Gå til innhold

Dungeon

Medlemmer
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dungeon

  1. Ettersom kvaliteten og standarden på våre liv øker og øker, så blir det vanskelig å "gi opp" våre liv i den forstand at man skal leve etter et fattig prinsipp f.eks. "Gi fra deg rikdommen etc". Det er ikke mye du kan gjøre for å henge "tilbake" i livsstandarden som demokratiene jobber for å øke hele tiden. Så jeg ser det vanskelig at folk skal klare å "gi opp" livene sine hvor den minste levestandard kan sees på som luksus i forhold til levestandarden for 2000 år siden. Det er noe som ikke stemmer der. Ikke bare øker maksimum levestandard, men minimum levestandard økes også parallelt. Unntaket er hvis du blir født i jungelen i Afrika hvor du vokser opp i et usivilisert samfunn. Jeg er fristet til å si at de prinsippene man skal leve etter for å oppnå himmelen ikke eksisterer. Det er et triks for å lure oss til å tro annerledes, det nærmeste jeg kan se er at vi blir gjenfødt på den samme jorden igjen (Som er et veldig fint sirkus-triks) ikke bare lurer du folk til å oppføre seg på planeten til evig tid...... ++

  2. Regnbuen er et tegn på fred, og den ble satt ned for å "forsegle" den uroen som forstyrret tiden før den ble satt. Da Noah levde så var hele verden ateister, så druknet han alle ateistene og satte regnbuen som pakt på fred. Deretter så kommer det nye ateister inn i verden som ønsker å studere regnbuen.

    • Liker 1
  3. Det første er jo at i dette tilfellet så handler det ikke om hva en kristen ikke kunne gjort bare fordi han er en kristen, men hva som definerer befestelse til kristendommen. Det er ikke en no true scotsman dersom jeg ser på en liberal som konservativ dersom han faktisk er konservativ. Og i tilfellet her, så ser jeg på kristne som befester seg til alt annet enn kristendommen som en person som ikke befester seg til kristendommen. (Det er mitt syn) det gjelder ikke alle selvfølgelig, men det faller ikke under no true scotsman. Dette handler om definisjoner, ikke om hva de kunne og ikke kunne gjort på tross av sin identitet.

  4. Hvis et eple er gult og definisjonen av et eple sier at det er rødt, så sier den dumme at det er feil å si at eplet er gult. Den smarte vil si at eplet er rødt fordi han har forstått eplet, og den andre slo opp hva et eple er for noe. Det er her problemet ligger, i at folk bygger sin viten på definisjoner, mens pioneren definerer virkeligheten for hva den er. Det er der folk må begynne. Definisjoner er bare hjelpemidler til å sette kontraster mellom kjent viten og personlig tolkning. Og så sier definisjons-guruen, ja men du skal ikke definere verden ut fra hva du selv tenker, men ut ifra fakta. (Og det den dumme definisjons-guruen da mister, er at han da aldri selv vil spekulere i noen ting og verden stopper opp)

  5. Jeg leser jeg også, selvfølgelig. Mye. Så ikke ta feil. Men jeg leser ikke ALT jeg vil vite, det er der problemet begynner. Skal du løse noe i verden må du ikke lese deg til det, fordi det verden allerede ikke har klart før, finner du ikke i bøker.

     

    Hver gang du sier nei til en bok, blir du smartere. Og som John Cleese har sagt, "The most clever people i've ever met are those who never read a single book"

  6. Jeg bare nevner det for det er viktig at du blir din egen lærer. Bøker lærer deg bare å se hva andre har gjort før deg. Du må lære deg å tenke selv El-Ateisten, hyggelig ment.

     

    Når du faller dypt inn i en bok og virkelig er inne i hva som er blitt skrevet, så merker du at noe i bakhodet forsvinner bort (din egen vilje til å tenke forsvinner), og så stiller du inn hodet til å ta imot den inputen som boka gir, etterpå behandler du det som tok inn og filtrere ut det du ikke ønsker. Men hver gang du leser en bok, kjenn etter i bakhodet den følelsen av "dimmhet" eller en slags følelse av at hodets eget tankemønster forsvinner, og bruker du 1 time å leser hver dag, så øver du opp hodet 1 time hver dag til å ikke tenke. Dvs, du har 1 time input og 11 timer tenkning. Den timer forsvinner faktisk.

  7. Hva enn Gilmour måtte ha misforstått eller ikke, så er det bare en uheldig krysning av definisjonen, ikke forståelsen av religion. Forståelsen er der, det er bare en ubetydelig kryssreferanse av definisjoner. Folk som er altfor opptatte av definisjoner er ofte de som ikke forstår så veldig mye. Dette er en erfaring jeg har gjort meg, at folk som er alvorlig involvert i definisjonene, veldig ofte ikke forstår noen ting, de tror de forstår men gjør det ikke.

     

    Forskjellen ligger i det å kalle et eple for et eple, og det å forstå hvorfor et eple er et eple. Det at man har labelen "eple" har veldig liten betydning i forhold til forståelse av eplet. Der fins folk der ute som bruker hele dagen sin på å huske definisjoner av ting, når de kommer hjem så vet de ikke hva de holder på med en gang.

     

    Jeg tror Gilmour finner frem til dette, gi han en sjanse.

×
×
  • Opprett ny...