Gå til innhold

Beemer

Medlemmer
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Beemer

  1. Dette må være en seriøst dårlig spøk, Hvis ikke; Noen ord til Toskene bak denne stupide ideèn: Måtte de BRENNE. (Ok, De leser ikke dette, måtte bare få det ut :-) )

     

    Kanskje det sitter NOEN glupe folk i EU-systemet som ser eksakt hvor dumt dette er, er jo som å si at du skal betale noen 100-dels øre hver gang du tok ett nytt skritt.

     

    Oh well, verden er full av idiotiske mennesker, og den siste er ennå ikke født.

  2. I de fleste tilfellene har det liten betydning om kabelen er krysset eller rett, da de aller fleste nyere nettverks-kort auto-senser kabeltype og hastighet.

     

    Det som er avgjørenede i mange tilfeller er at kabelen er riktig produsert, da dette kan virke inn på kabelens virkemåte. Med riktig produsert mener jeg at den er montert etter de metodene, hva anngår trådpar osv.

     

    Hvis Switchen ikke støtter autosens av Kryssa/rett kabel, vil det som regel være en uplink-port med denne funsjonen..

  3. Satt og lekte litt med dette, og slik ser det ut frem til 64,

     

    00000 0

    00001 2

    00010 4

    00011 6

    00100 8

    01000 16

    10000 32

    11111 64

     

    Hmm, Min egentlig påstand holdt ikke mål, siden jeg regna desimalt, dermed ble 2^0 0, men det egentlig skulle vært 1, men pytt pytt....Legger meg i støvet..

  4. Hei,

    For en stund siden gjorde jeg den tabben å legge Windows Vista på en disk med annet innhold, Nå vil jeg gjerne få fjerna Vista-Mappene, uten å formatere driven fullstendig.

     

    Så, mitt spørsmål er: Finnes det programmer som lar deg slette filer i NTFS-systemet, og som gjør dette i DOS. Gjerne ala Norton Commander, for de som husker det.

     

    Jeg har prøvd å gjøre dette i Windows XP, men får opp disse idiotiske boksene om at fila(ene) er i bruk, eller at jeg ikke har rettigheter, osv. Er selvfølgelig Admin, siden boksen er min hoved-PC.

     

    Er det noen som har noen lure idèer til meg anngående dette??

  5. Høres ut som ett virus eller Spyware som du ikke har fått fjerna. En annen mulighet er hijack av systemet, programmer som starter under boot up, og som overstyrer alle innstillinger gjort av deg.

    Vil tro at problemet fikser seg selv ved en grundig reinnstall, dvs. formater disken, og installer os fra scratch....Kanskje litt arbeid, veit...Men det fikser det meste.

  6. Hei,

    Mange meninger om dette ser jeg.

     

    Jeg er helt enig med dem som synes dette med at selger skal dekke kundens tap er fullstendig latterlig, en ting er at de prøver å skyve alt ansvaret over på selger. Idiotisk.

     

    En hver person som skaffer seg en gjenstand i dette landet er garantert en ny gjenstand i følge ymse lover og paragrafer, dette er greit nok. Selger har allerede i dag et stort ansvar ovenfor kunden. Dette er også greit nok, fordi det fjerner en del useriøse aktører. Jada, det finnes utallige saker hvor dette ikke stemmer, Disse benytter seg av Forbrukerombudet og Forbruker-rådet.

     

    Når det gjelder Data-teknisk utstyr er dette vanskelig, men jeg mener at selger skal ikke dekke kundens tap, hva angår tapt data på Disk. Hvem skal dekke selgers tap da, forsikrings-selskapet sier mange.

     

    Jaha...Så hvem er det engentlig dette går utover til slutt, når kunden går til selger, Selger går til ett eller annet forsikring-selskap for sine tap, og er vi riktig heldig stevner forsikrigs-selskapet produsenten for retten og krever dem for erstattning som følge av en eller annen skyhøy utbetaling. Totalt uholdbart.

     

    Den som til syvende og sist må dekke alle disse utgiftene blir du og jeg, fordi ingen tør selge noe som helst, av frykt for erstattnings-ansvaret. De få som blir igjen, skyver prisen i været, og alt får ett enda verre prisnivå enn i dag.

     

    Jeg vil ikke starte noen diskusjon om backup-rutiner, men jeg så ett innlegg lengre opp hvor personen brukte HDD som lagring for Backup. Mitt spørsmål er: Hva med Tape- drives, CD-Rom og DVD- Rom, alle er fult brukbare alternativer til Backup på HDD.

     

    Ok, vi sikkert mange si at Backup av 250 Gb på CD vil kreve en urmasse CDer, og det gjør det, men har du så mye verdifull data at du trenger en løsning som krever backup av så mye data, skaff det dertil egnet utstyr. Ikke klag på Prisen for slikt, det er en grunn til at det er dyrt. Hvis dataen du lagret er viktig nok, er du villig til å betale for å bevare den.

     

    Uansett, mitt eget standpunkt til dette er at KUNDEN er ansvarlig for å dekke tap av data som lå på en eller annen disk som røyk, Selgers ansvar i dette er å skaffe til veie ny disk, thats it.

     

    Jeg har hatt mange disker som har død av ymse årsaker, alt av data som jeg har mistet er nå så som så, jeg tok ikke backup, og hvems feil er det, Selger?

     

    Nei, det er min egen feil, sant. Min data, mitt Ansvar.

  7. Mitt bidrag til deres heller store diskusjon rundt dette er noen tanker som har kommet opp mens jeg har lest deres innlegg.:

     

    Man får det man betaler for, til dere som lurer på hvorfor Intel lager Kompilatorer og er så vidt jeg har fått med meg, bra på service til kunder som trenger denne typen software.

     

    Intel ser ut til å ha forstått at nøkkelen til mange kunder er å være god til å følge opp disse kundene, og dermed kan disse lage software som får deres prosessorer og annet datateknisk utstyr til å virke svært bra i tester. Uansett, en test er ikke annet enn en test, og trenger ikke ha noe som helst fotfeste i den virkelige verden, Den kan selvfølglig, om ikke annet, gi en liten indikasjon på hva en kan forvente.

     

    AMD er ett lite firma i forhold til Intel som er den store i dette gamet, og for ikke å falle helt av lasset, til tross for glimmrende teknologi, må dette gå på bekostning av det som er virkelig viktig: Oppfølging av kundene, Glem dette, da kan du bare stenge døra, ingen kommer til å ofre deg en tanke uansett hvor bra din vare måtte være. Dette er ikke noe nytt, men alle firma lever av kundens reklamering av den varen som er kjøpt. Logisk. Vel, disse pengen brukes til utvikling av stadig bedre teknologi, men denne utviklingen er meningsløs om ingen bruker den, derfor mener jeg at AMD må seriøst skjerpe seg om de skal overleve i den delen av markedet pengene virkelig ligger, nemlig store servere og datasentre med mye prosessorkraft.

    For mange av disse kundene spiller ikke prisen en avgjørende rolle. For disse folka er servicen og oppfølgingen vel så viktig, og dette er de villig til å betale for. Så selv om denne Intel -maskina dere snakker om, er tre ganger dyrere enn den AMD - Maskina, trenger ikke den ekstra kostnaden være dirkete proposjonal med at prosessorene er dyrere en AMD. Jeg kjenner ikke til hvilke avtaler IBM og HP har mot sluttbruker, så det lar jeg være å kommentere.

     

    Har benyttet meg av både Intel og AMD senere år, og det er ingenting i veien med noen av produsentene, men en kjennsgjering er at Intel er eldst av disse, og det vises. Uansett, Kudos til AMD for Forsøket, de har faktisk klart å skremme frem en ny era innen x86 Prosessorer. I tillegg har de skjønt ett par ting som er bra, Legg minnekontrolleren som en del av CPUen, og få ned effekt-tapet. Glimmrende av AMD.

     

    Den som nyter godt av det er kunden, men å bevare kunder koster. Klart, folk som fokuserer på pris i dette gamet, bør også tenke på, som jeg sa i starten; Du får hva du betaler for.

     

    Blei litt langt dette. Håper dere gadd lese alt.... :whistle:

     

    Edit: Fiksa ett par Skrivefeil.

  8. Husker ikke eksakt hvor mye varme Prescotten tåler men det står beskrevet på Intels sider, ofte referert til som maskimal termisk verdi, som for Prescott P4 EE var 115 Watt om jeg ikke husker feil.

     

    I tillegg kan det nevnes at med en god luftkjøler bør du kunne klare å klokke den til 3,2 eller 3,4 Ghz alt etter kvaliteten på Chipen, uansett bør du egentlig kjøle den med vann, det er den mest effektive måten å kjøle ned prescott på, uten å fullstendig flå pengeboka.

  9. Ok, folkens. Høres ut som det hersker en del tvil om virkemåten og oppbygningen av ADSL. Gidder ikke forklare dette i en lang kjedelig post. De av dere som fremdeles ikke skjønner hvordan dette virker eller bare rett og slett ønsker å vite mer, kan lese dette her. ADSL - Virkemåte og oppbygging

     

     

    Og en annen liten ting: Grunnen til at folk i mange tilfeller opplever ADSL som treigt er i mange tilfelller at de rett og slett flyller opp uploaden med trafikk. De fleste er klar over at det går trafikk begger veier når man åpner en web-side. Når du da fyller uploaden din med data, klarer ikke linja å kommunisere med serveren, som i sin tur ikke klarer å sende den etterspurte dataen(Sider m.m.). Dermed skriver folk at linja er treig uten å tenke over hva som faktisk skjer når du henter opp sider fra nettet. Dette "problemet" kan fikses ved å limitere trafikken på uploaden. Nå er det ikke alltid at dette stemmer, men det er korrekt i mange sammenhenger.

     

    I tillegg bør folk kanskje sjekke opp litt om nettverks-topologier/protokoller og hvordan disse fungerer i WAN/LAN. Det kan du lese om her Introduction to TCP/IP. Samtidig kan det være en fordel å kjenne til OSI- Modellen som står grafisk beskrevet på denne siden:The 7 Layer OSI-Modell

     

    Tja, da skulle vel alle spørsmål om ADSL og hastigheten være klarlagt.

     

    Jeg anbefaler at dere leser disse sidene, siden de vil kunne svare på mange spørsmål rundt dette temaet.

  10. Heisann...

     

    Det at PSUen din øker og minker hastigheten på vifta, skyldes at du har en temperaturstyrt vifte, den går bare på maks når det trengs, f.eks ved høy belasting. Selv om spenninga minker til 11,90 akkurat når vifta går, er ikke noen krise. Når spenningen kommer ned mot 10-11 volt, da først er det krise.

     

    Hadde faktisk en 360 Watter fra Cheiftec, den belasta jeg med 8 disker, og det gikk strålende. Du kan enda tyne ganske mye fra den PSUen du har...

  11. Okei....

     

    Dette er forsåvidt ett tema ganske mange førstegangs-kjøpere stiller spørsmål rundt, hvilket er greit. Man skal ikke stupe uti noe, før man vet for dypt det er. Hva er poenget?

     

    Jo, poenget er at dersom du kjøper PC for første gang er muligheten for å kjøpe katta i sekken ganske stor, Ikke fordi personen som kjøper maskinen er dum, men rett og slett fordi denne personen ikke helt vet hva han vil ha, og heller ikke klarer å deffinere ett behov. Sikkert mange som kommer til å reagere nå, men det er ett faktum i mange sammenhenger at Elkjøp, Ekspert og andre som selger PC billig, dytter dyrt skrammel nedover ørene på stakkars kjøpere som ikke vet bedre. Har faktisk stått å hørt på en selger som solgte en maskin til en kunde, gidder ikke nevne navn på sjappa, Selgeren fylte hodet på kunden med ting som kunden syntes hørtes veldig bra ut. Tja, resultatet ble at kunden kjøpte kassa, selgeren gjorde ett bra salg, men fikk kunden det han trengte?? Hvem vet.

     

    Du kommer ikke unna at de maskinene du bygger selv er langt mer skreddersydd ditt behov en det den ferdigbygde kassa er. Tenker du penger, og syns den ferdigbygde maskinen hørtes billig ut, bør du sjekke dette litt mer nøye, I mange tilfeller dumpes maskiner ut på markedet, fordi Selgeren ikke vil brenne inne med noe, en annen ting er at Ferdigbygde maskiner er bygget for ett stort marked, med mange kunder, og dermed får du såkalte OEM-maskiner, ferdig bygde kasser med skjerm og det hele til en billig penge. Billig fordi leverandøren av disse kassene tenker stort. Greit nok, men dette passer kanskje ikke deg, så hva da.

     

    Vel, du får en PC, og det er jo greit. Men den nye maskinen du kjøpte, er kanskje siste skrik når du kjøper den, men etter en tid sitter du med den boksen som, for det første er ett sant H..... å oppgradere til noe nytt. For det andre bruker OEM-produsenter som Dell, HP, Compaq og resten av gjengen såkalt proprietære komponenter, dvs. deler som er satt sammen for kun å fungere i nettopp den modellen. Er du riktig heldig kan du ikke bruke en eneste del i den maskinen når du ønsker å oppgradere.

     

    Ett annet poeng i dette er at når en del ryker, må du i de fleste tilfeller sende denne vekk. Mange Elkjøp-butikker fikser ikke maskiner selv, de sender dem fra seg, til verksteder langt unna, som f.eks til Oslo. Det er nødvendigvis ikke ett problem for alle som bor i selve Oslo, men hva med de som bor rundt om i mindre byer og tettsteder, de får voldsomt problem med å få fiksa boksen. Itillegg til å måtte sende den fra seg, må de vente på å få den tilbake, noe som gjerne tar flere uker, enkelte skrekk-historier forteller om kunder som har måttet vente i mnd. vis på maskinen sin.

     

    Heldigvis finnes det små dataverksteder rundt omkring, Det er disse du bør gå å handle PC hos. Hvis disse firmane tar seg selv høytidelig og er seriøse kan du gjøre gode handler der, og få ferdigpc skreddersydd til ditt behov. Her har du ikke noe multinasjonalt profittsugende selskap som prøver å tyne hver eneste krone ute av lommeboka di. Selvfølgelig vil de nok kunne være noe dyrere enn elkjøp osv. men det får du igjen den dagen du får feil på utstyret. Da tar du kassa med deg til den sjappa, de fikser alt der, og du kan, etter noen dager komme tilbake og hente den, fiks ferdig og i orden.

     

    Uansett, det fins feller uansett, og sjekk grundig før du handler PC. Den er kostbar, og du bør få en maskin som duger til ditt behov, og som enkelt kan oppgraderes, med deler kjøpt, f.eks på Komplett. Har du ikke nok peiling, kan du jo altid ta deg en prat med noen som vet, slik at du kan få gode råd og vink om hva du bør kjøpe og hva du bør styre unna. Forum av denne typen er ett glimmrende sted å få slik Info. Dessverre er majoriteten av brukerne Fjortisser som ikke klare å formulere seg på en ordentlig måte, og dermed blir tråden ren svada uten mål og mening. Likevel er det best å prøve selv, men prøv og feil metoden er kostbar, så snakk med kyndige personer før du handler, men det gjelder nå uansett hva du skal kjøpe.

     

    Disse entusiastene som sier at "Amd er bedre en Intel" osv... Det er ikke dem du skal høre på, det er dem som kommer med seriøse formuleringer og kan få dem frem uten å bruke settninger som at "Dette er Bedre en dette, fordi det bare er sånn". Det er etter mitt skjønn ett veldig dårlig argument. Prøv heller å overbevise med saklige og gode argumenter.

     

    Ble litt langt, men jeg håper at jeg fikk frem poenget mitt.

  12. Ja ja....Så var vi i gang igjen.....

     

    Hver eneste gang AMD og/eller Intel kommer med ny CPU, er det ramaskrik på alt av forum verden over, hvor folk diskuterer så busta fyker om hvorvidt det ene er bedre enn det andre. Har selv en Pentium, men kunne godt ha testet en AMD64, og forall del, hadde jeg fått fingra i en A51-FX, hadde jeg selvsagt ikke takket nei.

     

    For å være ærlig er jeg egetlig mektig imponert over det initiativet AMD har tatt med A64-teknologien, den har abslolutt muligheter, men jeg er usikker på om AMD her kommer til å score høyt, eller om de gjør en gedigen flopp. Bottom line er at jeg faktisk tviler litt på om AMD er istand til å bruke denne teknologien til det fulle. Riktignok har de, blant annet, skjønt at varme CPU er NO NO. På tide...Way to Go, AMD. Samtidig har de skjønt at klokkefrekvens nødvendigvis ikke er alt, de har faktisk svært effetive CPU når det kommer til arbeid per klokke, noe stort sett alle testene viser. Men..Skal AMD komme opp på skikkelig godt salg, bør også de hoppe på mhz-vogna slik Intel har gjort, Jeg mener, se for deg en FX51 med samme klokke som P4 EE, DET ville vært en avsindig rask CPU.

     

    Jeg er også imponert over A64-brikkene, de kjører bare med èn av totalt to minnekontrollere aktiv i dages A64, men det kommer versjoner med begge aktivert om ikke så lenge, Stakkars Intel da, om de ikke finner på noe glupt.

    Jeg tror de brikkene kommer til å bli rå.

     

    Når det gjelder Intel har de mye på gang for tiden, og Northwood er en gedigen suksess-historie, og introduksjonen av HT er bare Konge, den teknologien fungerer sinnskt bra, etter min erfaring.

     

    HT-teknologien er ett steg i riktig rettning og den gjør hvertfall min hverdag forran "boksen" betydelig bedre. Nå er ikke alt bare "glory and Red Roses" på Intel-farmen heller, saken er at Prescott ser ut til å floppe stort, den tester dårligere enn hva Northwood gjør i mange av testene på nettet, og det spørs om ikke den lange pipelinen er en tabbe som muligens kommer til å bli ett problem for Intel, som må "pushe" gigahertz for å få opp ytelsen.

     

    AMD på sin side, kan gjøre det samme, og kan i teorien klare å vippe Intel av ytelses-krona i alle fall for en god stund fremover. Men har de glupe nok folk til å klare det? Bottom line er at AMD og Intel er svært lik og de yter stort sett det samme, avhengig av test osv. Itillegg til å score høyt på ytelse fra selve Cpuen, scorer de enda høyere på å utvikle vannvittig bra brikkesett, og de har ressursene til å hele tiden ligge noen skritt foran AMD, som nok ville gjort det langt bedre enn i dag, dersom de utvikla brikkesettene selv, da kunne de gjort som Intel, som scorer svært høyt på grunn av at de lager skreddersydde brikkesett til sine cpu. AMD har forsøkt, og de har til en viss grad lykkes med det, men de er få, og de er allerede gammle når de når markedet, det er synd.

     

    Hvilken CPU som er Best; Tja, si det, Jeg syns de fungerer jevnt over helt likt. Honestly tror jeg at jeg ville hatt problemer med å skille dem i daglig jobb, om jeg ikke hadde sett merkelappen på fronten av kabinettet.

     

    :thumbs: Ok, Folks...Håper dette ikke ble for kjedelig.... :thumbs:

  13. Hmm...Gjennomsnittlig klokker Intel-brikker langt høyere en AMD. ca. 300 mhz Men...(Det er altid ett men.. :) ) hastigheten er vel så avhenging av gode RAM-brikker og gode HK som av en rask CPU. Har du ett crapy HK kommer du til å møte veggen tidlig, fordi RAM`en rett og slett ikke takler hastigheten. En annen ting er at har du en rimelig rask CPU i utgangs punktet, og ett treigt skjermkort forsvinner mye av poenget med Overklokking, fordi skjermkortet blir flaskehalsen i systemet.

     

    Anbefaler P4 til overklokking, men AMD er ingen dårlig brikke det heller, så lenge brikkesettet er av de beste på markedet. NForce 2 er vel tingen når det gjelder Athlon XP, mens Via`s KT8T800 er tingen på Athlon 64. De overklokker ikke så bra som P4, men er omtrent like rask, alt etter hvilket program du tester i. Spør du meg er det liten forskjell i ytelse mellom AMD og Intel, men Intel har en sinnsykt rå feature som du garantert setter pris på, nemlig HyperTreading.

     

    En GENIAL ide som absolutt fungerer. :thumbs:

×
×
  • Opprett ny...