Jump to content

Kuba

Medlemmer
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Det er godt mulig at du kan klare det. Jeg ville snakket med en Pt på et gym eller noen som har god greie på styrketrening. Når skal du ha testen? Jeg syns at du er lovlig sent ute med å ta tak i dette. Hadde jeg stått i dine sko hadde jeg vært ute langt tidligere i søknadsprosessen med å teste meg på de fysiske prøvene. Kjipt å ryke med liten margin.
 2. Hadde samme rekkefølge. Hadde også opptak i Oslo i ‘15
 3. Hei. Med mindre du er i elendig form bør det være mulig å rekke dette. Hvor er det skoen trykker? Dersom du er kvalifisert kan du søke om å få testene så sent som mulig slik at du har maksimalt med tid til å trene. Jeg var litt bakpå selv da jeg søkte men med disiplin kom jeg meg igjennom og er politi i dag. Jeg mener at dersom viljen er sterk nok kommer du til å klare det(med mindre du er 200kg/ kolspasient eller går med krykker)
 4. Den som intet våger, en kjedelig 9-4 jobb vinner🙂 En fleip fra meg. Jeg tror folk må bestemme seg om de virkelig vil bli politi. Dersom folk spør meg om å søke phs er jeg alltid litt nølende på grunn av et usikkert jobbmarked. Jeg synes imidlertid at du svartmaler litt i innlegget ditt. Jeg tror samtlige jeg kjenner har klart å lande en stilling etter phs, men for noen har det vært mye frustrasjon og avslåtte søknader. Dessverre er det eksempler på politiutdannede som gir opp og må ta til takke med andre jobber etter phs. Dette opplever jeg som både trist og urettferdig, men det er aldri garantert at man får jobb etter endt utdannelse andre steder heller.
 5. Han fyren i artikkelen gjorde etter mitt syn en kjempetabbe i å si opp vikariatet sitt. Det er et rotterace å få jobb etter phs. De fleste får jobb, men for mange er veien til fast jobb brolagt med vikariater og stillinger som er mindre attraktive. Det burde selvfølgelig ikke vært slik, men sånn er det og slik har det vært en stund. Du må finne ut om det er politi du vil bli. Det er en jobb som kan innebære mye risiko, farer og spenning. En av de risikoene er å ikke få jobb etter phs😉 Pluss siden er at dersom man får drømmejobben etter phs er det tidvis en veldig spennende og uforutsigbar jobb der du kan kjøre utrykning, bryte opp dører, løpe etter tyver og kjenne adrenalinet bruse i blodet😎 Eller bruke hodet og etterforske saker😐 Jeg vet hva jeg foretrekker☝️
 6. Gratulerer til de som har kommet inn. Måtte dere vise dere verdige kolleger når den tid kommer💪👮‍♂️
 7. Jeg tenker også at følgende er noe du burde tenke på dersom du søker og faktisk kommer inn på Phs; Politiyrket kan tidvis være svært belastende. Som politi risikerer du å bli utsatt for krevende og stressende situasjoner. Folk som begår selvdrap, folk som er på randen osv. I hvilken grad du blir utsatt for slikt som ferdig utdannet politi avhenger av hva du jobber med. Men likefullt er det en risiko for å bli eksponert for store belastninger i utdanningsløpet. Da blir det ekstra tungt å prestere dersom man drar med seg psykiske problemer i kofferten. Jeg ville ikke søkt mot dette yrket før jeg hadde kvittert ut dette ved meg selv. Å være i god fysisk form er viktig for en politimann /kvinne, men det samme er god psykisk helse.
 8. Er redd du gjør en del generaliseringer her. Du må huske at en kvinne på 1,6 kan bli en like god krimtekniker`eller etterforsker som en mannlig muskelgud på 2 m. Alle ønsker seg ikke ut på gata for å få fart og spenning.Og jeg har møtt flere tøffe små politidamer med fightervilje og mot. Det er klart at høyden ikke er en fordel dersom du faktisk må slåss med en svær mann, men det er kun et aspekt ved politiarbeid. Kommunikasjon er for størstedelen det verktøyet vi bruker mest. Og det trur jeg du kan si for samtlige spesialavdelinger også (inkludert delta). Han karen som bare har snubla seg oppover i systemet kan være meget dyktig for alt du vet. Er ikke sikkert alt handler om flaks, men for all del, du kan ha rett. Vi har gode og dårlige arbeidsfolk i politiet også. Siste punkt er jeg enig med deg i. Er mye bra politifolk der ute (flesteparten jeg har møtt), og det er sikkert noen som ikke burde vært politi, men en del av de som du ikke syns er flinke eller ålreite kan være grisedyktige på enkelte aspekter eller felt ved politiarbeid.
 9. Jobber i en by sentralt på Østlandet. Kjenner flere som fikk jobb med C/ C+ Karakterer fra Phs er viktige, men det kan være flere ting som spiller inn i jakten på jobb etter endt studie, bla. hvor man har hatt praksis og flaks.
 10. Er ikke helt enig med deg her. Min erfaring på dette er at det er flere ting som spiller inn når det ansettes pb stillinger på orden og forebyggende. Karakterer er viktig, men det er ikke automatikk i at du blir kalt inn til intervju bare basert på karakterer. Praksisåret spiller en stor rolle i det å bli innkalt til intervju mange steder.
 11. For en herlig bromance? håper den holder helt inn til akademiet
 12. De av dere som vurderer å søke opptak i 2021, hvorfor vil dere bli politi?
 13. Det kommer til å gå helt fint. Masse anledninger til å gå på fylla med medstudenter i løpet av tre år. Dessuten er det enkelte som kanskje går klar av en skikkethetssak i egnethetsnemda som følge av ukloke valg i fylla. Selv var jeg fraværende hele fadderuka, gikk helt fint. Hadde et godt forhold til medstudenter uansett. Caser, gruppeoppgaver og fremføringer tvinger frem samarbeid i klassene. Det samholdet som er på Phs har ihvertfall ikke jeg opplevd på noen andre studiesteder. By på dere selv, vær åpne og imøtekommende i utdanningsløpet, så vil det gå dere vel på Phs!
×
×
 • Create New...