Jump to content

VW6IJBLU

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by VW6IJBLU

 1. Sett vanntemp i bereder til mer enn 75 grader. Da vil Legionella dø.
 2. Hvis alt var innlysende og godt kjent var kanskje ikke denne artikkelen ment for deg. Den var opplysende for meg da elbillading er nytt for meg.
 3. EremittPåTur: Retorikken din egner seg ikke i debatt. Pkt 3 "uomtvistelig faktum" at vindkraft skader og dreper flere mennesker enn atomkraft. Nå er det ikke mange dødsfall i atomkraftindustrien, men vindkraft er da ingen risikoindustri for mennesker. Dette må du dokumentere. I punkt 4 er det mer "uomtvistelig faktum" hvor du hevder at energiforsyningen blir mer uforutsigbar og skaper økonomiske problemer. For å bruke din retorikk: Det er uomtvistelig at vindkraft er et godt supplement til annen energiproduksjon. Den bidrar til billig energi på vindfulle dager. Vindstille og man benytter andre energikilder. Overproduksjon kan lett lagres i batterier eller omdannes til f.eks hydrogen. Hvor i all verden er usikkerheten? At du er skeptisk til vindkraft gir deg ikke rett til en slik type retorikk som kun skaper feil informasjon.
 4. Det jeg skrev er at EQS har lengst rekkevidde pr. i dag. Hvis man hevder at denne får lengst rekkevidde er det håpløst å sammenligne med en bil på tegnebrettet. Markedsleder har da ingenting med dette å gjøre. Hvis det er så viktig å sammenligne Teslabiler med andre så kan vi gå på byggekvalitet og tekniske løsninger i karosseri. Da hadde vel menigheten våknet for alvor. Der stiller Tesla i særstilling dårligst!
 5. Det er vel MB EQS som har den lengste rekkevidden i markedet i dag, ikke en Tesla som skal komme. Kan ikke forstå at alt skal måles mot Tesla. MB EQS har med sine 780km WLTP den lengste rekkevidden pr i dag så langt jeg kan forstå.
 6. Helt klart feil fokus. Masseutlevering!! Når jeg kjøper en bil til 500' + forventer jeg et møte med selger og gjennomgang av bilen. Tid til å beskue og godkjenne leveringen. Det er ikke noe rart at de kan levere ut biler med dårlig lakk, dører og luker som ikke sitter rikt etc. når de gjør dette sånn. Lukter ikke Premium segment av det.
 7. Les hva det står! "hydrogen refuelling station for light and heavy duty vehicles" Dvs både personbiler og for tungtransport. For tungtransport er definitivt ikke hydrogen droppet, snarere tvert om. Full satsning. Når det gjelder personbiler har ikke de store produsentene lagt dette på hylla selv om det ikke er mye skrevet om dette. Når store deler av Europa skal elektrifiseres med fornybar sol og vindkraft, må man ha et sted og lagre overskuddsenergi. Hydrogen passer til det.
 8. Dette var tatt på kornet. Men jeg synes du legger lista litt lavt. Hvorfor i all verden skal det være like enkelt å fylle som med fossilt drivstoff. Det burde vært enklere. Når ny teknologi utvikles må det være en målsetning å lage enklere og bedre løsninger. Ikke vanskeligere. For egen del lever jeg av å formidle bruken av digitale løsninger, så jeg kommer til finne ut av dette. Verre er det for mange andre mennesker. Hvorfor i all verden skal man være avhengig av apper, RFID brikker osv. koblet mot abonnement? Bilen å ladestasjon kan finne ut av dette. Her må standarder på plass. Informasjonen er der, men kan tydelig ikke utnyttes. Det burde vært så enkelt at alle mennesker kunne betjene dette, uten masse elektroniske duppedingser. Hvorfor må brukeren holde rede på bilens ladeteknikk og kapasiteter? Og ikke minst, hva en tilfeldig ladestasjon er i stand til å levere? Dette burde vært helt sømløst med informasjon på ladestasjonen og i infotainmentsystemet i bilen. Ideelt sett burde vi ikke styre med kabler heller. Trådløs ladning finnes. Satser på at den er på plass i biler snart. Da går teknikken fremover. Alt annet er bare tull. Det er kjempepluss at Ole Petter Pedersen viser vei her og presser på bransjen. Vi vil at teknologien skal jobbe for oss, ikke i mot oss.
×
×
 • Create New...