Gå til innhold

Pallehysa

Medlemmer
  • Innlegg

    4 078
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av Pallehysa

  1. Her har du hendene fulle, Red Frostraven 🤣
  2. Har det like gøy kvart år. Vi er tross alt kunder som kjøper underholdning. Blir ein underholdt, har pengene fått avkastning.
  3. Jo men kvifor snakker han og du om infanticide og drap av fødte barn i abort debatten? Det er det eg ikkje forstår. Du kan like gjerne spørre om drap av dei eldre, då eldre og fødte barn deler realiteten av å være komplett irrelevant i henhold til terminering av svangerskap. Eg er totalt motstander av å ta liv av levedyktige ufødte barn. Det å kutte navlestrengen, er ein menneskerett du og eg har. Om du er koblet opp mot eit annet menneske som er avhengig av deg for å overleve. Ein kan til og med sei det er alle dei 7 ungene dine, som er alt fra 1-10 år gamle, du er koblet i hop med, som dør uten, så skal du fortsatt ha lov til å nekte dei "navlestrengen", som resulterer i at dei dør. (hypotetisk eksempel) I videoen sier vedkommende at om det ufødte fosteret lever etter at navlestrengen er kuttet, er det potensielt levedyktig, og dei er påtvunget til å hjelpe dei. Han bekrefter jo bare det eg har formidlet til deg.
  4. Eg har forklart deg at det ikkje finnes relevans, då abort pr definisjon omhandler svangerskap. Mennesker som allerede er født, kan ikkje være relevant i eit abort spørsmål. Eg kan poengtere nåke annet. Abort/terminering av eit svangerskap i 8-9 måned, då barnet er levedyktig, kalles keisersnitt, og barnet lever.. Eg nekter å svare fordi eg ikkje orker å gi spørsmålet ditt legitimitet. For det er faktisk eit så latterlig spørsmål. Nettopp på bakgrunn av det eg har prøvd å forklare deg. Om du ikkje veit kva abort er, burde du ikkje uttale deg! Det som verre er, er medlemmer i kongressen som er like uvitende, om ting dei skal lovfeste. Langt fra ærlig spørsmål. Og kvifor "nyfødt baby"? Kan du ikkje spørre om eg støtter drap av dei eldre? Drap av tenåringer? Drap av folk mellom 30 og 60? Vi som er abort forkjempere. Støtter vi drap av dei eldre? Samfunnsviktig og relevant spørsmål i abortdebatten. /sarkasme
  5. Det eg gjorde var å prøve å forklare deg at det å drepe fødte barn ikkje kan handle om abort. Då abort er termineringen av eit svangerskap. Altså er abort pr definisjon avhengig av eit svangerskap. Det eg videre gjorde var å prøve å forklare deg kor motbydelig DET ER å insinuere og spørre slike spørsmål. Fordi det kun gagner å underbygge eit feilaktig og uærlig narrativ. Om du og han i videoen hadde vært ærlige, hadde dåke lært dykk kva abort faktisk er, istedenfor å spørre dumme spørsmål.
  6. Abort handler om å terminere eit svangerskap. Abort er termineringen av svangerskap. Ergo er ikkje det å drepe eit født barn, relevant til abortspørsmålet i det heiletatt. Nettopp fordi svangerskapet er då allerede terminert/avsluttet. Enten via abort av foster, eller keisersnitt eller naturlig fødsel. Samtidig driver ikkje leger å dreper levedyktige ufødte barn. Dette er nok eit ekkelt og motbydelig eksempel på retorikk som kommer fra religiøse fundamentalister. Faktisk går leger ganske langt i å prøve å redde ufødte barn som er på grensen til levedyktigheit. Det er tross alt del av etikken dei er opplært i. Og du skylder samtlige ein unnskyldning for dine motbydelige insinueringer. Bare det at du spør om det er greit å drepe levedyktige barn, er rett og slett motbydelig og skremmende. Du kan få ekstrapolere ut fra det svaret.
  7. Har ein tendens til å gjere det ja. Er fordi folk flest, inkludert meg sjøl, ofte kommer med mange påstander, eller argumenter i eit og samme innlegg. Så blir naturlig for meg å ta eit om gangen
  8. Slettet siden det er off topic, og du ikkje er interessert i å diskutere det videre...
  9. "Kvinner som har tatt uansvarlige reproduksjonsvalg." - Sitat Debattklovn.
  10. Kva vil det sei å ta ansvar då? Fortsette med dette uansvarlige reproduksjonsvalget? Abort er å ta ansvar.
  11. Kan det ikkje? Så prevensjon, abort og andre medisinske inngrep kan ikkje styre dei biologiske prosessene som oppstår/kan oppstå? Eg spurte også om vilje er naturlig eller ei. Ser heller ikkje kva nonne eksempelet ditt skal bidra med? Er det ikkje naturlig at kvinner enten ikkje kan få barn, eller velger å ikkje få barn? Det er ikkje naturlig? Litt rart at du fortsetter ned denne veien, då du er smertelig klar over at om du skal ha nåke bein å stå på, må du påstå at vilje er unaturlig.
  12. Så når du sier at det er misvisende å holde vilje opp mot nåke som er naturlig, snakker du bare tøv regner eg med? Der du bokstavelig talt, skriver kva som helst for å unngå å adressere argumentene mine?
  13. Naturen har gitt oss vilje og då eller?
  14. Er det ikkje like naturlig at kvinner ikkje får barn? Kven skal i så måte bestemme om kvinnene skal få barn eller ei? Du? Viljen kommer du ikkje unna. Våres rett til egen autonomi kommer du heller ikkje unna.
  15. Her er eit interessant eksempel på kor uærlige og stein stokk dumme republikanerne i kontresshøringene som omhandler abort er.. Dei veit heilt ærlig ikkje kva abort eingang er. Der dei insinuerer at kvinners rett til abort, handler om å drepe fødte barn. Ja, fødte barn!! Skremmande: Og folk i Norge stiller seg bak dette?
  16. Du meiner naturen har skapt kvinner til å være inkubatorer, mot sin vilje, for din vilje? For ein ekkel posisjon å ta. Nei, det at kvinner flest er født med livmor, betyr ikkje at dette organet skal doneres på vegne av deg og andre, til fostre. For det første, er det ein ufattelig arrogant og ekkel posisjon å ta. Ikkje alle kvinner vil eller kan ha barn, til tross for livmor. For det andre. Det vil være å ta bort kvinners rett til egen autonomi, du tar vekk kvinners menneskerett, for å gi fostre spesielle rettigheiter du og eg ikkje har. Enten er du for like rettigheiter, eller så er du ikkje. Du er åpenbart ikkje. Og det er farlig.
  17. Her treffer du spikeren. Abort handler om menneskerettigheiter. Som kan fint oppsummeres i to setninger for meg. Alle har rett til å leve. Dette inkluderer meg, deg, foster og ufødte unger. Ingen har rett til å leve på bekostning av andres kropper. Dette inkluderer meg, deg, foster og ufødte unger. Om kvinner skal bli tvunget til å være inkubatorer, mot sin vilje, har dei mistet sin rett over egen kropp, og gitt fostre spesielle rettigheiter hverken eg eller du har. Fra Amnesty: https://www.amnesty.org/en/what-we-do/sexual-and-reproductive-rights/abortion-facts/ "Access to safe abortion is a matter of human right Access to safe abortion services is a human right. Under international human rights law, everyone has a right to life, a right to health, and a right to be free from violence, discrimination, and torture or cruel, inhuman and degrading treatment. Human rights law clearly spells out that decisions about your body are yours alone – this is what is known as bodily autonomy. Forcing someone to carry on an unwanted pregnancy, or forcing them to seek out an unsafe abortion, is a violation of their human rights, including the rights to privacy and bodily autonomy." Rett og slett skremmende retning republikanerne tar landet, og vel så skremmende at det sitter folk i Norge og heier på dette.
  18. Mitt nummer har blitt brukt i svindelforsøk. Dei tar tilfeldige norske nummer, gjerne nummer dei har ringt mange ganger før, slik at dei veit det er eit operativt norsk nummer, og bruker det i sine svindel forsøk. Det du gjer er å blokkere genuine norske folk som ikkje har nåke med svindelen å gjere. (så sant som det ikkje er eit utenlandsk nummer)
  19. Tror du må oppdatere google oversetteren din. Og du må berre fortsette å spy ut russisk propaganda. Men du kommer ikkje unna det faktumet at Russland bidro til Trump sin seier. Kor mange stemmer dei bidro med er totalt likegyldig. For det første fordi det er umulig å oppdrive. Nåke du er fullt klar over, men spør fordi du er uærlig. For det andre så er det nok å vise til at dei bidro. Fleire millioner brukere kun på Facebook klarte dei å lokke med troll fabrikkene sine. "The Internet Research Agency (IRA), based in Saint Petersburg, Russia and described as a troll farm, created thousands of social media accounts that purported to be Americans supporting radical political groups and planned or promoted events in support of Trump and against Clinton. They reached millions of social media users between 2013 and 2017." https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_interference_in_the_2016_United_States_elections
  20. Village er skremmande nok det, når ein får på seg pulse 3d headsett, og spiller på høgere vanskelighetsgrad. Er på Village of Shadows vanskelighetsgrad no, og jammen er det skremmende når det kommer alt fra 1-50 varulver etter deg, og sjefene melder sin inntreden. Lydbildet i spelet blir totalt forandret, når ein får på seg skikkelig headsett.. Og spelet endrer karakter når alt rundt deg kan drepe deg på få slag. Village for meg er bedre enn 7 igjen. Kanskje ikkje like skummelt, men bedre. Nettopp fordi det har så god "replayability".. Det er faktisk artig å spille igjennom det på ny vanskelighetsgrad, etter at ein får oppgradert våpen, som ein kan ta med seg over i ny vanskelighetsgrad. Når eventuelt eit RE 9 kommer, håper eg på meir i RE8 stil, enn RE7.. Kanskje ein blanding av dei to. RE7 er gøy/skummelt å spille gjennom 1 gang. RE8 derimot, har eg rundet 3,5 ganger nå.. Og det var like skummelt/morro kvar gang. Nettopp fordi sjøl om ein forventer monstrene, er dei fortsatt ekle, fleire av dei og kan drepe deg lettere.
  21. Må du slutte å spre Russisk oppgulp. Grunnen til at mange ikkje såg på 2016 som legitimt valg er nettopp fordi Russland med stor suksess kjørte kampanjer for å spre desinformasjon rundt valg kandidatene og valget, der dei på ordre fra Trump sjøl, prøvde å hacke seg inn i data systemet til demokratene og prøvde å stjele sensitiv informasjon. Wikileaks var og ein stor aktør i å støtte Putin, og kandidaten Putin absolutt ville installere i USA. Som var Trump. Altså valget vart i stor grad påvirket av den frie verdens største fiende. https://www.npr.org/2020/08/18/903616315/senate-releases-final-report-on-russias-interference-in-2016-election Derfor ser mange på Trump sin seier i 2016 som "illegitimate". Og dei har eit svært godt poeng. Dog samtlige viste kordan "peaceful transfer of power" foregår. Dette er i all fornuft totalt ulikt Trump og republikanerne som nektet å overføre makta fredfult, der dei startet med ein løgn, uavhengig av valgresultatet, eller kordan valget blei gjort, som ein strategi for å prøve å fortsette med makta. Dette er døden av demokrati. Syns dine patetiske forsøk på å "snu på flisa", der du kjøyrer full pupp med "whataboutism", propaganda og falske sammenligninger, begynner å sjå temmelig idiotisk ut.
  22. Konkret på blokka, så har Trump bemanna sine folk til å marsjere mot kongressen i eit forsøk på å stoppe valget... Kva meir trenger du?
  23. Proud boys skjønte koden. Dei var der, og brøt seg inn....
  24. Tenker at det er på tide du slutter å tulle, og heller følger med på etterforskningen... Men det er du selvfølgelig ikkje interessert i vel????
  25. Kvifor? Kan du ikkje bare godta at mange har sagt at dei brøt seg inn i kongressen på ordre fra Trump?
×
×
  • Opprett ny...