Gå til innhold

Sondre2

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sondre2

  1. Jeg har mer tro på kjøpesentre som tilbydere av hurtiglading, enn bensinstasjoner. Dersom man skal tilbringe 15-30 minutter et sted, vil man da velge et sted som tilbyr boller og pølser, eller et sted som tilbyr, boller og pølser og mulighet for å handle matvarer, gå til frisøren, spise skikkelig middag, kjøpe klær med mer?

    Siden mange kunder vil tilbringe mer enn 15-30 minutter på et kjøpesenter, vil man også bedre kunne utnytte mulighetene lastfordeling gir.

    • Liker 3
  2. Jeg liker ikke disse reklamene fra Toyota. Jeg synes som de se ned på kundene sine fra sin høye hest, og tror at folk ikke forstår (hvilket de kan ha rett i) hva som egentlig skjer i bilen. Og om de tøyer strikken veldig langt i denne saken, hva annet er det de tøyer som jeg ikke har kompetanse til å avsløre? Det gir meg en dårlig følelse.

    • Liker 5
  3. Det har vært store ufortjente, reduksjoner i bilavgifter for fossilbiler fordi de på papiret har blitt renere. I år 2000 var forskjellen på virkelig forbruk og målt forbruk på i snitt 8%, mens for et par år siden var forskjellen økt til 40%. Med andre ord har vi gitt store avgiftslettelser til fossilbilene og fått lite igjen. Det er derfor godt rom til å sette opp avgiftene på konvensjonelle biler og elbiler parallellt.

     

    • Liker 2
  4. Denne rapporten vil jeg tro svarer godt på spørsmålene du har om livssyklusanalyse:

    https://www.transportenvironment.org/sites/te/files/publications/2019_06_Element_Energy_Batteries_on_wheels_Public_report.pdf

    Situasjonen i Kongo følges tett av Amnesty. Denne pocasten med NAF og Amnesty gir et balansert og opplysende syn på situasjonen:

    Ladbare hybrider er ikke dumt. Feilen man gjorde, var vel å utforme avgiftssystemet for dem feil fra starten slik at man belønnet ladbare hybrider med minimale batterier. DA fikk de et dårlig rykte. Men spørsmålet er vel hvor interessert folk er av to drivlinjer når ladestrukturen blir god.

  5. Etter å hatt min andel av service-kaoset hos Tesla, ble jeg veldig positivt overrasket ved sist besøk hos verkstedet på Karihaugen i Oslo. Det var bare et par uker ventetid på time, og da jeg ankom verkstedet, var det et effektivt og strømlinjet system for å ta i mot kunder og biler. Alt var veldig ryddig, vennlig og systematisk, selv om selve lokalet bar preg av å være ganske improvisert. Her var det ikke fancy pulter og lokaler, men ting som først og fremst fungerte :-)

    • Liker 6
  6. Problemet i verden er overbefolkning. Det spiser opp gevinsten av alle gode miljøtiltak.

     

    En stor del av problemet er absolutt overbefolkning. Utfordringen er at det er nesten umlig å gjøre noe med. Kvinner i verden føder ikke lenger så mange barn. Vi er vel nå nede på 2,4 barn i snitt, og 2,1 gir en stabil befolkning. Men det som nå er årsaken til befolkningsveksten, er at det er så mange som er unge i verdensbefolkningen. Det vil si at vi fyller etterhver opp de øvre årsklassene. Vi kan kanskje klare å få til et fødselstall under 2,1, men det vil være vanskelig og effekten vil først være merkbar på lang sikt. Med andre ord må vi på kort og mellomlang sikt, arbeide med andre løsninger.

    • Liker 4
  7. De har Tesla med 10 år forsprang på dem, å konkurrere med. De har de tradisjonelle bilfabrikantene som snart er ute av startgropen å konkurrere mot, og de må konkurrere med kinesiske merker som sikter seg inn på segmentet og som har utviklet seg i verdens største bil- og elbilmarked og som har en gigantisk stat i ryggen i forsøkene på å gå internasjonalt. Trangt i døren og kanskje ikke optimal timing, men spennende å se hva det blir ut av det.

  8. "[...] en nedtur for politikere som har gjort klimatiltak til valgkampsak.

    For den viser at bompenger er svært lite populært, og et flertall misliker ideen om å betale mer for bensin og diesel [...]."

     

    For det første er bompenger der for enten å finansiere en ny vei, eller for å hindre kø. Klimaeffekten er liten.

    For det andre er klimaeffekten av å heve bensin- og dieselprisen, også liten, siden drivstoff er lite priselastisk.

    Spørsmålet burde vært: "Er du villig til at vi øker kjøpsavgiftene på fossile biler?" Av de få realistiske løsningene vi har for å få ned CO2-utslippene fra personbilene så det monner, er elbilen den beste.

    • Liker 2
  9. Fjern 15 av de største kontainerskipene, og man har redusert Co2-utslippene tilsvarende hele bilparken i verden. Hvordan? Reduser global handel, erstatt båter med atomdrevne skip, sikkert flere muligheter. Ett kontainerskip tilsvarer 50 millioner biler. Da blir det litt puslete at vi i Norge sitter og skryter av elbilparken vår, eller ei og annen elektrisk kystferge. Innsatsen og ikke minst pengene skulle vært rettet helt andre plasser.

     

    Her har du nok misforstått grundig. Les hva faktisk.no skriver om dette nedenfor. Den gode nyheten er at du nå slipper å være provosert lenger og kan være med å skryte av elbilsukessen du også. Velkommen i klubben skal du være!

     

    https://www.faktisk.no/artikler/MA/stemmer-det-at-utslippene-fra-et-containerskip-tilsvarer-50-millioner-biler

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...