Jump to content

Dr. NinjA

Medlemmer
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 :)

Recent Profile Visitors

715 profile views
 1. Etter min mening, selvfølgelig. En økning på 2 konkurransepoeng 61 --> 63, (etter en økning på 0.3 konkurranse poeng (60.7 --> 61) fra 2018 til 2019), er den ABSOLUTTE maksimale økningen vi burde se som følge av koronastyret. Tror den øker til sånn ca. 62 i år, men som sagt, du burde uans. ikke bekymre deg (selv om man ikke kan si noe sikkert).
 2. I så fall er det ganske problematisk for alle de som tok friår. Enig med @Mitochondria at det at eksamen ble avlyst ikke måååå bety at snittet øker mye. Corona-tidene har jo vært stressende for mange. Jeg selv for eksempel opplevde at motivasjonen gikk drastisk ned. NTNU økte ingenting fra 2018 til 2019. Tror ikke det liksom ikke blir en grense på 6.3 i år. Det er altfor høyt. Det at den øker til f.eks. 6.15-6.2 derimot er fullt mulig.
 3. Sykt ass, grattis! Tror aldri jeg har sett så mange konkurransepoeng før. Søker med førstegangsvitnemål og har et snitt på sånn ca. 6.31
 4. Føler det samme når det gjelder koronastyret. Hva er snittet deres på (sånn ca.), hvis det er lov å spørre?
 5. Lurer også på dette. Men, slik @clarke133 sier så er det umulig å vite. Det er heller ikke vits å spekulere, men det skader ikke 😚. Hvis du har sett på søkertallene så har andelen på medisinstudiene økt betraktelig. UIO har forsøkt å kompensere litt for dette ved å øke antallet studieplasser med 20, både høst og vår (som du kanskje vet). Det er jo fint for de som søker UIO. NTNU derimot blir spennende å se mtp. at snittet i fjor var 6.1 + at antallet søkere har økt med flere hundre i år sammenlignet med i fjor. Det at eksamenene ble avlyst vil jo også påvirke poenggrensene. Det har pleid å øke med ca. 0.02 hvert år, så kanskje det øker med i hvertfall 0.04 i år? Det her er derimot bare spekulasjon, så det blir litt dumt. Vi får bare vente å se😕
 6. https://www.dagensmedisin.no/artikler/2018/09/20/hva-er-en-godt-egnet-soker/ + Dette vil jo bare forverre situasjonen for de resterende 80 % som skal søke med karakterene fra VGS (høyere snitt). Eller har jeg misforstått? Altså vil ikke poenggrensene generelt gå opp, pga at man nå skal konkurrere om mindre plasser?
 7. Skjønner hva du mener. Og ja, det er av taktiske årsaker*. Det er heller ikke sånn at jeg må ha 6eren, sikter bare høyt. Samtidig så har jeg 1.5 år til norsk karakterene faktisk teller. Ville derfor ha noen innspill nå, fordi jeg vet at jeg ikke vil "høste de store resultatene på kort tid", som du sier. Det skader vel ikke å prøve? *Trenger helst 5.7 i snitt for å være safe til medisinstudiet i 2020. Samtidig så er det 4 tellende karakterer i norskfaget, altså norskfaget har veldig mye å si for vitnemålet. Ønsker derfor gode karakterer i faget. Takker for kommentaren!
 8. Skal nå starte 2. VGS, og som tittelen tilsier; så trenger jeg gode tips til hvordan jeg kan oppnå 6er i norsk skriftlig. Denne karakteren trenger jeg i 3. VGS. Har alltid fått 5er i norsk, men målet er som sagt 6er. Noe jeg skal begynne å gjøre: - Skal begynne å lese selvvalgte bøker, og målet er å gjøre ferdig en bok i måneden (kan fort bli to). (Tips til gode bøker?) - Analysere bøkene jeg leser (ikke veldig detaljert) - Snakke med norsk-læreren min, spørre om gode råd. Ta norskfaget seriøst, som om det skulle være et avgangsfag i 2. klasse. Tusen takk på forhånd!
 9. Oj, glemte å nevne at det var Economy jeg skal velge mellom. Men fant siden, tusen takk for svar!
 10. Noen som har en formening om hvor på flyet det er best å sitte? Skal reise med Turkish Airlines neste uke, og kan velge mellom stort sett alle seter. Lurer derfor på hva det beste valget er når det gjelder setevalg (altså hvilket del av flyet) (det kan fort hende at det har blitt spurt i tråden) Takker på forhånd!
 11. Som du sier er det opp til deg, men samtidig så er det viktig å huske på at det vil være hektisk på våren, med alle tentamener + en eksamen. Standpunktkarakterene i avgangsfagene skal også settes, og det er jo viktig at disse karakterene blir gode! Det er nok derfor bedre å ta den på høsten.
 12. Evt. så kan du jo ta opp 1P, få en "gratis" 6er her, og samtidig jobbe godt med S1-pensum og få en bra karakter her også. Har du snakket med læreren din om dette?
 13. Det spørs bare hvor mye arbeid du legger i det. Synes du at 1T er vanskelig, så vil S1 også være det. Legger du mye arbeid skal du greie en toppkarakter. Etter denne perioden, med forhåpentligvis mye arbeid, vil du være bedre rustet til S1 og så får du en toppkarakter her også, og også i S2 . Eller så kan du jobbe deg opp til en 5/6 i 1P, med relativ lite arbeid, og ende på 3/4 i S1 og S2, noe som vil trekke snittet ditt enda mer ned. Det er bare å kjøre på!
×
×
 • Create New...