Gå til innhold

Peaks

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Peaks

  1. Hei, skal fra Mars - Juni bo i København og funderer på å leie ut leiligheten jeg eier gjennom Airbnb.

    Har leid ut en tidligere leilighet over lengre tid før,  både privat og igjennom utleiemegler. Ettersom det nå blir over en kortere periode funderer jeg på Airbnb, men generelt sett litt skeptisk, samtidig som jeg har hørt mye bra.

    Leiligheten er i et nyere boligkompleks, er på 45kvm og befinner seg i Jessheim sentrum med 10min til Gardermoen, med busstopp rett utenfor. Ser for meg at det enten kan bli populært eller veldig lite forespørsler mtp. beliggenhet.

    Har noen spørsmål til dere erfarne utleiere gjennom denne metoden.

    Hvordan gjør dere det med overtagelse av nøkkel?

    Hvordan velger du leietaker?

    Øker du leien noe i fellesferier?

    Hvor lenge ønsker normalt sett folk å leie av gangen?

    Leiligheten kommer til å leies ut møblert med sofa, seng, TV/internett og andre større møbler.

     

  2. Sett litt på Border Collie og fantastisk smarte og fine hunder, utrolig gøy.
    Men vi bor i Oslo og tror disse kan ha litt mer energi enn hva vi kan gi den til enhver tid, vi har sett litt på Golden Retriever da disse også virker til å være svært gode med barn. Golden Doodle ser og ut til å være en populær mix. Noen som har noe erfaring med disse ovennevnte?

    • Hjerte 1
  3. Hei, finnes det noen gård eller et sted i eller like utenfor Oslo hvor en kan besøke valper for potensielt salg?

    Vi har veldig lyst på hund og kunne tenkt oss å besøke noen for å se nærmere på hva slags rase vi kunne tenkt oss.

    Har relativt god greie på hund, vi er glad i å gå turer så chihuahua og generelt veskehund er nok for oss uaktuelt. 

  4. Hei, lurer på om en kan koble opp to stk. Sonos One i stereo for deretter overføre lyden fra TV via AirPlay eller lignende trådløst uten form for delay?

    Eventuelr er det noen digital inngang på Sonos One dersom jeg må overføre lyden via kabel?

    Har en nyere Samsung TV med AirPlay, 2021.

  5. På jakt etter nytt TV og helst QLED av erfaring fra tidligere, ser fordelene av god lysstyrke, derimot trenger jeg en anbefaling på hvilke modeller der ute som nå er å anbefale. Det blir mer film og TV serier enn spill, men primært TV sendinger som kommer til å gå, altså mer eller mindre average bruk.

    Har funnet to modeller jeg personlig tror må være mest "bang for the buck" men tar gjerne i mot andre anbefalinger, men primært fra Samsung pga. QLED og OS'et.

    Hvilken ville du valgt og hvorfor? Lik pris men den ene er nyere enn den andre, hvem er best? :)

    https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-smarte-hjem/tv-og-tilbehor/tv/samsung-55-q83b-4k-qled-tv-2022/431046#specifications

    https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-smarte-hjem/tv-og-tilbehor/tv/samsung-55-qn90a-4k-neo-qled-2021/293526#specifications

  6. Funderer på å kjøpe min første "racersykkel" som helst kan benyttes både på grus og asfalt, primært sistnevnte. 
    -Ikke til konkurranse, men til trening.
    Har stort sett hatt sykler fra Trek tidligere og er generelt godt fornøyd med merket og service hos forhandler .

    Har kikket på denne og lurer på om den kan være noe, virker som et prisgunstig alternativ(?)
    https://spinn.no/sykkel/landeveissykler/trek/trek-domane-al-3-disc-2022-lithium-grey-trek-black-51064-p0000212451

    Vil dette alternativet her fra Orbea være verdt prisdifferansen?
    https://unaascycling.no/collections/gravel-cyclocross-sykler/products/terra-h?variant=35376380379295

    Er ca. 186cm og veier 86kg. Hvilken strl. bør jeg ha?
    Kom gjerne med forslag til andre merker og modeller også.

    image.thumb.png.74fd3be1a987537eb6b4adaf96f1f436.png

  7. Har testet både Horizon 1, 2 og 4. Vil på ingen måte kalle dette er rent Arcadespill, men er god blanding. Nivået på bla. «tuning» -kategorien er skyhøyt og svært presist, både når det kommer til noe så enkelt som justering av dekktrykk men også mer avanserte instrumenter som sensitivitet på understell og bremser til utveksling på girkasse. Dette er en kategori som er hentet fra det mer baneorienterte Forza. Alt fra motorlyder, originale felgmodeller og til autentiske fabrikkfarger fra da bilene var ny er også rimelig spot on.

    Det fine med spillene er at du nødvendigvis ikke trenger å være veldig bilinteressert for å kunne kjøre akkurat hvor du vil i et enormt åpent landskap, samtidig trigger det også motorentusiastene som meg av ovennevnte grunner. 

    Hvordan noen faktisk kan mene at «alle»bilene har lik handling og at en kan kjøre like hurtig med en boble som en F150 gjennom forskjellig terreng kan jeg virkelig ikke forstå. Spillet er stort så mye mulig dette er en innstilling. Personlig kjører jeg kun i «simulation» modus og da er det natt og dag på hvilken bil du tar med deg opp i skogen.

    At noen kun bruker et «knippe» biler er fullstendig urelevant, jeg kunne mer enn gjerne tenkt meg flere, samt flere motoralternativer, selv en BMW 320d hadde vært moro, se hvor langt en kan dra strikken ved å lette vekten, større turbo, ny clutch osv.

    Videre savner jeg savner er flere gode Online Alternativer som The Eliminator.
    Det som gjøre spillet mer Arcade for min del er hvor lett et steingjerde og et autovern ryker i lav fart, for å ikke snakke om trær som knekker uten motstand mot andre som ikke rikker seg.

    Alt i alt et fantastisk spillserie.

    • Liker 3
  8. Hei, ja selveierleiligheter.

    Flere har ønsket å klage lenge, så det gjelder ikke kun for min del nå pga. potensielt salg. Undersøker egentlig bare litt rundt reglementet på dette.

    Boligen har mange vinduer og fordi vi nettopp ellers har renovert boligen er det lite kroner igjen i kassen for nye vinduer rundt om. Dette har sameiet egentlig bestemt at hver seksjonseier skal ta på sin kappe. 

    Hovedproblemet er egentlig bare at seksjonen er fullstendig ribbet ned til jord og sand på gulvet, gamle knuste på ruter og 0 standard. Altså en fullstendig ubeboelig leilighet. Samtidig er deler av taket hennes revet som igjen er mitt gulv og skaper svært dårlig isolasjon.

  9. Hei, vi er et sameie med 6 separate enheter hvor fasaden nylig er pusset opp og boligen generelt sett nå ser meget pen ut. Boligen er gammel, til dels verneverdig og restaurert tilbake i original stand i regi av sameiet. 3/4 leiligheten ser meget bra ut, derimot er den siste med store vindusflater i første etasje er svært sjenerende og vil trolig påvirke pris på en verdivurdering og en eventuell budrunde ved salg. Hvilke rettigheter har en som sameier og medbeboer til å klage på naboens gamle sprukne vinduer med klistremerker og lignende. Ettersom leiligheten også ligger i første etasje med fortauet rett på utsiden kan en se rett inn på en totalt nedrevet leilighet, altså til grunnen. Den har stått slik i fem år.

    Har en noen rettigheter her? Ettersom dette helt sikkert vil påvirke potensielle kjøpere i negativ forstand.

  10. Har snart en ferdig utdannelse som trafikkflyger men vurderer å fortsette å studere noe annet i tillegg. 

    Om det er relevant for utdannelsen jeg allerede tar ville vært et pluss men er vel kanskje ikke så mye annet som er relevant til dette yrket.

    Alternativt ser jeg for meg å drive med kjøp / salg eller oppføring av bolig / hytte i fremtiden som en bijobb ved siden av yrket som pilot så noe innenfor denne sjangeren er høyst aktuelt. Her ser jeg primært ikke for meg å være ansatt noe sted men å drive selv, så her er det ren kunnskap jeg ønsker å forbedre.

    Bachelor i Markedsføring er også aktuelt da dette også interesserer meg.

    Ønsker helst å studere dette over nett og hvor jeg har mulighet til å bli ferdig før det har gått tre år, altså at jeg kan gjennomføre i mitt eget tempo. Satser på å kunne gjøre dette over to år med mye hardt arbeid.
    Årsstudium er også aktuelt men virker for meg som om årsstudium primært er forkurs til en eventuell bachelor eller mastergrad?

     

    Noen som har forslag til hvilken vei jeg bør gå for å oppnå noe av dette? Viktig at jeg har Lånekassen i ryggen dersom skolen koster penger / privat.

  11. Tellusphone selger falske «AirPods» og «AirPods Pro» på Finn.no.
    Var skeptisk til hvordan de kunne selge nye AirPods Pro til under tusenlappen og la senere merke til at merkenavnet «Apple» aldri ble nevnt i annonsen. Da tror de vel at de sikkert har sitt på det tørre, men skulle vel mene at navnet «AirPods» tilhører Apple og gjør det da til svindel? -Altså bruke en annen kjent aktørs navn på sitt eget lignende produkt.

    Her går de direkte inn for å lure potensielle uvitende kjøpere om at de tror de har kjøpt Apple sine AirPods.
    Her er det vel bare å rapportere til Finn.no..

  12. Nylig kjøpt en Audi 2013 modell med denne typen multimediasystem og nøyaktig like valg i menyen som på bildet vedlagt.
     

    Da jeg trykker på Navigasjonssymbolet mangler bilen tydeligvis kart eller lignende, altså dukker det opp en slags feilmelding om at det ikke går. Er det slik at bilen er forberedt for Navi og ellers har det den trenger eller kom alle modeller fra Audi med lik meny, selv biler som ikke var forberedt for Navi? -Mener nemlig å ha sett andre modeller uten Navi ikonet og kun 4 valg i meny-hjulet.

    Hvor enkelt kan jeg få tak på dette og er det en grei prosess å installere? -Vil helst ha dette innebygd uansett om jeg heller bruker mobilen i enkelte tilfeller, føler det moderniserer bilen litt mer.

    5F4D2DF8-4E26-44F0-9253-5B75E7058543.jpeg.71fef8906569dd6ba96d60217a957848.jpeg

  13. Eier en leilighet i et gammelt men helrenovert bygg men derav gammeldags planløsning, altså går store deler av leiligheten i «sirkel»;
     Stue, Spisestue, Soverom, kjøkken... Repeat.🔁


    Leilighetens to stuer er på ca. 22 og 18 kvm. hver, med doble fløydører med glass i mellom seg... men leiligheten kun ett soverom på ca. 16kvm.
    Leiligheten er per nå under utleie men mulig salg skjer innen 1-3 år. Av den grunn tenker jeg på å snu om én av stuene til et fullverdig soverom, da den minste på 18 kvm (spisestuen).

    Hva skal til for å få denne prosessen godkjent? 
    -Spisestuen har allerede store nok vinduer for rømningsvei, 2 x typen som allerede er på primærsoverom.
    -Glassdørene som per i dag står mellom de to stuene blir fjernet og erstattet med noen heldekkende uten innsyn.
    -«Et problem jeg ser er da at de nye soverommet vil få to inn/utganger, fløydørene på «vegg A» og inngang til soverom to på «vegg D» ettersom leiligheten går i «sirkel».

    -Vil sistnevnte virke negativt på noen måte ved salg?
    -Vil det lønne seg å gjøre denne endringen for å oppnå høyest mulig prisantydning?
     

    Setter pris på flere innspill
     

  14. Hehe, er for så vidt sant, men dette er en 3. Gen så svært treg, derav går det smidigere å kaste bilde over via AirPlay. Men å skru av JavaScript er nok eneste løsning som du skriver, men igjen det har jo sine baksider. Jeg får klare meg med Appen eller bare akseptere auto avspilling av reklame, eventuelt på tide med en ny en?

  15. Hei, streamer ofte fra iPhonen over til TV via AirPlay. Som regel har jeg bare på noe i bakgrunnen mens jeg surfer videre i nettleseren Safari, Scroller jeg f.eks nedover VG samtidig som Modern Family går via Sumo appen i iPhonen over til Apple TV’en hopper det plutselig opp en autoavspilt reklame fra VG opp på TV istedet for Modern Family. Samme gjelder for om jeg gjør et Google søk, filmer fra Google søket hopper over på TV uten at jeg en gang har gått inn på dem.

    Finnes det noen måte hvor jeg kan slå av disse irriterende avbrytelsene og stoppe Autoplay av diverse uinteressante videoer av reklame / YT filmer?
     

    -Vet jeg kan bruke Sumo - Appen på Apple TV men, men tungvint å bruke den sammenlignet med å kaste bildet over via AirPlay, men kanskje ikke akkurat slik ting er nå. Løsning?

  16. Intensjonen er overhode ikke å "gjøre meg til skurk". Vet det finnes mange lovlige smutthull i skattesystemet så jeg vil nødig betale mer enn jeg må, betaler nok skatt av leieinntektene allerede.

    Da var det slik jeg tenkte, konklusjonen blir nok å beholde leiligheten et år etter at leietagere er flyttet ut.

    Takk for hjelpen.

  17. Hei, leier i dag ut en leilighet da jeg går på skole i en annen by. Postadressen står hos foreldrene mine.

    Mottok selvangivelsen og fylte ut m / fradrag at jeg leide ut en møblert leilighet i 2019.

    Tenkte egentlig å selge leiligheten nå til sommeren 2020, men etter at jeg Googlet litt rundt fant jeg ut at selger må ha bodd i leiligheten selv de siste 12 mnd. om ikke må en skatte kraftig av en eventuell gevinst ved salg.

    Stemmer virkelig dette? Må jeg fysisk ha bodd der de siste 12 måndene?


    Dersom det stemmer at jeg er nødt for å bo der, er jeg nødt for å avslutte leieforholdet, for deretter flytte inn selv sommeren 2020 og igjen selge sommeren 2021.

    Rent hypotetisk? -Kan jeg «lure systemet» ved å kun endre postadressen min fra mine foreldres til leiligheten nå i sommer i 12 mnd. fremover, for så å selge i sommeren 2021?

  18. Hei, forsøkte meg på å gamble litt på nett her om dagen og vant noen tusenlapper. Gamblingprovideren ga ingen mulighet for direkte bankoverføringen så jeg var nødt for å opprette en Skrill konto.

    Jeg oppga derfor Mail adressen Skrill kontoen er tilknyttet til Nettcasinoet og prosessen kunne ta 1-2 dager. Er nå på 4 dagen.

    Sendte en Mail Til Skrill og de forteller meg at slike transaksjoner (fra Skrill til Skrill) går umiddelbart.

     

    når jeg forsøker å kontakte økonomisupport hos nettcasinoet får jeg ikke svar på Mail, kun via chat på nettsidene deres, men de kan visst ikke hjelpe meg med utbetalinger og henviser kun til økonomisupport.

    Noen som har erfaring med dette Og hvor lang tid det kan ta å motta penger til en Skrill konto?

  19. Takk! Jobber med en timelønn på ca 190kr ved siden av studiene. Det er kun én gang i blant jeg vanligvis jobber, ingenting fast og kun vakter jeg «booker» selv og før godkjent, med mindre jeg blir oppringt slik som nå, vanligvis forventer jeg ingenting ekstra for å jobbe ekstra når de ringer, men nå var det såpass kort varsel så derfor spurte jeg. Kunne du utdypet litt mer om hva du mener her Avatar?

×
×
  • Opprett ny...