Jump to content

Twine

Medlemmer
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 :)

Recent Profile Visitors

1884 profile views
 1. Hva skjer med en person som nekter å oppgi personalia til politiet? Tenker om politiet stopper noen på gata og etterspør ID. Personen nekter å oppi, har hverken ID-papirer, mobil eller annet som kan identifisere eller hjelpe med identifikasjon. Politiet vil vel ta personen med til stasjonen, men hva skjer så? Kan de ta bilde av personen og søke gjennom pass- eller førerkortdatabasen? Om personen ikke har førerkort eller pass, hva gjør de da? Om de ikke finner utav hvem denne personen er, hva skjer så? Slippes h*n ut etter en viss tid eller holder de på personen til de har klar identifikasjon.
 2. Ja ta med dem og, det er helt naturlig. Du inviterer de som hadde fått en invitasjon uansett om barna gikk i samme barnehage eller ikke. Et familieselskap har ingenting med barnehagen, det er familie og nære venner. I barnebursdager er det naturlig å invitere barna i barnehagen. Fordi de barna er (som regel) en stor del av den sosiale kretsen til barna. Selv om de er små. Om naboungen ikke hadde gått i barnehagen til ditt barn, hadde du da lurt på om du skulle invitere han også?
 3. Det er viktig å se på forskjellen på en barnebursdag og en familiebursdag (som vi kaller det). Skoler og barnehager har en regel om at alle i klassen inviteres til barnebursdagene slik at ingen skal bli utestengt fra det sosiale, bursdager når barna er små er veldig sosialt viktige for dem. Familiebursdager (som du snakker om) er noe helt annet, der er det naturlig å invitere (av navnet) familie og de helt nære. Om familien tilfeldigvis går i samme barnehage som ditt barn har ingenting å si, de skal jo selvfølgelig være invitert. Si at dem skal ta med barna, regelen barnehagen har kommet med er for å sørge for at alle barna blir inkludert i barnebursdagene. Den er ikke for å stenge søskenbarn ute fra familiebursdager.
 4. Tilknytning til butikk er gjerne litt feil formulering. Det er ikke butikken sin parkeringsplass, men den ligger rett over gaten til butikken (som i tillegg har en egen parkeringsplass). Det er en offentlig parkeringsplass i sentrum av en liten by. Men ja det er det jeg også stusser på, skiltet er motstridende. Vet ikke om de pleier å gi ut bøter her, jeg var bare på ferie her et par dager. Parkeringsplassen ligger ikke inne på vegvesenet sine sider, virker som om den kun har større byer.
 5. Kan noen hjelpe meg å tolke dette skiltet? Det står i tilknytning til en matvarebutikk, og folk parkerer her når de skal inn å handle. Men slik det kan tolkes så er det ulovlig å parkere her 8-17 (8-14), i tillegg er det ulovlig å parkere over 30 min 11-17 (11-14). Men det vil vel uansett være ulovlig i det hele tatt å parkere her basert på det øverste skiltet? Eller er det slik at det nederste skiltet overstyrer det øverste? Slik at når kl blir 11 så gjelder det nederste? Synes det hadde vært bedre om skiltet var utformet som: 8-11 Parkering forbudt (8-11) 11-17 Parkering over 30 min forbudt (11-14) https://drive.google.com/file/d/1hW31KKr4vc-fhdzy_F0SjFO3UIxg1631/view?usp=sharing
 6. Nå er det slik at vi har fått 2km med tungbilfelt (over 3,5 tonn) på min daglige kjøretur til jobb. Vi har vært flere som har diskutert feltet, om hvem som har lov til å kjøre her og hvordan reglene gjelder. Jeg har prøvd å google, men finner ikke noe nevneverdig nyttig på hverken vegvesen sine sider eller andre sider. Tungbilfeltet er på venstre side, ikke høyre som kollektivfelt normalt sett er. Det har litt å si for spørsmålene. Så det vi er sikre på er at kjøretøy over 3,5 tonn er forbeholdt dette feltet, men: Kan vi foreta forbikjøringer? - Det er 80 sone, og tidsvis er det biler som kjører 60-70, kan vi midlertidlig bruker feltet til å foreta en forbikjøring (på venstre side)? Hva med mopeder? De kjører også der, da det er eneste mulige vei som går her. Kan vi kjøre forbi dem? Hva med biler med tilhenger der tillatt totalvekt er opp til 7 tonn? Fører har BE sertifikat. - Her vil jo vekten være mer enn 3,5 tonn, men det er vel vogntoget som veier mer enn 3,5 tonn og ikke kjøretøyet (som kun er bilen?) Kan traktorer kjøre her? De veier vel også over 3,5 tonn? Hva med drosjer, el-biler og mopeder/motorsykler? De kjører jo også i kollektivfeltet selv om det ikke står på skiltet (drosje/taxi står jo på kollektivfeltskiltet da). Hadde satt pris på noen gode svar eller linker til steder som kan svare oss.
×
×
 • Create New...