Gå til innhold

lykkeliten

Medlemmer
  • Innlegg

    329
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lykkeliten

  1. Er ett eldre sikringsskap ja. Og har vel egentlig en telefon til elektriker på trappene, og ser egentlig for meg å bytte til jordfeilautomater, da det nok er en tryggere løsning. Men har litt kunnskap om elektro, selv om ikke denne type annlegg er min sterkeste side så er litt for nysgjerrighetens skyld jeg spør også.

     

    Utjevningsforbindelse mellom skap og skinne er bare en enkel kabel? Kan ikke måle noen forbindelse der men det burde jeg kanskje gjort?Sjekket jordskinne mot vannrør og der målte 0.7 ohm, noe som burde være ok.

     

     

    Ser også att jeg kun har en tykk jordkabel inn på jordskinne, som ikke ser ut til å komme fra samme plass som inntakskabel. Virker dette fornuftig?

     

    Kan dette være noe av årsaken til att jeg måler gale speninger til jord, att mitt jordpotensiale er galt?

     

     

    Takker for svar.

  2. Er vel greit å kontakte e-verket å få sjekket dette, men har målt litt mer på egenhånd med multimeter og finner ikke noen jordfeil, men tenkte å sjekke med megger også. Er det kurrant å sjekke motstand mot jord med 500v med all verdens apparater tilkoblet?

     

    Ser også att jordskinnen er skilt fra sikringssapet, er dette normalt? Måler også ett spenningspotensiale mellom jordskinne og skap på ca 50V, noe jeg finner litt underlig? Har prøvd å se over kabler for å se om noe kan gnisse mot skapet, men finner ikke noe synlig. Burde kanske måle litt her også??

     

    Synes det er greit å ha gjort litt hjemmelekser før man event. tilkaller elektriker så håper på tilbakemeldinger.

     

    På forhånd takk.

  3. Takker for svar. Ja, når jeg har tatt ut hovedsikringen så måler jeg fortsatt det samme på inntaket, noe som jeg oppfatter som at mitt anlegg ikke påvirker dette , og at feilen må komme utenfra.

     

    Jeg målte med multimeter, men da mens hovedsikringen var ute og alle andre inne. og følgelig en god del apparatur tilkoplet og også "påslått". Jeg kan selvfølgelig sjekke dette med megger men synes ikke resultatet var veldig urovekkende i første omgang, men er usikker på hva som er kravet?

     

    Når jeg tenker meg om så mener jeg også å huske att problemstillingen var oppe under ett eltilsyn for noen år siden, men er jo ikke så sikker på om de har fulgt opp dette da heller.

  4. I sikringsskapet måler jeg ca 60V mellom en fas og jord, og den andre fasen måler ca 220V mot Jord. Spenning mellom fasene ligger på ca 230V. Det normale burde vel være ca 130V mot Jord på hver av fasene?

     

    Har koblet ut alle sikringene og måler fortsatt det samme og selv når jeg tar ut hovedsikringen måler jeg det samme på denne. Når jeg måler fasene mot jord får jeg ca 3Mohm noe jeg ikke synes virker så galt.

     

    I utgangspunktet så "friskmelder" jeg eget anlegg og tror feilen kommer utenfra, om dette kan betraktes som en feil? Har jeg rett i dette og er dette noe å bekymre seg over?

  5. Synes Collect@store løsningen fungerer greit og er en grei måte å kunne handle på, og som sikrer en forutsigar pris når man kommer i butikken.

     

    Men en kan jo stille spørsmålet om det er god kundebehandling å la kunder som ikke bruker nettet betale betraktelig mer. Jeg kjøper ett argument om att dette er kunder som kanskje krever mer av betjeningen i butikken. Men det må vel føles litt rart noen ganger å la kunder betale dobbel pris fordi de ikke har sjekket nettet, når man jobber i en kjede som så aktivt fokuserer på lave priser?

  6. Vurderer kjøp av Lenovo N500 eller SL 500, hvem burde jeg gå for og er det noen grunn til å betale ekstra for SL 500?

     

    Internt 3G på SL500 har jeg sans for men har dongle som gjør jobben de gangene jeg trenger det. GPS er morsomt, men kommer vel aldri til å bruke det.

     

    Bruk ellers er i hovedsak nettbruk, office og litt bilde og video redigering. Spill er marginalt.

     

    Noen som kan gi meg argumenter i en retning?

  7. Om man følger en av de mange guidene som ligger på nettet så er ikke oppgradering av ram noen stor heksekunst, men er porsjon tolmodighet og forsiktighet kan være på sin plass.

     

    Oppgraderte selv til 1.5 Gb og merker betydelig forskjell på maskinen med Ubuntu innstalert, selv om det fortsatt ikke er noen supercomputer :-)

     

    Har også fått netcom kortet til å spille ved å følge guider tidligere i tråden.

  8. Er innimellom på steder i ferietider der det er tilgjengelig trådløst nett, men sliter med dårlig signal.

    Er derfor på jakt etter en repater som jeg kan kople til en ekstern utvendig antenne og som gir trådløst nett videre. Da noen av nettene er avhengig av passord osv. for tilkopling så er det ønskelig med en løsning som håndterer dette på en grei måte.

     

    Noen som har erfaring med dette, eller kan anbefalle en "boks" som gjør jobben?

  9. Takker for tilbakemeldinger!

     

    Det jeg var på jakt etter i utgangspunktet var et program som var dedikert til denne oppgaven, mener jeg leste en test av ett slikt på dinside.no for ikke lang tid tilbake, men er ikke i stand til å finne den igjen og husker ikke navnet på programmet. Om husker noe mere så er jeg taknemlig for opplysninger.

     

    Men hvordan tar jeg medianverdien av bildene? Finnes det en enkel måte å gjøre dette på?

  10. Men, angående leveringstiden, har den vært bekreftet eller ubekreftet hele tiden?

     

    På nettsiden deres har den hele tiden stått med ubekreftet leveringsdato noen dager frem i tid, på ordrebekreftelsene har jeg fått leveringsdato, men når denne har blitt passert har de bare generert en ny ordrebekreftelse med ny og senere leveringsdato. Har sånn sett ikke stått noe der om at det var ubekreftet på ordrebekreftelsene.

     

    Via telefon fikk jeg dog bekreftet leverings innen en uke to ganger, uten att det hjalp noe heller.

     

    Men noe av det vesentlige er også det at jeg hadde ikke noe problem med å få tak i produktet fra andre selgere.

  11. Jeg sendte da en henvendelse til netshop der jeg ba om levering og om de ikke klarte det anså jeg det som ett kontraktsbrudd i henhold til forbrukerkjøpslovens §22, hvilket gir kjøper rett til å kreve erstatning i henhold til §27.
    Kjøpsloven § 27 første ledd, som regulerer kontrollansvaret ved forsinkelse, lyder:

     

    Jeg har ikke satt meg inn i saken, men du blander Kjøpsloven og Forbrukerkjøpsloven.

    I det første sitatet henviser du til Forbrukerkjøpsloven, men det er Kjøpsloven du snakker om.

     

    For salg mellom næring og forbruker er det Forbrukerkjøpsloven som gjelder, IKKE Kjøpsloven.

     

    Jepp du har helt rett! Jeg er klar over at det er forbrukerkjøpsloven som er den som gjelder, men jeg har snublet litt underveis med henvisningene mine. Uansett så har ikke det den store betydningen da kapittel 5 i forbrukerkjøpsloven gir de samme rettigheter, men det er annet nummer på paragrafene. Men takk for tilbakemelding, så skal jeg får ryddet opp i det.

     

    Dog litt morsomt at Netshop ikke har reagert på at lovhenvisningene mine ikke har vært særlig relevante

  12. For å snu litt på flisa; når kan man som forbruker kreve dekningskjøp i de tilfeller selger ikke leverer til avtalt tid?

     

    Hentet fra Otprpr nr 44 2001-2002:

     

    Kjøpsloven § 27 første ledd, som regulerer kontrollansvaret ved forsinkelse, lyder:

     

    «Kjøperen kan kreve erstatning for det tap han lider som følge av forsinkelse fra selgerens side. Dette gjelder likevel ikke så langt selgeren godtgjør at forsinkelsen skyldes hindring utenfor hans kontroll som han ikke med rimelighet kunne ventes å ha tatt i betraktning på avtaletiden eller å unngå eller overvinne følgene av.»

     

    Utgangspunktet etter bestemmelsen er at kjøperen har krav på erstatning for det tap han eller hun lider som følge av selgerens kontraktsbrudd. Bestemmelsen oppstiller enkelte vilkår som alle må være oppfylt for at selgeren likevel skal bli ansvarsfri. Det må for det første foreligge en hindring for kontraktsmessig oppfyllelse. Hindringen må for det andre ligge utenfor selgerens kontroll. For det tredje må selgeren ikke med rimelighet kunne ventes å ha tatt hindringen i betraktning på avtaletiden, eller å unngå eller overvinne følgene av den. Selgeren har bevisbyrden for at vilkårene for fritak er oppfylt.

     

    Som du selv sier så er din vare tilgjengelig og således burde vilkåret for krav om erstatning/dekningskjøp være oppfylt.

     

    For min egen del så er dekningskjøp foretatt og varen motatt, og krav om erstatning vil bli rettet mot Netshop. Beløpet er ikke større en ca. 700,- kroner i mitt tilfelle, og jeg velger å forfølge saken da jeg har dokumentert at Netshop har bløffet med sin informasjon til meg, og varen er tilgjengelig på markedet. Således er det liten tvil om at kravet til erstatning er oppfylt.

     

    Men det Netshop i mitt tilfelle prøver å dekke seg bak er at det ikke er ingått noen avtale selv om de har sendt en rekke ordrebekreftelser. Logikken i å sende ut ordrebekreftelser på avtaler de ikke har til hensikt å oppfylle må man trolig være Netshop ansatt for å forstå, selv om de ikke engang er på linje med hva de sier på egne nettsider. Jeg tviler også på at de helt er inneforstått med hva som er den logiske konsekvensen av den holdningen de har i dette tilfelle, men jeg må innrømme at det er fristende å påføre dem et tap på en del tusen og se om de er like prinsippfaste da.

  13. Tja, skjønner hva du tenker. Men prinsippet om at en avtale ikke er inngått før det er overført penger er nok ikke i tråd med avtaleloven, og ville i praksis gjøre det umulig å inngå avtaler der penger og handel er innvolvert.

     

    Har forøvrig forståelse for situasjoner der det kan være rimelig at butikken kan gå i fra avtalen, f.eks ved feilprising, men dette er ikke tilfelle i denne situasjonen.

     

    At kunde kan fjerne en ordre(linje) før ordre er sendt er nok likefullt av praktiske hensyn, da forbruker i alletilfelle ville kunne bruke angreretten sin, noe som også skaper bryderi for butikken.

     

    Men et prinsipp der butikken kan avgjøre om avtale er inngått eller ikke, ved å velge om de skal sende varen eller ikke og la tidspunktet for eventuell levering være det som betraktes som en bindene avtale lurer jeg på hvor man finner lovhjemmel for, da dette er langt fra sedvane.

     

     

    Men ett viktig moment her er at butikken har stått ved avtalen i 2 måneder allerede, og produktet er tilgjengelig i handelen, slik at den eneste hindringen som gjenstår faktisk er Netshops vilje til å gjennomføre avtalen. Og at en part på denne måten ikke skal "gidde" å levere kan jo bli moro å la forbrukertvistutvalget vurdere.

  14. Bestilte et produkt hos Netshop den 14.11 under en av de tidligere omtalte "supertirsdagene", produktet var ikke på lager, men forventet leveringstid var om 3 dager. Denne leveringsdatoen ble kontinuerlig fremskøvet og da vi passerte årsskiftet tok jeg kontakt med dem pr. telefon. Da var produktet rett rundt hjørnet og jeg ventet videre. Produktet kom selvfølgelig ikke, og netshop skyldte på leverandør som var utilgjengelig osv. osv. før de muntlig varslet at de ikke kom til å levere.

     

    Jeg har selv sendt en henvendelse til leverandør og fikk svar på under en time, på kveldstid, leverandør henviste også til annen forhandler som har produktet. Og de har bekreftet at de har varen tilgjengelig på lager.

     

     

    Jeg sendte da en henvendelse til netshop der jeg ba om levering og om de ikke klarte det anså jeg det som ett kontraktsbrudd i henhold til forbrukerkjøpslovens §22, hvilket gir kjøper rett til å kreve erstatning i henhold til §27.

     

    Og varslet om jeg kommer til å foreta et dekningskjøp og kreve erstattet eventuelle mellomlegg som måtte tilfalle etter forbrukerkjøpsloven § 68 av Netshop. Tok en forutsetning om at netshop klarte å komme med en bekreftet leveringstid innen kort tid.

     

    Syntes selv jeg hadde vært rimelig, de har passert 2 måneders leveringstid og ikke løftet en finger for å levere før jeg tar kontakt, og det de presterer etter at jeg tar kontakt er langt fra imponerende.

     

    Svaret som kom er også imponerende:

    "

    Hei

     

    ### her.

     

    Snakket med forbrukerrådet, og de mente man ikke kunne ta et dekningskjøp så lenge det ikke er en bindende avtale som er gjort med oss.

    En ordrebekreftelse er kun en bekreftelse på at vi har mottatt din ordre. Så lenge ordren ikke er sendt fra oss, har vi i vårt system mulighet til å gå fra avtalen. (Både kunde og oss)

     

    Dersom dette er feil, vil vi se hvordan forbrukertvistutvalget ser på denne saken slik at vi da samtidig for ordnet opp i vårt system dersom det er noe galt her.

     

    mvh

    ###

    Netshop"

     

     

    Netshop hevder altså at vi ikke har inngått en bindende avtale og finner det tydeligvis helt normalt at de ikke gir noen tilbakemelding på at de ikke har tenkt å stå ved avtalen. Men når man ser tråder som omhandler Netshop den senere tiden så er det jo tydelig at de har en form for kundeservice som er svært lavmåls.

     

    Jeg bestiller nå produktet hos annen forhandler og klager Netshop inn for forbrukertvistutvalget og krever dekket mine ekstraomkostninger.

     

    Men kan ikke si noe annet en at den kundeservice som de her fremviser er den desidert mest idiotiske jeg har opplevd på svært lang tid.

  15. Om du stiller spørsmålet ditt i spill forumet under Sony så vil du nok få bedre svar der, da det er ganske mange som har importert konsollen sin der.

     

    Men så vidt jeg vet så skal det ikke være noe problem med å importere, spillene er sonefrie, dog så får du soneproblematikken på Blue ray/DVD.

     

    Chip til PS3 er ikke kommet ennå.

     

    Forøvrig så er det noen kroner å spare på å handle den over der, men du tar også noe risiko i forhold til garanti.

×
×
  • Opprett ny...