Jump to content

kokokachum

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

375 profile views
 1. Takk for svar. Jeg endte opp med å få en bekreftelse fra mitt universitet på at produksjonen av vitnemålet var i gang, der de også bekreftet at jeg hadde gjennomført studiet osv. osv.. Jeg ville synes det var merkelig dersom dette ikke var nok for arbeidsgiver. Det virket på arbeidsgiver i går at de hadde det travelt, så jeg stresset mye i dag tidlig med å få disse papirene på plass så jeg kunne sende det i løpet av dagen. Ikke hørt noe i dag. Hadde forventet å få innkalling til intervju med en gang siden de hastet sånn. Har en litt dårlig følelse kanskje..
 2. Hvor mange aksjer bør man sikte seg inn på å ha i en portefølje? Er ganske fersk, bare vært inne i aksjemarkedet i noen måneder, men jeg leser svært mye nyheter og rapporter osv. Spesielt i denne nedgangsperioden så er det jo veldig mange selskaper man kommer over som har "stort vekstpotensiale". Kjenner jeg sliter veldig med å finne ut hva som er riktig strategi, og fristelsen tar meg ofte i at jeg føler jeg "må inn i dette selskapet" fordi det ser så bra ut. Samtidig har jeg ikke midler tilgjengelig, og jeg tenker konstant på om jeg burde reorganisere porteføljen min eller sette inn mer penger for å utvide den. For øyeblikket har jeg 8 aksjer i porteføljen min. Har rundt 25k investert. Jeg leser nyheter, oppdager et selskap jeg synes ser veldig bra ut, og jeg begynner umiddelbart å tenke på om dette er noe jeg burde investere i. Noen som kan si noe om hvordan man bør gå frem i en slik periode i markedet, der det er lett å falle for fristelser pga mange selskaper er "på salg"? For eksempel: Når jeg ser et stort selskap som f.eks DNB ligge på en kurs like over 100kr, når det før krisen var på like under 180, da er det noe i meg som tenker at det er hodeløst å ikke investere for gevinst på sikt. Da tenker jeg at jeg kanskje burde ekspandere porteføljen noe?
 3. Jepp, har kontaktet de, så kan de nok forklare hva jeg eventuelt gjorde feil.
 4. Et helt vanlig "kjøp" til kursen som var satt opp hos nordnet
 5. Takk for svar. Det var YARA jeg skulle kjøpe hos, så regner med deres volum/omsetning er såpass at det burde gå ganske raskt? Jeg fikk igjennom kjøpet helt på slutten av dagen, da det var auksjonsperiode. Merkelig at det aldri gikk igjennom før da?
 6. Lurte på om noen kunne svare på dette.. Bruker Nordnet. Forsøker å kjøpe aksjer i et selskap på Oslo Børs, som har hatt svak stigning i dag. Ordren har status som "i markedet", men den går ikke igjennom. Altså, den har ligget slik i timesvis i dag. Er dette vanlig? Jeg er veldig fersk på kjøp av aksjer, og forstår ikke alt helt enda. Noen aksjer blir umiddelbart kjøpt/solgt når jeg legger inn ordren, mens andre tar veldig lang tid. Må jeg rett og slett bare vente til noen vil selge? Må jeg kjøpe for høyere pris enn det kursen er? Hvor mye isåfall?
 7. Takk igjen! En siste ting jeg lurer litt på er åpningstider på Børsen i forhold til kjøp og salg. Hvor raskt får man solgt aksjer så man får det frigjort for å kjøpe nye? Har merket at det kan gå lynraskt noen ganger, mens andre tar tid. Hvis vi tar et eksempel: La oss si jeg vil selge mine aksjer i NAS, for å kjøpe andre aksjer på mandag. Regulær handel starter 09:00. Jeg vil jo naturligvis få solgt raskt så jeg ikke går glipp av at eventuelt et selskap jeg har planlagt å kjøpe går opp mye uten at jeg har fått kjøpt. Hvis du skjønner? Annet eksempel: Hvis jeg legger inn en ordre på kjøp av aksjer i f.eks. Aker nå, så vil ikke det havne i markedet før børsen åpner mandag. Går transaksjonen igjennom ganske umiddelbart da? Eller kan man ende opp med å se på at kursen på det selskapet du har lagt inn ordre på går opp som pokker uten at du har fått kjøpet gjennomført?
 8. Tusen takk for et veldig informativt svar. Fikk svar på mye av det jeg lurte på. Har satt inn litt penger som jeg har råd til å tape, og begynt litt sånn smått. Lærer mye, og må si jeg synes det er veldig interessant. Har et par spørsmål til, hvis du hadde giddet å svare på det. - Du sier det kan være lurt å spre meg over 3-10 selskaper. Om jeg har ca 10k, så kan det være greit å ha ca 2k på forskjellige selskaper? Har lest at noen mener det er litt poengløst å bruke småbeløp på aksjer og at man helst burde bruke 5-10k for å få god avkastning og med kurtasje osv..? - Salg av aksjer når man taper.. Jeg gikk inn med et lite beløp (1500kr) på NAS i går når jeg så at aksjen der steg raskt. Det var jo ikke særlig lurt i ettertid, men -200kr er ikke krise akkurat. Når man taper slik som det, burde man se på å selge seg ut, eller vente til man evt. har fått tilbake det man har tapt? - Kjøp i amerikanske selskaper nå. Jeg la merke til at selv om det amerikanske selskapet jeg hadde kjøpt aksjer hos gikk i +%, så fikk jeg tap i avkastning. Er dette på grunn av den svake kronen? Er det ikke lurt å kjøpe amerikanske aksjer akkurat nå?
 9. Hei, Har lenge tenkt på å komme meg inn på aksjemarkedet, og tenker at med tanke på den økonomiske situasjonen nå så kunne det vært en bra tidspunkt å gå inn på. Problemet er at jeg har lite peiling. Sånn.. SKIKKELIG lite peiling. Har sånn 15k som jeg har overført til NordNet. Dette er penger jeg har råd til å ta sjanser på investering med, og det er ikke krise om det skulle gå dårlig (litt kjipt såklart). For å teste litt så kjøpte jeg aksjer for sånn 10k i forskjellige store firma, verdien av disse har gått litt opp og ned. For øyeblikket har jeg sånn +2%, men det svinger mye opp og ned. Har forsøkt meg på å lese en del guides og se videoer, men det er mye å sette seg inn i, og vanskelig å forstå. Har lest en del om "opsjonskjøp", og at man potensielt kan få ganske stor avkastning kortsiktig på disse, om man treffer godt. Sliter med å forstå hvordan det fungerer. Jeg kan altså kjøpe opsjon på at jeg f.eks. tror at Equinor øker fra 108kr til 130kr på et gitt tidsrom? Og hvis det gjør det så kan jeg kjøpe aksjer til den prisen og få stor gevinst? Om jeg setter en frist på 2 uker, hva skjer når jeg når denne datoen og Equinor-aksjen ikke har økt til 130? Har lyst å prøve noe slikt, men er redd for å gjøre en feil. I tillegg lurer jeg på noe i forhold til vanlig aksjekjøp. Hvor mye er det lurt å kjøpe til å begynne med? Bruke det meste av beløpet jeg har til å kjøp aksjer i et spesifikt firma jeg har troen på? Eller spre det utover? Er det vanlig å kjøpe aksjer for så og selge det igjen ganske kort etterpå? Taper man mye penger på gebyrer osv, med å gjøre dette? Noe jeg også legger merke til er at på ene selskapet hvor jeg har kjøpt aksjer (Microsoft), så har de gått opp 5% i dag ifølge Nordnet. Likevel står det har har en avkastning på -5%? Hvorfor det? Hva er en lur strategi for en nybegynner nå? Vet at det er mer "safe" å sette pengene i fond, men det gir ikke særlig kortsiktige gevinster.. Bonusspørsmål: Ser nå at Norwegian skal få en økonomipakke av regjeringen. Betyr det at nå er et bra tidspunkt å kjøpe aksjer i Norwegian?
 10. kokokachum

  .

  Hmm, der det står om "det langt alvorligere herpes simplex-virus type 2", nevner man blant annet svie ved urinering. Da jeg fikk viruset, fikk jeg to røde "sår" på penis, som utviklet seg til blemmer. Det svidde også når jeg urinerte. Det gikk hull på blemmene, og det kom sår som forsvant etter hvert. Da forsvant også sviing ved urinering. Men legen sa at testen viste HSV1, så det er jo utvilsomt det jeg har. Opplevde deg absolutt ikke som dømmende forresten.
×
×
 • Create New...