Gå til innhold

Gurleifur

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Gurleifur sine prestasjoner

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk, noe sånt vi tenkte oss egentlig
  2. Takk for synspunkter, alle sammen. Kanskje ender det med at vi blir vi medlåntagere. Tanken var ikke å gi dem hele lånebeløpet som privatlån, men som et tilleggslån siden de antagelig ikke får låne nok. Nå har de hennes mor som medlåntager på hele det eksisterende lånet, men hun blir nødt til å gå ut da hun selv må ta opp huslån nå. De har god rente gjennom jobb, men får ikke nok uten medlåntager. Da tenkte vi at de kunne låne så mye som mulig gjennom tilbudet fra jobben, og at vi kunne gi dem privatlån på resten. Men det kan jo bli litt rotete, og banken deres må vel også ta med i betraktning at de låner av oss i tillegg...vi tenker jo ikke å gi dem pengene. Kanskje la dem betale renter, ikke avdrag.
  3. Ja den risken må vi selvfølgelig ta, men har ikke tro på at det vil bli et problem. Lurte egentlig på hva som evt kan være fordel/ulempe med de to alternativene, altså evt å gå inn som medlåntager, men det vil jo også bli en "risk"...og da må vi kanskje stå ansvarlig for hele lånet...
  4. Vi ønsker å hjelpe vår sønn og hans samboer økonomisk, kan det være en brukbar løsning å ta opp et rammelån som vi gir ham (dem) som et privatlån? Han er i et samboerskap der samboeren står som låntager for hele lånet de betjener sammen, de har alt i orden seg imellom mht økonomi, (avtale er gjort hos advokat). Denne ordningen fordi han ikke får stå som låntager fordi han jobber freelance og har ustabil inntekt. Hun er derimot i fast jobb med bra lønn, men måtte ha kausjonist. Nå bortfaller hennes kausjonist (må selv ta opp lån) og de to må da dele ansvaret for å få nytt lån. Hvis han fremdeles ikke blir godkjent som låntager, kan vi ta opp rammelån og låne bort til ham (dem?) som en del av lånet? (selvf med alt av dokumenter oss imellom i orden), eller er det bedre å gå inn som medlåntaker på hans del? Vi eier en gjeldfri enebolig. Kan jo selvf spørre i banken, kommer vi vel til å gjøre også, senere, ...men kanskje noen her vet sånt?
  5. Takk for svar til begge. Ang å handle hos Komplett: Hvordan er det da hvis det trengs reparasjon? Synes det er greit å ha en butikk å gå til, men de har kanskje verksted(er) i Oslo?
  6. Jeg har en laptop som snart takker for seg etter bortimot 10 års tjeneste. Jeg er en eldre mann, har aldri benyttet data som en del av yrket mitt (er musiker) , kun til å kommunisere via mail og andre kanaler, bildebehandling på amatørnivå (Photoshop elements o.l.) , skrive private brev og dokumenter, surfe osv. Noe arbeid med å digitalisere gamle musikkassetter. Nå ønsker jeg å finne en laptop som er "god nok" for meg, og ikke koster skjorta, helst ikke over 5-6000. Jeg vil gjerne ha en 15'6 tommers skjerm. Kan f. eks. denne være noe for meg? https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc-og-mac/baerbar-pc/lenovo-ideapad-1-15iau7-156-baerbar-pc/p-2471107/#cnc På forhånd takk for tips og gode råd!
×
×
  • Opprett ny...