Jump to content

IIES8DU0

Medlemmer
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

288 profile views
  1. Antar at dette skyldes at det er mange unge som jobber i oppstartsselskaper. De unge tenker dessverre ikke så mye på pensjon enda, så det er lite insentiv for firmaet og tilby mer en minimum, da mer ikke blir verdsatt. Jeg skulle gjerne hatt en bedre pensjonsavtale, men det er ikke så lett og få til, da avtalen må være lik for alle i selskapet. Har isteden valgt å forhandle på lønn og antall aksjer. Sparer selv 40K i IPS (Individuell pensjonssparing) per år for å dekke opp for noe av det.
  2. Stillingstittel: CTO i et lite oppstartsfirma Sted: Oslo Erfaring: 13 år Alder: 37 Arbeidsoppgaver: It utvikling og ledelse Utdanning: Bachelor i IT Goder: 2% pensjon og 3 000 i stipend for å kjøpe mobil. Opsjoner på aksjer. Årslønn: 900k Dette skal vel fordelsbeskattes akkurat som lønn, så bedre å be om mer lønn isteden da du også vil for pension av lønnen.
  3. Det er dyrt å bo her, men ikke så dyrt, så jeg mistenker at prisen er satt ut fra Silicon Valley ja, som er der selskapet kommer fra. Dog veldig artig å bo midt i sentrum av en av Europas største byer, og ha gangavstand til kontoret.
  4. Stillingstittel: Independent contractor* i en FAANG. Sted: Europeisk storby Erfaring: 12 år Alder: 36 Arbeidsoppgaver: Trening av maskinlæringsmodeller og it utvikling. Utdanning: Bachelor i IT Årslønn: 850k Goder: Dekker bolig inntil 50k per måned. Man kan alltid fly business class. 2% pensjon. Ellers ingen goder, hverken telefon eller lignende. * Dette er noe vi ikke har i Norge. Man er ikke ansatt, men ikke ekte konsulent heller. Kan best sammenlignes med å jobbe for en arbeidsgiver 100% via enkeltmannsforetak.
×
×
  • Create New...