Gå til innhold

FB.884806240

Medlemmer
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FB.884806240

  1. Når de fleste i Norge har El bil om noen år må vi kunne bruke dette som et STORT batteri til hver boenhet. Hvis strømmen i bilen kan gå tilbake til boenheten ( Som en standard ) har vi et ekstremt STORT batteri som kan gjevne ut forbruket. Da kan dette batteriet brukes hvis man har intelligent styring.

    Kan kombineres sammen med eventuelle solceller på taket. Spørsmålet er vel heller om de som selger kraft ønsker at forbukeren har det.

  2. Hvorfor er det da så lite fokus på Andrea Rossi og hans E cat ? Hvorfor hevder Peter Hagelstein og Mitchell Swarts ved MIT at LENR er et fenomen som eksisterer. Hvorfor tar ikke statslederne tak i dette og undersøker det. Det er potensielt den energikilden som kan erstatte alt som er av olje /gass/ kullkraft. Google Peter Hagelstein. Han var med på å utvikle laseren. Når det blir en "realitet" vil alle vind turbin prosjektene lagt døde.

  3. Det jeg ikke forstår, er hvordan man skal holde dette rent ? Vi har snø, is og skit som vil lett entrer ned. Jeg tenker ihvertfall at skinnen må ligge litt over veibanen ( Om ikke mye) fks 5 cm slik at man unngår at det samles skit her. Evt må man gjøre rent med egne biler og dette blir jo kostbart. 800 Volt er jo litt og man får svært lett skit og vann som leder. En løsning kunne jo vært et overtrykksystem som blåste skiten bort med jevne mellomrom.

  4.  

    Det er mer energieffektivt å la bilen trille hvis man bare skal tilnærmet opprettholde hastigheten. Når man bremser regenererer Taycan med el motoren opp til 265 kW noe som er ekstremt mye. Først ved enda kraftigere oppbremsing benyttes skivebremsene. Porsche regner med at nesten all bremsing vil skje med regen. Skivebremsene er derfor også spesielt coated så de ikke ruster pga lite bruk.

     

    På bane vil regen når du løfter gasspedalen føre til lengre rundetider. Det er rett og slett vanskeligere å treffe riktig bremsestyrke ved å løfte på gasspedalen enn å trykke på bremsepedalen. Man slipper også å forholde seg til forskjellige regen nivåer. For en bybil/køkjøring osv kan enpedal ha fordeler, men Porsche lager ikke biler for matpakkekjøreren.

     

    Hvilket firma har biler med bedre ytelse? Altså en 4-dørs bil som slår Taycan på The Ring, klarer mer enn 26 påfølgende ganger 0-200 km/t under 10 sek, kan kjøre 3400 km på 24 timer, 0-100 2,8 sek?

     

    Kva er vitsen å snakke om "The ring" og 26 ganger 0-100? "alle", med utakk av eit par i verden kommer til å kjøre den på veien. Kor ofte har du behov å gjøre 0-100 26 ganger på rad? 3 ganger på rad? Aldri.

     

    Snakker vi om ytelse på ein folkebil, så må det snakkes i forhold til daglidags kjøring, ikkje ringen.

    Taycan er ingen folkebil. Det er en supersportsbil. Konkurranse fører til bedre biler.

    Nå gjenstår det å øke energitettheten i batteriene til det doble. Da skal batteriene halvere vekten, noe som betyr mange hundre kilo lettere biler. Håper de får det til med fastoffbatteriene. Det tar bare så altfor lang tid....

×
×
  • Opprett ny...