Jump to content

todernskjold

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

373 profile views
 1. Bare å flytte adapter lenger ned? Der er det enda kortere avstand mellom sete og styre, så da får jeg hvertfall ikke hengt på sykkelen Eller mente du uten adapter og feste på hovedrammen? Der er det enda kortere ramme pga er ikke nok plass mellom rammene til å få heng på sykkelen på siden mot styret. Derfor jeg måtte kjøpe adapter. Eller mente du noe annet?
 2. Hei, Har akkurat kjøpt sykkelstativ til bil, men jeg tenkte ikke på at stativet måtte passe til rammen på sykkelen min og selvfølgelig passet det ikke. Kjøpte dermed en adapter, men ser heller ikke ut som det fungerer. Hva gjør jeg feil? Når jeg tar på adapter så blir ikke stangen lang nok til å sette den i festene, og forlenger jeg stangen på adapteren så får jeg ikke plass til å feste adapteren mellom styre og sete på sykkelen. Er det noe jeg gjør helt feil her, eller må jeg bare kjøpe et annet sykkelstativ for en slik type sykkel?
 3. Nei, ikke feil konto som er problemet. Forsøkte kjøpe med AF-konto. Det er pga iShares ikke selger sine produkter til ikke-profesjonelle investorer, og Nordnet kan heller da ikke kjøpe produktet for meg dessverre. Jeg må finne andre alternative ETFer som er åpner for alle.
 4. Hei! Ønsker eksponering mot enkeltland, spesielt under kategorien "Emergin markets". Da er iShares stort sett eneste alternativet for flere. Men når jeg forsøker kjøpe gjennom Nornet, f.eks iShares MSCI Brazil ETF, får jeg feilmelding: "I følge utsteder er ikke dette verdipapiret målrettet mot investeringsprofilen din". Får samme feilmelding for andre ETFs, f.eks iShares Global Energy ETF. Sender spørsmål til Nordnet support for å høre om jeg har feil kontotype, må ta noen kurs etc. og Nordnet svarer tilbake: "Hei, Enkelte produkter lar seg ikke kjøpe på grunn av lover og regler." Nordnet kunne vel gitt et litt mer utfyllende svar, men forsøker her i stedet, noen som vet hvorfor en ikke kan kjøpe ETF fra iShares?
 5. Hei, Noen som vet om vanlige matbutikker som Rema og Kiwi selger lyspærer til slike? Så de hadde noe LED lys, men var helt annen merking. Fant ingen i butikken som var merket på tilsvarende måte: IKEA anbefaler LED-pære E27 globeformet opalhvit (1 stk.) og LED-pære GU10 (1 stk.). Spiller ingen rolle om det er samme som IKEA anbefaler eller ikke, så lenge det lyser 🤠 https://www.ikea.com/no/no/p/not-uplight-leselampe-gulv-svart-60324676/
 6. Noen tips til spesifikk programvare/tutorials? Noen som har gjort dette før her? Tar i mot alle tips! Har ingen erfaring fra bilderedigering tidligere.
 7. Hvordan gjøres dette? Finnes det en tutorial du kan anbefale for dette caset og er det en quick fix? Eller en større manuell jobb?
 8. Hei, Ønsker å bruke bildet av ansiktet mitt på passet i en annen sammenheng (kun ansiktet, ikke resten av pass infoen). Men passet har jo slike grå/svarte linjer over bildet, og jeg har jo ikke orginalene jeg tok på politihuset. Noen som har erfaring med å redigere bort disse linjene fra bildet? Finnes det programvare som kan gjøre det? Ønsker rett og slett bare bildet av ansiktet mitt, uten disse linjene i passet.
 9. Markedene i USA: Allerede veldig overprisede aksjer og retail investorer som strømmer inn i markedet for å spekulere + rekkordhøy gjeldsgrad på alle kanter, taler i hvert fall for boble-tendenser nå. Samtidig, fortsatt pengeprinting fra FED (uten økt inflasjon) og en potensiell vaksine kan sannsynligvis forlenge dette bull-markedet i 3-4 år til. Men helt umulig å vite. Kjøper meg litt inn når det skjer større korreksjoner, men holder igjen det meste i kontanter.
 10. Mange ser på dagens situasjon som en STOR eiendelsboble (asset buble) for eiendom og aksjer, skapt av heftig QE av sentralbanker verden over siste 15-ish årene. På den andre siden, jo mer printing jo mindre verdt blir fiat. Gudene vet om det blir en kraftig deflasjon av boblen først (akkurat da er cash gull verdt..), eller om sentralbankene fortsetter pumpe ut fiat og printer seg ut av gjeldskrisen (flere av de større utviklede landene har det meste av gjeld i egen valuta, og Japan har gjort lignende uten å få problemer med inflasjon), og fortsetter dette uten en større deflasjon av assets så er cash det en absolutt ikke vil sitte med. Det er VELDIG mange som nå forventer et større krakk på børsene og sitter på sidelinjen med kontanter, spesielt i USA, og det er kanskje et tegn på at da kommer det ikke til å komme et kraftig fall med det første...de kommer jo som oftest når ingen forventer det. Så, grunnet massiv pengeprinting av sentralbankene er dette faktisk litt tricky. Assets er sannsynligvis i en stor boble, dermed dyrt å kjøpe, men sentralbanker har misbrukt fri priting av fiat i veldig mange år nå og hvor lenge kan den strikken tøyes før det skjer et skifte med tanke på valuta, spesielt for USD. Hva skjer først, boblen sprekker eller fiat (spesielt USD) mister det meste av kjøpskraft. I siste tilfelle kan man jo spørre seg om det er eiendeler som nå er dyrt (eiendom, aksjer etc.) eller fiat som måleenhet som har tapt seg så mye i verdi. En interessant person å lytte til angående dette er Ray Dalio....konklusjonen hans er kjedelig, men klok: å diversifisere. Bridgewater har vel en god kombinasjon av aksjer og bond, pluss noe gull (ca. 15%) og cash. To fortsatt relativt "billige" eiendeler nå som også er en hedge mot inflasjon er sølv og TIPS. Til slutt, når en ser prisutviklinge på eiendom og aksjer siste 15 årene, spesielt siden sentralbankene begynte med QE, kan man jo spørre seg om dagens måte å måle inflasjon på er en god måte å måle kjøpekraften til fiat?
 11. Hei igjen, Nordnet tilbyr dette, men kun for aksjer i det nordiske markedet, ikke USA. Tror nøkkelen ved bruk av put opsjoner er hvorfor og på hvilken måte en ønsker bruke instrumentet, og risikoen øker/minsker deretter.
 12. Forresten, noen som har erfaring med opsjoner for selskaper med dyr individuel aksjekurs? Hver kontrakt har som regel 100 aksjer. Noen som vet hvordan en kan komme rundt dette, for eksempel selge kontrakter for 50 eller 25 aksjer, kontra 100?
 13. Hei, En cash covered put opsjon er egentlig ganske trygg, ikke et komplekst finansielt instrument. Dette fordi du vet hvor mye du må betale uansett hvordan markedet går, og du har kontanter stående klar på sidelinjen. I tilfelle A, så faller kursen på aksjen du ønsker kjøpe, og du får kjøpt til ønsket pris, i tillegg trekker du fra premium. Så du får egentlig aksjen enda billigere enn du ønsket. I tilfelle B, så går ikke kursen ned til strike price, og du sitter igjen med en "gratis" fortjeneste. Det er jo ikke gratis, da kontantene står med 0 rente på bank, men avkastningen på put premium kan fort ligge på 15-18% pr. år. Tingen her, er jo at du uansett ønsket aksjen til pris X for å holde long-term, og får man det så er det uansett veldig bra, selv om aksjekursen faller godt under strike price. Men isolert sett så spises selvfølgelig premiumen da opp, og her er det stor forskjell om en da ser på dette som en 50/50 bet isolert (spekulasjon i pris), eller at dette er en aksje du uansett vil sitte med på lang sikt, som du nå fikk kjøpt med god sikkerhetsmargin i forhold til hva du beregnet verdien på aksjen. Avgjørende i siste setning over, er selvfølgelig hvorfor kursen faller. Er det noe permanent kritisk ved selskapet individuelt (korrupsjon etc), eller er det markedet som helhet som faller. Begge disse risikoene gjelder jo uansett om man kjøper aksjen rett frem, eller ved hjelp av put opsjon. Ved put opsjon blir det bare litt kjipere, da man må kjøpe etter man ser prisen er falt - men gitt at en har gjort god research med tanke på strike price, så fikk man uansett en god deal, men ikke en perfekt deal hadde man timet markedet (som ikke er mulig over tid). Gjør man det riktig (type selskap og pris), er det en fin måte å få generert noe avkastning på kontanter (opsjonene når sjeldent strike price). Her snakker jeg da om ikke særlig volatile aksjer, i sterke selskaper med solid balanse (par eksempler er Berkshire eller Brookfield infrastructure). Men, man er selvfølgelig sårbar for større fall i markedet, som f.eks Covid-19 utløste, så personlig låser jeg kun 5% av kapital i put-opsjoner over 3-6 måneder. Bruker man put opsjoner på svært volatile aksjer, der man egentlig ikke ønsker eie aksjen uansett, kun spekulering i pris - så blir det selvfølgelig et helt annet instrument enn hva jeg bruker det til, som nevnt over.
 14. Hei - fortsatt ganske ny bruker av Nordnet (og aksjehandling generelt), men er litt nysgjerrig. Men mitt inntrykk i 2020 er at handel av aksjer og ETFer bør være avgiftsfritt. Dette er vel tilfellet på Charles Schwab, TD ameritrade, RobinHood etc. Så jeg lurer: 1. Finnes det noen god grunn til hvorfor Nordnet fortsatt tar avgifter på kjøp & salg? 2. Hvis nei på 1, hvorfor bruker så mange Nordnet? 3. Hvilke alternativer finnes/bruker dere, som er litt mer tilpasset bransjestandard i 2020?
 15. Det ble TD ameritrade / thinkorswim (Y)
×
×
 • Create New...