Jump to content

A6HJ3EP0

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 :)

Recent Profile Visitors

529 profile views
 1. Pris pr Kw/t .har sett tall på 60-80 øre Pr Kw/t. Ett av problem med sammenligning er at Nett tilknytning ofte ikke regnes med. Vind- og vann kraft er ofte plassert langt vekk fra forbruker og medfører høye kostnader for å få tilknyttet disse anleggene til nettet der forbrukerene er. Atomkraftverk plasseres ofte Nærmere forbruker og har derfor mindre kostnader nett tilknytning. Men har høye bygge kostnader. Nett kostnadene tas som regel av forbruker. Levetiden er også lengre på atomkraftverk en vind, på Vann er den kortere. Det er derfor vanskelig og sette dem mot hverandre å få en pris på KW/t. Den største fordelen med atom kraft er at den kan lever 24/7 hele tiden kun med mindre avbrudd på planlagt vedlikehold.
 2. Kjempe bra! Tønsberg og Færder trenger å komme videre med denne løsningen, da trafikken til Nøtterøy/Tjøme hindrer videre utvikling av Tønsberg by.
 3. Her bryter det krig ut i Europa og du bekymrer deg for strøm prisen. Send konto nummer så skal jeg sende deg noen kroner.
 4. Blir ny nett leie modell negativ for oss som er strøm kunder.? Lede tidligere Skagerak har laget en kalkulator og lagt inn forbruket som var i 2021 inn i ny nett leie modell som blir for 2022. I utregningen så viser det at vi ville få et reduksjon på nettleien på drøye 500 kroner. Dette er uten at vi gjør noen tiltak selv. Noe vi kommer til og gjøre. Prøve å jevne ut forbruket ved å ikke kjøre oppvask maskin og vaske maskin sammen. montere UR på Varmtvanns tank for å koble ut i de dyreste timene. og slik at den står på mer om natta. OSV. Eksempel . En i husholdningen begynner tidligere på jobb en resten av de som bor i huset. Den personen starter vaske maskinen slik at når neste står opp så er maskinen nesten ferdig og kan henges opp. alt gjøres klart kvelden i forveien og det er bare og trykke på knappen. Når maskinen går så er en eller flere personer våkene så det ikke økt brann fare. Jeg tro de flest som er er negative til dette ikke har satt seg inn i forbruket sitt og prøvd og tenke ut muligheter med å få jevnet ut og bruke apparater / maskiner når strømmen er billig og forbruket er lavt. Slutt å sutre og prøv og se muligheter.
 5. Da må politikerene som er for folk flest gi Enova nytt mandat. Det husholdingen kan forvente seg å få tilbake tilsvarer kun momsen av det tiltaket koster. Årlig innbetaling til Enova er på ca 400 mil kr fra husholdningene, via strømregningen.
 6. Vi må ha mye høyere ambisjoner for energieffektivisering. Spesielt viktig blir det å få på plass treffsikre ordninger rettet mot yrkesbygg og boliger. Bruk Enova. Det er ikke Enova sin oppgave og være med å støtte slik at energi forbruket går ned i eksisterende bygninger. Enova sin oppgave er å finansiere løsninger som er nye i markedet. Eksisterende bygg og boliger er med på å finansiere dette, men støtte skal ikke deles ut til disse.
 7. Overskriften i artikkelen er : Er trefaselading på det særnorske strømnettet egentlig tillatt? Svaret på det er selfølgelig ja det er lov. Loverket setter ikke slike begrensninger. Overskriften burde heller være. Er alle 3 fas lade stasjoner som selges i Norge lovlige ?. dette kan ikke jeg svare på men etter å kikket på løsningen til easse. så virker som denne er tilpasset det Norske IT strøm nett .Derfor blir det helt feil vinkling på overskriften. Kobligs skjema for 3fas 230v easse ladestasjon ligger ved. elektrikeren har et ansvar med og følge regelverket , Men leverandører av ladestasjonene har også et ansvar. hvis du mener at det er feil så må du ta det opp med DSB. du sitter jo i NEK komite
 8. Hvis det er som du skriver Jan Tore så ligger dette utenfor elektrikerens sitt ansvar. Elektriker har ansvar for den faste installasjonen og kan umulig gå inn og studere kablinger og koblinger i bilen. Dette fordi bilen kan byttes ut og brukes om hverandre på forskjellige lader. Hvis det stemmer de du beskriver så ligger problemet i bilen og hos produsenten av lade utstyret. Hvis ikke dette er egnet med det IT spenningsystemet vi har i Norge må du ta kontakt med DSB som er ansvarlig for å føre tilsyn med elektrisk utstyr og gjøre de oppmerksom på problemet.
 9. For at det skal bli som artikkel forfatter beskriver vil det kreve at elektriker bruker skru sikringer eller automat med for TN anlegg uten sikring i N, på et it Nett. Dette blir jo bare tull og lager en problem stilling som ikke finnes. Artikkel forfatter burde heller bruke tiden på å finne produkter og løsninger som kan lade fra et 3 fas IT nett. Har selv monter lader fra Tesla. Og Tesla forlate når lader ble bestilt at dette var en 3 Fas lader som fungert på 230 IT net. men ved montering så stemte ikke dette og vi måtte koble opp slik artikkel forfatter beskriver , det er ikke noe problem med og bruke 3X10 mm . Men det blir veldig skjev , belastning på nettet. Så Jan Tore , skal du skrive i TU så kom med litt mere saklig informasjon.
 10. Det ser ut som et stort hus, brukes det ikke ved ? i artikkelen står det at vedovn er kastet ut. 7000 kW på et hus på denne størrelsen er eventelt helt utrolig. Spørsmål Størelse på hus? Hvor mye isolasjon i vegger og tak.?
×
×
 • Create New...