Gå til innhold

YGOI36G6

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av YGOI36G6

  1. Spørsmålet den nederlandske regjeringen må ta stilling til, er da om kuttene (som beregnes pr landegrenser) skal tas ved å legge ned eksportindustri eller på privat forbruk inmenlands. Hvis de går for sistnevnte kan man se for seg to alternativer, kvoter eller avgifter på gass (oppvarming) og bensin. Flyturer teller ikke, siden utenlandsreiser ikke er med. Såklart, det vil ramme brutalt og med mange triste enkeltskjebner. For 25% er veldig mye, samtidig som verden kanskje ikke bryr seg om en vare blir produsertni nederland eller et annet sted..

  2. Tull. Det er ikke bilen som forurenser, men bruken. Så avgiftene må i så fall legges på drivstoffet.

    IEA analysen er forøvrig ekstremt villedende. Problemet er først og fremst økningen av antall biler, ikke nødvendigvis biltypen. Mao, dersom du hadde erstattet alle SUVene med mindre biler, hadde utslippene blitt mindre, men ikke så veldig mye mindre. De figurene IEA opererer med underslår dette ved å dele opp bilparken. Temmelig skuffende at TU lar seg lure så lett.

    • Liker 2
  3.  

    Velvel, fortsatt mye høyere salg enn i 2017, så man bør være forsiktig med å tolke for mye elbilpolitikk inn i disse tallene..

    Feil. Salet av autodiesel i juli i både 2016 og 2017 var 248 millionar liter. I juli 2019 var det 239 millionar liter. Du må heilt attende til 2014 for å finne lågare tal for autodiesel.

     

    For bensin finst det ikkje lågare tal for juli i månadsstatistikken frå SSB enn juli 2019. Salet har sikkert vore lågare men det er mange tiår sidan. Det eldste talet er frå 2010, då det vart seld 157 millionar liter mot 110 millionar liter i juli i år. Det er ein veldig klår nedgang, som sjølvsagt må sjåast i samband med at dieselmotoren var mykje meir populær enn bensinmotor i dei åra.

    Feil feil. Eg leste ssb artikkelen det blir lenka til. Den omtalte sal i perioden jan-juli og hadde ein graf for åra 2017, 18 og 19.

     

    Er for mykje tilfeldig støy i månedstala. Fridagar, helgevær og periodisering dominerer.

     

    Det sentrale spørsmålet er vel i kor stor grad billige bilar og auka biltetthet fører til ekstra køyring, kontra erstatning av fossilkøyring. (Du treng ikkje komme med anekdotiske bevis).

  4. Fremtiden? Savner ingeniørens stemme i den debatten. Rekkevidden til et fly er essensielt proporsjonalt med energitettheten (pr vektenhet) til drivstoffet. Det betyr at en mangedobling av rekkevidden (som er en forutsetning for fremtidsvyene til Avinor) krever et paradigmeskifte i batteriteknologi, og ikke bare en videreutvikling av dagens litiumbatterier.

     

    Det er greit å ha fremtidsvisjoner, men da må man også si at det forutsetter helt ny teknologi som pr i dag ikke finnes. TU, følger dere opp med de kritiske spørsmålene som forventet av et teknologimedium?

    • Liker 2
  5.  

    Det er tragisk å lese alle artiklene i TU om klimaalarmismen og tiltak som koster enormt og som er kun et spill. CO2 mengden har økt jevnt og trutt. Men CO2 har inge inflyterlse på den globale temperaturen. Når skal TU heller fortell noe annet en hvor fine klær (den nakne) keiseren har.

    Mer tragisk og leser kommentarer som din spør du meg men. Det viser at vi bør satse mer penger på grunnskolen.

    Eller begynne å forberede oss på 4 graders scenariet. Elementær spillteori. Alle vil at andre skal kutte, men selv kan de til nød strekke seg til å kjøpe en tesla for miljøets skyld.

    • Liker 1
  6.  

    Det artige er jo at det er oljenæringen som gjør at vi har råd til å lønne slike folk som sutrer om oljenæringen.

    Og er ansvarleg for ein stor del av problema som vi no må rydde opp i. Oljeindustrien bør betale subsidiar for elbilar.

    Ja det er ingen som frivillig ville ha valgt bilisme eller flyturisme fremfor de miljøvennlige alternativene sykkel og seilskuter. Dette er noe oljebransjen har lurt oss inn i gjennom konspiratoriske sammensvergelser bak lukkede dører. Eller hur?

    • Liker 1
  7. Det morsomme er at desto lengre rekkevidden er jo raskere går det å lade en viss mengde rekkevidde. :) Så fremt laderen kan levere nok da.

     

    20 sekunder på 0-100 - er du gal? Det er jo en pest og pine å kjøre rundt i både for den rammede selv og medtrafikantene. 10 sekunder er helt akseptabelt i trafikken, men slett ikke særlig gøy. 5-6 sekunder - da begynner det å bli gøy også og stadig mer gøy jo raskere aksen er. Problemet er bare at vanlige veier ikke har grep nok til noe særlig raskere enn 3-4 sekunder så det er stort sett bortkastet - eller kun for baner og veldig spesielle forhold.

     

    Min forrige bil gikk 0-100 på 13,7 sekunder og var lett frusterende å kjøre. Min nåværende tar det på 4,4 og er mer enn nok kvikk for mitt bruk. Ikke at jeg skal helt opp til 100 hver gang, men det er kjekt også for 0-50, 30-70 osv. I rundkjøringer, påkjøringsfelt på motorveier osv.

     

    Du kan godt se på god aks som noe som enkelt og forholdsvis billig følger med på elektrifiseringen. Man trenger ikke dyre digre motorer med stort forbruk for å få det til. Selv små elbiler er ofte relativt kjappe. Se på morsom-faktoren som et slags elbilincentiv. Noe som frister litt ekstra til å bytte til elbil.

     

    Gøy eller farlig? Litt tendenser til det sistnevnte i følge ulykkesstatistikkene, dessverre...

    • Liker 2
  8.  

    Og hvis systemet blir hacket, så blir det mange dødsulykker i verden. Ingen system er 100 % sikker. Så dette er bare et spill på galleriet fra Tesla, de vet også dette selv.

    Så slapp av folk, dette er bare falsk reklame fra Tesla om et produkt som aldri kommer til å fungere med 100% sikkerhet.

    Si fra til Apple, Google, Volvo, BMW, Audi og de andre også. For de er uenige med deg. Det kan være milliarder å spare!

     

    Litt offtopic: Når var sist gang autopiloten til et fly ble hacket?

    Ikke så lenge siden en bug i autopiloten forårsaket to flystyrt og flere hundre dødsfall...

    • Liker 4
  9.  

     

     

    Det er fremdeles en lang vei igjen til at de faktiske samlede kjørte kilometer i Norge med elektrisk får noen signifikant andel/betydning.

    https://www.dinside.no/motor/sa-mange-er-det-som-egentlig-kjorer-elbil-i-norge/70759877

     

    Nei, det er det ikkje. Veksten er eksponentiell, ikkje lineær. Dersom utviklinga held fram vil årleg køyrde kilometer med reine elbilar (ikkje medrekna ladbare hybridar) ha passert bensinbilar med god margin om fire år. (Basert på trenden frå siste tre år med 45% årleg auke i køyrelengde for elbilar og 7% årleg nedgang for bensinbilar.)
    Den antakelsen om 45% årlig økning i kjørelengde (og, implisitt, elbilbestanden) betyr i så fall 200% elbilandel i bilsalget allerede i 2023. Tviler på at du kan ekstrapolere den trenden.
    Den totale bilparken aukar kvart år. Det vert registrert nesten to nye bilar for kvar som vert skrota. Det same trenden ser du på at den totale køyrelengda aukar år for år.

     

    Trenden kan naturlegvis ikkje halde fram i det uendelege, men det går fort nok til at bensinstasjonar går ei vanskeleg tid i møte. Bensinsalet har gått nedover i årevis, og no fell dieselsalet òg. Bilar køyrer kortare kvart år dess eldre dei vert, og både bensin- og dieselbilparken vert eldre. Difor fell årleg køyrelengde for eksosbilane ffortare enn nedgangen i eksosbilparken tilseier.

    Fascinerende svar. Alt du skriv er eg heilt samd i. Men det er komplett umulig for køyrelengdene for elbilar å halde fram med 45% vekst p.a. Berre etter 3 år måtte elbilsalget vore større enn dei ca 150.000 bilane som normalt blir solgt kvart år. Året etter måtte det ha vore 300000. Osv... Det blir solgt svært mange elbilar no om dagen, men det skuldast i første rekke ketsjupeffekten etter lange ventelister tidlegare. Det manglar framleis gode alternativ for den typiske familiebilen, og det er vanskeleg å få den jamne nordmann til å godta innskrenkingar i mobilitet (som er konsekvensen av å gå 100% over til eldrift).

  10.  

    Det er fremdeles en lang vei igjen til at de faktiske samlede kjørte kilometer i Norge med elektrisk får noen signifikant andel/betydning.

    https://www.dinside.no/motor/sa-mange-er-det-som-egentlig-kjorer-elbil-i-norge/70759877

     

    Nei, det er det ikkje. Veksten er eksponentiell, ikkje lineær. Dersom utviklinga held fram vil årleg køyrde kilometer med reine elbilar (ikkje medrekna ladbare hybridar) ha passert bensinbilar med god margin om fire år. (Basert på trenden frå siste tre år med 45% årleg auke i køyrelengde for elbilar og 7% årleg nedgang for bensinbilar.)

    Den antakelsen om 45% årlig økning i kjørelengde (og, implisitt, elbilbestanden) betyr i så fall 200% elbilandel i bilsalget allerede i 2023. Tviler på at du kan ekstrapolere den trenden.

  11. Det er viktig å forstå hvem "vi" er i den setningen: amerikanere.

     

    "Vi" har en annen betydning i setningen "Vi bruker olje som aldri før." der vi betyr verdensborgere.

     

    Artikkelen er kjøpt fra ing.dk og handler vist ikke om "vi" som i dansker og heller ikke nordmenn. Jeg mener å huske en nylig graf over drivstoff-forbruket til veitrafikken i Norge er på vei til å flate ut allerede i år og muligens synke fra 2020.

     

    Ja du kan spøke. Innenlands drivstofforbruk til veier synker bittelitt, men en flytur til kanariøyene med familien tilsvarer rundt 20.000km med bilkjøring, så totalt oljeforbruk for nordmenn øker sterkt!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...