Gå til innhold

Geir Ove Olsen

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Ove Olsen

  1. Det er jo ganske skremmende hvis Jytte Guteland har mye makt i Euparlamentet. Forestillinger om at vann, vind og sol er mer bærekraftig enn atomkraft er ikke basert på fakta og en vrangforestilling som må imøtegås. Jeg ser kun 2 alternativer som til et visst punkt er bærekraftige, i tillegg til atomkraft, solkraft som er bygget riktig og jordvarme. Irrasjonell holdninger og myter må vi nå få bort hvis vi skal komme videre og få gjennomført et skifte til et grønnere og mer bærekraftig samfunn.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  2. Hva om vesten ba Ukraina overgi seg for å spare titusenvis av liv og slippe å få hele landet totalt ødelagt. Ville ikke det vært fornuftig og billigere for alle. Så kunne sanksjonene få virke på Russland til de trakk seg tilbake. Eller er det slik at Vesten ikke kunne innføre sanksjoner mot Russland om ikke ukrainerne ble ofret først. Forstår rett og slett ikke hvorfor Vesten lar disse enorme lidelser og ødeleggelser skje.

    • Liker 2
  3. Det er trist når en nsvarlig redaktør mener vi trenger mer vindkraft på land. Vet han ikke at dette innbærer å ofre både verdifulle natur- og friluftsområder, menneskers helse og våre viktigste verdieri livet. Jeg skjønner at de som ønsker å berike seg selv på å ødelegge våre fellesverdier sier at vi trenger mer samfunnsødeleggende vindkraft men ikke at en redaktør i TU kan være så hjerteløs.

    • Liker 6
  4. Først må vi få byttet ut all fossil kraft med kjernekraft. Deretter må ustabile og svært ressurs- og arealkrevende vindkraft byttes ut med kjernekraft. Målet må være at mesteparten av energi vi trenger i fremtiden kommer fra kjernekraft. Kjernekraft er den minst ressurskrevende, den mest miljøvennlige, den sikreste og den minst arealkrevende måten å skaffe oss energi på. I tillegg slipper vi alt det avfallet som de fleste andre energiformer genererer.

    Det å nesten utelukkende basere det grønne skiftet på stadig mer rasering av naturen og naturmangfoldet har aldri og vil aldri bli bærekraftig. Utrolig at vi ikke er i stand til å kombinere et grønt skifte med en bærekraftig utvikling, men istedet bare fortsetter å angripe grønne og uerstattelige verdier.

    • Liker 1
  5. Skremmende at Faktisk kommer med slike påstander. Vi har et stort kraftoverskudd I Norge og uten utenlandskabler ville strømprisen vært langt billigere. Vi har sendt strøm ut av landet i hele år og fortsetter med dette til og med når strømprisen er over 8 kroner og magasinfyllingen er lav. Vi har store magasiner som skal hjelpe til i tørrår og har ikke behov for alle utenlandskabler som kun er bygget for at kraftselskapene skal tjene mer penger. Den strømkrisen som våre politikere har påført oss burde resultere i at alle husstander i Norge fikk en viss menge strøm til kostpris før strømmen ble solgt til høystbydende på børsen.

    • Liker 8
  6. Hadde vi satset mer på atomkraft tidligere hadde vi ikke hatt noen klimakrise og en langt mindre alvorlig naturkrise. Ubegripelig hvor vanskelig enkelte har for å se at dette er løsningen på begge kriser og i tillegg vil gi oss nok sikker, ren og lite ressurskrevende energi for all fremtid. Det største kinderegget til nå i menneskenes historie.

    • Liker 1
  7. Enig. Det er umulig å fatte hvorfor myndighetene trumfer gjennom disse brutale overgrepene på mennesker og natur. Sinnet og sorgen over alle de verdier som går tapt blir uhåndterlig for dem som blir berørt. Vi har aldri i Norges historie sett en slik overkjøring av menneskers verdier, livskvalitet og helse for at smale kapitalkrefter fritt skal få bygge ned vår felles natur og våre viktigste rekreasjonsområder.

    • Liker 7
  8. Oppgradert vannkraft, flytende having, solenergi, energieffektivisering, atomkraft og geotermisk energi er alle eksempler på langt mer miljøvennlige, sikrere og humane tilnærminger til økt energiproduksjon som beslaglegger langt mindre natur. Det å kun angripe naturen og medmennesker for å skaffe mer energi er rett og slett groteskt. Sett i lys av at nordmenn flest ikke har noe forhold til sitt energiforbruk og sløser uhemmet og at myndigheter subsidiere storforbrukere av strøm slik som f. eks. kryptovaluta gjør skandalen komplett.

    • Liker 2
  9. Det er jo nettopp en opplyst og redelig debatt som har vært totalt fraværende fordi utbyggere og myndigheter ikke vil høre på lokalbefolkning som mister sine verdier og identitet. Overgrepet på naturen og mennesker som vindkraftutbyggingene representerer er totalt oversett. Man vet at folk blir alvorlig syke av dette men det er det ingen som bryr seg om. Har vi da en saklig debatt?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...