Gå til innhold

MatsG

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MatsG

  1. Kjøpe 128GB ssd i 2018 er det samme som å kjøpe 2GB ram. Hva er vitsen liksom. Sikkert billig, men lite bruksområde? 

     

    Ja det finnes fortsatt de som kun er på facebook/ leser vg.no, men de bruker nå kun mobilen til slikt :p

     

    Så har vi de som enda knatter på en liten gammel dell bærbar pc med "slækkware" linux og diller med, tja ingen ting fornuftig. Men disse har allerede hatt 128 GB ssd i mange år.... (vent-nå-litt-de har 32GB ssd, og det er mere enn nok)

    Med hjemmeserver som står for lagringskapasitet og skylagring, holder en 120GB SSD.

     

    Evt. for budsjettbygg. StoreMi, en gammel 2TB 7200 harddisk, og en rimelig 120GB SSD. Rimeligere og raskere lagring til prisen skal du lete lenge etter.

    • Liker 1
  2. Joda, flott med ny prosessor, men hovedkorta som leveres både til Intel og AMD er jo katastrofe. Kor er 10G nettverk? Kvifor så få PCIe slotter? Bare DUAL channel på minnet? Bare 16x PCIe lanes? U.2 porter? Me lever i 2018 og PCIe 1x slottene er enda ikkje open ended som standard? ECC ram støtte (AMD har, men det står ikkje i manualen)?

     

    Men masse lys.... det skal dei ha....

    Tro om det er en segmentering som er bestemt av kostnad eller en strategi for å opprettholde et skille mellom prosumer/entusiast slik at man kan kreve prispremium.

     

    Kunne tenkt meg flere PCIe lanes og ECC på 8-core Ryzen 2700x.

  3. Poenget var rettet mot en overklokket Threadripper som bruker + 50% (500 watt og jeg legger på 25% ekstra ved bruk av AVX) ved load. Og da stemmer det at det ligger mellom 2000-5000kr ekstra.

     

    Mine to E5 2696 v2 ligger på 350 Watt full load med AVX. Så forskjellen i strøm er minimal, men innkjøpsprisen er bare halvparten. Dette er med 2 LSI SAS3 kontrollere, og 3x dual 10G nettverkskort som er 30-50 watt ekstra.

    Ville du gått for E5 2696 v2 etter meltdown, eller hadde du kjøpt threadripper 1950x i  dag?

  4. Ingen røyk uten ild. Intels 10-nanometer virker å være preget av forsinkelser og uforutsette hindringer, og AMD ligger etter skjema med sin 12nm.

     

    Neste Zen på 12nm spekuleres å være 10-15% raskere enn første generasjon. Også henviser han til kildene, hvorfor han tror det.

  5. Kinadritt er og blir kinadritt. Litt billigere, men alltid litt dårligere. Kamera, lyd, ett eller annet. Du får hva du betaler for.

    Ta et dypdykk og se hvor de enkelte komponentene som tilsammen utgjør telefonen er laget. Telefonen er kanskje satt sammen i Kina, men komponentene er fra Tyskland, Japan, Korea m.m. og er ikke mer kinatelefon enn f.eks Iphone som også er sammensatt i Kina.

    • Liker 1
  6. Hvis vi skal kopiere et annet lands internettpolitikk, så synes jeg vi kan kopiere et land som har et internet som fungerer bedre enn det vi har i Norge i dag. Det er ingen god ide å kopiere USA og Australias dysfunksjonelle internettpolitikk når vi allerede har noe som fungerer bedre.

     

    Det er noe ideologisk og temmelig ekstremt over standpunktet "Den største trusselen mot et åpent og fritt internett er ikke markeds­aktørene – det er myndig­hetene".

    • Liker 4
  7. Hodetelefoner er ikke komplisert, og det er ikke komplisert å foreta gode målinger av hodetelefoner heller. Hvordan hodetelefonen er konstruert er langt viktigere enn prisen. Frekvensresponsen er derfor sentral og forteller langt mer om lydkvaliteten enn en subjektiv lyttetest noensinne kan gjøre.

     

    Det finnes hodetelefoner til alle mulige prisklasser, men jeg tror mange har grunn til å føle seg snytt dersom de har kjøpt en hodetelefon til premiumpris, i den forventning at hodetelefonen låter bedre enn en velkonstruert hodetelefon til en tusenlapp.

     

    Hifihodetelefoner kan være velkonstruert, og kan være laget av ekslusive materialer, men lydkvaliteten er ikke bedre. Hvis man tror det så har man blitt lurt. Derfor synes jeg hifihodetelefoner som DT 1770 pro til en viss grad er kvakksalveri, og kan likestilles med sølv og gullkabler. Betaler man ekstra for en trådløs hodetelefon så kan prisøkningen forsvares i form av at teknologien som er brukt koster penger. Men for en kablet hodetelefon? Nei takk.

     

    Det er som å bygge en bro i titanium når stål ville gjort samme jobben for en langt rimeligere pris. Det er hvordan broen er konstruert som er viktig.

    Trenden er etter mitt syn klar. Det forskes mer målrettet på forholdet pris/lydkvalitet på hodetelefoner, og konsensus er det er ikke grunnlag for å hevde at høyere pris gir bedre lydkvalitet.

     

    Gode nyheter for de som er glad i god lydkvalitet.

     

    No correlation between headphone frequency response and retail price

     

    http://asa.scitation.org/doi/full/10.1121/1.4984044

  8. 170a gjelder tilsvarende med dette tvangsmiddelet. Tvangsmidlet kan ikke brukes når det etter sakens art og forholdene ellers ville vært et uforholdsmessig inngrep. Å bruke makt overfor en mistenkt eller siktet i en straffesak ved å legge vedkommendes pekefinger på en fingeravtrykksensor, er etter mitt skjønn ikke et uforholdsmessig inngrep. Spørsmålet som kan diskuteres er hvor nedre grense for bruk av et slikt tvangsmiddel skal trekkes. De fleste er nok enige i at det er forholdsmessig og nødvendig i alvorlige straffesaker. Det er foreksempel ikke mer selvinkriminerende enn å tvangsmessig innhente blodprøve som bevis i en promillekjøringssak, eller DNA av en siktet i en voldtektssak. Lovverket må justeres og tilpasses. Det er nødvendig for et fungerende rettsvesen.

     

    En mer interessant drøftelse ville vært om en mistenkt eller siktet i en straffesak skal kunne tvinges til å oppgi passordet til lagret innhold som er kryptert. Stadig flere land innfører straffehjemler som holder den mistenkte/siktede "in contempt of court" dersom passordet ikke oppgis.

  9. Mange av de gode kjøpene har ikke spesifisert forsendelse til Norge. "May not ship to Norway - Read item description or contact seller for shipping options."

     

    Hvilke ekstra kostnader påløper dersom man vinner budrunden på en SSD? Hvis man eksempelvis kjøper en S3710 til kroner 1500,- og det står "May not ship to Norway". Hva blir totalkostnaden? 1500+forsendelse+25%moms(pris inklusiv forsendelse)+,tollavgifter?

     

    Alterntivt bruke Jetcarrier eller lignende selskaper som mellomledd?

  10. Det er så utrolig mye interessant om amerikas historie som man kan skrive om.

     

    Støtter Lunaris i at USAs statskupp i Guatemala i 1954 er interessant. Anbefaler Oliver Stones dokumentarserie USAs skjulte historie.

     

    Jeg hadde skrevet om Operasjon Paperclip. Et program hvor USA på slutten av andre verdenskrig hentet så mange av nazitysklands skarpeste hoder de fikk tak i. Blant dem SS-soldat Werner von Braun, en krigsforbryter som byttet side og ble en Amerikansk folkehelt fordi han var sentral i utviklingen av raketten som sendte Neil Armstrong til månen.

     

  11. Av to hodetelefoner som er konstruert til å låte forskjellig og som ikke er lik, så har du en preferanse for T70 over DT770Pro. Dersom de to modellene hadde vært konstruert til å låte helt likt så hadde det vært mer interessant å sammenligne lydkvalitet.

     

    Men det hadde blitt en veldig kjedelig sammenligning. Var de laget av forskjellig materialer hadde det trolig vært mulig å måle en forskjell med tanke på nivå av forvrenging m.m. Testen kunne da blitt å se om det var mulig å høre forvrengnigene, men det er en veldig kjedelig jobb. Forskjellene hadde nok vært målbare men langt vanskeligere å skille mellom i en blindtest.

  12. Hodetelefoner er ikke komplisert, og det er ikke komplisert å foreta gode målinger av hodetelefoner heller. Hvordan hodetelefonen er konstruert er langt viktigere enn prisen. Frekvensresponsen er derfor sentral og forteller langt mer om lydkvaliteten enn en subjektiv lyttetest noensinne kan gjøre.

     

    Det finnes hodetelefoner til alle mulige prisklasser, men jeg tror mange har grunn til å føle seg snytt dersom de har kjøpt en hodetelefon til premiumpris, i den forventning at hodetelefonen låter bedre enn en velkonstruert hodetelefon til en tusenlapp.

     

    Hifihodetelefoner kan være velkonstruert, og kan være laget av ekslusive materialer, men lydkvaliteten er ikke bedre. Hvis man tror det så har man blitt lurt. Derfor synes jeg hifihodetelefoner som DT 1770 pro til en viss grad er kvakksalveri, og kan likestilles med sølv og gullkabler. Betaler man ekstra for en trådløs hodetelefon så kan prisøkningen forsvares i form av at teknologien som er brukt koster penger. Men for en kablet hodetelefon? Nei takk.

     

    Det er som å bygge en bro i titanium når stål ville gjort samme jobben for en langt rimeligere pris. Det er hvordan broen er konstruert som er viktig.

  13.  

    Det finnes ikke en enkelt "lydkurve" som innehar all relevant informasjon for lyttere av kjøtt og blod, og det finnes ikke en entydig transformasjon fra en slik kurve til fornøyde lyttere.

     

    Seende lytting (som brukt i de fleste ikke-vitenskaplige tester av lydgjengivelse, også her) er notorisk biased av lytterens forventninger.

     

    Derfor må man bruke blindtester om man er nysgjerrig på hvordan ting låter.

     

    -h

     

    Utfordringen med blindtest av hodetelefoner er at testen ikke blir helt blind fordi lytteren kan identifisere og kjenne igjen hodetelefonen som testes på passform, vekt m.m. For en god blintest bør det også være mulig å bytte fra enhetene på under ett sekund. Det er også vanskelig med test av hodetelefoner.

  14. Anbefaler CPU kjølere som har PWM (Pulse-with modulation) vifte. Helst med et bredt spekter hastigheter fra veldig lav (300RPM) til så høy som mulig (1200RPM) eller mer. Noctua har mye bra, men jeg har vært veldig fornøyd med Arctics kjøleløsninger dersom pris er viktig.

     

    Er ikke kjent med speedfan, men bruker du viftestyringen i UEFI bios ville jeg gått for PWM.

     

    Mine favoritter er.

    Noctua NH-U14S og Arctic Freezer i11. (a11 for AMD)

  15.  

     

    HP lanserer Omen X Desktop - et stasjonært monster av en maskin

     

    Ellers kan du alltid høre med komplett\multicom hva de kan tilby som passer deg.

     

    Hvordan påvirker gyroskop effekten HDD, optisk cd leser og viftene over tid når kabinettet er vinklet rett i mellom vannrett og loddrett? Ser for meg en slik vinkel er mindre gunstig for HDD og cd-rom, men jeg vet ikke.

     

    Harddisker kan godt så både vannrett\loddrett. verste med harddiskene er hvis de blir flyttet på\vibrasjoner under bruk, ofte det kan skade platene\motoren i harddisken.

     

    DVD\CD har lett å sette seg fast hvis de ikke er vannrett.

     

    vifter spiller nok lite rolle, er størt problem hvis noe blokker viften f.eks en sokk.

     

    Ja, men med vannrett og loddrett plassering så er ikke gyroskopeffekt et problem. Men på dette kabinettet er HDD verken vannrett eller loddrett, men en plass midt i mellom, og det ser jeg for meg kan være ugunstig. Men som sagt, jeg vet ikke om det er et problem, men ser for meg det raskt kan vise seg å bli det over tid i det minste. Enig med viftene, de spinner som regel ikke like raskt som HDD eller optiskleser.

     

    http://www.media.allerinternett.no/php/obj.phpi?d=x3&o=5353382&w=740&h=555&ee=1471438781&frame=0&nobg=1

×
×
  • Opprett ny...