det være like enkelt å fylle som med fossilt drivstoff. Det burde vært enklere. Når ny teknologi utvikles må det være en målsetning å lage enklere og bedre løsninger. Ikke vanskeligere. For egen del lever jeg av å formidle bruken av digitale løsninger, så jeg kommer til finne ut av dette. Verre er det for mange andre mennesker.
  Hvorfor i all verden skal man være avhengig av apper, RFID brikker osv. koblet mot abonnement? Bilen å ladestasjon kan finne ut av dette. Her må standarder på plass. Informasjonen er der, men kan tydelig ikke utnyttes. Det burde vært så enkelt at alle mennesker kunne betjene dette, uten masse elektroniske duppedingser. Hvorfor må brukeren holde rede på bilens ladeteknikk og kapasiteter? Og ikke minst, hva en tilfeldig ladestasjon er i stand til å levere? Dette burde vært helt sømløst med informasjon på ladestasjonen og i infotainmentsystemet i bilen. Ideelt sett burde vi ikke styre med kabler heller. Trådløs ladning finnes. Satser på at den er på plass i biler snart. Da går teknikken fremover. Alt annet er bare tull.
  Det er kjempepluss at Ole Petter Pedersen viser vei her og presser på bransjen. Vi vil at teknologien skal jobbe for oss, ikke i mot oss.

  • Like 6
  • Innsiktsfullt 2
  • Heart 1

 6. Traumauto. Das beste oder nichts. Blir vel ikke tatt objektiv nå. kjører selv en ladbar hybrid, men kortere elektrisk rekkevidde. Fantastisk opplevelse. Batteriet blir regenerert fortløpende. Dette sparer drivstoff og gjør bilen mye mer miljøvennlig. Med de nye dieselmotorene så er dette et fantastisk bidrag til reduserte utslipp. Skal en helt ny batteriteknologi på plass før jeg bytter til batteribil. Lengere rekkevidde, mindre vekt, og kortere ladetid. Rene kinderegget skal til.

  • Like 1

 7. Vi kan synse og tro så mye vi vil. Ja, Norge har favorisert batteribilen. Det er ikke dermed sagt at det er batteribil vi kjører rundt i om noen år. Det er markedet ellers i Europa og verden ellers som bestemmer. Det å ha store batterier på fjellet er det få land som har. Artikkelen er skrevet med Norge som verdens navle,hvilket er fullstendig feil. Hva vi vil og synes er totalt uinteressant i lengden.

  • Like 2

 8. 1.Dette er Norge. Hvor folk har forholdsmessig god råd, og relativt lave invwstering ambisjoner. Det er ett godt utgangspunkt til å ta seg råd til å kjøpe dyrere biler.

   

  2.Overekpsoneeing og flokkmentalitet gir en form for trygghet, som gjør det lettere å rettferdiggjøre pengeforbruket. Flere søker også annerkjennelse og tilhørighet.

   

  3.Ingen andre biler har mulighet for å bruke alle ladestasjoner, og har såpass rekkevidde. Ladekøangst og rekkeviddeangst er faktum, men lavest hos Model 3 på grunn av dette. Og ingen andre biler er billigere med tanke på 0-100km/t akselerasjon.

   

  4.Folk flest er ikke kvalitet opptatt/erfaren rundt biler/generelt, "nytt er alltid best". Den lavere kvaliteten som Tesla leverer skremmer altså ikke folk flest.

   

  Alle punktene her mater hverandre, som er en god oppskrift på å nå den gjennomsnittlige mellomklasse nordmann.

   

  Tallene ser kanskje ikke helt så tydelige ut internasjonalt, men i Norge er det heller simpelt å se hvorfor folk kjøper en Tesla.

   

  Og siste punkt, det gir status å ha en Tesla. Det er ikke like kult å kjøre en Leaf.


 9. Det ble vi ikke, så lenge man ikke har logget ut når serveren var nede virket fortsatt mobilnøkkel. Mobilnøkkel virker uavhengig av at man har internett tilgang i bilen og mobilen, da all autentisering foregår over bluetooth. Ellers hadde jo ikke mobilnøkkel fungert i garasjeanlegg uten dekning.

   

  Hvis du leser hele tilsvaret mitt så er det greit at du kommenterer, ellers blir det bare dumt. Ikke plukke ut en liten del av det. Les på nytt så kan vi diskutere


 10. Jeg har ikke sett spesielt gode Cd-verdier på noen av de nye europeiske bilene. Tvert imot ser de ut til å ha noenlunde rett bakende alle sammen, noe som borger for høy luftmotstand. Skal luftmotstanden ned må formen ligne mer på f.eks en Prius, som både tesla Model X og Hyundia Ioniq gjør. Audi e-tron er et godt eksempel, Cd-verdi helt oppe på 0,28 mens Model X ligger på 0,24. 

   

  Ellers har jeg ikke hørt noe om brukere som har blitt utelåst fra bilen. Man er på ingen måte avhengig av appen for å åpne bilen. 

   

  Ang. keyless, startknapp, elektriske dører og slikt er det ikke enkeltelementene som er imponerende, men hvordan Tesla har sydd det hele sammen for å gi en sømløs opplevelse. Du kan gå bort til bilen, døra åpner seg av seg selv (gjelder bare Model X), seter og speil stiller seg automatisk inn til din profil, så er det bare å sette seg inn, trykke på bremsen og velge gir. Enklere blir det ikke. Siste sang man spilte på Spotify starter automatisk. Ikke noe styr med mobil som må kobles til bil og starte Spotify der, eller kabler som må kobles til for Android Auto/Apple Carplay. 

   

  Når man har gjort det en stund virker alle andre biler plutselig fryktelig gammeldagse. Vi har en Leaf også for eksempel. Må trykke på knapp på håndtak for å låse opp. Startknapp for å starte bilen, da spiller den en "jingle" mens man venter noen sekunder på at alt våkner til liv. Til slutt kan man velge gir og kjøre. Når man skal ut av bilen må man huske på å trykke på startknappen for å slå den av, ellers får man ikke låst den (som man må gjøre manuelt) når man har gått ut. Har glemt det noen ganger for å si det slik. 

   

  Det var du som trakk frem app automatisk åpning og start. De som da ikke gadd å ta med seg nøkkelkort ble utestengt. Det var det jeg kommenterte. https://www.tek.no/artikler/model-3-eiere-ble-utelast-mens-appen-var-nede-br/473048

  Vingedører som åpnes automatisk når du nærmer deg er gimmick og har liten praktisk betydning. (imponator) Hvis du glemmer å stoppe motor og låse er det vel på tide å ta med seg hodet når du skal ut å kjøre. Lurer på hva du glemmer ellers. At Spotify starter automatisk der du sluttet imponerer meg lite. Det gjør den i min bil også. Jeg lager ikke noe nummer ut av det og kunne gjerne trykke på start. Hadde sikkert husket det, men så husker jeg å låse bilen min også. Cd'en er god på Tesla ja, men jeg vil ikke gå på kompromiss med plass i bagasjerom. Viktig når du trenger bagasje og hund. Må legge til at Tesla er ikke den eneste bilen med lav Cd. For eksempel har MB CLA 180 0,22 BMW 320 0,23 A4 0,24.

  • Like 3

 11. Tesla er best på totalpakken; ytelse, effektivitet, ladenettverk og brukeropplevelse. Derfor selger de så mye. Ja, det finnes biler som er mer effektive (Ioniq) men de er dårlige på ytelse. De som er gode på ytelse har dårlig effektivitet, og ingen har ladenettverk som Tesla. I tillegg har de kastet overbord det meste av gammelt fossil tankegods, som f.eks at biler må ha en knapp for å starte eller stoppe de. I min TMX setter jeg meg bare inn og tråkker på bremsen. Bilen starter opp og døra går igjen automatisk. Ingen diger kladeis av en girspak som tar opp masse plass i midtkonsollen, giring skjer med en slank spak på høyre side av rattet. Når jeg er fremme er det bare å sette den i park og gå fra bilen, så stopper den selv og låser deg. Ingenting å trykke på. 

   

  Teslas app er også den overlegent beste av alle elbilmerkene, og de har et interface for strømming av kjøredata som gjør at man kan få ut en masse statistikk fra eksterne leverandører som f.eks TeslaFI. Glimrende løsning. Integrert Spotify er også helt topp. 

   

  På toppen av det hele så slipper man å sette av tid for å dra i butikken og snakke med en selger, alt kan gjøres online. Ikke trenger man å prute heller, de selger etter prinsippet "samme lave priser til alle". 

   

  Keyless og har flere. Ikke noe nytt her. Ytelse og effektivitet kommer med den nye europeiske generasjonen el biler. Girspak på rattet, ja det er vel ikke noe nytt. Rett bortsett fra noe gimmick som automatisk lukking av dør er det intet nytt. Slike fasiliteter er imponatorer som bare er gjenstand for trøbbel. Morsomt at du nevner app'en. de hundretall brukere som ar utelåst fra bilen sin om dag bekrefter trøbbel med imponatorer og hva det kan føre til. Ellers er jeg ikke fornøyd med at Tesla skal overvåke meg i en app.

  • Like 4

 12. Elektrisk er fremtiden, Tesla er pioner på dette feltet og produserer bare elbiler som er mye bedre både på software, effektivitet og batteri-teknologi. De har nå bygget en bil til 450k som knuser selv de dyreste forbrenningsbilene i dragrace, scorer høyest på sikkerhet, kan snart kjøre deg til jobben helt av seg selv og ikke minst

  er den veldigg lekker. Deilig å se at monopolet endelig har åpnet øynene for fremtiden og bygger om alle sine fabrikker og plattformer for å prøve å etterligne dette.

   

  Den tradisjonelle bilindustri er ikke monopol. med flere titalls merker kan det ikke bli det. Tesla var vist på testbanen her for en tid tilbake uten at det var noe suksess... Batteriteknologi er de ikke enerådende på. Det er mange biler som scorer like bra som Tesla på sikkerhet. Tesla biler som vi kjenner i dag kommer ikke til å bli sertifisert som selvkjørende. De ligger på nivå 2 i dag. Flere bilprodusenter har autonome biler på tilsvarende nivå som Tesla. Heldigvis etterligner ikke alle Tesla fullt ut, men videreutvikler. Når det gjelder bilen eller, for det er mer enn motor og batteri, så er bilindustrien foran. Kos deg med Tesla, så skal jeg kjøpe ordentlig bil.

  • Like 3

 13. Jeg kan ikke fatte hvorfor folk kjøper denne bilen. Jeg prøver ikke å provisere, men ser ingen grunn til å kjøpe Tesla i det hele tatt. Nå kommer alle de store bilprodusentene med elektriske biler. De har lang erfaring med å tilby gode biler med høy kvalitet. (Det siste varierer jo litt) De har infrastruktur på plass, de har kunnskap om bil, de har gode produkter, men allikevel velger folk å kjøpe biler fra en relativt ny produsent med lite kunnskap om bil. Dette ser man igjen på verkstedbesøk, kø for verkstedbesøk og manglende kvalitet. Grunnen til at folk kjøper Tesla er at folk ser på dette som status. Svært få kjøper dette av miljøhensyn eller kvalitet på produktet. "Menigheten" til Tesla kommer sikkert til å skrike opp om dette innlegget, men jeg står ved mitt. Og jeg, jeg kan skrive dette uten å måtte komme med dokumentasjon og statistikker så de kommer ikke heller. Se dere rundt folkens. Det holder.

  • Like 8

 14. Ja. For VW og VAG-biler er jo viden kjent for å ha rustfrie biler  :yes:

   

  1. Ikke alle Teslaer må stå på verksted en måned for å bytte ut småting. Mtp. hvor mange Model 3 som nå er levert så er det ikke mye skriverier om biler som står månedsvis på verksted, det er heller enkelte problembiler (som også får veldig stor spalteplass). Hvis du går inn for det (antar du ikke gjør det), og søker opp elbilene til VW (tenker da på egolf og eup) så er ikke alt velstand der heller. Spesielt eUp er det flere eksempler på biler som står lenge på verksted for feil verkstedet ikke klarer å finne løsningen på. Men fordi det ikke er T foran på panseret så er det heller ikke interessant å skrive om. Men jeg skal (som også flere bør) ikke tro alt som står på internett :-p

   

  2. Igjen, mange får biler uten skrammer og riper, men dette vies det heller ikke spalteplass om.

   

  3. Denne kjøper jeg 100%! Dog jeg er mer skeptisk til ladenettverk på langtur per dags dato, men det er vel heller ikke målgruppen for denne bilen.

   

  (Nå er jeg også veldig biased her siden jeg har en Tesla (riktignok fra 2017 finner ikke antydning til rust (har sikkert noe med at min er skrudd sammen av aluminium), ei heller har den stått månedsvis på verksted))

   

  Rust var et problem på flere tyske biler på rundt årtusenskiftet. Dette er løst for alle merkene for 15 år siden. I dag er ikke dette noe stort problem hos VW eller andre merker. Uten, tja...

  1. Lange verkstedtider. Det er vel en grunn til at det skrives mye om. Kjenner ikke til andre merker som får så mye omtale om dette som Tesla, men hadde det vært et problem med for eksempel VW så hadde media skrevet om dette. Det er det ingen tvil om.

  2. Hadde velkjente bilmerker levert skadede biler i samme omfang hadde dette også vært omtalt.

  Ikke kom med konspirasjonstanker rundt negativ oppmerksomhet på Tesla. Det blir rett og slett for dumt.


 15. Jeg har ikke sagt noe om ting ikke vil bli brukt. Men at det kan gjøres bedre uten at bilene må på verksted vil jeg tro de fleste, uansett merke vil anse for å være en fordel, og noe de ville brukt om muligheten var der. Dette har jo tydeligvis VW skjønt også ettersom de vil tilby en slik mulighet i sine biler, og det vil nok være å regne som standard på alle nye elektriske biler fremover.

   

  Eller kanskje det er like greit å ikke være online? Vi har historier der Tesla endrer på batteriinnstillingene remotely. Uten varsel. har bilen på service 1. gang i året. Da blir nødvendige oppdateringer fikset. Online oppdateringer er en sikkerhetstrussel.  

  • Like 2

 16. Jeg har litt vansker med å se hvorfor man vil velge denne bilen framfor en modell 3. Hva gjør VW bedre en Tesla?

   

  Jeg, på min side, har litt vanskelig med å forstå hvorfor kjøpe Tesla. Det er etter hvert nå så utrolig mange tradisjonelle og gode bilmerker som kan levere el-biler. Fabrikker som vet hva bil er, og har et velutbygd servicenettverk. Tesla er "hypet" opp av noen evangelister. Realiteten ser vi etter hvert som hverdagen går opp for folk i menigheten. 

  • Like 2
×
×
 • Create New...