Jump to content

trube

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Recent Profile Visitors

215 profile views
 1. Det ble iPhone 12. Beste kombo av de tre kriteriene for tiden; super-duper på vekt og kamera, ikke fullt så perfekt batteritid, men så langt virker den å holde bedre enn forventet. Tror jeg kommer til å ha denne like lenge som jeg hadde S7 edge.
 2. Jeg fikk testet icloud-photos-downloader med kontoen til en venn, og den ser ut til å funke gull med keyring, cache av 2-faktor, inkrementell nedlasting og hele partymixen. Kan anbefales for den som vil ha egen backup og tilgang på bilder i tillegg til Apple sin løsning (som strengt tatt ikke er backup da bilder slettet på tlf også slettes fra iCloud). Bedre enn å bruke strøm/trafikk/tid på å laste opp fra tlf to ganger, men betyr at man må inn på serveren og besvare 2-faktor annenhver måned. Dette betyr at jeg kan ha iPhone
 3. Takk, minim, det bekrefter at det er høyere stømforbruk enn forventet på standby. Mulig de som nevnte enda høyere prosentvis tap hadde 12 mini, eller hadde andre innstillinger, 5G på auto f.eks. Kan også hende det har blitt litt bedre på 3-4 måneder. Uansett er det ikke fantastisk, men jeg begynner å mistenke at alle telefoner med støtte for 5G har noe lignende. Googlet litt og fant at flere mobilprodusenter snakker om 20% mer strømforbruk på 5G mobiler. Dette til tross for at de som har utviklet 5G standardene, og lager basestasjonene, sier at 5G skal kreve mindre strøm enn 4G, dermed muliggjøre IoT, osv. Forklaringen på paradokset ser ut til å ligge i at tidlige implementasjoner av 5G modemer er inneffektive. På den positive siden kan batteritiden bli bedre i årene fremover, rent bortsett fra at det vil bli vanlig å faktisk bruke mer data slik at strømforbruket fortsatt går opp med mer strømgjerrige implementasjoner selvfølgelig. Muligens er det litt dårlig timing av Apple å gjøre iPhone tynnere og mindre i samme iterasjon som de innfører 5G når sistnevnte har forhøyet strømforbruk fordi teknologien ikke er helt moden ennå? På den annen side synes kanskje produsentene det er lurt å gjøre folk vant med høyere strømforbruk før mengden datatrafikk øker for alvor..
 4. Interessante observasjoner, Hedonism. iPhone 12 bruker altså mer strøm på 5G enn på 4G nett. Når man så har skrudd av 5G, merker folk fortsatt at batteriet tappes fortere på standby enn andre mobiler dere har hatt, slik det har vært diskutert tidligere i tråden?
 5. Tidligere i tråden ble det nevnt av folk at de mistet 1-2% batteritid i timen i løpet av natten og lignende, og det ble diskutert om det hjalp å skru av noe og hva slags nett de var på, osv. Jeg bare lurte på om noen av de som hadde dette har merket noen bedring før jeg evt bestiller meg sånn telefon.
 6. Har situasjonen med power drain endret seg med software oppdateringer eller har A14 et fundamentalt hardware problem ifm den integrerte 5G chippen fra Qualcomm slik noen påstår?
 7. Så det finnes en scriptbar linux iCloud klient?
 8. Jeg vurderer å bytte til iPhone, men har en sak jeg ikke har klart å lese meg til. På android har jeg et lite script som gjør rsync av kamerakatalogen til en linux server i heimen over ssh. På den måten får jeg enkelt tilgang på alle bilder fra flere enheter og kan ta kryptert backup videre til skyen. Hvordan kan iOS regelmessig kopiere nye bilder fra kamerarullen til en server over ssh med public/private key pair? Finnes det noen løsning på det?
 9. Har kommet til at iPhone 11 er altfor tung, så tror jeg vil sette en grense rundt 170 gram. Da utgår de fleste på lista, mens Pixel 5 muligens bør få en sjanse. Utelot den opprinnelig pga gammelt chipset. Så da har vi; iPhone 12 Pixel 5 Xperia 5ii Stemmer det at Pixel vinner hårfint på kamera, men at iPhone er bedre på video og selfie? Hvordan er Xperia'n i forhold, og påvirkes bildene man tar av det avlange formatet?
 10. Bra tips OC-Freak, men dessverre er bare halvparten av telefonene testet av dxomark. Sony og Oneplus ligger litt ned på lista - jeg må si jeg lurer veldig på hva S21+ og FE 5G ville prestert.
 11. Vil du si det er noen forskjell mellom 11 og 11 pro, eller mellom 11 og 12, @minim?
 12. Jeg trenger ny mobil og verdsetter batteri, kamera og størrelse/vekt høyt. Tror jeg har snevret det inn til følgende liste, men finner det vanskelig å sammenligne kameraytelse ut fra specs. Hvordan vil dere rangere disse med tanke på best mulig bilder i full auto, plukk opp av lomma og trykk på avtrekkeren type shooting? Inklusive ved middels dårlige lysforhold. S20 FE 5G S21 plus Xperia 5 ii Oneplus 8 Oneplus 8T iPhone 11 iPhone 11 pro iPhone 12
×
×
 • Create New...