Jump to content

Peaks

Medlemmer
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Recent Profile Visitors

1054 profile views
 1. Peaks

  Gravel, Maks 25k

  Funderer på å kjøpe min første "racersykkel" som helst kan benyttes både på grus og asfalt, primært sistnevnte. -Ikke til konkurranse, men til trening. Har stort sett hatt sykler fra Trek tidligere og er generelt godt fornøyd med merket og service hos forhandler . Har kikket på denne og lurer på om den kan være noe, virker som et prisgunstig alternativ(?) https://spinn.no/sykkel/landeveissykler/trek/trek-domane-al-3-disc-2022-lithium-grey-trek-black-51064-p0000212451 Vil dette alternativet her fra Orbea være verdt prisdifferansen? https://unaascycling.no/collections/gravel-cyclocross-sykler/products/terra-h?variant=35376380379295 Er ca. 186cm og veier 86kg. Hvilken strl. bør jeg ha? Kom gjerne med forslag til andre merker og modeller også.
 2. VW T-Roc, gode biler med fin bakkeklaring. Kommer både med bensin og diesel, forhjulstrekk og firehjulstrekk. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=244315683 BMW X1, litt mer kjøreglede og litt mer utstyr også svært driftsikre biler https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=239080420
 3. Har testet både Horizon 1, 2 og 4. Vil på ingen måte kalle dette er rent Arcadespill, men er god blanding. Nivået på bla. «tuning» -kategorien er skyhøyt og svært presist, både når det kommer til noe så enkelt som justering av dekktrykk men også mer avanserte instrumenter som sensitivitet på understell og bremser til utveksling på girkasse. Dette er en kategori som er hentet fra det mer baneorienterte Forza. Alt fra motorlyder, originale felgmodeller og til autentiske fabrikkfarger fra da bilene var ny er også rimelig spot on. Det fine med spillene er at du nødvendigvis ikke trenger å være veldig bilinteressert for å kunne kjøre akkurat hvor du vil i et enormt åpent landskap, samtidig trigger det også motorentusiastene som meg av ovennevnte grunner. Hvordan noen faktisk kan mene at «alle»bilene har lik handling og at en kan kjøre like hurtig med en boble som en F150 gjennom forskjellig terreng kan jeg virkelig ikke forstå. Spillet er stort så mye mulig dette er en innstilling. Personlig kjører jeg kun i «simulation» modus og da er det natt og dag på hvilken bil du tar med deg opp i skogen. At noen kun bruker et «knippe» biler er fullstendig urelevant, jeg kunne mer enn gjerne tenkt meg flere, samt flere motoralternativer, selv en BMW 320d hadde vært moro, se hvor langt en kan dra strikken ved å lette vekten, større turbo, ny clutch osv. Videre savner jeg savner er flere gode Online Alternativer som The Eliminator. Det som gjøre spillet mer Arcade for min del er hvor lett et steingjerde og et autovern ryker i lav fart, for å ikke snakke om trær som knekker uten motstand mot andre som ikke rikker seg. Alt i alt et fantastisk spillserie.
 4. Er jo selvfølgelig noen som eier leiligheten. og vi kjenner vedkomne, men hun/han har ingen visjon eller plan for den oss bekjent… Den står tom.
 5. Hei, ja selveierleiligheter. Flere har ønsket å klage lenge, så det gjelder ikke kun for min del nå pga. potensielt salg. Undersøker egentlig bare litt rundt reglementet på dette. Boligen har mange vinduer og fordi vi nettopp ellers har renovert boligen er det lite kroner igjen i kassen for nye vinduer rundt om. Dette har sameiet egentlig bestemt at hver seksjonseier skal ta på sin kappe. Hovedproblemet er egentlig bare at seksjonen er fullstendig ribbet ned til jord og sand på gulvet, gamle knuste på ruter og 0 standard. Altså en fullstendig ubeboelig leilighet. Samtidig er deler av taket hennes revet som igjen er mitt gulv og skaper svært dårlig isolasjon.
 6. Hei, vi er et sameie med 6 separate enheter hvor fasaden nylig er pusset opp og boligen generelt sett nå ser meget pen ut. Boligen er gammel, til dels verneverdig og restaurert tilbake i original stand i regi av sameiet. 3/4 leiligheten ser meget bra ut, derimot er den siste med store vindusflater i første etasje er svært sjenerende og vil trolig påvirke pris på en verdivurdering og en eventuell budrunde ved salg. Hvilke rettigheter har en som sameier og medbeboer til å klage på naboens gamle sprukne vinduer med klistremerker og lignende. Ettersom leiligheten også ligger i første etasje med fortauet rett på utsiden kan en se rett inn på en totalt nedrevet leilighet, altså til grunnen. Den har stått slik i fem år. Har en noen rettigheter her? Ettersom dette helt sikkert vil påvirke potensielle kjøpere i negativ forstand.
 7. Hei og takk for innspill! IT er nok en smart vei å gå, dersom det interesserer en, for meg er dessverre ikke dette veldig spennende. Jeg er relativt fleksibel men data dag inn og ut blir for meg litt for ensformig.
 8. Har snart en ferdig utdannelse som trafikkflyger men vurderer å fortsette å studere noe annet i tillegg. Om det er relevant for utdannelsen jeg allerede tar ville vært et pluss men er vel kanskje ikke så mye annet som er relevant til dette yrket. Alternativt ser jeg for meg å drive med kjøp / salg eller oppføring av bolig / hytte i fremtiden som en bijobb ved siden av yrket som pilot så noe innenfor denne sjangeren er høyst aktuelt. Her ser jeg primært ikke for meg å være ansatt noe sted men å drive selv, så her er det ren kunnskap jeg ønsker å forbedre. Bachelor i Markedsføring er også aktuelt da dette også interesserer meg. Ønsker helst å studere dette over nett og hvor jeg har mulighet til å bli ferdig før det har gått tre år, altså at jeg kan gjennomføre i mitt eget tempo. Satser på å kunne gjøre dette over to år med mye hardt arbeid. Årsstudium er også aktuelt men virker for meg som om årsstudium primært er forkurs til en eventuell bachelor eller mastergrad? Noen som har forslag til hvilken vei jeg bør gå for å oppnå noe av dette? Viktig at jeg har Lånekassen i ryggen dersom skolen koster penger / privat.
 9. Tellusphone selger falske «AirPods» og «AirPods Pro» på Finn.no. Var skeptisk til hvordan de kunne selge nye AirPods Pro til under tusenlappen og la senere merke til at merkenavnet «Apple» aldri ble nevnt i annonsen. Da tror de vel at de sikkert har sitt på det tørre, men skulle vel mene at navnet «AirPods» tilhører Apple og gjør det da til svindel? -Altså bruke en annen kjent aktørs navn på sitt eget lignende produkt. Her går de direkte inn for å lure potensielle uvitende kjøpere om at de tror de har kjøpt Apple sine AirPods. Her er det vel bare å rapportere til Finn.no..
 10. Veldig bra, skal få sjekket opp ila. uken. Takk!
 11. Nylig kjøpt en Audi 2013 modell med denne typen multimediasystem og nøyaktig like valg i menyen som på bildet vedlagt. Da jeg trykker på Navigasjonssymbolet mangler bilen tydeligvis kart eller lignende, altså dukker det opp en slags feilmelding om at det ikke går. Er det slik at bilen er forberedt for Navi og ellers har det den trenger eller kom alle modeller fra Audi med lik meny, selv biler som ikke var forberedt for Navi? -Mener nemlig å ha sett andre modeller uten Navi ikonet og kun 4 valg i meny-hjulet. Hvor enkelt kan jeg få tak på dette og er det en grei prosess å installere? -Vil helst ha dette innebygd uansett om jeg heller bruker mobilen i enkelte tilfeller, føler det moderniserer bilen litt mer.
 12. Veldig godt innlegg, tar samtidig en verdivurdering av boligen til uken og forhører meg litt med megler angående hva de har erfaring med. Tusen takk for begge svar og nyttig informasjon.
 13. Eier en leilighet i et gammelt men helrenovert bygg men derav gammeldags planløsning, altså går store deler av leiligheten i «sirkel»; Stue, Spisestue, Soverom, kjøkken... Repeat.🔁 Leilighetens to stuer er på ca. 22 og 18 kvm. hver, med doble fløydører med glass i mellom seg... men leiligheten kun ett soverom på ca. 16kvm. Leiligheten er per nå under utleie men mulig salg skjer innen 1-3 år. Av den grunn tenker jeg på å snu om én av stuene til et fullverdig soverom, da den minste på 18 kvm (spisestuen). Hva skal til for å få denne prosessen godkjent? -Spisestuen har allerede store nok vinduer for rømningsvei, 2 x typen som allerede er på primærsoverom. -Glassdørene som per i dag står mellom de to stuene blir fjernet og erstattet med noen heldekkende uten innsyn. -«Et problem jeg ser er da at de nye soverommet vil få to inn/utganger, fløydørene på «vegg A» og inngang til soverom to på «vegg D» ettersom leiligheten går i «sirkel». -Vil sistnevnte virke negativt på noen måte ved salg? -Vil det lønne seg å gjøre denne endringen for å oppnå høyest mulig prisantydning? Setter pris på flere innspill
 14. Hehe, er for så vidt sant, men dette er en 3. Gen så svært treg, derav går det smidigere å kaste bilde over via AirPlay. Men å skru av JavaScript er nok eneste løsning som du skriver, men igjen det har jo sine baksider. Jeg får klare meg med Appen eller bare akseptere auto avspilling av reklame, eventuelt på tide med en ny en?
 15. Hei, streamer ofte fra iPhonen over til TV via AirPlay. Som regel har jeg bare på noe i bakgrunnen mens jeg surfer videre i nettleseren Safari, Scroller jeg f.eks nedover VG samtidig som Modern Family går via Sumo appen i iPhonen over til Apple TV’en hopper det plutselig opp en autoavspilt reklame fra VG opp på TV istedet for Modern Family. Samme gjelder for om jeg gjør et Google søk, filmer fra Google søket hopper over på TV uten at jeg en gang har gått inn på dem. Finnes det noen måte hvor jeg kan slå av disse irriterende avbrytelsene og stoppe Autoplay av diverse uinteressante videoer av reklame / YT filmer? -Vet jeg kan bruke Sumo - Appen på Apple TV men, men tungvint å bruke den sammenlignet med å kaste bildet over via AirPlay, men kanskje ikke akkurat slik ting er nå. Løsning?
×
×
 • Create New...