Gå til innhold

Twine

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Twine

  1. Det var en inngang på problemet jeg ikke hadde tenkt på. Pris på 5 Euro for å få filtilgang var OK, men jeg ser det innebygde programmet og alle guider på nett handler kun om å sikkerhetskopiere NAS over til en ekstern disk. Noe irriterende, men jeg fant til slutt en utvidelse som heter "USB Copy" som kopierer alt fra eksterne tilkoblede disker og over på valgt mappe på NAS.

    Noe grovt synes jeg, mangler versjonskontroll blant annet. Håper det virker fint, nå skal den kjøre gjennom natten og se om 700 GB med bilder og filer er på plass i morgen.

  2. Hei, har et problem som irriterer meg grønn der google ikke gir nyttige svar.

    Jeg bruker en ekstern SSD (Samsung T7 2tb) til fotoredigering, der er selve biblioteket mitt som jeg sårt ønsker en backup av. Den flyttes hyppig mellom PC/Mac, derfor fant jeg ut at exFat filsystem fungerte best på begge systemer. Jeg har også en Synology NAS på 10TB som brukes til backup og annet lagring, men den eksterne SSD er helt nødvendig mtp på hastighet.

    Hvordan kan jeg lettest kjøre regelmessig backup av SSD til NAS? Jeg får det ikke til på hverken PC eller Mac, hvilken maskin som kjører backupen likegyldig så lenge jeg får det til på en av dem.
    I begge backupprogrammene får jeg ikke velge den eksterne SSD som en disk jeg ønsker å ta backup av, men NAS finner jeg på begge som måldisk.

    Har noen noe god hjelp til meg?

  3. Hei, trenger noen råd om hva som er best å gjør i min (veldig udramatiske) situasjon. Enten sitte stille i båten eller faktisk gjør noen endringer med huslån, BSU og sparekonto.

    I korte trekk kan jeg si at jeg har et huslån på 1 800 000 kr, boligen er verdt nærmere 3 000 000. Nedbetaling på 29 år. Har 200 000 stående på BSU og 150 000 på sparekonto (satt av til bolig/hus).

    Renter på sparekonto er lik null, rentene på BSU var 5 000kr i fjor.

    Spørsmål, er det best å beholde pengene på konto slik de står nå eller tjener jeg noe på å betale inn BSU og sparekonto (evt en av dem) inn i huslånet?

    Hvis jeg casher inn BSU (200 000) sparer jeg 5 000kr årlig på renter, omtrent like mye som rentene på BSU. Beregnet etter siste ukes renteoppgang. Så her føler jeg det går i null, hverken spart eller tjent noe. Legger jeg til sparekonto sparer jeg noe mer på renter.

    Planen videre er å beholde leiligheten i 1-2 år til før den selges og jeg kjøper noe sammen med samboeren. Da starter jeg "på nytt" med større bolig og større lån.

    Har det noe for seg å bruke BSU/sparekonto til å betale inn på låner, eller er det bedre å beholde pengene disponible? Er det noe tydelig som snakker en eller annen retning?

  4. Typisk, jeg gjorde det samme med min identiske sykkel i fjor... det var ikke en ønsket opplevelse. Hele festet til bunnpluggen (usikker på navnet her?) falt av bare jeg dunket borti den med fastnøkkelen, så jeg hadde ødelagt sykkelen om jeg hadde tatt den ut på veien. Hvis din sprekk utvider seg på veien får du store problemer. Anbefale at du lar sykkelen stå til bunnpanna er byttet. 

    Jeg fikk tak i ny bunnpanne på finn.no og byttet selv, men det var mye styr. Ettersom eksosen må demonteres ble det mye ekstra arbeid. Boltene til eksosen sto bunn fast... endte opp med å knekke 3 av 8. Måtte sveise på nye muttere for å trekke dem av. I tillegg bruker Honda pinnebolter med M7 størrelse 😓 Nesten umulig å få tak i både pinnebolter og muttere av den størrelsen.

    La sykkelen stå og lever inn på verksted er min anbefaling.

    • Liker 1
  5. Hva skjer med en person som nekter å oppgi personalia til politiet?

    Tenker om politiet stopper noen på gata og etterspør ID. Personen nekter å oppi, har hverken ID-papirer, mobil eller annet som kan identifisere eller hjelpe med identifikasjon.

    Politiet vil vel ta personen med til stasjonen, men hva skjer så? Kan de ta bilde av personen og søke gjennom pass- eller førerkortdatabasen? Om personen ikke har førerkort eller pass, hva gjør de da? Om de ikke finner utav hvem denne personen er, hva skjer så? Slippes h*n ut etter en viss tid eller holder de på personen til de har klar identifikasjon.

  6.  

    Og hva med naboungen hvis foreldre er en del av den sosiale omgangskretsen vår?

     

    Anonymous poster hash: 1cabe...182

     

     

    Ja ta med dem og, det er helt naturlig.

     

    Du inviterer de som hadde fått en invitasjon uansett om barna gikk i samme barnehage eller ikke. Et familieselskap har ingenting med barnehagen, det er familie og nære venner. I barnebursdager er det naturlig å invitere barna i barnehagen. Fordi de barna er (som regel) en stor del av den sosiale kretsen til barna. Selv om de er små.

     

    Om naboungen ikke hadde gått i barnehagen til ditt barn, hadde du da lurt på om du skulle invitere han også?

  7. Det er viktig å se på forskjellen på en barnebursdag og en familiebursdag (som vi kaller det).

    Skoler og barnehager har en regel om at alle i klassen inviteres til barnebursdagene slik at ingen skal bli utestengt fra det sosiale, bursdager når barna er små er veldig sosialt viktige for dem.

     

    Familiebursdager (som du snakker om) er noe helt annet, der er det naturlig å invitere (av navnet) familie og de helt nære. Om familien tilfeldigvis går i samme barnehage som ditt barn har ingenting å si, de skal jo selvfølgelig være invitert.

     

    Si at dem skal ta med barna, regelen barnehagen har kommet med er for å sørge for at alle barna blir inkludert i barnebursdagene. Den er ikke for å stenge søskenbarn ute fra familiebursdager.

    • Liker 3
  8. Tilknytning til butikk er gjerne litt feil formulering. Det er ikke butikken sin parkeringsplass, men den ligger rett over gaten til butikken (som i tillegg har en egen parkeringsplass).

    Det er en offentlig parkeringsplass i sentrum av en liten by.

     

    Men ja det er det jeg også stusser på, skiltet er motstridende. Vet ikke om de pleier å gi ut bøter her, jeg var bare på ferie her et par dager. 

     

    Parkeringsplassen ligger ikke inne på vegvesenet sine sider, virker som om den kun har større byer.

  9. Kan noen hjelpe meg å tolke dette skiltet?
    Det står i tilknytning til en matvarebutikk, og folk parkerer her når de skal inn å handle.
    Men slik det kan tolkes så er det ulovlig å parkere her 8-17 (8-14), i tillegg er det ulovlig å parkere over 30 min 11-17 (11-14). Men det vil vel uansett være ulovlig i det hele tatt å parkere her basert på det øverste skiltet?

    Eller er det slik at det nederste skiltet overstyrer det øverste? Slik at når kl blir 11 så gjelder det nederste?

    Synes det hadde vært bedre om skiltet var utformet som:
    8-11 Parkering forbudt
    (8-11)

    11-17 Parkering over 30 min forbudt
    (11-14)
     

    https://drive.google.com/file/d/1hW31KKr4vc-fhdzy_F0SjFO3UIxg1631/view?usp=sharing

  10. 1. Si ifra til arbeidsgiver så kan de legge inn at du skal skatte f.eks 1000kr ekstra i måneden over det som skattekortet legger opp til.

    (...)

    Kan man fortsatt gjør det?

     

    Vet man kunne det tidligere, men når jeg spurte om det i fjor fikk jeg beskjed om å endre skattekortet mitt på skatteetatens nettsider fordi regnskapsavdelingen kun skattet av det som sto der.

    Usikker på om de gjorde seg vanskelige eller om de ikke har lov til å skatte mer enn det som er oppgitt.

     

    Det tok meg 5 min å endre det, satt opp forventet inntekt og innen neste lønning økte skatten jeg betalte.

  11. Ja det er litt av problemet, jeg håper det var mulig å få tak i et enkelt display. Ser displayene alene til Raymarine koster 5000, det er totalt uaktuelt.

    Ja har også kikket litt på finn, men fant ikke noe særlig aktuelt der heller. 

     

    Usikker på type, det er noe som sto i båten når vi kjøpte den. Det er med skovlehjul.

  12. Helt riktig at både SOG og STW er best å ha ved siden av hverandre, men det er ærlig talt ikke noe som hadde blitt særlig vektlagt eller brukt.

    Pr nå er det pris som er viktigst, siden vi tross alt klarer oss fint uten å vite farten. Det har vi gjort de siste 4 årene (instrumentene røk da). 

  13. Har en seilbåt med gammelt skovlehjul som tidligere målte farten, dette har nå tatt kvelden og vi ser på muligheten for å vise farten i cocpiten fra GPS'en.

     

    Vi er litt "gammeldags", så gps står montert inne ved kartbordet slik at den som styrer båten er nødt til å aktivt bruke kart og sjømerker for å finne frem. Så kommer tanken vår, er det mulig å koble et lite display til GPS'en via NMEA 0183/2000 som viser fart (SOG, og evt COG)?

     

    Googlet litt rundt, fant noen aktuelle men de kostet oppunder 2000kr. Da kan vi likegodt kjøpe ny giver + instrument. Tanken var å få det litt billigere, til hvertfall under 1000 lappen.

     

    Vet dere om noe eller har en annen god ide?

     

    EDIT: GPS -> Kartplotter for de som liker å pirke på slike ting

  14. Dette er forbikjøring men er utrykkelig lov etter paragraf 12 første avsnit, tredje bokstav. Dette er imidlertid ikke situasjonen som diskuteres her. Her er det snakk om langsomtgående trafikk i venstre felt men ingen kø i høyre felt. Dette dekkes ikke av den bestemmelsen slik jeg kan lese det.

     

    Ser på linken gravypressure la ut, fjerde bokstav her vil vel være tellende.

     

    "d) Kjørende i kjørefelt som er forbeholdt bestemte trafikanter, kan kjøre forbi til høyre for kjøretøy i annet felt."

     

    Her legges det vel til rette for at ved saktegående trafikk i venstre felt forbeholdt bestemte trafikanter, som et tungbilfelt, kan man kjøre forbi på høyre side. Dette vil vel gjelde for tungbilene, de får lov til å bruke høyrefeltet til forbikjøring. Det vil vel også være riktig at de kjøretøyene som allerede ligger i høyre felt får også lov til å kjøre forbi den saktegående trafikken i venstre felt tenker jeg.

    • Liker 1
  15. Spørsmålet er om biler kan kjøre forbi andre biler/mopeder ved å bruke tungbilfeltet til forbikjøringen. Eller om onkel-politi står med blokka og skriver FF til de som gjør det.

    Gitt at det ikke er til hinder for de som har lov til å kjøre der.

     

    Kjører lastebiler sakte (<80km/t) så blir de forbikjørt, det er jo også lovlig selv om det kan sees på som en forbikjøring på høyre side (slik jeg har fortstått det). Biler i venstre felt skal ikke hindre bilene i høyre felt å overholde fartsgrensen. Sett at en traktor kjører i tungbilfeltet (venstre), med max fart på 40km/t. Normale biler (i høyre felt) er da ikke pålagt å redusere farten sin til 40 for å ikke foreta en forbikjøring, de har lov til å fortsette i normal fart. Legger man seg inn foran traktoren derimot, da har man foretatt en forbikjøring på høyre side som er ulovlig.

    • Liker 1
  16. Ja det er ikke bare taxier som gir blanke i skiltingen, biler kjører forbi og noen kjører hele strekningen i tungbilfeltet. Jeg venter fortsatt på onkel politi skal ha en kontroll her, for det er mange som kjører i feltet som er mindre enn 3,5 tonn.

     

    Men det betyr altså at forbikjøringer er heller ikke lov? I "normale" kollektivfelt blir en forbikjøring på høyresiden, jeg lurte på om det stilte seg annerledes her siden forbikjøringen foregikk på venstre side. Siden man beveger seg raskest mulig inn/ut av feltet og ikke bli liggende der.

     

    Hvordan blir det med de sjåførene som kjører tung tilhenger som krever BE sertifikat, får de lov eller blir det ulovlig?

  17. Nå er det slik at vi har fått 2km med tungbilfelt (over 3,5 tonn) på min daglige kjøretur til jobb.

    Vi har vært flere som har diskutert feltet, om hvem som har lov til å kjøre her og hvordan reglene gjelder. Jeg har prøvd å google, men finner ikke noe nevneverdig nyttig på hverken vegvesen sine sider eller andre sider.

     

    Tungbilfeltet er på venstre side, ikke høyre som kollektivfelt normalt sett er. Det har litt å si for spørsmålene.

     

    Så det vi er sikre på er at kjøretøy over 3,5 tonn er forbeholdt dette feltet, men:

     

    Kan vi foreta forbikjøringer?

     - Det er 80 sone, og tidsvis er det biler som kjører 60-70, kan vi midlertidlig bruker feltet til å foreta en forbikjøring (på venstre side)? Hva med mopeder? De kjører også der, da det er eneste mulige vei som går her. Kan vi kjøre forbi dem?

     

    Hva med biler med tilhenger der tillatt totalvekt er opp til 7 tonn? Fører har BE sertifikat.

     - Her vil jo vekten være mer enn 3,5 tonn, men det er vel vogntoget som veier mer enn 3,5 tonn og ikke kjøretøyet (som kun er bilen?)

     

    Kan traktorer kjøre her? De veier vel også over 3,5 tonn?

     

    Hva med drosjer, el-biler og mopeder/motorsykler? De kjører jo også i kollektivfeltet selv om det ikke står på skiltet (drosje/taxi står jo på kollektivfeltskiltet da).

     

    Hadde satt pris på noen gode svar eller linker til steder som kan svare oss.

  18. Ja nettsiden fungerer på mobil, men bookingen i kalenderen er unødvendig komplisert og gammeldags. Det funker, men på en sånn måte at folk ikke gidder å bruke det fordi det er for mye styr.

    Kalenderen er ikke tilpasset mobilbruk, så du må scrolle en halv mil nedover/bortover flere ganger for å få booke. Det fører til at folk ikke gidder å bruke den og heller satser på at ingen andre er på lokasjon når de skal bruke det.

     

    Folk har generelt dårlig opplevelse av kalenderen som ligger på nettsidene nå, så litt av poenget var også å bytte den ut/finne noe nytt slik at når vi presenterer det til medlemmene så vil de faktisk bruke det. Istedenfor at alle får beskjed enda en gang "dere må bruke kalenderen".

     

    Ser mye av det som ligger på joomla er beregnet for et annet bruk enn det vi ønsker, med mye avansert funksjonalitet.
    Kom nettopp over "teamup", virker som et greit system. Slipper login, alle får bare hver sin link. Jeg skal teste dette en stund så får vi se hvordan det går.

  19. Vi har joomla og et webhotell, og jeg prøvde å finne et system vi kunne bruke med joomla men kom ikke så veldig langt.

    Vi hadde (har) et kalendersystem der nå, men det fungerer rimelig dårlig mtp oppføglning av bookinger (ingen som bruker siden det er tungvindt).

     

    Jeg kan ta en ny google runde med joomla, men vet du om noen spesifikke systemer som fungerer bra også på mobil?

     

    Edit: Så jeg hadde glemt å legge til bildene, ligger med i førsteposten nå.

  20. Beklager at jeg har startet det samme innlegget 2 steder på forumet, men etter en uke og ingen visninger eller svar håper jeg at noen her muligens kan hjelpe oss litt.

     

    Vi er en liten organisasjon som trenger et enkelt bookingsystem for (4) ulike lokasjoner.

    Vi ønsker å gjør det lettest mulig for medlemmene våres å booke, slik at systemet faktisk blir brukt og vi kan regne med at det som foregår av aktiviteter er booket der.

    Vi har noen spesifikasjoner vi er nødt til å ha i boks.

    • Det må være online, ikke et eget program på kun en datamaskin. Kan være webbasert eller med et program for datamaskin og app for iPhone/Android.
    • Må fungere på mobiler.
    • Alle som er medlemmer, eller får tilgang til det, må kunne booke lokasjonene. Det skal ikke trenge å gå gjennom admin for å få "godkjent". Er lokasjonen ledig, så får du booke.
    • Må være gratis, vi har ikke noe særlig penger å bruke.
    • Må være enkelt i bruk, skal ikke være nødvendig med stortilt opplæring for å bruke det.

     

    Vi har tenkt på å bare bruke en delt kalender, men det ønsker folk ikke å bruke. Det varierer hvor ofte folk bruker bookingen, så man ønsker ikke å ha "alle andre sine planer" på telefonen med sin egne private kalender (vet man kan skru av/på kalendere på telefonen og slikt, men det er fortsatt ikke aktuelt).

     

    Jeg har funnet et webbasert system som heter skedda, det synes jeg fungerer bra. Men det har et par negative sider (se bildene).

     

    • Det er kun admin som kan se hvem som har booket tidsrommet/lokasjonen. Alle andre vanlige brukere kan kun se at det er opptatt, vi må ha muligheten for at kontaktinfo og tittelen på bookingen var offentlig (på bildet er jeg logget inn som en ordninær bruker, ikke admin). 
    • Det fungerer greit på mobil, men om jeg legget nettstedet til på hjemskjermen på iPhone (fungerer bra på Android) så må jeg logge inn hver gang. Selv om jeg har logget inn tidligere eller allerede er logget inn i Safari. Folk bør være logget inn på sin normale bruker hver gang de åpner nettsiden.
      Dette kan løses ved å gå rett til siden via Safari, men vi ønsker å ha muligheten til å legge appen/nettsiden til på hjemskjermen slik at folk lett kan gå inn å sjekke/booke.

    Er det noen som vet om et lignende system som ikke har de (små) negative sidene? Eller bare et annet system vi kan teste.

     

    post-405199-0-51913200-1537275416_thumb.png
    post-405199-0-51518500-1537275437_thumb.png
  21. Hei, vi er en liten organisasjon som trenger et enkelt bookingsystem for (4) ulike lokasjoner.

    Vi ønsker å gjør det lettest mulig for medlemmene våres å booke, slik at systemet faktisk blir brukt og vi kan regne med at det som foregår av aktiviteter er booket der.

    Vi har noen spesifikasjoner vi er nødt til å ha i boks.

    • Det må være online, ikke et eget program på kun en datamaskin. Kan være webbasert eller med et program for datamaskin og app for iPhone/Android.
    • Må fungere på mobiler.
    • Alle som er medlemmer, eller får tilgang til det, må kunne booke lokasjonene. Det skal ikke trenge å gå gjennom admin for å få "godkjent". Er lokasjonen ledig, så får du booke.
    • Må være gratis, vi har ikke noe særlig penger å bruke.
    • Må være enkelt i bruk, skal ikke være nødvendig med stortilt opplæring for å bruke det.

     

    Vi har tenkt på å bare bruke en delt kalender, men det ønsker folk ikke å bruke. Det varierer hvor ofte folk bruker bookingen, så man ønsker ikke å ha "alle andre sine planer" på telefonen med sin egne private kalender (vet man kan skru av/på kalendere på telefonen og slikt, men det er fortsatt ikke aktuelt).

     

    Jeg har funnet et webbasert system som heter skedda, det synes jeg fungerer bra. Men det har et par negative sider (se bildene).

     

    • Det er kun admin som kan se hvem som har booket tidsrommet/lokasjonen. Alle andre vanlige brukere kan kun se at det er opptatt, vi skulle gjerne hatt muligheten til at kontaktinfo og tittelen på bookingen var offentlig (på bildet er jeg logget inn som en ordninær bruker, ikke admin). 
    • Det fungerer greit på mobil, men om jeg legget nettstedet til på hjemskjermen på iPhone (fungerer bra på Android) så må jeg logge inn hver gang. Selv om jeg har logget inn tidligere eller allerede er logget inn i Safari. Folk bør være logget inn på sin normale bruker hver gang de åpner nettsiden.
      Dette kan løses ved å gå rett til siden via Safari, men vi ønsker å ha muligheten til å legge appen/nettsiden til på hjemskjermen slik at folk lett kan gå inn å sjekke/booke.

    Er det noen som vet om et lignende system som ikke har de (små) negative sidene? Eller bare et annet system vi kan teste.

    Det at alle kan se hvem som har booket er ikke det viktigste, det er viktigere at det fungerer bedre på mobil (iPhone) enn det gjør nå. Om det er en app eller webbasert har ikke noe å si.
    Det handler om at folk faktisk gidder å bruke systemet vi foreslår, gidder folk ikke å bruke det fordi det fungerer dårlig så kan vi like godt bare droppe det.

     

    post-405199-0-51913200-1537275416_thumb.png

    post-405199-0-51518500-1537275437_thumb.png

  22. Det var da vanskelig å svare på spørsmålet til TS. Han vil ha et intercomsystem, ikke meningene til alle andre om intercomer.

     

    Jeg tenker en lett løsning vil være å ha en walki-talki på hvert kontor.

    Så har konto 1 kanal 1, konto 2 kanal 2 osv....

    Så hvis du vil snakke til kontor 4, så skrur du over til kanal 4. Så tilbake til din kanal etter samtalen er ferdig

    Lett og trådløst.

     

    Vil du snakke med flere samtidig kan du kalle dem opp på hver sin kanal og si "fellesmelding, skru på kanal 1 (din kanal)". Gi beskjeden til alle som skal være med, så kan du gå tilbake til valgt kanal og ta en liten fellessamtale.

     

    Med walki-talki blir det kun enveis kommunikasjon da, man vil ikke ha mulighet til å både snakke og lytte samtidig (så lenge man ikke går inn for å kjøpe noen dyrere varianter med den muligheten).

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...