Gå til innhold

j--

Medlemmer
  • Innlegg

    6 242
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. j--'s innlegg in [Løst] Hva er forskjellen på disse rackskapene? ble markert som svaret   
    Produktbildene er feil, og viser kun skap i samme serie. Stol på teksten. Du kan verifisere ved å søke opp produktnummer hos produsenten.
  2. j--'s innlegg in Tek-konferansen Vår 2016 22. – 24. mai 2016 Strømstad Spa ble markert som svaret   
    Altså.... Seriøse ISP-er (som vil si alle med bittelitt størrelse på nettene) trenger homogene nett for å kunne ha kontroll i nettene sine, og levere tjenester på en standardisert måte. Det betyr at man ikke kan ha mange produsenter i nettene sine, helst en produsent per nivå. Man må óg velge en seriøs produsent, så man har mindre jobb med utskifting av enheter med ymse problemer. Videre trenger ISP-en som regel supportkontrakter som gir de support på både config, software og hardwarefeil.
     
    Videre må utstyret være fleksibelt, så man kan utvikle nye tjenester som skalerer godt. Da kan man ikke kjøre det man akkurat trenger i dag, men det man vil trenge i løpet av 5-8 år (óg med tanke på andre ting enn ren båndbredde på portene).
     
    Alt dette får man ikke med noname-greier fra Kina, EOL-utstyr, brukt utstyr og SMB-produsentene. Da må man opp på nivå med Cisco/Juniper/HP/Brocade/Huawei (til en viss grad). Det koster penger.
     
    Husk at utstyret kun er en liten del av kosten til en ISP. Lønninger til de ansatte, og kost for entreprenører som monterer/drifter i felten, overgår utstyret.
     
    Husk at for ISP-er som opererer i litt større geografiske områder enn sentral-Oslo så går det mye penger i frakt av utstyr, og tid for montører i kjøring. Du kan ikke helt sammenligne prisen for en montør i Oslo å måle på ett kobberstrekk, og en montør i Finnmark å måle på ett strekk. Oslo-montøren bruker kanskje 10 minutter til/fra arbeidsstedet (~100,- i utgift), mens montøren i Finnmark bruker kanskje 2 timer til/fra arbeidsstedet (2000,-).
     
    Du nevner spesifikt Bayonette. De opererer i ett begrenset geografisk område, så de har store utgiftsbesparelser der. Videre kjøper de noname-brand utstyr fra Kina, og dytter inn eget OS på de (muligens dette ikke stemmer, tar det fra hukommelsen min). Altså minimale/ingen lisensutgifter på support. De har heller ikke veldig mange noder i nettet sitt, så utfordring med management er nok tilnærmet ikke-eksisterende.
     
    -------------
     
    Som du kanskje ser (men muligens ikke helt forstår) så er det ikke en enkelt grunn til at bredbånd koster mer i Norge kontra andre land. Og det er ikke alle ISP-er som tjener så mye penger, når alt av utgifter er telt opp.
     
    Nei, en konferanse er ikke arenaen for å spør om noe så enkelt (og blottet for innsikt) som "hvorfor er bredbånd dyrt i norge?"
  3. j--'s innlegg in Vil skifte ut sentral internett-teknologi ble markert som svaret   
    Jeg trenger ikke lese den, fordi jeg forstår i grove trekk hva de ønsker å oppnå utfra det du har kopiert inn. Du skjønner det ikke. Og du skjønner ikke hvorfor. Hadde du lest det opp på de nedre laga i OSI-modellen, eller TCP/IP-stacken, hadde du kanskje skjønt det.
     
    Jeg kan jo si med en gang at RTT-responstiden på enkeltpakker vil være tilnærmet lik som med dagens teknologi mellom A og B.
  4. j--'s innlegg in Pon canaldigital\telenor fiber hva slags utstyr støttes? ble markert som svaret   
    Les om time division multiplexing. Det brukes som regel upstream på PON, og har lite med bølgelengder å gjøre.
     
    Og nei, det utstyret der støtter ikke PON (med mindre det er WDM-PON, og du mot alle odds er den kunden som får tildelt 1310nm og 1550nm, en avsporing som jeg ser for seg at det er greit å holde seg unna).
     
    Jeg må rett og slett spørre: Hvorfor lurer du? Om det er det at du er genuint interessert i hvordan det fungerer, så finnes det bedre måter å bruke tiden sin på for å lære. Om du har en usecase på dette, så er det en veldig merkelig usecase. Og om du bare har funnet produkter og uttrykk på nettet som du er usikker på, hvorfor lurer du?
  5. j--'s innlegg in [Løst] Har du erfaring med Sony z5 compact? ble markert som svaret   
    Jeg har den, og er veldig fornøyd. UI-et er fint, og ikke så langt unna stock android. Ikke opplevd noe tull, man kjenner at den er solid og godt bygget. Skjermen er noe blassere enn S5-en min, men ikke så mye at det er ett problem. 720x1280 oppløsning er kanskje litt lite, men jeg sliter med å skille pixlene fra hverandre.
     
    Deilig å gå litt ned i telefonstørrelse :-)
  6. j--'s innlegg in [Løst] Gjennomføring av nye rør på kjøkken - dimmensjon? ble markert som svaret   
    Fikk prata med en rørlegger i bedriften som jeg skal ha til å legge opp rør, og fikk da diameter på de forskjellige rørene.
     
    Avløp fra oppvaskkum: 75mm diameter
    Avløp fra oppvaskmaskin: 50mm diameter
    Rør-i-rør: 25mm diameter, men de ønsker her 28mm diameter for å gjøre det enklere.
     
    Automatisk vannstopper var kun krav under oppvaskmaskin.
     
    -------
     
    Setter tråden som løst, ettersom jeg har fått svar på det jeg lurte på, og det kan jo komme til nytte for andre senere :-)
  7. j--'s innlegg in Hosting i Norge for lav latency. Hvor? ble markert som svaret   
    Ønsker du en VPS, eller ønsker du en dedikert boks/miljø du kan fyre opp de VM-ene du ønsker i? Jeg har en KVM-basert VPS med SSD-lagring på hosthatch.com som står i Stockholm. Den er rask og fin, og ligger gjevnt på 8ms fra Oslo med GET, mens Telenor fra Oslo ligger på 15ms. Jeg er strålende fornøyd.
  8. j--'s innlegg in Klare 1 gigabit\s gjennom homeplug ble markert som svaret   
    Nå var det mye rot igjen.
     
     
    "Radio er en teknologi som tillater sending av signaler ved å modulere elektromagnetiske bølger som ikke trenger et medium å forplante seg i, men brer seg gjennom luft og vakuum like godt. Radiobølgene kan ha en bølgelengde mellom 1 mm og over 10 000 meter, og ligger på frekvenser mellom 3 kHz og 300 GHz." - wikipedia
     
    Strøm i stikkontakta veksler retning 50 ganger i sekundet i Norge (kjent som 50Hz). Homeplug-teknologi benytter seg av mye høyere frekvens oppå dette. Det kan være at forskjellige homeplug-produsenter bruker forskjellige frekvensbånd, som gjør at du kan kjøre forskjellige homeplug-nett på strømnettet uten å påvirke ytelsen på hverandre. Om du har to homeplug-løsninger som bruker samme frekvensbånd så vil de støye ned hverandre. Det er også mulig at homeplug-enhetene velger frekvens når du starter de opp, slik at de ikke kolliderer med andre homeplugs på nettet. Du får sjekke ut dette.
     
    Hvor mye du belaster strømnettet tror jeg ikke har så stor innvirkning. Det må noen med mer kompetanse på strøm/signalering eventuelt svare på. Det jeg vet har stor innvirkning er interferens på de frekvensbåndene homeplug bruker, og kabeldempning/lengde.
     
    Digital strømmåler gjennom homeplug er ganske langt utenfor det du startet emnet om, ja.
  9. j--'s innlegg in [Løst] ERR_CONNECTION_TIMED_OUT på 1-en site fra hjemmenettverk ble markert som svaret   
    For meg virker det som at du blir stoppet i en eller annen firewall hos one.com.
     
    Ping og traceroute kommer fint igjennom til destinasjonsIP, mens tilkoblinger på port 80 blir stoppet.
     
    Besøk "minip.no" og noter ned IP-adressen. Slå av modemet ditt over natta, og se om du får en ny IP-adresse. Kan være det er alt som skal til for at du skal komme igjennom til one.com på port 80.
  10. j--'s innlegg in Overføre domenenavn ble markert som svaret   
    Du kan jo sjekke http://who.is, og søke opp domenet der. Så velger du fana "DNS Records". Der burde det stå noe brukbart om hvem som har domenenavnet.
     
    Det kan være domenenavnet er låst, og at nåværende eier må be om å få det låst opp, og få en overføringskode som du skal oppgi til ny registrar der du vil ha domenet.
     
    http://en.wikipedia.org/wiki/Registrar-Lock
  11. j--'s innlegg in [Løst] margin er på bærtur! ble markert som svaret   
    Dette er default-verdier som slår inn. Søk etter "CSS reset" og implementer det, og design ut fra det.
     
    quick fix:
    *{ margin: 0; padding: 0; }
  12. j--'s innlegg in Ny dell maskin med PowerVault eller noe bedre? ble markert som svaret   
    Visste ikke at man fikk Sun sine servere på Expert og Lefdal. Tydligvis lenge siden jeg har vært innom de lokale butikkene for å plukke opp litt ordentlig jern.
     
    -------------
     
    Fra spøk til alvor, har du et budsjett du forholder deg til? Stor forskjell på 20" skjermer og 27" skjermer, f.eks. Og er det billigst mulig til de spesifikasjonene du har oppgitt, eller ønsker du noe som faktisk er litt futt i, og kvalitet over?
     
    Ville hørt på Stigfjel, og sjekket ut med HP/Dell hva de kan levere.
×
×
  • Opprett ny...