Gå til innhold

simes

Medlemmer
 • Innlegg

  1 872
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simes

 1. Jeg har også fått en del flass på grunn av dette. Det er et unødvendig styr å måtte ringe kundeservice innenfor åpningstid. Her burde det holde med en boks som vi huker vekk "automatisk fornyelse". Jeg sendte en krass mail som uttrykte min irritasjon over dette til kundeservice for en måneds tid siden, men fikk bare som svar at jeg måtte ringe hvis jeg ønsket å avbryte ... Som om det var poenget.

 2. Takk for svarene. Greia er at det kun er Caol Ila som har 20cl flasker på mitt lokale pol, så alternativet til den er div. blends på 35cl flasker. Har aldri smakt drikke med røyksmak før, men har nytt både pipe og sigar. Men kanskje jeg hadde satt like stor pris på en grei blend som Caol Ila med tanke på at jeg er meget, meget uerfaren på whiskyfronten?

   

  Caol Ila er blant de ekstrem-røykede, ja. Hva du setter mest pris på er umulig å vite, men jeg ville kjøpt en 20 cl Caol Ila og prøvd. Om du ikke liker den er du fortsatt langt unna personlig konkurs. Husk bare at den ikke er representativ for en "typisk skotsk whisky". Selv liker jeg Caol Ila svært godt, men når jeg kjøper skikkelig røykpreget whisky faller valget fortere på Lagavulin 16 yo og Laphroaig QC.

 3. Kurante økonomiwhiskyer finnes nok, men det er ofte bedre å spandere på seg noe for en hundrings mer (selv om det kanskje ikke var svaret du ønsket å høre).

   

  Den mest kurante økonomiwhiskyen er vel kanskje vår egen, kjære, Upper Ten. En blend, men slettes ikke så aller verst. Finnes også i mindre flasker.

   

  Det kjipe med å kjøpe denne er at du trenger kun gå opp en (drøy) hundrelapp før du treffer på en helt annen klasse av whisky, med blant annet Glenlivet 12yo, Aberlour 10yo, Highland Park 12yo og Caol Ila 12yo (rangert etter pris). Mellom disse finnes det også en hel rekke gode whiskyer i samme prisklasse.

   

  For et trangt budsjett er det kanskje også verdt å nevne Campbeltown Loch. Jeg har ikke smakt den selv, men har lyst. Den får relativt gode kritikker rundt omkring på interwebben.

  • Liker 2
 4. Vil du prøve en god porter anbefaler jeg den fra Nøgne Ø. Eventuelt bør du også sjekke ut Brew dog sin "Rip Tide". :thumbup:

   

  Edit: Brew Dog har også en ganske flott lys øl med navn "Trashy Blonde". Denne fås kjøpt i butikk, i motsetning til de to foregående.

 5. Å drikke sterk drikke er nok en vanesak. De første slurkene er også alltid ganske sterke på grunn av tungas "alkoholsjokk".

   

  Å smake forskjeller er jo også trening etter hva man skal smake etter. Som nevnt her: Smak gjerne en laphroaig mot en mild (lowlands-)whisky, så får du tydelig fram ekstremene innen røykkarakter. Slik kan man fortsette på andre smaker. For eksempel en tydelig bourbonlagret versus en tydelig sherrylagret. Og så videre. Smak gjerne de tydeligste motsetningene tidlig, slik at du får et forhold til smakene og kan sette ord på dem.

×
×
 • Opprett ny...