Gå til innhold

kiripe

Medlemmer
  • Innlegg

    320
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kiripe

  1. MegaMann2 skrev (På 10.6.2022 den 16.09):

    Jeg gravde litt og de har bytta fra vlan 10 til vlan 100 hos meg.
     

    Ser siten mistet kontakt med omverdenen igjen i dag så da funker ikke untagged lenger. Må ta en tur og undersøke i morgen.

    EDIT: Var litt for rask til å konkludere…

    Her var det tilfeldigvis switchen som hadde paia, så untagged fungerer fortsatt som en workaround

  2. Visko skrev (1 time siden):

    Ser ut at den fungerer hvis du deaktiverer vlan tagging.

    Takk :)  fungerer her og.

     

    MegaMann2 skrev (25 minutter siden):

    Telia har fellesfeil for mange fiberkunder i Oslo/Jessheim/Lørenskog området nå. Ting har vært ute av drift siden en gang mellom 2 - 5 i natt bekreftet kundeservice for meg tidligere i dag.

    Det er nok ikke noe galt med oppsettet ditt nødvendigvis.

    Edit:
    Ser du har fått det til å fungere uten vlan tagging, interessant.

    Takk for info :)

    det betyr muligens at ting kan endre seg igjen. Vi får se.

  3. Visko skrev (27 minutter siden):

    Ser ut at denne VLAN ID: 10 triks fungerer ikke lengre, kan noen bekrefte?

    Jeg har kjørt med min egen ASUS ruter i nesten ~4 år, med bruk av å sette VLAN ID til 10, og det har fungerte helt bra, opp til idag kl ~05:00. Ruteren min mistet koblingen, og kan ikke lengre koble igjen, får ikke IP, og release/renew gjør ingenting.

    Jeg tok opp Telia sin Zyxel ruter fra kjelleren, koblet det til terminalboxen på veggen, og den fungerer uten problem.

    Kan noen bekrefte at en kan enda, eller ikke lengre bruke sin egen ruter? Har Telia endret noe? Kanskje bruker de en ny vlan id?

     

    Samme hos oppsettet på en lokasjon jeg administrerer også. Plutselig uten internett i dag, ikke fått mulighet til å undersøke ytterligere enda, dessverre. 
    Frustrert over telia og dårlig opplegg for bro-modus.

  4. Eg har brukt Asus RT-N16 med DD-WRT sidan august, og har så langt ikkje hatt nevneverdige problem. Anbefalast.

     

    Takker, det må nok vurderes om jeg ikke skal gå til anskaffelse av en slik en.

     

    Det kommer forresten RT-N76 og RT-N56 snart. N76 er lik RT-N16 med 5GHz WLAN.

     

    Mens N56 er en "fashion modell". Sistnevnte har litt begrenset ROM, som betyr at man ikke kan laste inn like store alternative firmwarer på den.

     

    ASUS_RT-N56U_wireless_router-540x479.jpg

     

     

    Interessant, men 5GHz er det typegodkjent for WLAN i Norge? Om det er en ny standard så må jo det bety utskiftning av klientkort også?

     

    Isolert sett er det sikkert en fordel med et mindre trafikkert frekvensområde som 5GHz, men det er jo en tommelfingerregel at lengre bølgelengde gir kortere rekkevidde.

  5. Helt enig med tinki winki; denne mobilen er en av de mest solide mobilene jeg har hatt. Den fungerer godt som den er, men mer minne og kjappere prosessor hadde den nytt godt av.

     

    Jeg har kjørt siste firmware (30.009) et par ukers tid nå og kan egentlig ikke si jeg merker de aller største forbedringene, snarere tvert imot. Den sliter fortsatt voldsomt med batterianvisning, og faller i fra fullt batteri til omtrent tomt batteri, men etter et kvarter i strømsparemodus så holder den plutselig et døgn til pluss et par kjappe telefoner...

     

    Mulig det er min telefon det er noe snusk med.

    • Liker 1
  6. Jaja, her var det ikke mye til aktivitet. Kanskje alle er superfornøyde med sine N86 mobiler :)

     

    Jeg skulle ønske det kom en ny firmware som renset opp i litt bugs, gav ett nivå lavere på musikkspiller, og bedre batterianvisning. Fra nesten fullt til helt tomt har alltid gått på et blunk på den telefonen her, men utover det en gost bygget Nokia. Jeg er fornøyd.

  7. Noen som bruker gmail applikasjonen her?

     

    Jeg sliter med å få språket til å bli på engelsk. Når mobiltelefonens språk er norsk så blir også gmail på norsk. Det gir liten mening at det står "sendt fra min mobile enhet" når eposten går til en ikke-norsk talende mottaker...

     

    Noen forslag?

  8. Du må av med ratt og bekledning rundt rattstamme, så løsne rattlås/huset for tenningslås og sleide denne av rattstammen for å få tilgang til en liten settskrue som holder den el-delen av tenningslåsen på plass. Så er det bare å bytte del og monetere tilbake. Er du usikker så lar du verkstedet gjøre jobben, da dette ofte har blitt en rutinejobb på enkelte VAG-modeller...

  9. Har akkurat kjøpt n86 fra pixmania. Klarer ikke å finne norsk meny. Har prøvd under tools og language, men der finnes kun de største språkene(eng,ty,spa osv).

    Noen som vet om dette finnes?

     

     

    Tror nok kanskje du ikke har skandinavisk modell / språkpakke.

     

    Kanskje nokia customer service hjelper deg med dette.

  10. Kanskje ikke akkurat det du spør etter, men det løser kanskje behovet? Med dette oppsettet får du frem dato og tid i liten skrift i skjermen når du er på strømsparer:

     

    Meny

    Verktøy

    Innstillnger

    Generell

    Tilpasning

    Temaer

    Strømsparer

    Velg Dato

     

     

    Oppsettet jeg bruker er :

    Meny

    Verktøy

    Innstillnger

    Generell

    Tilpasning

    Temaer

    Strømsparer

    Animasjon

     

    Det er denne jeg ønsker, men etter en stund så blir jo skjermen helt svart når bakgrunnsbelysningen slukker. Det jeg lurer på er om jeg kan trykke på en knapp og få frem bakgrunnsbelysningen for noen strakser slik at animasjonen av tid og dato kommer til syne. Noen som vet?

  11. Lite aktivitet her...

     

    Noen som vet om man kan aktivere kun bakgrunnsbelysningen for klokke-skjermspareren når skjermen er svart?

     

    Altså om man kun vil vite hva klokken er, slik at tallene lyser frem. Når jeg trykker på en knapp så kommer jeg til startskjermen og med anmodning av å låse opp tastelås.

     

    Vanskelig forklart, men håper det er forståelig.

  12. Takker vertikal1, fant heldigvis ut av det.

     

    Savner allikevel noe jeg fikk på min gamle n95 8gb, men som jeg ikke har fått helt dreisen på når det gjelder N86 enda. Det er nettopp det at når man får valget mellom pakkedata eller å søke etter WLAN så står allerede "kjente" WLAN som er tilgjengelige akkurat der du er, altså Wlan som har lagret wpa-key osv.

     

    Kommer seg etterhvert, begynner å bli mer og mer glad i den nye mobilen. ;)

  13. Som oftest på VAG dieseler så låser man hver enkelt komponent av registeret, men løsner reimhjulene til dieselpumpen og kamakslingen for at disse skal bevege seg fritt og ta opp all slakk på alle sider av reimhjulene under oppspenning av reimen.

     

    Derfor har ofte ikke kamakseldrevet noen låsekile og er bare skrudd fast ned på kon, og dermed må kamakselen "låses" i korrekt posisjon med spes. verktøy i bakkant.

  14. Ny i dette forumet.

    Vurderer en slik tlf. Hadde en N97 i et par mnd før den ble stjålet men ble ikke videre imponert. Mulig en kjempetlf men til mitt bruk hvor jeg jobber aktivt ut i markedet med salg ofte fra bilen, ble den rett og slett for tungvindt å bruke. Alternativet er en N900 men tror ikke den er enklere. Samsung med 12 megapiksler frister men tror jeg vil savne standard-tastaturet man har på N86.

     

    Flere som har synspunkter?

     

    Jeg må si meg enig i det du sier, N97 var heller ingen telefon for meg. Min forrige telefon som var en N95 8GB var jeg godt fornøyd med, og jeg kan vel si at jeg begynner å bli veldig fornøyd med min N86 også. Om jeg skal klage på noe så må et være at den har noen litt for små knapper på fronten, men det er og blir en vanesak tror jeg.

     

    Utover det så virker den ha en solid byggekvalitet og være en av de mest solide Nokiatelefonene jeg har hatt opp gjennom tidene.

     

    Funksjonsmessig har den det jeg trenger. Nettleseren kunne sikkert vært bedre, men alt i alt en telefon som fungerer bra så langt selv om jeg er en litt fersk bruker.

×
×
  • Opprett ny...