Jump to content

Twine

Medlemmer
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 :)

Recent Profile Visitors

1686 profile views
 1. Ja ta med dem og, det er helt naturlig. Du inviterer de som hadde fått en invitasjon uansett om barna gikk i samme barnehage eller ikke. Et familieselskap har ingenting med barnehagen, det er familie og nære venner. I barnebursdager er det naturlig å invitere barna i barnehagen. Fordi de barna er (som regel) en stor del av den sosiale kretsen til barna. Selv om de er små. Om naboungen ikke hadde gått i barnehagen til ditt barn, hadde du da lurt på om du skulle invitere han også?
 2. Det er viktig å se på forskjellen på en barnebursdag og en familiebursdag (som vi kaller det). Skoler og barnehager har en regel om at alle i klassen inviteres til barnebursdagene slik at ingen skal bli utestengt fra det sosiale, bursdager når barna er små er veldig sosialt viktige for dem. Familiebursdager (som du snakker om) er noe helt annet, der er det naturlig å invitere (av navnet) familie og de helt nære. Om familien tilfeldigvis går i samme barnehage som ditt barn har ingenting å si, de skal jo selvfølgelig være invitert. Si at dem skal ta med barna, regelen barnehagen har kommet med er for å sørge for at alle barna blir inkludert i barnebursdagene. Den er ikke for å stenge søskenbarn ute fra familiebursdager.
 3. Tilknytning til butikk er gjerne litt feil formulering. Det er ikke butikken sin parkeringsplass, men den ligger rett over gaten til butikken (som i tillegg har en egen parkeringsplass). Det er en offentlig parkeringsplass i sentrum av en liten by. Men ja det er det jeg også stusser på, skiltet er motstridende. Vet ikke om de pleier å gi ut bøter her, jeg var bare på ferie her et par dager. Parkeringsplassen ligger ikke inne på vegvesenet sine sider, virker som om den kun har større byer.
 4. Kan noen hjelpe meg å tolke dette skiltet? Det står i tilknytning til en matvarebutikk, og folk parkerer her når de skal inn å handle. Men slik det kan tolkes så er det ulovlig å parkere her 8-17 (8-14), i tillegg er det ulovlig å parkere over 30 min 11-17 (11-14). Men det vil vel uansett være ulovlig i det hele tatt å parkere her basert på det øverste skiltet? Eller er det slik at det nederste skiltet overstyrer det øverste? Slik at når kl blir 11 så gjelder det nederste? Synes det hadde vært bedre om skiltet var utformet som: 8-11 Parkering forbudt (8-11) 11-17 Parkering over 30 min forbudt (11-14) https://drive.google.com/file/d/1hW31KKr4vc-fhdzy_F0SjFO3UIxg1631/view?usp=sharing
 5. Kan man fortsatt gjør det? Vet man kunne det tidligere, men når jeg spurte om det i fjor fikk jeg beskjed om å endre skattekortet mitt på skatteetatens nettsider fordi regnskapsavdelingen kun skattet av det som sto der. Usikker på om de gjorde seg vanskelige eller om de ikke har lov til å skatte mer enn det som er oppgitt. Det tok meg 5 min å endre det, satt opp forventet inntekt og innen neste lønning økte skatten jeg betalte.
 6. Ja det er litt av problemet, jeg håper det var mulig å få tak i et enkelt display. Ser displayene alene til Raymarine koster 5000, det er totalt uaktuelt. Ja har også kikket litt på finn, men fant ikke noe særlig aktuelt der heller. Usikker på type, det er noe som sto i båten når vi kjøpte den. Det er med skovlehjul.
 7. Helt riktig at både SOG og STW er best å ha ved siden av hverandre, men det er ærlig talt ikke noe som hadde blitt særlig vektlagt eller brukt. Pr nå er det pris som er viktigst, siden vi tross alt klarer oss fint uten å vite farten. Det har vi gjort de siste 4 årene (instrumentene røk da).
 8. Har en seilbåt med gammelt skovlehjul som tidligere målte farten, dette har nå tatt kvelden og vi ser på muligheten for å vise farten i cocpiten fra GPS'en. Vi er litt "gammeldags", så gps står montert inne ved kartbordet slik at den som styrer båten er nødt til å aktivt bruke kart og sjømerker for å finne frem. Så kommer tanken vår, er det mulig å koble et lite display til GPS'en via NMEA 0183/2000 som viser fart (SOG, og evt COG)? Googlet litt rundt, fant noen aktuelle men de kostet oppunder 2000kr. Da kan vi likegodt kjøpe ny giver + instrument. Tanken var å få det litt billigere, til hvertfall under 1000 lappen. Vet dere om noe eller har en annen god ide? EDIT: GPS -> Kartplotter for de som liker å pirke på slike ting
 9. Ser på linken gravypressure la ut, fjerde bokstav her vil vel være tellende. "d) Kjørende i kjørefelt som er forbeholdt bestemte trafikanter, kan kjøre forbi til høyre for kjøretøy i annet felt." Her legges det vel til rette for at ved saktegående trafikk i venstre felt forbeholdt bestemte trafikanter, som et tungbilfelt, kan man kjøre forbi på høyre side. Dette vil vel gjelde for tungbilene, de får lov til å bruke høyrefeltet til forbikjøring. Det vil vel også være riktig at de kjøretøyene som allerede ligger i høyre felt får også lov til å kjøre forbi den saktegående trafikken i venstre felt tenker jeg.
 10. Takk for godt svar mobile999, da tror jeg vi har fått en god oversikt over hva som er tillat og ikke. Så er det bare å se hvordan politiet håndhever det i kontroll.
 11. Spørsmålet er om biler kan kjøre forbi andre biler/mopeder ved å bruke tungbilfeltet til forbikjøringen. Eller om onkel-politi står med blokka og skriver FF til de som gjør det. Gitt at det ikke er til hinder for de som har lov til å kjøre der. Kjører lastebiler sakte (<80km/t) så blir de forbikjørt, det er jo også lovlig selv om det kan sees på som en forbikjøring på høyre side (slik jeg har fortstått det). Biler i venstre felt skal ikke hindre bilene i høyre felt å overholde fartsgrensen. Sett at en traktor kjører i tungbilfeltet (venstre), med max fart på 40km/t. Normale biler (i høyre felt) er da ikke pålagt å redusere farten sin til 40 for å ikke foreta en forbikjøring, de har lov til å fortsette i normal fart. Legger man seg inn foran traktoren derimot, da har man foretatt en forbikjøring på høyre side som er ulovlig.
 12. Ja det er ikke bare taxier som gir blanke i skiltingen, biler kjører forbi og noen kjører hele strekningen i tungbilfeltet. Jeg venter fortsatt på onkel politi skal ha en kontroll her, for det er mange som kjører i feltet som er mindre enn 3,5 tonn. Men det betyr altså at forbikjøringer er heller ikke lov? I "normale" kollektivfelt blir en forbikjøring på høyresiden, jeg lurte på om det stilte seg annerledes her siden forbikjøringen foregikk på venstre side. Siden man beveger seg raskest mulig inn/ut av feltet og ikke bli liggende der. Hvordan blir det med de sjåførene som kjører tung tilhenger som krever BE sertifikat, får de lov eller blir det ulovlig?
 13. Nå er det slik at vi har fått 2km med tungbilfelt (over 3,5 tonn) på min daglige kjøretur til jobb. Vi har vært flere som har diskutert feltet, om hvem som har lov til å kjøre her og hvordan reglene gjelder. Jeg har prøvd å google, men finner ikke noe nevneverdig nyttig på hverken vegvesen sine sider eller andre sider. Tungbilfeltet er på venstre side, ikke høyre som kollektivfelt normalt sett er. Det har litt å si for spørsmålene. Så det vi er sikre på er at kjøretøy over 3,5 tonn er forbeholdt dette feltet, men: Kan vi foreta forbikjøringer? - Det er 80 sone, og tidsvis er det biler som kjører 60-70, kan vi midlertidlig bruker feltet til å foreta en forbikjøring (på venstre side)? Hva med mopeder? De kjører også der, da det er eneste mulige vei som går her. Kan vi kjøre forbi dem? Hva med biler med tilhenger der tillatt totalvekt er opp til 7 tonn? Fører har BE sertifikat. - Her vil jo vekten være mer enn 3,5 tonn, men det er vel vogntoget som veier mer enn 3,5 tonn og ikke kjøretøyet (som kun er bilen?) Kan traktorer kjøre her? De veier vel også over 3,5 tonn? Hva med drosjer, el-biler og mopeder/motorsykler? De kjører jo også i kollektivfeltet selv om det ikke står på skiltet (drosje/taxi står jo på kollektivfeltskiltet da). Hadde satt pris på noen gode svar eller linker til steder som kan svare oss.
 14. Du sier at hun får messenger meldinger, hvordan får hun de da? De må jo komme opp på telefonen på en måte for at hun skal vite at hun har fått dem. Kan hun mene SMS eller iMessage? Mange gamle bruker gjerne feil begreper på slike ting, så de kan si "messenger meldinger" mens de mener noe annet. Som f.eks SMS eller iMessage (siden det er iPhone).
 15. MRBS virker greit, fikk testet demosiden deres. Hadde mye av det vi trenger, men det hadde ikke en mobilversjon som jeg fant. Hverken app eller tilpassede nettsider, så det kan vi ikke bruke.
×
×
 • Create New...