Gå til innhold

todernskjold

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

555 profilvisninger

todernskjold sine prestasjoner

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Utbygger sier bare at de har bygget etter Tek17, uten å spesifisere mer. Hvilken fagperson kan vi benytte for å bekrefte/avkrefte byggteknisk, før vi eventuelt klager til kommunen?
  2. Eventuelt om noen vet hvem jeg skal kontakte for å utrede dette, så er det til stor hjelp. Er det en takstmann som kan gjøre en slik vurdering?
  3. Hei, I et nybygg med 40 leiligheter så valgte utbygger å separere balkongene mellom leilighetene med bare noen tynne trespiler som skiller, sannsynligvis fordi utbygger ville spare penger (se bilde - som er eksempelbilde, det er ingen plate bak trespilene i virkeligheten, en ser rett gjennom til nabobalkongen). Problemstillingen er om det er noe reguleringer på dette som utbygger må forholde seg til, først og fremst i forhold til brannsikring. En tidligere brannmann på besøk mente at dette kan være direkte brannfarlig, da trespilene i seg selv kan antennes men også at de ikke vil forhinde/sinke brann fra å spre seg mellom leiligheter. I tillegg beveger naturlignok sjenerende lyd seg på tvers av balkongene. Det som er mer problematisk er at selv normal snakk på nabobalkongen høres inn i stuen til nabo, selv når babo har lukkede vinduer og balkongdør. Kan det være her at utbygger ikke har hatt høy nok kvalitet på vegger/vinduer, og/eller at utbygger burde ha satt opp mer lydisolerende vegger mellom balkonger? Er det i hele tatt lov å bygge slik i Norge, der en normal prat på balkongen høres inn i naboleiligheten (med vinduer og dør lukket igjen hos naboleilighet)? Jeg kan ingenting om byggteknisk, og lurer da på her hva utbygger har ansvar for og hva kjøpere av leiligheter har ansvaret for? Mine spørsmål er: 1. Er det visse retningslinjer angående brannsikkerhet og skjerming av lyd mellom leiligheter en utbygger må forholde seg til? 2. Hvis ja på spørsmål 1, hvordan kan vi identifisere eventuelle avvik? Er det gjennom å leie inn takstmann? Eller kontakte utbygger direkte? Eller andre metoder? 3. Hvis utbygger ikke har gjort en god nok jobb, ved for svak brannsikring mellom balkonger og/eller for dårlig isolering av lyd, hvordan går en frem for å klage til utbygger? Hva bør være realistisk utfall, at utbygger dekker kostnad ved å sette opp brannsikre vegger som også isolerer bedre for lyd mellom balkongene? Regner med at utbygger kommer til å kjempe med nebb og klør for å unngå å dekke noe som helst, og da jeg ikke kan noe om det byggtekniskefaglige, så frykter jeg at jeg blir stående ganske svak i en diskusjon/sak.
×
×
  • Opprett ny...