Gå til innhold

Hacknsaw

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hacknsaw

  1. I lange tider har jeg brukt Hyperx Cloud 2 til gaming og musikk. Mikrofonen sluttet å funke etter bare noen mnd. og lyden er ikke det beste verken til gaming eller musikk vil jeg si. 

     

     Så derfor kommer jeg til å kjøpe en dt770 pro, og kombinere det med en dac eller mikrofon. 

     

    Jeg lurer på hva den beste løsningen er; Bare kjøpe en dt 770 pro 32 eller 80ohm hodetelefon + en mic og kjøre det rett i hovedkortet (Realtek® ALC892 Codec).

     

    Eller gå for 250ohm + en creative sound blaster omni surround 5.1 og bruke mikrofonen(e) som er innebygd i den?

     

    Lydkortet på hovedkortet er et Realtek® ALC892 Codec. regner med Creative kortet er bedre..

     

     

    Noen med erfaring med disse produktene som har noen formeninger?

     

     

     

     

     

     

     

  2.  

     

    Man kan ikke si dette med 100% sikkerhet.

    Derfor ber man deg å teste systemet med en annen PSU av anerkjent merke/modell «som vites å være i orden».

    Kennel power meldinger i eventlog får man f.eks også når man tvangs slår av PCen.

    Det er mulig man får det hvis man tvinger pc'en av ja. Men i dette tilfellet er det pc'en som tvinger seg selv av og på... alle de feilmelingene jeg listet er også fra i går/inatt der jeg ikke har brukt noen "svenskeknapp" eller noentingen :S
    Man kan da si det er sannsynlig at det er et PSU problem . Enten last ustabilitet eller kompabilitetsproblem med den og hovedkort/CPU du nå har.Men man kan aldri garantere noe med slike grunnlag.

     

    Hva brukte du den sammen med tidligere ?

    Ofte bruker nye generasjoner prosessorer og grafikk kort (GPU) mindre watt enn eldre generasjoner.

    2013 var også året da Haswell kom med spesielle C states som stilte nye kompabilitets krav til strømforsyninger.

     

    Uansett er det nok et greit valg og snart på tide å erstatte den med en nyere og bedre .

     

    Denne ble kjøpt til et gtx 970 og en i5 4690k. Jeg har også kjørt 1070 og 4690k sammen på den. Da med en liten overklokking på cpu og skjermkort. Jeg tror det er rett og slett psu'en som begynner å bli gammal og råtten. Jeg har vert ute for liknende symptomer før på en liten mini itx pc fra soltek. Jeg trodde egentlig slike ting var "a thing of the past" når det gjalt psu'er. Men mye tyder på at det ikke er det. 

  3. Man kan ikke si dette med 100% sikkerhet.

    Derfor ber man deg å teste systemet med en annen PSU av anerkjent merke/modell «som vites å være i orden».

    Kennel power meldinger i eventlog får man f.eks også når man tvangs slår av PCen.

    Det er mulig man får det hvis man tvinger pc'en av ja. Men i dette tilfellet er det pc'en som tvinger seg selv av og på... alle de feilmelingene jeg listet er også fra i går/inatt der jeg ikke har brukt noen "svenskeknapp" eller noentingen :S

  4. Jeg har byttet ut skjermkort, hovedkort, prosessor og ram. Specs er som følger:

     

    Windows 10 pro

     

    Palit gtx 1080ti game rock premium edition

    i7 7700k (med Noctua nh d15)

    msi tomahawk z270

    Ballistix sport 16gb 2666mhz ddr4

    Samsung 840 120gb ssd (fra 2013)

    Crusial MX 300 700gb ssd

    corsair cx750 psu (fra 2013)

    InWin GR one bigtower kabinett 

     

     

    Alt kjører nå på stock speed, likevel slår pc'en seg av og starter på nytt når jeg spiller eksempelvis planetside 2 eller overwatch.

     

    Det rare er at jeg har fått den stabil i Aida 64 stress test på 4.7ghz over 4 timer med fine temperaturer. I realbench stress testen blir den riktig nok varmere med spikes opp i 84 grader, men den er stabil og fin likevel med et gjennomsnitt på ca 78 grader.  Idle ligger den på 34 grade ca.

     

    Det er plagsomt med denne rebootinga uten bsod eller forvarsel. Skjer kun i spill så langt. Syns det er merkelig. Kan det være at det blir for mye for psu'en?

     

    Noen som kan hjelpe til med å finne ut av hva det kan være? 

  5.  

     

    Hacknsaw: Synd den ikke ble som tenkt. Tror nok 6820-cpuen har litt skyld for varme og støy da 6700HQ blir varm nok som det er. Temperaturene jeg opplever ligger et stykke under dine.

     

    Jepp, var litt skuffet. For å komme opp i samme ytelse som sine konkurrenter, måtte jeg kjøre en overklokking på både gpu og cpu. Under de tyngste spillene lå cpu og gpu på rundt 76 grader og maskinen hørtes da ut som en vindtunnel. 15 minutter på Realbench lå cpu på 80 grader med oveklokking og en -170mv uv.

     

    Faller vell litt tilbake til min tidligere konklusjon. Av P6XX-modellene er det en modell med god kjøling, lav temp og totalt sett god ytelse: P670 med 1060-skjermkort. Jeg tipper du ville blitt mer fornøyd med den, men ytelsa blir jo endel lavere enn hva du ønska deg. Hadde jeg vært støysensitiv hadde den blitt mitt valg :)

     

    Planen min var i utgangspunktet lange gaming økter med ekstern 144Hz skjerm og tastatur, men tror P670RS med 1070 ville knelt etter forholdsvis kort tid ja. 1060 er nok mer et fornuftig valg hvis man vil ha en bra laptop til 1080p gaming ja. føler 1070 og 1080 er foreløpig forbeholdt stasjonære, i og med at til og med på stasjonære så har man problemer med å kjøle dem.

  6. Hacknsaw: Synd den ikke ble som tenkt. Tror nok 6820-cpuen har litt skyld for varme og støy da 6700HQ blir varm nok som det er. Temperaturene jeg opplever ligger et stykke under dine.

     

    Jepp, var litt skuffet. For å komme opp i samme ytelse som sine konkurrenter, måtte jeg kjøre en overklokking på både gpu og cpu. Under de tyngste spillene lå cpu og gpu på rundt 76 grader og maskinen hørtes da ut som en vindtunnel. 15 minutter på Realbench lå cpu på 80 grader med oveklokking og en -170mv uv.

  7. Etter 2 uker med tweaking, testing, klokking og undervolting har jeg nå bestemt meg for å benytte meg av angre retten på min P670R. Er i og for seg ikke noe galt med den, den yter bra med sitt 1070 kort. Sammenliknet ytelsen med desktopen til en kompis i firestrike (vanlig free version). Han hadde i7 cpu og Titan x skjermkort (Maxwell) og jeg med i7 6820hk og gtx 1070 med en mild overklokk på begge. P670R slo hans score med ca 700 poeng (13300 vs ca 14000). Så ytelsen er ganske bra.

     

    Men laptopen sliter i lange gaming økter, blir fryktelig varm og høylytt. Jeg synes nesten at den blir "anpusten". Tror ikke den vil holde ut i lengden. Min gamle stasjonære scorer knapt 10k i firestrike uklokket, med gtx 970 og i5 4690k. Det er nesten som den kjører battlefield 1 lettere og med mindre "effort" en laptopen. 

     

    Så da blir det heller ny skjerm, 1080 og vannkjøling til den sasjonære istedet. :)

    • Liker 1
  8. Jeg brukte DDU (Display Driver Uninstaller) for å fjerne nvidia driveren og installere en ny. Problemet er at når jeg prøver å installere den nye driveren så får jeg beskjed om at det ikke finnes noe kompatibel hardware som støtter driveren.

     

    Jeg prøver så og åpne enhets behandlingen for å se etter skjermkortet. Det var borte gitt.

     

    Har windows 10 pro helt oppdatert, sliter med å finne gode svar online.  

     

    Jeg har P670R med gtx 1070 om noen lurer.

  9. Igår kveld overheata maskinen min når jeg spilte Sniper Elite 3.

    ControlCenter sto på Performance, viftene suste som om naboene hadde fest.

    Men plutselig svartnet alt, lot pc'n ligge over natten og nå funker alt igjen.

    Hva skjer? :confused:  :confused:

     

    Edit:

    PC'n sto fint på et skrivebord uten noe som kan påvirke kjølingen, ikke i en sauna heller...

     

    Det kan være en liten ustabilitet. Har du klokket/undervolta noe? skjer det igjen er det bare å sette alle instillinger til default fabrikk settings. Skjer det igjen når du kjører prime 95 over en times tid, så er det på tide å åpne den opp og blåse støv og repaste. 

     

    Eventuellt istedet for prime 95 i en time kan du kjøre Realbench fra Asus i 15 minutter, den setter alle komponentene dine på en skikkelig prøve. Men den stenger ned hvis den oppdager noe ustabilt. Den tyner maskinen mye mer intenst en prime 95 over kortere tid.

    • Liker 1
  10. Hehe, ser den. Ville vurdert grizzly kryonaut som er regna som den beste ikke-konduktive pastaen, eller om du vil ta litt risk for større vinning så prøv flytende metall som konduktonaut eller collaboratory :)

    Tror ikke jeg tør de flytende metall greiene nei, men er du sikker på at grizzly cryonaut er bedre en den jeg linket til? Hvis den er bedre bestiller jeg jo selvsagt den istedet. :)

×
×
  • Opprett ny...