Gå til innhold

Lyncs

Medlemmer
  • Innlegg

    862
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lyncs

  1. Jeg kjøpte en rimelig variant til rundt hundrelappen hos Jula men den holdt bare noen få ganger før den gikk i stykker og jeg kjøpte derfor en ny av samme type med samme resultat.

    Trenger derfor tips om noen av god kvalitet som viser nøaktig temperatur uten at de er svinedyre.

  2. Wheeljack skrev (14 timer siden):

    Han har jo tidligere uttalt at han trener på å banke opp folk i ledige stunder på natta så han kan ikke være helt god han Guddal heller. 

    "Gjort det der mange ganger" er et sitat fra i fjor sommer. 

    Det florerer av politifolk som ikke er helt gode men de legger skylden på voldsofrene deres og kaller dem for løgnere som dikter opp disse historiene. De fortsetter den dag i dag med å påstå at den ekstreme voldskulturen deres mot arrestanter i Bergen på 70 og 80 - tallet ikke eksisterte fordi det ikke finnes "vitenskapelige bevis". Dette til tross for at politiinspektør Carl Mentz Rynning Tønnesen gikk ut offentlig og påstod at de fikk som fortjent og "man kan ikke lage omelett uten å knuse egg"-

    • Liker 7
  3. Får man en brukbar og holdbar støpemasse av epoxy og sagmugg? Jeg har tenkt å lage noen ornamenter til en stor maleriramme der massen skal presses ned i silikonformer og tørke der. Kan man evt. bruke snekkerlim istedenfor eller vil det tørke for fort eller muligens bli for mykt etter at det er tørt?

  4. barfoo skrev (Akkurat nå):

    Karbid funker på det meste. Det meir interessante er jo korleis stålet skal brukast i etterkant; er det nok med hard overflate, og skal det vere både hardt og seigt?

    Jeg hadde tenkt å lage noen små drev så det bør være motstandsdyktig mot slitasje. Jeg skal først bore hull rundt og siden frese en sirkel med en fres slik som bildet viser.

    drev.thumb.jpg.d345716de37e03cbd419909340d3f9c4.jpg

  5. barfoo skrev (3 timer siden):

    Dette er for idiotisk å diskutere.

    Eg har gjentatte ganger argumentert for kvifor Nord-Korea ikkje er sosialistiske, og alt du har er at andre påstår andre ting .Påpeik brister i argumentasjonen min. Inntil du faktisk kritiserer det eg skriv så har ikkje eg tenkt å bruke meir tid på deg.

    Hint: sjå på reaksjoner på innlegg i tråden. Ein av oss har konsistent fått positive tilbakemeldinger på innlegg - og det er ikkje du.

    Hvorfor bare ignorerer du det faktum at de aller fleste betegner disse statene som sosialiststater? Hvorfor blir de da omtalt som det i media hvis de ikke er det?

    Jeg er klar over at de ikke praktiserer god sosialisme på samme måte som at alle religiøse ikke praktiserer god kristendom, dvs. at de sier en ting og gjør noe annet, men den riktige betegnelsen er at de er sosialiststater og blir omtalt som det den dag i dag i nesten alle sammenhenger, helt uavhengig av hva du og noen få andre måtte mene..

    Og jeg ser også at du får en likes på hvert innlegg, men det betyr ikke at disse statene ikke til stadighet blir omtalt som sosialiststater i media. Da følger du dårlig med i nyhetsbildet vil jeg si..

    Du klarer heller ikke å dokumentere at de kriteriene du legger frem her er vedtatt som en norm for at en stat skal kunne kalles en sosialiststat, dvs. at det er et standpunkt som du har synset deg fram til.

  6. barfoo skrev (4 minutter siden):

    Fordi det har skjedd visse endringer i Russland dei siste tredve åra? Du veit, Soviet kollapsa?

    Det å utjamne forskjeller er eit kjernepunkt i sosialismen ja. Du kan neppe snakke om sosialisme om ikkje målet er å utjamne forskjeller, der sosialt eigarskap over produksjonsmidla er sentral. Det er for all del ikkje det einaste kriteriet, men det er utvilsomt sentralt.

    Hva da med dette som også er klippet fra Wikipedia?

    Nord-Korea fungerer som en meget sentralisert stat som i realiteten er en ettpartistat. I henhold til dens konstitusjon for 2009 er Nord-Korea en «revolusjonær sosialiststat ledet i sine aktiviteter av doktrinene Juche («selvhjulpen») og Songun («militæret først»)»

  7. barfoo skrev (1 minutt siden):

    Vis til dei utallege kjeldene då.

    Eg er ikkje belærande. Eg har konsistent argumentert for kvifor hverken Russland eller Nord-Korea er sosialistiske - nemleg at dei ikkje forsøker å utjamne ulikheit - som jo er målet med sosialisme. Du har fortsatt appeal to authority, utan å påpeike logiske brister i min argumentasjon!

    Ja. Noreg er eit demokrati. Valsystemet er rimeleg robust mot feil, og det er veldig reell ytringsfridom, og det er fritt for sivilsamfunnet å organisere seg slik ein ønskjer. Noreg rangerer konsistent på topp ti mest demokratiske land.

    Hvorfor bruker du da en eldre dato som argument for at jeg tar feil når vår historie er enda eldre.

    Og jeg synes at du bør dokumentere hvorfor kriteriene om å utjamne ulikhet skal være de eneste kriteriene som bestemmer hvorvidt en stat kan kalles sosialistisk eller ikke. Dersom du har rett, så har bl.a. utallige journalister og nyhetsopplesere tatt feil de siste 50 årene. Tror du virkelig at du har mer rett en dem?

  8. barfoo skrev (7 minutter siden):

    Har du lest den forbanna lista?

    La meg sitere deg:

    image.png.204a64a72de4243e87a97699719080e1.png

    Nittentjueto.

    Med all respekt å melde... Soviet anno 1922 er ikkje relevant for dagens Russland. Det er over hundre år tilbake i tid.

    Nord-Korea sa du?

    image.png.a3f8037f74cabb0026c0bae6b0c0e4c0.png

    Nittennittito.

    Til alle tider er altså for Russland sin del over hundre år sidan, og for NK sin del drøyt trevde år sidan.

    Med all respekt å melde så gjer du jo en fantastisk innsats for å dokumentere mine påstander! I tillegg er jo den lista statane sin eigen påstand. Som nevnt hevder NK å vere demokratiske, utan at det er tilfelle.

    Det finnes utallige andre kilder som bekrefter det samme. Og disse landene blir fremdeles betegnet som sosialistiske i media, men nå skal vi altså belæres av noen bedrevitende personer som deg til å tro noe annet?

    Norge som demokrati har vel også en dato som ligger langt tilbake i tid, men vi er vel et demokrati fremdeles..

  9. barfoo skrev (17 minutter siden):

    Nei. Tvert imot. Men det er ikkje veldig mange som påstår Russland er sosialistisk, så eg ser ikkje heilt relevansen?

    Det er ei grov overforenkling. Som sagt er ikkje Nord-Korea eit sosialistisk regime; dei er eit totalitært regime som forskjellsbehandler ut frå kor regimetru du er. Det er i motsetning til sosialisme. Det samme gjeld t.d. Russland, der storbyane vert prioritert.

    Det er ikkje slik at du kan klistre merkelappen venstrevridd eller sosialisme på ting du misliker. Det er for enkelt. Det er all grunn til å mislike regimet i NK, men det gjer dei ikkje til sosialistar.

    Russland, Nord-Korea samt en god del andre land har til alle tider blitt omtalt som sosialiststater i nyhetsinnslag og dokumentarprogram i media. Muligens finnes det noen som har andre meninger, men hva er det som gjør at du og dine meningsfeller har mer rett enn andre?

    Her er forøvrig en liste fra Wikipedia der Russland of Nord-Koreablir betegnet som sosialiststater:

    Sosialistiske stater

    Land Etablert Oppløst Varighet Styringsparti Lovgiver
    Albanias flagg Albania 28. desember 1976 22. mars 1992 15 år og 85 dager Albanias arbeidsparti Folkeforsamlingen
    Bulgarias flagg Bulgaria 18. mai 1971 7. desember 1990 19 år og 203 dager Bulgarias kommunistparti Nasjonalforsamlingen
    Cubas flagg Cuba 1. juli 1966 57 år og 315 dager Cubas kommunistparti Nasjonalforsamlingen for folkemakten
    Belarus’ flagg Belarus 31. juli 1920 30. desember 1922 2 år og 152 dager Belarus’ kommunistparti (bolsjevikene) Sovjetkongress
    Jugoslavias flagg Jugoslavia 7. april 1963 27. april 1992 29 år og 20 dager Jugoslavias kommunistforbund Føderale forsamlingen
    Kinas flagg Kina 1. oktober 1949 74 år og 132 dager Kinas kommunistparti Den nasjonale folkekongress
    Laos’ flagg Laos 2. desember 1975 48 år og 70 dager Lao folkerevolusjonære parti Nasjonalforsamlingen
    Nord-Koreas flagg Nord-Korea 27. desember 1972 19. februar 1992 19 år og 54 dager Koreas arbeiderparti Den øverste folkeforsamlingen
    Polens flagg Polen 10. februar 1976 30. desember 1989 13 år og 323 dager Polske forente arbeiderparti Sejm
    Romanias flagg Romania 21. august 1965 22. desember 1989 24 år og 123 dager Rumenske kommunistparti Den mektige nasjonalforsamlingen
    Russlands flagg Russland 9. november 1917 30. desember 1922 5 år og 51 dager Russiske kommunistparti (bolsjevikene) Sovjetkongress
    Sovjetunionens flagg Sovjetunionen 30. desember 1922 26. desember 1991 68 år og 361 dager Sovjetunionens kommunistparti Det øverste sovjet
    Den transkaukasiske sosialistiske føderative sovjetrepublikks flagg Transkaukasia 12. mars 1922 30. desember 1922 0 år og 293 dager Russiske kommunistparti (bolsjevikene) Sovjetkongress
    Tsjekkoslovakias flagg Tsjekkoslovakia 11. juli 1960 29. mars 1990 29 år og 261 dager Tsjekkoslovakias kommunistparti Den føderale forsamlingen
    Ungarns flagg Ungarn 19. april 1972 23. oktober 1989 17 år og 187 dager Ungarske sosialistiske arbeiderparti Nasjonalforsamlingen
    Ukrainas flagg Ukraina 10. mars 1919 30. desember 1922 3 år og 295 dager Ukrainas kommunistparti (bolsjevikene) Sovjetkongress
    Vietnams flagg Vietnam 2. juli 1976 47 år og 223 dager Vietnams kommunistparti Nasjonalforsamlingen
    Øst-Tysklands flagg Øst-Tyskland 6. april 1968 3. oktober 1990 22 år og 180 dager Tysklands enhetsparti Folkekammeret

     

  10. barfoo skrev (13 minutter siden):

    Som nevnt er eit mål i sosialisme å utslette forskjeller. Det klasselause samfunn.

    Nord-Korea er eksempel på det motsette. Klasse har alt å sei, og klasse er i praksis kor regimelojal du er. Er du regimelojal får du bu i Pyonyang, og tilgang på meir mat også viare. Det er informasjon som er lett tilgjengeleg på t.d. wikipedia, eller hos HRW

    NK er ikkje eit sosialistisk regime, hverken på papiret eller de facto.

    Synes du da at Russland har utslettet forskjeller? Er Putins og oligarkenes kjempeformuer i forhold til vanlige folk i russland et bevis på det? Det er vel like store forskjeller der som i NK, om ikke mer. Med andre ord forkjell på retorisk ideologi og virkelighet.

    Høyresiden i politikk har til alle tider blitt betegnet som kapitalistisk og venstresiden som sosialistisk.

×
×
  • Opprett ny...