Gå til innhold

Biff1

Medlemmer
  • Innlegg

    379
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Biff1

  1. Du skal ha antibiotika. Og det er gratis uansett hvor du går.

    Men du må få påvist at du har det før man starter behandling. Selv om det er ventetid på legekontor til fastlege er det som regel ingen problem å få levert urinprøve/tatt chlamydia prøve med en gang.

  2. Hvis man skal teste for urinveisinfeksjon

    Nei, urin resultatet viser om du har urinveisinfeksjon, så kommer veldig forenklet sett spørsmål om du har betennelse mot nyrene i form av feber og kliniske tegn som ømhet over nyrene.

    Fungerer det å bruke en hvilken som helst beholder, selv 

    Tja, ett helt rent plas/glass beholder funker.

    Er det mulig å få flere resepter over Internett

    Hvis prøven viser tegn til urinveisinfeksjon sendes det til lab for dyrkning, som oftest startes antibiotika før dyrkning, man dyrker urinen for å få svar på om antibiotikaen man har startet har effekt. 

     

    Hovedproblemet med å ikke dra til fastlegen/ta urinprøve er noe en kjedelig og lite respektert problemstilling som gjelder antibiotika resistens, litt som å drite i naturen nå fordi det angår ikke vår generasjon.

  3. Invader Zim skrev (1 time siden):

    Dataspill er ekstremt destruktivt for sosiale evner og følelse av sosial mestring. Dataspill gir veldig mye stimuli og forsterker et negativt tankemønster. Man blir selvsentrert og apatisk.

    Mitt forslag ville vært å kutte ned på spilling og bygge ordentlige sosiale kontakter. Selv om du gjerne ikke har behov for like mye sosial omgang som "folk flest" så har du behov for noe. Vi er flokkdyr og vi er ikke lykkelige alene. Vi kan stimulere oss selv til å glemme behovene i perioder men da får man bare større og større symptomer på at man ikke har det godt.

    Uheldigvis er det ikke så mange gode online arenaer hvor man kan møte venner, men avhengig av hvor du bor så kan du kanskje finne rollespill eller brettspill grupper. Det er kanskje aktiviteter som kan falle i smak hvis du bruker mye tid på dataspill og hvor du kan finne likesinnede. Ellers er camping en veldig givende hobby om du liker å være alene - en hobby som også er veldig forenelig med sosialt samvær når du finner noen å være med. Det kan kombineres med padling, klatring, turgåing m.m - aktiviteter som har klubber i bortimot alle byer i landet.

    Dataspill er super sosialt og lærerikt, ikke minst på emosjonelt nivå.

    Aldri skyld på dataspill fordi man ikke mestrer i livet.

    • Liker 4
  4. All trening er god trening og vil øke utholdenhet tvers over.

    Men det du sikter til er statisk utholdenhet og blir bedre med mengdetrening, og så klart er det viktig med stilling og posisjonering.
    De som spiller trommer merker også denne utmattelsen og må nesten sammen med mengdetrening tilpasse seg hvordan de ikke blir utslitt, rett og slett være mer økonomiske i kraft og hvile.

  5. DarkArrow skrev (23 timer siden):

    Skulle vaske øret mitt med Q-tips og fikk på en måte en "Dott" i det ene øret etter at jeg var ferdig (kjennes ut som det gjør når man er under vann og dårlig hørsel) og det går ikke vekk. Har prøvd vann og salt (som jeg leste på nettet) men til ingen nytte og har vært på apoteket og kjøpt ørespray men fortsatt til ingen nytte. Har gått 5 dager nå uten at det har går vekk. så lurte på om noen har noen ideer på hvordan jeg kan fjerne det og evnt. hva det er. Har ikke lyst til og dra til legen med mindre det er alvorlig pga alt annet som foregår nå.

    Dra til legen. Altså, det er stille på sykehusene nå. Koster svært lite å ta en telefon til fastlegen.

  6. Szeth skrev (2 minutter siden):

    Er veldig lett å si:
    "Ja, vi skulle ha kun fokusert på å skjerme syke og utsatte grupper og latt alle andre gått på jobb og skole. Og fordele helsesektoren i 2 der halvparten hadde jobbet 3 uker og halvparten 3 uker etter, som en lookalike vanlig faieravvikling om sommeren."

    Bare noen uker inne i pandemien...

     

    Men det er absolutt det de skulle ha gjort!

  7. Er veldig lett å si:
    "Ja, vi skulle ha kun fokusert på å skjerme syke og utsatte grupper og latt alle andre gått på jobb og skole. Og fordele helsesektoren i 2 der halvparten hadde jobbet 3 uker og halvparten 3 uker etter, som en lookalike vanlig faieravvikling om sommeren."

    Bare noen uker inne i pandemien...

     

  8. Ideen er jo ikke idiotisk. Ideen er jo akkurat slike en vaksine fungerer.

    Bare at vi vet nøyaktig hva som er i en vaksine(kan ikke mutere), og ikke nødvendigvis hva som er eller skjer om vi smitter menneske til menneske mtp mutasjoner osv.

    Immunitet vet vi ikke enda. Man kan jo gjette at covid er kommet for å bli og man bli smittet hvert år?

    Vi vet bare at covid19 IKKE er som vanlig influensa. Vi vet heller ikke langtids skadene dette viruset har gitt/kan gi.

    Det kan godt være at den rammer, kommer til å ramme yngre befolkning.
     

    • Liker 1
  9. G skrev (1 minutt siden):

    Om du leser alle setningene istedetfor å skumlese så ville du ha sett svaret på spørsmålet ditt ;)

    Ja, jeg orket ikke å lese, jeg bare trengte respons. ;)

    Dere trenger IKKE SpO2 måler i hjemmene deres for å finne ut om du er syk. Helt unødvendig, og hvis du hadde visst hva det var så hadde du forstått at man ikke trenger det.

  10. G skrev (2 minutter siden):

    Her er en video med Dr. John Campbell hvor han demonstrerer og forklarer om slike "vital signs" (vitale kjennetegn). Har ikke slikt selv. Føler på meg at etter å ha postet dette så kommer nesten alle utsalgssteder til å bli utsolgt. Eller kanskje det allerede er utsolgt? Har ikke sjekket ?

      Vis skjult innhold

     

     

    Har du egen o2 metningsmåler?
    Er det den på klokken du bruke? ?

×
×
  • Opprett ny...