Gå til innhold

uname -i

Medlemmer
  • Innlegg

    5 631
  • Ble med

  • Dager vunnet

    17

Innlegg skrevet av uname -i

  1. The Very End skrev (På 30.4.2024 den 7:01 PM):

    Hvis dette faktisk er sant så håper jeg Tesla kan sparke den narkissen uten av selskapet; for tilsynelatende ødelegger han alt rundt seg nå.

    Da har det kommet enda fler opplysninger om den saken og i god hakeslepp-ånd som det vanligvis er med Elon Musk.

    De hadde i utgangspunktet tenkt å bare kutte deler av Supercharger-teamet, men lederen for teamet, Rebecca Tinucci, protesterte og mente at tallet på nedskjæringer var for høyt. Da responderte Elon Musk med å kvitte seg med absolutt hele teamet på 500 personer for å "sette et eksempel"." Det er voksen og rasjonell oppførsel. 

    Elon Musk is throwing his weight around Tesla, comes in like a wrecking ball

    "Two sources told Electrek that Tinucci was fighting back pressure from Musk to fire a bigger percentage of her team, and the CEO decided to let go of the entire team as an example."

    Forresten så sluttet også lederen for HR, den tredje på to år. 

     

     

    • Innsiktsfullt 2
  2. WiiBoy skrev (1 time siden):

    Det å bruke og normalisere ulovlige rusmidler er ikke det samme som å bruke og normalisere lovlige rusmidler.

    Jo, for det var du selv som skrev "skade". At du nå snakker om jus tar jeg som et tegn på at du ikke helt har tenkt gjennom problemstillingen.

    For å oppsummere: Å anklage noen for å skade andre fordi man ikke skjuler sin rusbruk(alkohol/hasj), er helt søkt.

  3. WiiBoy skrev (15 minutter siden):

    Dersom han ikke holdt dette skjult i kretsene han vanket, så er han med på å promotere bruk av hasj og kokain, noe som indirekte skader andre.

    Samme om man ikke skjuler at man drikker vin til maten. Da er man personlig ansvarlig for de som drikker seg fra hus og hjem. Det er bare totalt søkt det du kommer med. Og helt uinteressant.

    Det som er virkelig bra her er at en veldig populær og sympatisk FrP'er med i utgangspunktet en lysende karriere foran seg, nå har stått fram med sin cannabisbruk. Resten av FrP står da i et dilemma og jeg tror de ikke har annet valg enn å moderere sin stramme linje, noe Listhaug allerede har gjort med sine uttalelser. Ellers så forsvinner ungdommen og man sitter bare igjen med gamle gubber som snart skal dø.

     

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  4. sverreb skrev (24 minutter siden):

    Nå er grensesnitt og plugg blitt standardisert og de er i ferd med å måtte gi åpen tilgang til laderne, så da er ikke lading noen vollgrav for å begrense utbredelse av andres elbiler lengre, da er det heller ikke noe stort poeng i å bygge ut noe mer.

    Teslas superladere har vært en del av kjernevirksomheten i alle år., det er et område i sterk vekst og det er fremdeles en av hovedgrunnene til at folk velger Tesla. At de snur på en femøring og legger ned hele forretningsområdet har nok andre årsaker enn standardisiering. Og det understøttes av at andre forretningsområder legges ned samtidig.

    • Liker 1
  5. qualbeen skrev (25 minutter siden):

    Kjøpsgruppen som kjøper elbil, ene og alene pga miljø/klima, er (skremmende?) lav. 

    Folk flest kjøper ikke el-bil fordi de er miljøvennlige. Nei. De velger drivlinjen fordi den gir økonomisk mening (pga subsider, vel og merke). Forsvinner subsidier og goder, så forsvinner også kjøperne. Da er det rett tilbake til diesel for de aller fleste! 

    Hvis sjefen for en elbilprodusent går ut og mener at klimaforkjempere er kommunister så er det fort gjort å velge et annet elbilmerke. Noe det ser ut til at folk gjør i større og større grad for hver dag som går.

    • Liker 5
  6. På telefonkonferansen/earnings call var det noen som bekymret seg for Elon Musks mange "aktiviteter" som ikke hadde noe med Tesla å gjøre og han svarte at han hadde fullt fokus på Tesla.  Minutter før og etter telefonkonferansen var han på Twitter med MAGA-greiene sine.

    Og til dere som kjøpte Tesla fordi dere bryr dere litt om klima og sånn, her har Enron Musk en beskjed til dere.

    image.thumb.png.290890deaf654aa88f0740b0bbd9ddeb.png

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  7. Ja, det var USA. Det har nå forresten kommet tall for mDAU(Monthly Daily Active Users) som alltid har vært standard-metrikken for sosiale medier. 150 millioner for Threads, mens Twitter hadde 250 millioner før Musk kjøpte dem opp.

    Twitter/X har forøvrig sluttet å publisere denne statistikken til fordel for alt mulig annet som de har finni på, noe som sikkert betyr at mDAU har økt kjempemye under Elon Musks stødige hånd, lol.

    • Liker 2
  8. Evil-Duck skrev (2 minutter siden):

    Dette er dog ikke Plaid, men performance 

    Akkurat. Jeg googlet "porsche taycan acceleration tesla plaid repeat runs" og fikk den. Da regner jeg med at det fikset i Plaid da.

  9. bzzlink skrev (36 minutter siden):

    Men Tesla sin løsning gir en bedre oversikt synes jeg.

    Jeg liker at parkeringsassistenten har nøyaktig avstandsmåling og at det som vises i displayet er det som kamerane faktisk ser framfor noe N64-grafikk over noe den tror den ser. Men smaken er som baken.

    Det å misforstå fartsgrenser ser ut til å være utbredt, men problemet til Tesla ligger dypere når den bråbremser for farer som ikke er tilstede. Når man fjerner radar og det stakkars 720p webkameraet fungerer som en enøyd mann med grå stær så har de et dilemma: Reagere på alt mulig tull som skygger og denslags og ha en masse fantombremsing. Eller ignorere dette og ikke reagere på reelle hindringer. Ser ut til at de har funnet et bra kompromiss siden begge ser ut til å skje ganske så ofte.

    trikola skrev (16 minutter siden):

    Hadde jo lagt inn denne listen før:

     
    Phantom Braking Leads to Mazda 3 Recall - The Truth About Cars

    Så Mazda gjorde noe med saken fremfor å overlate til kundene å bortforklare, unnskylde og whataboutisme problemet i åresvis? Jøss, det var originalt.

    • Liker 4
  10. Ja, det hadde jo vært jævlig typisk etter det mini-marerittet det var å flytte fra SBanken. Det spekuleres nå i at Handelsbanken kommer til å avslutte sin virksomhet i Norge pga dårlige resultater. Det etter å ha inngått avtale med 200 000 medlemmer i TEKNA og NITO.

    Handelsbankens Norge-sjef går på dagen – lønnsomheten faller videre

    Som DN skrev i slutten av februar, mente analytiker Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets til DN at det Handelsbankens dager som personbank i Norge kunne være talte:

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  11. bzzlink skrev (6 timer siden):

    Der er da 360 kamera i model 3. Eller Tesla har en egen variant som jeg liker bedre enn 360 kamera

    Det er ikke noe 360-kamera. Det er en grafisk representasjon av hva den tror er rundt bilen. Selv om Tesla har kvittet seg med alle andre sensorer så er det ironisk nok ikke tilstrekkelig med kameraer for å få en full oversikt. Man får visstnok kjøpt tredjeparts ekstrautstyr som skal fikse dette, men jeg tror nok de fleste bare vil velge en bil hvor dette er ordentlig fra dag én.

    bzzlink skrev (6 timer siden):

    Det er også blindsonemonitorering med rødt lys rett på innsiden av speilet.

    Ikke på passasjersiden og systemet baserer seg på kamera og ikke nøyaktige ultralydsensorer som forsvant i ett av de utallige sparetiltakene.

     

    bzzlink skrev (6 timer siden):

    cruise Control uten fantombremsing, er du helt sikker på at ex30 har det? For av det jeg leser i grupper rundt omkring så sliter andre produsenter med det også, ikke bare Tesla

    Det er ikke vanlig at andre produsenter sliter med fantombremsing fordi adaptiv cruise control er et løst problem. Tesla-eiere har valget mellom å sitte med foten over gassen for å hurtig kunne trå til om bilen ut av det blå finner på å bråbremse. Eller man dropper å bruke funksjonen. Problemet gikk i taket når Tesla igjen sparte inn på å droppe radar fra bilene.(Den rumenske billigbilen Dacia Duster har radar )

    • Liker 2
    • Hjerte 2
  12. Complexity skrev (23 minutter siden):

    Og fortsette med dette i en 10 år til da? Og ikke gå fremover med teknologien?

    Driftsområde har de jo løst og samme med driftsikkerheten.

    Skikkelig fremtidsrettet å bruke kundene som prøvekaniner i 3 år for en kritisk funksjon som de ikke en gang har giddet å teste ordentlig. Ser forresten at varmeapparatproblemene ikke er løst. Mange som klager på at automatikken er helt tombola og må kjøre manuelt. Samme som med vindusviskeren så man blir vel vant til det.

    Edit: BMW i4 har PTC som backup til varmepumpen. Jeg liker filosofien til BMW. Redundans er en fin ting.

  13. ozone skrev (5 minutter siden):

    Jo, men kjære vene: Skal man alltid lage det som er enklest? Da hadde vi fremdeles kjørt rundt i en bil laget av banankasser med barnevognhjul! Er det viktigste altså å lage det enkleste man klarer?

    Nå har flere bilprodusenter altså valgt å bruke litt mer avansert teknologi for å ta vare på varme, og flytte litt rundt på den.
    Noe som sparer energi, og dermed gir mer rekkevidde.
    JA, varmepumper er mer avansert enn en glødetråd! Men jeg synes at å kritisere teknologi bare fordi den er mer avansert, blir noe søkt. I tillegg så ryker jo disse "enkle" PTC-heaterne også hele tiden...

    Kjære vene tlbake. Hvis du hadde fulgt med på diskusjonen så gikk det på å ha begge deler slik at PTC kunne trå til når varmepumpen var i et driftsområde den ikke var spesielt effektiv eller som i Teslas tilfelle, svikter. Men det er jo altfor dyrt for et selskap som sparer 10 kroner på å fjerne en blinklyshendel.

    • Liker 2
  14. Complexity skrev (9 minutter siden):

    Har kun PTC element i min Tesla. Dette ryker nok en dag da de er kjent for å feile på min bil. Ser ikke hvordan dette er noe mere sikkert enn en varmepumpe som per dags dato er mye mere pålitelig. 

    Sende strøm gjennom en motstandstråd. Det er vel neppe noe i verden som kan være enklere enn det.

    Hva ryker først? Brødristeren eller kompressoren på kjøleskapet(som har den fordelen at den opererer i omtrent samme temperatur hele tiden)..

  15. The Avatar skrev (1 time siden):

    Det er mogleg at politimannen kan få ein ny politijobb seinare, men det krev at han likevel blir vurdert som skikka og ein del av den vurderinga vil nok være korleis politimannen sjølv reflekterer over dommen.

    Når en rasistisk politimann fra bartehovedstaden blir forfremmet etter å ha drept en svart person og mishandlet en mørkhudet, kvinnelig vaskehjelp, så er det litt vanskelig å si. Kanskje han blir politimester etter å ha sonet? Who knows?

    • Liker 6
  16. Complexity skrev (21 minutter siden):

    Tesla har slitt veldig med varmepumpen sin men har intrykk av at de begynner å få skikk på dem nå.
    Om de skulle hatt PTC element i tillegg (som de fleste andre bare har i tillegg fordi varmepumpen deres ikke funker når det er kaldt) ville det vært en stor ekstra kostnad per bil.

    Jeg vet ikke hva en "stor ekstra kostnad" er for noen varmetråder, men en pekepinn kan være at Tesla-eiere må drive med manuell visking fordi man har spart inn på en regnsensor til 50 kroner.

  17. Evil-Duck skrev (3 minutter siden):

    Tror nok du overdriver litt her. Var vel på Model 3 de rushet ut før overgangen 2020-2021 som slet med varmepumpe problemer, broren min hadde ev av disse bilene og fikk som de fleste andre på denne leveranser problemer med varmepumpen å måtte kjøre rundt uten varme i coupeen noen uker før service senteret hadde kapasitet til å ordne det. Men så vidt jeg vet ble det utbedret på alle biler med den problematiske delen innen noen måneder og ikke flere år. 

    Det var varmepumpeproblemer tre vintre på rad. Ser ut til at det er fikset nå, men fremdeles masse "gremlins" når det gjelder klimaanlegget.

  18. Complexity skrev (8 minutter siden):

    Og ved å se at man f.eks må ha dyreste utgave av EX30 for å i det heletatt få en varmepumpe så er det nok litt unikt at billigste Tesla har dette.

    Det er også unikt at Teslas varmepumper svikter og det blir ti minus i kupeen fordi man ikke har et PTC-element som backup. De slet med dette i flere år og fremdeles er det masse klaging på klimaanlegget.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...