Gå til innhold

arnego

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

347 profilvisninger

arnego sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for input. Vet utleieinntektene regnes som kapitalinntekt, men syns det er rart hvis banken bruker 5-gangen på disse 38k/456k pr år da de kommer i tillegg til ordinær inntekt, ergo så skal ikke denne inntekten brukes på generelle levekostnader, kun lån i motsetning til vanlig inntekt hvor 5-gangen benyttes. Hadde derfor trodd at 38k i økt inntekt tilsvarte mer en 2,3mill lånetak. Tror jeg må booke et møte med bankrådgiveren min for å høre litt om hvordan de forholder seg til disse tingene sikkert lurt å forhøre seg med fler ja. Har inntrykk av at de mindre bankene gjerne er rundere i kantene, har du samme erfaring? Gitt at alle inntektene til firmaet går rett inn i å nebetale lån. Hvordan skal dette skattes? Største fordelen med AS er slik jeg ser å få skilt gjeld og meg/oss som privatpersoner. Vi har ganske ordinære inntekter begge to slik at å spare opp nok til nytt hus vil være tidkrevende.
  2. Ser det, 40% i Oslo i vært fall, vi befinner oss på nordvestlandet. Hører gjerne erfaringer fra noen som driver med utleie hvis det finnes noen!
  3. Har allerede lest den Men den besvarer ikke alle spørsmålene mine. Skal for så vidt heller ikke se bort i fra at vi ønsker å kjøpe opp og leie ut mer eiendom på sikt hvis ting kommer på plass. Det hadde jo vært knall!
  4. Sitter på et hus med 3 utleieenheter (horisontaldelt 2-mannsbolig med leilighet i kjeller). Per nå er de to hovedetasjene bebodd og i bruk av oss selv (meg selv, samboer og barn), mens vi leier ut kjelleren. Har et ønske om på sikt å flytte til annen bolig og leie ut alle tre etasjer, for slik å gjøre dette til en fin passiv inntekt. Huset er sentralt beliggende og i nyoppusset stand, så det vil være lett å leie ut. Huset kjøpte vi for om lag et års tid siden, med maksimal belåningsgrad. Altså ingenting å gå på med tanke på ytterligere boliglån. Noe oppsparte midler har vi, ca. 200k p.d.d. Har undersøkt litt med tanke på hvordan det vil være lurest å gå fram. Skal vi gjennomføre planen privat så må vi spare opp ganske mye mer egenkapital, det er jo for så vidt greit nok, men ingen garanti for at vi vil kunne få låne noe særlig mer mtp. allerede maks belåningsgrad på tross av ny egenkapital. Alternativet slik jeg ser det da blir å opprette et AS og leie ut gjennom det. Tanken er da å selge huset til AS, innfri privat lån, for så å ta opp nytt privat lån og kjøpe ny bolig. Planen er å sette alle leieinntekter inn på lånet (rundt 38k brutto/mnd) og la utleiehuset betale seg selv. Altså skal vi ikke ta ut noe lønn eller profitt fra firmaet med det første. Forstår det slik at selskapsskatt er 22% på overskudd, men må det skattes om alle inntekter går rett inn i å betale lån? Er det noen som har erfaring med å ta opp lån til eiendom gjennom AS? Hvor mye egenkapital trenger firmaet (gjelder 15% også her?), hvordan er renten sånn generelt sammenlignet med privat boliglån?
×
×
  • Opprett ny...