Gå til innhold

Brusfantomet

Medlemmer
  • Innlegg

    1 923
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brusfantomet

  1. det kan se ut som om høyttalerladeren din har gitt maskina 36 Volt, det skulle være nok til at den er ødelagt.

     

    du kan prøve å ta ut batteriet, sette i riktig lader og prøve, starter den ville jeg vært klar med noe å få filene over på.

     

    hvis ikke må trolig noen deler byttes ut, det kan hende at det bare er rammen eller noe annet som er relativt lett å bytte eller det kan være hovedkortet som har tatt kvelden (da er det lite å gjøre)

     

    Hvis harddisken har overlevd kan du prøve å sette den inn i en annen maskin. Hvis du bare har en bærbar maskin for handen kan du laste ned en linux live dvd (ubuntu eller Mint) og få filene over på en annen harddisk.

     

    Det er vanligvis lov å bytte disk og ram på bærbare maskiner.

  2. Skal oppgradere maskinen, Denne har en i7 920 med et eldre x58 hovedkort uten ekstra S-ATA 6GB porter. Til denne maskinen skal jeg ha SSD, har det allerede (120 GB indilix barefoot) og ønsker noe raskere enn en disk nå.

     

    Problemet er jo som kjent at ved RAID vil ikke diskene får TRIM fra os. Så spørsmålet blir da hvilke SSDer takler bruk UTEN trim best? Har et budsjett på ca 4k.

     

    Grunnet Store kjølere til grafikkort er den eneste ledige sporet et pci-e 1x v2, så 500 MB i hver retning. så ville kanskje kunne brukt en s-ata 6GB raidkontroller, men da ville den blitt holdt tilbake av pci-e slotten? da kan jeg få rå til et enklet S-ATA 6GB kort og en 240 GB disk. Ellers så får jeg 3 120 GB vertex 2 disker.

     

    hva ville dere anbefalt? og finnes det noen disker som har god GC (vertex 2 eller intel 320 kanskje)

  3. OCZ frister mer når man allerede sitter på hovedkort med 6 Gbit/s SATA, men utgjør 3 Gbit/s SATA-grensesnitt noen reel flaskehals på de nye SSD'ene?

     

    maks teoretisk overføringsevne ved 3Gbit S-sata er 300 MB/s (S-ata bruker 8/10 bit sekvensiering, hvilket betyr at 10 overførte bit gir 8 bit data, samme som pci-e 2). Siden MB != MiB plus litt overhead gir det effekitvt 270 til 280 MiB/s overføringshastighet.

     

    om dette påvikrer de nye diskene avhenger av diskene i seg selv,

    denne testen er en god start.

  4. Tror jeg leste om dette i en annen avis tidligere. Uansett en god nyhet i mine øre. Omtrent alt av skjermer og fremvisere er digitalt i dag, og da blir det litt for dumt å kode de digitale signalene fra grafikkortet til analog, sende det gjennom vga kabel og så gjøre det digitalt på andre siden igjen.

     

    En liten knapp på toppen av kontakten som sitter koblet til festeklips inni kontakten må jo være optimalt, kan vel umulig være såå vanskelig å få til heller.

    Det er det i hvertfall på alle (de to) DP kablene mine.

  5. Hvis nyprisen for delene er 5500 (er kabinettet med der?) og man går etter den gode, gamle regla om at bruktpris er halvparten av nypris blir det vell 2500 til 3000 kr, kanskje litt mer om kabinettet ikke er tatt med. Videre har han muligens heller ikke tatt med OS, (om dette er originalt, hvis piratvare er det verdiløst)

     

    Du vil uansett ikke få noen god pris her, da det er mange datakyndige som trolig ikke legger noen verdi i at maskinen er satt sammen, for det må du nok på finn/qxl.

  6. vell i følge wikipedia er prosessorene ganske like (2.3 Ghz på begge) i3en har 3 MiB L2 mens turionen bare har 2 MiB. Videre er nok i3en litt raskere enn turionen, men om det er merkbart i annet en syntetiske tester tror jeg ikke.

     

    Grafikkortet er derimot serkere i AMD maskinen... tror faktisk jeg hadde gått for AMD maskinen hvis det er spilling i fokus(full numpad kan bli kjekt) men om de 600 grammne som skiller dem i vakt er viktig kan du veie opp mot de 500 kronene du sparer da.

     

    Skal også nevnes at intel maskinen har USB 3 (bare en port)

  7. Samtidig synes jeg ogs¨MW2 også er litt hakkete etter at jeg installerete 64bit windows 7. Prossessoren jobber tett opp mot 100% hele tiden. MW2 Har fungert helt fint tidligere på 32Bit windows 7. Fins det en måte å overklokke prossessor og hvordn gjøres evt dette?

     

    Med tanke på at det er en extreme edition burde det bare være å øke multiplikatoren i bios. Det er nok prosessoren som svikter deg, prøv å sette alt på lavest mulig innstillinger grafikkmessig (også oppløsning)

     

    Hva slags innstillinger og oppløsing prøver du og kjøre i spillet?

  8. Effektiv størrelse på min 160Gb Intel X25-M er 148Gb, dvs. det holdes av ca 12Gb til "reserveceller".

     

    Ehh, nei.

     

    Den disken er oppgitt til 160 GB (160 * 10^9 byte) med lagringsplass. OSet teller i GiB som er 2^30. Dette gjør at en 160 GB disk rapporteres som en 148/149 GiB disk.

     

    bevis: 160*1000*1000*1000/(1024*1024*1024) = 149. legg til 100 MiB som brukes til filtabeller for kontrolleren og overhead fra filssytemet ahr du 148 GiB

×
×
  • Opprett ny...