Gå til innhold

kom_igjen

Medlemmer
  • Innlegg

    136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kom_igjen

  1. Jeg ville anbefalt at du sjekket den før du overtok den, og ikke vente to måneder etter overtakelse. Ville også anbefalt å skrive kontrakt.

    Notert til neste gang. Pleier egentlig å gjøre slikt, men siden han er en respektert mann så stolte jeg på han. Fikk den i orginalforpakning, og da så den finere ut også. Den knuste delen av skjermen vendte vekk fra det en kunne se. Men det har ingenting å si, jeg skulle undersøkt det.

     

    Bare håper han er hyggelig nok til å gjøre opp for seg.

  2. Verdien er uvesentlig mtp sjanse for avslag eller heving. Saken ville vært like dårlig, men jeg ville kanskje ødelagt noen uker av livet mitt i et desperat forsøk på å få tilbake hele eller deler av summen. 

    ser den. Eneste jeg kommer på er at jeg har ganske mange bilder fra mai og til nå, der det er tydelig at han ikke har brukt klokka i det hele tatt. Jeg jobber selv i kommunen, så jeg tjener ingenting på å lyve. Tror heller ikke han har vært ute etter å lure meg. Tror mer heller han ikke har undersøkt klokka grundig nok.

  3. Siden du linker til: "Men dersom det ikke kunne forventes at du kunne oppdage feilen eller mangelen på befaring, har du rett til prisavslag eller reparasjon. "

     

    Knust skjerm på siden skulle du merket på befaring. Et batteri kan du ikke klage på etter 2 måneder. Anbefaler deg å legge denne saken død med mindre selger er over snittet gavmild.

    knuste skjermen er på siden av klokken, og på den siden av klokken som var gjemt inn mot klokken. Selger sa at jeg skulle ta kontakt med han dersom det skulle være noe, så nå gjør jeg det. Hva ville du anbefalt dersom dette var en gjenstand til 150 000 kroner?

  4. Har han gitt deg noe svar?

     

    Om han er som du beskriver vil jeg ikke tro det skal være noe problem for han å rydde opp. Men selvsagt dumt å komme så lenge etter kjøp.

     

    Forhåpentligvis setter han seg ikke på bakbeina om du forklarer situasjonen og klokken faktisk ikke har blitt skadet etter kjøp.

     

    Hva betalte du og hvilken modell er det snakk om?

     

    Her er det han skrev til meg på messenger (vi fikk kontakt gjennom en lokal kjøp og salg gruppe). Jeg spurte han hvilken stand den var i:

     

    Skal sjekke. Fungerer ok
     
    Jeg rakk ikke å svare på dette da jeg var bortreist, men han skrev noen timer senere:
     
     
    Hei, beklager sein respons. Kona mi fekk Fitbit chargeHR for to år sidan, men ikkje burkt han noko særleg. Komplett i orginal pakning. Selges for kr. 600.

     

    Jeg skrev at jeg var interessert og ville komme og hente den når det passet dem. Vi avtalte tid, og jeg møtte opp. Ungene mine var som skrevet i bilen, rett bak meg. Da han ga den til meg sa han midt i mellom setninger at lader ikke fulgte med (den var altså ikke komplett). Jeg har to fitbit charge hr fra tidligere, så sånn sett var ikke det et problem fordi jeg hadde en til overs.

     

    Det er veldig random om disse rike karene her jeg bor er hyggelige, eller ikke. Ofte er de hyggelige utad, men drittsekker på privaten. Har selv fått erfare nedgangen av en idrettsgruppe i idrettslaget som ble ødelagt, fordi dattera til en av kommunens rikeste måtte stille opp på dugnad. Da gikk faren helt inn for å ødelegge for gruppa, hvilket han klarte. Jeg er redd for at denne fyren er av samme sort.

     

    Jeg føler forresten at det som står i denne artikkelen styrker argumentene mine noe:

     
    Her står det at jeg har to års frist på å reklamere på et produkt dersom en legger kjøpsloven til grunne.
     
  5. Jeg regner med utropstegn på lading betyr at batteriet er veldig dårlig? Det kan ha blitt dårlig om det var på 0% siden mai.

    Da jeg kjøpte den hadde den ikke vært brukt på to år. Han skrev til meg han hadde testet den og at alt var ok, så jeg tror ikke det er det det går på.

  6. Jeg er veldig spent nå.

     

    Jeg kjøpte en fitbit fra en privatperson i mai. Denne skulle være en gave til min sønn som har bursdag i august. Da jeg hentet den satt barna mine i bilen og kunne se meg, slik at jeg ikke undersøkte den. I tillegg er mannen en godt respektert mann i området, som gjør mye for nærmiljøet og eier et eget firma. Jeg stolte derfor på at han sa den var brukt lite, komplett og fungerte ok.

     

    Nå har det seg slik at vi skal på campingtur i noen dager. Ble billigferie i år, som alenemamma har man ikke så mye å rutte meg (også derfor grunnen til at jeg kjøpte en brukt klokke, fremfor ny). Jeg satte den på lading i går før jeg la meg, men i dag fikk jeg opp et utropstegn på ladingen, og da jeg undersøkte klokka nærmere var skjermen knust (på siden, så det er ikke så synlig), og knappen virker ikke som den skal. I tillegg er den ekstremt skitten på innsiden av klokken. Dvs at det er rester av hud og sikkert noe krem igjen i kantene på klokken. Det er rett og slett ekkelt.

     

    Jeg sendte fyren en melding der jeg spurte om det hadde skjedd en feil (lot tvilen komme han til gode), og hvis ikke så ønsket jeg å heve kjøpet.

     

    Håper derfor på hjelp herfra hvis fyren slår seg vrang.

  7.  

    Du høres litt ut som meg, når jeg har tøffe perioder. Da begynner jeg å gråte hvis noen underbevisst viser at det bryr seg om meg, og det virker som det samme skjer med deg? At kollegaen din har lagt merke til deg på en slik måte at han er bekymret for deg. At pappaen din er glad i deg og vil du skal ha det bra?

     

    Kan du identifisere deg i dette?

     

    Ja, det kan jeg.

     

    Til de over: vet ikke helt om jeg vil ha trøst. I det siste har jeg også grått mye alene. Ønsker ikke å gråte foran andre... Om det så er hjemme eller ute. 

     

    Anonymous poster hash: b3ba0...6fe

     

     

    Jeg kan være sånn når hormonene ikke er heeelt i balanse, så mulig du kunne sjekket om det kan være noe som ikke er helt på stell der? Hadde en kollega som slet med det samme, og det viste seg at kroppen hennes hadde storproduksjon av østrogen, så hun gråt "hele tiden".

     

    Men eneste rådet mitt når du gråter foran noen andre er bare å "go with it". Gi deg selv den tid du trenger til å presse ut noen tårer (jeg trenger under ett minutt), og vis deretter takknemlighet for at vedkommende bryr seg.

     

    Mulig at det er noe underliggende som trigger det, som du ikke nødvendigvis er bevisst på. Feks en hendelse for mange år siden som kanskje var traumatisk, men kroppen har glemt. Så kan det ha skjedd noe i dag som du fremdeles ikke er bevisst på, men som kan trigge en slik reaksjon. Dette kan ta litt mer tid å grave frem hvis så er tilfelle.

  8. Du høres litt ut som meg, når jeg har tøffe perioder. Da begynner jeg å gråte hvis noen underbevisst viser at det bryr seg om meg, og det virker som det samme skjer med deg? At kollegaen din har lagt merke til deg på en slik måte at han er bekymret for deg. At pappaen din er glad i deg og vil du skal ha det bra?

     

    Kan du identifisere deg i dette?

  9. Er på vei til å få diagnosen trigeminusnevralgi selv (aka selvmords-diagnosen), og kjenner meg igjen i det du sier. Har fått trileptal som smertestillende, og disse fungerer fint mot smertene. Jeg blir derimot veldig høy av dem, så jeg er fristet til å spørre legen om å få resept på medisinsk marihuana (uten thc), for å se om det ikke kan ta smertene. Har også flere kroniske lidelser å ta hensyn til, og kjenner jeg er lei av å gå rundt og ha vondt, spesielt i dårlige perioder.

    • Liker 1
  10. Ja, fy fasan nå var du gjerrig. Hun burde da fått det gratis!

     

    Neida ✌

     

    Da får hu kjøpe brukt et annet sted, så enkelt er det

    Hehe, ja men en begynner jo å lure. Klart jeg har mer arbeid av å selge del for del, og noe ender sikkert opp med ikke å bli solgt, men da har jeg i det minste gjort det beste jeg kan for å få en god pris.

     

    Yep, hun kan kjøpe andre plasser. Har allerede solgt en del plagg i dag, så jeg er fornøyd så langt.

    • Liker 1
  11. Jeg driver og selger noen pent brukte barneklær. (Har kastet en del som ikke var brukendes, så dette er klær uten bruksmerker, og fremstår nesten som nye).

    Har lagt de ut til alt fra 5 - 80 kroner. Gjennomsnittspris er på ca 35 kroner. 65 plagg ligger ute, med det som nå er en totalpris på 2200 kroner. Dyreste plagget er en ullgenser som koster 500 kroner ny, og som har fått en prislapp på 80 kroner. Dette er altså snakk om ulltøy, penkjoler og sommerklær.

     

    Jeg ble kontakt av en lokal dame, som lurte på hva jeg ville selge alle klærne for. Jeg svarte at totalpris om jeg skulle selge alt var 2200 kroner, men jeg kunne gå ned til 2000. Jeg hadde forventet å prute, og var klar til å gå ned ytterligere noen hundrelapper. Men dama sa hun ville kjøpe klærne for 500 kroner.

    Jeg foreslo at hun skulle komme med et motbud høyere enn 500 kroner, men hun sa bare:

     

    "Var dyrt for bruktklær, eg selger bossekker for maks 500kr, så 2000kr er mykje, like greit å kjøpe nytt."  Får ikke akkurat kjøpt 65 klesplagg til 500 kroner, og jeg skal jo ha noe penger igjen til å kjøpe inn nye klær til to nye sesonger...

    1f641.png Snur man det syns jeg det er hårreisende å be om å kjøpe fine klær til 8 kroner per stykk.

     

    Dama er butikksjef på den lokale nille-butikken forresten. Jeg er fristet til å gå innom og fylle en sekk med varer og kreve å få det til 500 kroner. Folk har jo tross alt tatt på varene... høhø...

     

    Men assa, er jeg helt urimelig som syns det var litt lite å selge for? Skal sies at ny verdi på klærne ligger om lag på 7000 - 8000. Ull og penkjoler er ikke akkurat billig.

     

     

     

  12.  

    Jeg finner informasjon om hva man kan ha med seg når en reiser til USA, men dette føler jeg er ganske vagt og begrenset. Tenkte derfor dere kloke hoder kanskje visste litt om dette?

     

    Her kommer derfor noen spørsmål relatert til dette:

    1: Er spekemat greit å ta med seg inn?

    2: Regnes nugatti som flytende/kan man ha det med i håndbagasjen?

    3: Dersom man har deklarert alt en har med seg, men har med mat som ikke er lov: Stemmer det at det verste som skjer at de tar det fra deg? (Man får ikke bot?)

    4: Og regnes ostehøvelen som et våpen? (Den er jo skarp)  :roll:

    1: Vakuumpakket eller hele stykker?

    2: Nugatti er i pastaform, og omfattes av væskeforbudet.

    3: Ikke ta med ting du ikke er sikker på er OK. Du blir tatt ut til ekstra avhør og kontroll, noe som kan ta mange timer.

    4: Nei, en vanlig ostehøvel kan du ta med.

     

    Takker for rett på saken svar. Da lar jeg nugattiboksen bli hjemme, og ser om jeg heller finner de på tube. Syns å huske at jeg har sett det før.

  13.  

    https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/944/~/bringing-meat%2C-poultry-or-pork%2Fswine-products-into-the-u.s.

     

     

    The importation of fresh, dried or canned meats or meat products is generally not allowed from most foreign countries into the United States

     

    Pluss det står div om unntak osv osv (kan være tillatt om det er fra kjent trygt land, er tilberedt/behandlet (hermetikk er f.eks. ganske safe)

     

    Generelt er det frykten for skadedyr/(plante- og husdyr-)sykdommer/parasitter/bakterier fra fremmed land som er utslagsgivende.

     

    Geitost er sannsynligvis OK.

     

    Husk å deklarere alt

     

    https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/3619/kw/cheese

     

     

    You must declare all food products.  Failure to declare food products can result in up to $10,000 in fines and penalties.

     

     

    Ja, det er den siden jeg har vært inne på. Føler det er så vagt når noe generellt sett ikke er lov, men om det kommer fra spesifikke land er det kanskje lov :rofl:

     

    Jaja. Om de ender med å hive spekeskinka og nugattien så får de heller bare gjøre det, så lenge jeg ikke får bot etter at det er deklarert! :)

  14. "Failure to declare" er vel stikkordet der.

     

    Deklarer det og se. Jeg har fått med meg sjokolade, makrell i tomat og tørr-sauser fra Toro, men bananer og epler (kun kjøpt på Gardermoen for å nyte på reisen) ble glatt kastet rett i søpla uten ett ord.

     

     

    Jeg nettopp. Jeg skal deklarere alt, og spørsmålet mitt er da om jeg kan få en bot, selv om jeg har deklarert det jeg har med.

  15. Ta med deg alt skape gjenstander i innsjekket bagasje fordi da slipper du problemer i sikkerhetskontrollen.

    Hvorfor skal du ha med deg mat på fly? Kjøp heller det på flyet\flyplassen eller når du kommer i usa.

     

    Muligens spekepat ikke er noe problem men nugatti går vel dårlig, vet syltetøy vet har blitt tatt i fra.

     

    Størst sansynlig får du ikke bot med mindre de kan bevise det er farlig det du tar med.

    Men husk det gjelde i norge, usa er ekstra strenge.

     

    Husk også laptop\ kan bli sjekket at du må logge inn på epost\pcen fra usa da personvern ikke gjelder i usa.

    Så det er jo verre.

     

    Har ikke med meg innsjekket baggasje. Har med norsk mat til amerikansk venn, og om de logger inn på dataen min har jeg ikke mye å skjule her.

     

    Hm, finnes nugatti i små tuber? :-p

  16. Jeg finner informasjon om hva man kan ha med seg når en reiser til USA, men dette føler jeg er ganske vagt og begrenset. Tenkte derfor dere kloke hoder kanskje visste litt om dette?

     

    Her kommer derfor noen spørsmål relatert til dette:

     

    1: Er spekemat greit å ta med seg inn?

     

    2: Regnes nugatti som flytende/kan man ha det med i håndbagasjen?

     

    3: Dersom man har deklarert alt en har med seg, men har med mat som ikke er lov: Stemmer det at det verste som skjer at de tar det fra deg? (Man får ikke bot?)

     

    4: Og regnes ostehøvelen som et våpen? (Den er jo skarp)  :roll: 

  17. noe nytt?

     

    Ja, si det.

     

    Jeg skulle få en avtale med namsmann sist høst for å få hjelp til å fylle ut skjema til forliksrådet. Forbukerklageutvalget kan en kun bruke dersom en ikke har kommet noe sted i forliksrådet. Men jeg kom aldri så langt.

     

    Gjennom høsten og jula har jeg slitt ganske mye økonomisk, samt at jeg har hatt mye å tenke på i forbindelse med salg av en leilighet. Dette har ført til at jeg ikke har tatt tak i denne saken. 

     

    I går leste jeg nok en gang om en lignende sak på dinside:

    https://www.dinside.no/okonomi/har-du-sagt-du-vil-selge-ma-du-selge/69578134#_ga=2.133577612.381629126.1520420529-1988163883.1520420529

     

    Jeg har også sett på denne:

    https://www.dinside.no/okonomi/sms-gjelder-som-bindende-avtale/61271218

     

    Det var enda en sak rundt desembertider i fjor, men denne finner jeg ikke en link på.

     

    Uansett, jeg fant ut i går at her måtte jeg bare få fingern ut og sette i gang. Prøvde å snakke med lensmannen som skal hjelpe til med utfylling av dokumenter, men han frarådet meg å gjøre det i det hele tatt, da han var usikker på om jeg kom til å vinne (uten at han kjente til saken). Men om jeg ville gjøre det og hadde noe spørsmål, så kunne jeg kontakte han. 

     

    Har derfor nå vært inne på denne linken, men klarer ikke å finne frem til rett dokument. Kanskje dere vet hvilken jeg skal bruke (kunne spurt lensmannen, men følte jeg kastet bort tiden hans bare ved å snakke med han og at han ikke støttet meg. Så da er det hyggeligere å få hjelp av dere.

    https://www.politiet.no/aktuelt-tall-og-fakta/dokumenter/?aktivFane=innholdstype&enhet=3851&innholdstype=62&side=2

     

     

    Jeg kan også informere om den bulken nevnt lenger opp: Ny eier sendte meg en melding samme kveld han hadde overtatt bilen om at han hadde fiksa bulken med en gang han kom hjem, og nevnte aldri noe ift at han ville ha penger for bulken eller lignende. Så vanskelig var det.

  18. "Jeg viser til følgende fra Ot.prp.nr. 30 (2002-2003) s. 262:

     

    Heile utvalet meinte at krav om vederlag til laget i samband med eigarskifte må ein sjå i samanheng med andre vilkår for eigarskifte. Laget kan ikkje stå fritt til å krevje kva vederlag som helst. Eit fleirtal av utvalet - som departementet sluttar seg til - meinte vidare at

     

    «... laget bør kunne krevje eit vederlag som står i rimeleg høve til dei kostnadene laget blir påført på grunn av eigarskiftet. Det er tale om ajourføring av andelseigarregister, utskriving av nye betalingsblankettar m.m. og behandling av godkjenningsspørsmålet. Laget må i alle høve rekne med å dekkje dei kostnadene forretningsføraren har med dette, [...]

    Ut fra dette mener jeg det er direkte urimelig av OBOS å fakturere fullt eierskiftegebyr når det på langt nær påløper tilsvarende kostnader som et fullt eierskifte. Dersom borettslaget skulle være av en annen oppfatning må borettslaget dokumentere medgått tid og kostnader."

     

     

    Som alltid: Du er en knupp Krikkert, tusen takk.

     

    Ja, hun eier jo tross alt den største andelen i leiligheten fra før, så det at hun overtar min lille andel kan jeg ikke fatte og begripe skal ha så mye å si. Iallfall ikke 5000 kroner.

×
×
  • Opprett ny...