Gå til innhold

TheDarkListener

Medlemmer
  • Innlegg

    3 381
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheDarkListener

  1. Veldig kort forklart:

    Jorda består av ulike bergarter, med ulik tetthet. Fordelingen av bergartene Tyngre bergarter vil fortrenge mer av mantelen, og du får dannet havbunn, områder med lavtliggende terreng. Tilsvarende dannes kontinentene av lettere bergarter. Når kontinentalplatene blir utsatt for stor temperatur og stort trykk, smelter bergartene og danner magma. Dette gjør at tettheten synker, og du får en løfteeffekt (som en varmluftballong) som presser kontinentalplatene fra hverandre. En følge av dette er at kontinentalplater vil kollidere. Siden platene ikke kan okkupere den samme plassen, må de bevege seg i en annen retning, gjerne oppover. Dette er en typisk hvordan fjellkjeder dannes.

     

    I tillegg har du mindre ujevnheter i terrenget som primært skyldes erosjon. Tenk at du skal lage en perfekt kule av leire, men det eneste verktøyet du har er spissen på en synål. Får du nok tid klarer du å lage noe som ligner svært mye på en kule, men hvis du ser nærmere vil den ha masse små streker overalt, og ha langt fra en polert overflate.

  2. Går 3. året på Siv.ing, og har funnet ut at fagene jeg kan velge innen min fagprofil og årskull ikke er så veldig interessante. Jeg har mange 4.årsfag i fagprofilen min som jeg heller vil ta, men utdanningsplanen har selvfølgelig ikke disse fagene som valgbare alternativ.

    Kan jeg melde meg opp i et fag et år for tidlig, utenom utdanningsplanen, eller får jeg da problemer med at utdanningsplanen er "ufullstendig"?

  3. Akkurat der jeg mener det feiler. I BF3 så går du opp i rank omtrent hver eneste dag du spiller, og det er ikke motiverende i det hele tatt. Rank betyr heller ingen ting når det løper rundt oberster fra omtrent dag 1. I BF2 så viste folk respekt når det en løytnant joinet serveren, selv flere måneder etter lansering.

    Whut? Respekt? Hvem har respekt for en person avhengig av timer ingame? Du får en kniv i ryggen som alle andre.

     

    Haha! Latterlig! :)

     

    Hvem pokker bryr seg om ranken ingame.

    Nettopp! Ingen!

    I BF2 hadde du spesielle ranks som ble holdt av en enkelt spiller til et hvert tidspunkt. I et spill med flere hundre tusen aktive spillere, så er det faktisk respekt å ha en unik rank!

    De få spillerne med ekstreme spilletider og poengsummer burde belønnes med ranks som ikke alle andre har. Det burde være ranks som er forbeholdt 1000-1500 timer. De er ytterst få som legger ned så mange timer i BF3, men de som gjør det burde få vist fram at de sannsynligvis kan mer om spillet enn de aller aller fleste. Sånn som det er i dag, så er det colonels som omtrent ikke vet at det finnes sideganger på Damavand, eller i det hele tatt har spilt Damavand. I BF2 joinet folk squaden til en med høy rank, fordi det viste at personen hadde lagt ned mye tid i spillet, og sannsynligvis visste hvordan man vinner en runde conquest, og der er det respekten ligger.

     

    Systemet i dag er lagt opp med en forventning om at de fleste skal nå rank 45, som i bunn og grunn er øverste rank. Jeg synes ikke at BF3 er et spill som skal spilles med mål om 'runde' spillet. Det burde spilles med mål om gode opplevelser i form av flott lagarbeid, gode prestasjoner og episke øyeblikk.

     

    Jeg møter folk public som ikke kan spille engineer fordi de kun mangler 10 kills på neste service star med AEK, eller som ikke kan bytte klasse fordi de jakter en medical medal. Og det er forsåvidt greit det, om unlocks er det folk finner glede i i BF, så skal de alle få spille sånn at de har det mest mulig morsomt. Men jeg mener at jaget etter unlocks og ranks ofte fungerer som et hinder for godt lagspill, og at BF2 fungerte bedre på det området.

  4. Liker ikke retninga det går i. I BF2 var man typisk rank 9 selv med rundt 300 timer spilletid. Da betydde det faktisk noe å gå opp i rank, da var det noe du hadde jobba lenge for.

     

    Dummeste jeg har hørt. Hatet å måtte spille i hundrevis av timer for å få tilgang til våpen som var klart bedre enn vanilla. Egentlig så hater jeg å måtte unlocke våpen, men det er nå da min mening.

     

    Enig, liker ikke at det skal ta alt for lang tid å gå opp i rank, da mister man litt motivasjon til å spille.

    Akkurat der jeg mener det feiler. I BF3 så går du opp i rank omtrent hver eneste dag du spiller, og det er ikke motiverende i det hele tatt. Rank betyr heller ingen ting når det løper rundt oberster fra omtrent dag 1. I BF2 så viste folk respekt når det en løytnant joinet serveren, selv flere måneder etter lansering.

     

    Unlocksystemer er i seg selv problematisk, de kommer så fort at jeg ikke har prøvd halvparten av våpnene jeg fått. Jeg synes unlocks burde vært knyttet til andre mål enn rank, og mye av det kunne vært fjernet. Vi trenger ikke 12 ulike pistoler, som alle har tre forskjellige versjoner. Så kunne heller rank vært forbeholdt poengsum. Det hadde i seg selv vært et stort nok mål, og vi hadde sluppet at halve serveren er en eller annen form for oberst ikke mange ukene etter release.

  5. Mottok spillet fra elkjøp i dag, står ingen ting på coveret om Limited Edition noe sted, stemmer det? Ligger et lite ark i coveret med reklame for Back to Karkand, men det er alt.

     

    Hvis det ikke står noe kode inni der så er det nok ikke Limited Edition..

     

     

    Virker som de ikke har laget nok LE til folk jo... For dårlig

    Pratet med Elkjøp, og de sitter med en ordrebekreftelse der det står at jeg har bestilt standard. Men jeg sitter med en kopi der det står Limited Edition. Så virker som om de har endret det selv, uten å gi beskjed.

  6. Jeg skjønner ikke hva du prater om. Både Sony, Pentax og speilløs-produsentene har produkter i den prisklassen som konkurrerer godt både teknisk og i salgstall. Uansett, dette begynner å bli ganske langt unna Hasselblads kvadrupel-piksel-teknologi.

    Enig. Men jeg regner med at det ikke er store penger å tjene her for nevnte produsenter, og at de ikke ønsker å øke produksjonskostnader eller utsalgspris. Og jeg antar at dette er en teknologi som koster penger å implementere. Legger meg flat om det ikke er tilfellet. Hasselblads system har en halv pixels forskyvning. Noe som på en H4D-60 tilsvarer ca 3 mikrometer fysisk forskyvning. Det er presisjon. På en APS-C-sensor blir det enda trangere enn det. Mulig jeg undervurderer moderne teknologi, men på meg virker det krevende.

     

    Du antok at noen bare ville bruke billig og uegnet utstyr og brukte det som argument for at ingen ville ha nytte av piksel-kvadrupling.

    La meg omformulere: Så få vil ha nytt av systemet, at det ikke er verdt ekstrakostnadene for alle andre. Altså et argument som igjen henger på at dette ikke er gratis å implementere.

     

    Dagens kamera har buffer nok i massevis til 6 råfiler. Økning av prosesseringskraften har hun ett formål: redusere proesseringstida. Nå vet jeg ikke hvor lang tid det eventuelt ville tatt, men regner med at de fleste har tid nok til å vente litt når det er helt stillestående motiver.

    Enig her, jeg ser at dette kunne blitt gjort uten at det ble irriterende.

  7. Fåtall? Det er faktisk så mye som 100% av de med sensorstabilisering som har sensorstabilisering. ;) Spørsmålet var hvorfor ikke Pentax, Sony og Olympys har tatt i bruk teknikken. Det er så vidt jeg kan se lite som skal til for å bruke den. Er det noe mer enn en firmware-oppdatering som skal til? Selv om det kanskje ikke blir en spesielt mye brukt funksjon tror jeg ikke man skal undervurdere PR-effekten av slagord om rundt 60 megapiksler.

     

    At det ikke står i stil til vaklevorne stativ og kitobjektiver synes jeg er like dårlig argument som å si at ingen vil ha nytte av f/1,4-objektiver fordi folk flest ikke kjøper noe mer enn kitobjektivet.

     

    Er det tenkelig at slik teknlogie kan noen gang bli håndholdt?..

    Tja, dersom man holder kameraet stabilt nok til at bevegelsen av sensoren kan følge med og man har kort nok lukkertid så kan det ha noe for seg.

    Jeg tror at de produsentene med stabilisert sensor har en utfordring med å tilby et tilsvarende produkt som Canon/Nikon til samme pris allerede, og at en innføring av videre teknologi vil kunne gjøre dette enda vanskeligere. Tenker her spesielt på markedet opp til ca 6000,-. Dette er noe jeg antar, fordi jeg tror at en stabilisert sensor er ganske langt unna å ha pixelperfeksjon på bevegelser, og at å kunne oppnå denne presisjonen er krevende. Noe som speiler på Hasselblads pris for oppgradering (men det er helt sikkert gjennomførbart, siden en oppgradering er nok). Om det er sånn at dagens system er fysisk tilstrekkelig, så er jeg veldig enig i at det er merkelig at det ikke har blitt gjort.

     

    Når det gjelder sammenligningen med f/1,4-objektiv, kan jeg ikke engang se at det er en sammenligning. Disse objektivene er primært produsert for en målgruppe som ikke har et D3100 eller 1000d, og at disse er kompatible med nevnte kamera er fordi produsentene holder seg (heldigvis) til en fatning.

     

    Å ha en funksjon i kameraet som lover 60mpx, er garantert fint med hensyn på PR, men jeg tror det krever at prosesseringskraften i kameraen økes, samtidig som mer nøyaktig styring av sensormotorer må implementeres. Samtidig som jeg ikke tror teknologien er moden nok til at den faktisk vil hjelpe i situasjoner utenfor et studio, eller svært kontrollerte forhold, men jeg er enig i at det hadde vært stilig å hatt muligheten!

  8. Trondster: Hvordan er det med objektivbegrensninger på Hasselbladen og storformat med scannebakstykke?

     

    Redigert: Hvofor har teknikken ennå ikke kommet til oss med konsument-dslr med sensorstabilisering?

    I konsumermarkedet finner du svært få som har stødige nok stativer til å nytte seg teknikken. Et fåtall av speilreflekskameraer som selges i dag har stabilisering av sensor, og dette vil være fordyrende, og jeg vet ikke om gjeldende fabrikater ser at det er lønnsomt å innføre. Samtidig som jeg ikke helt kan se det store bruksområdet for vanlige folk, en typisk 12mpx sensor er allerede en god match for et kitobjektiv.

    Men teknologien er svært spennende, og kan sikkert gi oss bedre kamera i fremtiden!

  9. Ah, sånn sett.

    Ja, jeg vet om det. Jeg ser frem til å få meg nye tankser i massevis. Driver og grinder til å få Pershing nå, tviler på at jeg klarer IS-4 i tillegg. :p

    Er 39k unna IS, men så igjen, for alt jeg vet, blir ikke IS-4 tier 10 før til jul, så kanskje jeg klarer det likevel. :wee:

     

    edit: Likte forøvrig ikke 152 mm noe særlig, men 107 mm er jeg meget forelska i, den hjelper meg nå å grinde til KV-1S (selv om den er en så som så tank), samt til SU-51, som jeg antar vil ta noen år. :p

    Ja, har fått 107mm Zis-6 nå, og den er helt utrolig bra! Skader så og si alt KV møter med AP, og skader mye og! KV minner plutselig om Marder II med 76mm-kanon. SU-51 kommer til å ta en stund ja!

     

    Off topic: Fløy du bombefly i BF2 TDL? ^^

     

    On Topic: Pz 38H er helt rå :D

    Ja, det gjorde jeg! :D klarer ikke helt å plassere nicket ditt, men det burde jeg vel gjøre?

×
×
  • Opprett ny...