Jump to content

Diablos

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Recent Profile Visitors

133 profile views
 1. Skal nevnes at Viasat ikke har noe kvantumsrabatt, så det var samme pris om man bestilte hver for seg eller til alle. RiksTv fikk man ned prisen ved bestilling til alle, men da må man også tvinge alle til det. Følte selv at selv med kvantumsrabatt på rikstv, så fikk man mer for pengene på viasat.
 2. Da har jeg fått bekreftet med flere at SSTP er en fungerende løsning, selv på denne GET ruteren. Så da håper jeg det hjelper de andre som måtte slite med dette. Har man en RRAS server satt opp for PPTP eller L2TP/IPsec, så er det lite som skal til for å aktivere SSTP. Man skal bare legge til et sertifikat + åpne for port 443 inn til serveren. Bruker man den innebygde windows VPN klienten, så endres den fra spesifikk VPN protokoll til Automatisk. Med Automatisk, så forsøker den alltid sikreste VPN først, før den deretter forsøker seg på de mindre sikre variantene.
 3. Vi har 40 boenheter knyttet til avtalen. Usikker på min kollega, men de har en samling på flere borettslag som samarbeider om samme avtale, så de er nok fler enn oss.
 4. Den USB dongelen du hadde hadde jeg også inntil nylig. Også den begynte å droppe ut til tilfeldige tidspunkt, så lurer på om den ikke lenger er kompatibel med windows 10. Netgear har jo for lengst sluttet å komme med drivere til den. Byttet over til https://www.prisjakt.no/product.php?p=3744192 for et par år siden. Den har vært dønn stabil, har god rekkevidde og god hastighet.
 5. Ser ut som OpenNet har fjernet HomeNet fra listen sin. Når vi så etter alternativer til Get for et år siden, så var HomeNet og OpenNet 2 alternativer. Og ut fra det vi kunne se, så tilbydde OpenNet HomeNet med de løsnignene HomeNet selv tilbyr, noe som betyr at man får dyrere pris og et unødvendig tredje ledd sammenlignet med å gå til HomeNet direkte. Byttet til HomeNet skjedde i Oktober 2019, og vi er veldig fornøyde. Vi fikk Get og HomeNet til å knive om pris,og det endte i en pris på 276 pr leilighet ved en binding på 5 år. Da var installasjon inkludert. Linjen er 1000/1000 Har en kollega som nettopp fornyet avtalen. Siden de var ferdig med de første 5 årene, så fikk de ned prisen enda mer enn oss, da det ikke lenger er noen installasjonskostnad inkludert. Get har hatt en stygg rutine de siste årene, der de setter opp prisen på internettlinjene med 50kr i året. Altså det motsatte av det som er vanlig i markedet, der pris på internett gjerne går ned. Så derfor var vi veldig opptatte på å komme oss vekk fra de. I og med at mange dropper TV og kun bruker streaming i disse dager, så valgte vi å ikke ta med TV som en del av avtalen. Brukerne selv får bestemme hva de vil ha, og om de vil ha.
 6. Har du oppdatert til siste firmware for ruteren? Pass også på at den ikke er plassert et sted uten luftemuligheter eller for dårlig lufting. Om den overheter, så vil den slå seg av for å unngå brann. Det har vært flere firmware oppdateringer som forbedrer systemstabilitet, så dersom oppdateringer ikke er kjørt på lang tid, så er det den mest sannsynlige synderen.
 7. Første jeg gjør i sånne tilfeller, er å oppdatere firmware på ruteren. Nettverkskortene på pc og PS4 kan være ganske forskjellige, og det kan være at det er kjente feil som er fikset i senere oppdateringer til ruter. Man kan automatisk oppdatere firmware ved å logge inn i ruteren via nettleseren under Administration->Firmware update Standard IP adresse for ruteren når jeg hadde den for et års tid siden var https://192.168.1.1 Nyere rutere (RT-AX88U) har https://192.168.50.1 Siste firmware kom i november, og er 3.0.0.4.382.51641 Ruteren i seg selv var jeg veldig fornøyd med. Hadde jeg ikke fått meg 1000/1000 fiber, så hadde jeg fremdeles hatt den. CPU på den taklet ikke mer enn 400-500 WAN hastighet.
 8. Driver å tester SSTP heller enn L2TP, og første test virket lovende. Har enn så lenge kun fått testet med en av de problematiske. Get er en lost cause.
 9. Får ikke gjort det med det første, i den situasjonen vi er i i dag, men den ruteren har en DMZ funksjon, som du kan knytte opp mot en spesifikk IP adresse. Legger man maskinen i DMZ, så funker VPN med en gang. Pushet på de nok en gang ift dette, men skjer nok ikke noe der med det første, med mindre flere selskaper rapporterer det inn som et problem. Derfor jeg i utgangspunktet var ute etter tilbakemeldinger. Men kan se ut som ingen som eventuelt opplever dette har sett tråden ennå
 10. Den personen med IT bakgrunn som har testet har ikke egen router, så bruker kun Get sitt. Det samme gjelder for minst 2 andre som har rapportert om dette.
 11. Vi bruker i utgangspunktet L2TP/IPSec, kombinert med andre løsninger som øker sikkerheten. Så det skal i utgangspunktet være bra nok. Men vi har også testet med PPTP og oppdaget at det er sperret også kun i dette modemet, så tenkte det var greit å slenge med her.
 12. Jeg er IT-admin i et firma, og har siden overgangen desember/januar begynt å få tilbakemeldinger fra tilsynelatende tilfeldige personer om at de ikke lenger får til å koble til VPN (PPTP, L2TP/IPsec). Etter en periode, så fant vi at Get var det som knyttet alle de med dette problemet sammen. Men de fleste med Get sliter ikke med dette, og det viste seg etter litt flere spørsmål at de med problemet sitter på en sagemcom v3890 ruter. Nå har jeg ikke Get selv, så har ikke fått testet noe på det selv, men en av våre ansatte har det, og han har forsøkt diverse for å åpne opp for dette uten hell, inkludert å deaktivere firewall på ruteren. Så konklusjonen min enn så lenge er at det er noe feil i firmware for disse ruterne. Har derfor meldt fra til Get, i tillegg til at jeg har bedt de med problemet til å melde inn direkte til Get i tillegg. Spesielt i disse tider, så er fungerende VPN ganske viktig, og mange som vanligvis ikke bruker det skal nå bruke det. Svar fra Get lar vente på seg, så om de i det hele tatt undersøker det, eller har avskrevet det som feil på brukersiden, som de gjorde med den ene av de med problemet som meldte det inn, vet jeg ikke. Så mens jeg venter på svar eller resultater fra Get (som kanskje aldri kommer), så tenkte jeg å sjekke om det er flere administratorer eller enkeltpersoner som har opplevd det samme siden nyttår?
 13. Ikke direkte relatert til dette problemet, men en spiker til i kista for sagemcom 3890. Jeg er IT-administrator for et firma, og siden overgangen desember/januar, så har det skjedd en endring, kanskje i firmware på denne spesifikke ruteren, som blokkerer for VPN i tillegg. Vi har fåt inn flere og flere saker fra folk som ikke får til å koble til VPN hjemmefra, og fellestrekket for de med problemet er at de er Get kunder og har det spesifikke modemet.
 14. Stillingstittel: IT-Drift og Support Sektor: Privat Arbeidsoppgaver: It-Drift (windows miljø, vmware løsninger m.m.) og IT support. Erfaring: 7,5 år it-drift + 2 år med ren 2. linje it support Alder: 33 Utdanning: Ingen Årsinntekt: 528.000 (+ mobil, laptop og internett) Sted: Oslo
×
×
 • Create New...