Jump to content

Twine

Medlemmer
  • Content Count

    52
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Twine

  1. Hei, trenger noen råd om hva som er best å gjør i min (veldig udramatiske) situasjon. Enten sitte stille i båten eller faktisk gjør noen endringer med huslån, BSU og sparekonto. I korte trekk kan jeg si at jeg har et huslån på 1 800 000 kr, boligen er verdt nærmere 3 000 000. Nedbetaling på 29 år. Har 200 000 stående på BSU og 150 000 på sparekonto (satt av til bolig/hus). Renter på sparekonto er lik null, rentene på BSU var 5 000kr i fjor. Spørsmål, er det best å beholde pengene på konto slik de står nå eller tjener jeg noe på å betale inn BSU og sparekonto (evt en av dem) inn i huslånet? Hvis jeg casher inn BSU (200 000) sparer jeg 5 000kr årlig på renter, omtrent like mye som rentene på BSU. Beregnet etter siste ukes renteoppgang. Så her føler jeg det går i null, hverken spart eller tjent noe. Legger jeg til sparekonto sparer jeg noe mer på renter. Planen videre er å beholde leiligheten i 1-2 år til før den selges og jeg kjøper noe sammen med samboeren. Da starter jeg "på nytt" med større bolig og større lån. Har det noe for seg å bruke BSU/sparekonto til å betale inn på låner, eller er det bedre å beholde pengene disponible? Er det noe tydelig som snakker en eller annen retning?
  2. Typisk, jeg gjorde det samme med min identiske sykkel i fjor... det var ikke en ønsket opplevelse. Hele festet til bunnpluggen (usikker på navnet her?) falt av bare jeg dunket borti den med fastnøkkelen, så jeg hadde ødelagt sykkelen om jeg hadde tatt den ut på veien. Hvis din sprekk utvider seg på veien får du store problemer. Anbefale at du lar sykkelen stå til bunnpanna er byttet. Jeg fikk tak i ny bunnpanne på finn.no og byttet selv, men det var mye styr. Ettersom eksosen må demonteres ble det mye ekstra arbeid. Boltene til eksosen sto bunn fast... endte opp med å knekke 3 av 8. Måtte sveise på nye muttere for å trekke dem av. I tillegg bruker Honda pinnebolter med M7 størrelse 😓 Nesten umulig å få tak i både pinnebolter og muttere av den størrelsen. La sykkelen stå og lever inn på verksted er min anbefaling.
  3. Hva skjer med en person som nekter å oppgi personalia til politiet? Tenker om politiet stopper noen på gata og etterspør ID. Personen nekter å oppi, har hverken ID-papirer, mobil eller annet som kan identifisere eller hjelpe med identifikasjon. Politiet vil vel ta personen med til stasjonen, men hva skjer så? Kan de ta bilde av personen og søke gjennom pass- eller førerkortdatabasen? Om personen ikke har førerkort eller pass, hva gjør de da? Om de ikke finner utav hvem denne personen er, hva skjer så? Slippes h*n ut etter en viss tid eller holder de på personen til de har klar identifikasjon.
  4. Nå er det slik at vi har fått 2km med tungbilfelt (over 3,5 tonn) på min daglige kjøretur til jobb. Vi har vært flere som har diskutert feltet, om hvem som har lov til å kjøre her og hvordan reglene gjelder. Jeg har prøvd å google, men finner ikke noe nevneverdig nyttig på hverken vegvesen sine sider eller andre sider. Tungbilfeltet er på venstre side, ikke høyre som kollektivfelt normalt sett er. Det har litt å si for spørsmålene. Så det vi er sikre på er at kjøretøy over 3,5 tonn er forbeholdt dette feltet, men: Kan vi foreta forbikjøringer? - Det er 80 sone, og tidsvis er det biler som kjører 60-70, kan vi midlertidlig bruker feltet til å foreta en forbikjøring (på venstre side)? Hva med mopeder? De kjører også der, da det er eneste mulige vei som går her. Kan vi kjøre forbi dem? Hva med biler med tilhenger der tillatt totalvekt er opp til 7 tonn? Fører har BE sertifikat. - Her vil jo vekten være mer enn 3,5 tonn, men det er vel vogntoget som veier mer enn 3,5 tonn og ikke kjøretøyet (som kun er bilen?) Kan traktorer kjøre her? De veier vel også over 3,5 tonn? Hva med drosjer, el-biler og mopeder/motorsykler? De kjører jo også i kollektivfeltet selv om det ikke står på skiltet (drosje/taxi står jo på kollektivfeltskiltet da). Hadde satt pris på noen gode svar eller linker til steder som kan svare oss.
×
×
  • Create New...