Jump to content

Osp

Medlemmer
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)

Recent Profile Visitors

2826 profile views
 1. Men da blir det vel strengt tatt bare ord mot ord. Ene part kan hevde det var en forutsetning, mens andre part kan hevde det motsatte.
 2. I avtalen var det ingen forutsetninger om at hytta skulle bli i familien. Planen var at hytta skulle det, men samtidig var det klart at dette ikke var skrevet i stein. Kan også sies at parten som eier hytta ikke har forsøkt å selge den i så måte.
 3. Hei! Har et spørsmål. Ved skilsmisse ble en hytte solgt fra den ene part til den andre parten for over et år siden. Da var planen at ungene skulle få hytta etterhvert, men ingen skriftlig avtale på akkurat dette. Parten som kjøpte hytta sa også at dette kun var en plan, og endringer kunne selvfølgelig oppstå. Nå har parten som eier hytta fått et bud som er mye høyere enn det den andre parten solgte hytta for (hvis vi tenker fortjeneste). Parten som eier hytta har fått klarsignal fra barn (voksne barn) til å selge, men parten som solgte hytta mente h*n har blitt lurt og truer med rettssak. Kan også sies at det var parten som solgte hytta som selv foreslo pris, samtidig som parten var klar over taksten. Er dette noe å bekymre seg over for parten som nå skal selge hytta?
 4. Jeg har 63 poeng i førstegangskvota. Tror dere jeg kan være rimelig sikker på å komme inn på NTNU?
 5. Hvor mye tror dere poenggrensene på medisin øker med i år?
 6. Skaff deg en spanskbok og lær deg det systematisk. Repeter ved å skrive små tekster der du retter selv.
 7. Det betyr at du må ha både en muntlig og en skriftlig eksamen. Skriftlig eksamen er normalt en gang i løpet av november, og eksakt dato finner du på udir sine sider. Muntlig eksamen varierer og her er det ikke mulig å gi deg noe bedre svar enn å kontakte skolen du skal ta muntlig eksamen på. Et godt tips for deg vil være å lære deg grunnleggende grammatikk godt, samtidig som du bruker duolingo for å utvide ordforrådet ditt. Jeg vil spesielt anbefale deg å lære bindeord og setningstartere, da dette vil gjøre språket ditt mye bedre, og her snakker vi ikke om så mange ord egentlig. Det kan også være én idé å lese noen spanske tekster, og hvis nivå II blir for vanskelig, kan du starte med nivå I. En annen idé er også å prøve seg på noen eksamensoppgaver å se hvordan det går, gamle eksamensoppgaver finner du også på udir. Lykke til!
 8. Er det nivå I eller nivå II?
 9. Jeg har selv hatt både T, R1, og X-matte. I tillegg har jeg hatt kjemi og fysikk. T-matte er ikke noe krav, men man lærer MYE der som er veldig viktige innenfor alle realfaga, f.eks. derivasjon og logaritmer. Jeg har sett folk gå rett fra P til R-matte, og mange detter veldig fort av. Dog er det ikke et formelt krav som rådgiveren din påstår.
 10. Generelt tror jeg at alt som tar fokuset bort fra de negative tankene hjelper. Likevel tror jeg at det å føle seg fysisk bra er et kjempeviktig (om ikke viktigst) grunnlag for å føle seg bedre. Nok søvn, trening og et balansert kosthold gjør negative tanker mye lettere å takle! I tillegg er ryddige omgivelser viktig, for en sier jo at rot rundt deg betyr rot i hodet! Hund er også en investering som vil hjelpe utrolig mye på humøret, for hva er vel bedre enn en levende lykkepille som aldri har en dårlig dag, samt en som tvinger deg opp av stolen og ut av huset!
 11. Å lage god mat hjelper ihvertfall meg
 12. Nei, ifølge udir regnes faget som bestått såfremt du står på eksamen (selv med 1 i standpunkt). Kilde: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/dokumentasjon/vitnemal-og-kompetansebevis/foring-vitnemal-kompetansebevis-vgs/5-karakterer-og-andre-vurderingsuttrykk/ Under 5.5.
 13. Det er ikke direkte snakk om 10 «ganger» av vann, men heller krystallvann. Dette er vannmolekyler som enkelt forklart ligger inni ionegitteret som Na2SO4 danner. Din molekylformel sier at for hvert molekyl salt, så vil det være 10 molekyler vann. Du må dermed regne med dette krystallvannet når du skal finne antall mol. Den molare massen til saltet med krystallvann vil dermed være saltet sin molare masse addert sammen med den molare massen til 10 vannmolekyler.
×
×
 • Create New...