Gå til innhold

Laserflip

Medlemmer
  • Innlegg

    99
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laserflip

  1. Jeg burde kanskje sagt at jeg trenger noe omgående, i hvert fall mens jeg bygger opp mer langsiktige inntekter. Ergo blir kurs og bygge opp portefølje ikke aktuelt nå. Jeg har brukt fiverr før, og min erfaring er at det tar lang tid å bygge opp noe som ligner på normal fulltids inntekt. Hvis man er ny konkurrerer man med etablerte frilansere, og man må bygge opp profilen med å ta oppdrag for 5 dollar per jobb. Jeg har startet et firma her som jeg håper å bygge opp inntekter med i fremtiden, men trenger noe sikkert akkurat nå. Da jeg jobbet som web designer hadde jeg en fast arbeidsgiver, så har ikke noe etablering som frilanser. 

    Skal sjekke ut karrierestart.no! Men blir tøff konkurranse siden jeg ikke har noe særlig portefølje.

    Jeg hadde håpet å finne noe sånt som kundeservice chat, jeg hadde i grunn tatt hva som helst så lenge jeg kunne blitt ansatt uten å møte opp fysisk i Norge.

  2. 2 hours ago, Salvesen. said:

    Webutvikler? Bør da være grei skuring å finne en remote jobb

    Det begynner å bli lenge siden jeg hadde den jobben, og jeg lurer på om noe av kunnskapen kan være utdatert nå (standarder for koder, etc). Jeg har kun én side i porteføljen min og føler den ser utdatert ut nå. Mao er jeg usikker på om jeg er kvalifisert nok. Jeg regner med at det første de spør om er portefølje og evt. utdanning innen IT? 

  3. Jeg bor i USA og søker etter jobb. Jeg er fortsatt norsk statsborger og siden jeg har begrensede jobbmuligheter her pga visum ønsker jeg å søke på norske jobber. Finnes det selskaper som ansetter nordmenn som bor i utlandet, i.e. kun foretar jobbintervju etc. over nett? 

    Jeg tenker på stillinger som kundeservice chat, skrivejobber, etc. Jeg har ingen spesiell kompetanse utover bachelorgrad (to grader i musikk) og tidligere jobberfaring som webutvikler. 

    Har noen tips?

  4. Hei, er det noen her som har studert i USA eller har kunnskap om dette ifb. med studiestoette fra Laanekassen?

    Jeg har funnet ut at jeg trenger aa ta fag i winter og summer sessions som de har her i USA (kortere semestre mellom hoest og vaar) - men saa er det slik at Laanekassen kun forholder seg til hoest og vaar. 

    Er det noen her som har tatt fag i winter og summer sessions som vet hvordan dette fungerer? Jeg finner ingen spesifikk info om dette paa Laanekassens sider, og begynner aa faa daarlig tid med aa soeke, saa har ikke saa mye tid aa vente paa svar hvis jeg sender de en melding.

    Det virker for meg som at det ikke skal ha saa mye aa si - paa soeknaden for skoleaaret 2020-2021 saa spoer de kun om hva jeg skal betale i skolepenger for hele skoleaaret - saa da tenker jeg aa oppgi totalt beloep inkludert baade hoest og vaar og semestrene imellom, altsaa vinter og sommer. I ettertid spoer de jo ikke om hvilke fag jeg tok og naar, de ber kun om "C-skjema" der skolen skal bekrefte at jeg har bestaatt alle eksamener og at jeg har betalt like mye i skolepenger som jeg har faatt stoette til. 

    Haaper noen som har peiling eller erfaring gir lyd :) (ps sorry for at jeg maa skrive paa engelsk tastatur)

  5. Jeg flytter utenlands til høsten, og har en del pappesker med ting jeg vil ta vare på men ikke vil ta med meg, siden jeg ennå ikke har noe fast sted å bo der. Hva er den beste måten å oppbevare de på her i Norge før jeg reiser? Kjenner ingen jeg kan sette tingene mine hos, og det er litt mer enn "et par esker". Nå har jeg en bod på ca 1,5 m2, og det er mer enn nok - vil tippe 1 m2 holder.

     

    Billigste jeg har funnet er City self storage i Drammen (bor i Oslo, en time eller to med bil er ok avstand til dette lageret) - 328 kr per måned. 

     

    Noen som har tips til andre løsninger, eller har erfaring med et av disse lagrene, som f.eks City self storage?

  6. Søker på skoler både i USA og UK til høsten, de fleste jeg søker på krever TOEFL/IELTS eller tilsvarende for å vise tilstrekkelige språkkunskaper. 

     

    1. Noen som vet om hvordan det er å få fritak utover skolegang i engelskspråklige land? Hadde engelsk siden 2. klasse på barneskolen, engelsk fordypning på videregående, og hadde bl.a. undervisning på engelsk i International Business Communication da jeg gikk på BI, men er dette nok? Fant gamle forumtråder om folk som nevner de måtte ta testen fordi de kun hadde 1 år med engelsk på videregående, eller for dårlige karakterer - men finner ingen unntak fra krav om en slik test hvis dette ikke er tilfelle...?

     

    2. Noen tips på å raskest mulig oppfylle kravet? Engelsken min er så og si 100% flytende så vil bare få det overstått så fort som mulig. Men de fleste opererer med lange ventetider og tidsfrister begynner å nærme seg...

    Til nå har jeg sjekket ut TOEFL, IELTS og Pearson, kun de to første tilbys i Norge, og TOEFL er tilgjengelig om en uke, men kan visst ta en del uker å få svaret...

    I gamle tråder ser jeg folk nevner testsentre både i Oslo, Bergen og Trondheim, men på TOEFL-nettsiden får man kun velge Oslo...

     

    Tips? :)

  7. Har en MacBook Pro fra 2012 med knust skjerm, prøver å koble den til en ekstern skjerm uten hell. Maskinen starter opp men ekstern skjerm får ikke noe signal. Det er vel ingen knapper man skal trykke inn for å sende signal ut, sånn som det er på Windows? Er det noe jeg kan gjøre...?

    Det rare er at det fungerte sist gang jeg prøvde, men så sluttet det plutselig å fungere...

  8. Selger unna noen gamle PC-er, og trenger innspill på hva som er en fair pris. :)

     

    Laptop 1: Toshiba Satellite U300-144.

    • Intel Centrino Duo
    • 13.3" WXGA TFT
    • 200 GB HDD
    • Uten Windows (Ubuntu installert)
    • Alt fungerer
     
    Laptop 2: Acer TravelMate 8471
    • Intel Core Duo (1.3 GHz)
    • 14" 16:9 HD LED LCD
    • 4 GB RAM
    • 320 GB HDD
    • Bluetooth
    • Uten Windows (Lubuntu installert)
    • Alt fungerer, bortsett fra CD/DVD

     

    Laptop 3: MacBook Pro 13" 2012

    • Intel Core i5 (3.1 GHz)
    • 13.3" LED
    • 500 GB HDD
    • CD-rom fungerer ikke
    • Skjermen er ødelagt - hva er den verdt før og etter ny skjerm?

     

    Stasjonær PC 2012

    • Kabinett: Fractal Design Define R3 Black Pearl
    • PSU: Corsair VS550 (550W)
    • Hovedkort: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    • Prosessor: Intel Core i3-2130 (dual core, 3.4GHz, SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB Cache, 7200RPM, 3.5")
    • Minne: Crucial DDR3 1333MHz 8GB KIT
    • OS: Windows 7 Home Premium 64-bit
    • HDD: Seagate Barracuda 1TB, SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB Cache, 7200RPM, 3.5"
    • Skjerm: Philips 244E LCD 24", 1920 x 1080 Full HD, HDMI, Audio, SmartTouch
    • Keyboard & mus: Logitech K520 + M310, trådløs
    • Alt fungerer, maskinen er rimelig og kjapp og stabil
    • Kjøpt for totalt 8 600 da alt var nytt, garanti er dog utgått
     
  9. Klarer du logge på ruteren hjemme? logg på og se om du har et SSID (nettverksnavn) for 2,4Ghz og et for 5Ghz, om de er lik putter du på en _5G eller noe i navnet.

    Jeg husker ikke login til ruteren lenger, kan jeg se om jeg har to forskjellige SSID kun via nettverksinnstillinger for PC/iPhone/MacBook? På de finner jeg kun ett nettverk i hvert fall.

  10.  

    Fant et tips om å gå til activity monitor og force quit SystemUIServer, og koble ut USB-enheter. Gjorde dette og kom på igjen (vet ikke hvilken av disse to som løste problemet). Fem minutter senere er jeg dog offline igjen... 

     

     

    Sender ruteren 2,4 og 5Ghz med samme SSID? 

    Har ikke peiling på hva det betyr, skal jeg finne ut av det må du nesten skrive hvordan jeg sjekker dette...

     

     

    Noen nettverkskort som er satt til å automatisk velge 5Ghz nettet veksler selv fra 2,4 til 5G, det kan gi utfall lik det du nevner. En enkel løsning er å sette forskjellige navn på nettverkene slik at du i det minste kan feilsøke om det er dette som skjer.

     

    Sette forskjellige navn på nettverkene? Det er kun ett nettverk jeg bruker... 

  11. Fant et tips om å gå til activity monitor og force quit SystemUIServer, og koble ut USB-enheter. Gjorde dette og kom på igjen (vet ikke hvilken av disse to som løste problemet). Fem minutter senere er jeg dog offline igjen... 

     

     

    Sender ruteren 2,4 og 5Ghz med samme SSID? 

    Har ikke peiling på hva det betyr, skal jeg finne ut av det må du nesten skrive hvordan jeg sjekker dette...

  12. Jeg har en ruter i leiligheten som både iPhone og stasjonær PC ikke har noen problemer med. MacBook'en var online en stund, men så plutselig forsvinner nettet (det står at den er fortsatt er koblet til men nettet fungerer ikke). Jeg prøvde å skru wifi av og på, men når jeg så prøver å koble på nettet igjen får jeg "The Wi-Fi network "..." could not be joined". Samtidig er PC og iPhone koblet til på samme nett...

     

    Tips?

  13. Litt sent ute med EU. Fikk 14 dagers frist på å fjerne gateparkert bil uten skilter. I dag var jeg på kjøretur med prøveskilter for å dra innom verksted og ta diagnose. Parkerte i en annen gate senere (fortsatt i Oslo).

     

    Spørsmålet mitt: kan de taue bilen fra den nye plassen uten å gi ny 14 dagers varsel? Eller gjelder denne varselen kun der den stod før?

    Hvilken paragraf isåfall beskriver et slikt grunnlag?

     

    Takk!

  14. Før hadde jeg lyd på det ene øret, og hvis jeg vridde kabelen og holdt den på plass fikk jeg stereo. Nå har lyden forsvunnet helt (men fungerer fortsatt på skjermhøyttalere). Maskinen er en hjemmebygd stasjonær med Windows 7. Når jeg plugger i øretelefoner skjer ingenting (før kom det en pop up som bekreftet at jeg hadde plugget inn øretelefoner, nå reagerer den ikke, og selv om jeg vrir på kabelen hører jeg ingenting).

     

    Jeg har åpnet kabinettet og renset, men fortsatt ingenting. Hva gjør jeg nå?

     

    Og forresten: hva er greia med at det alltid er problemer med mini jack, er det bare meg? Har ikke hatt et eneste headset som ikke mistet lyd på minst ett øre pga kabel, og alle PC'er og mobiler får problemer med mini jack'en på et tidspunkt. Irriterende.  :hmm:

     

     

  15. Ang. Film; sett på disse studiene?: http://www.hil.no/den_norske_filmskolen/studietilbud_bachelor

    https://www.ntnu.no/studier/bfvprod

     

    Om jeg husker rett er det ganske trangt om plassene på studiet på Lillehammer da de tar inn få studenter + at det er et slags opptak. På studiet hos NTNU går det bare på snitt ser det ut som.

    I tillegg anbefaler jeg deg å sjekke ut disse: https://www.masterclass.com/classes/steve-martin-teaches-comedy

    https://www.masterclass.com/classes/werner-herzog-teaches-filmmaking

    https://www.masterclass.com/classes/aaron-sorkin-teaches-screenwriting

    De har også noe på musikk med deadmau5 og hans zimmer!

    Takker for tipsene.

    Jeg har selvsagt sett på filmskolen i Lillehammer, men denne virker tøff å komme inn på uten å ha noe tidligere arbeid å vise til. Jeg har heller ikke så lyst til å flytte til Lillehammer (eller Trondheim for den saks skyld, selv om jeg neppe har snitt til å komme inn). 

     

    Jeg har sett på filmstudie på blant annet Noroff her i Oslo. Det vil koste en del i skolepenger, men studiet varer kun i 2 år, og man kan også bare ta 1. Jeg har funnet et musikkurs på NMH som går over ett år, så planen min er å ta dette på siden, og så ha mulighet til å søke bachelor i musikk på både UiO og NMH neste år. Eventuelt fortsette med film, jeg ser nå på muligheten til å ta ett år på Noroff og så få godkjent noe av dette som 1. året på en BA i USA. Da kan jeg ta de 3 neste årene i USA og forhåpentligvis få jobb der.

     

    Er det noen som vet hvilke jobbmuligheter man kan ha etter

    A) En bachelor i musikkvitenskap fra UiO

    B) 2 års fagskoleutdanning i filmvitenskap fra Noroff

    C) En BA i film fra universitet i USA

    ?

     

    Jeg vil studere først og fremst for å tilegne med ny kunnskap til mine prosjekter, men hadde også vært fint å ha noe å falle tilbake på siden det kan ta en stund å kunne leve av dette, og en 4 års utdanning er jo en stor investering! 

  16. Jeg har tatt opp enkeltemner dette skoleåret, slik at jeg kan få studielån f.o.m. neste semester. Jeg har 4 år på å fullføre en grad og finne meg en jobb som er interessant for meg.

    Drømmen er å lage komedie (filmer/serier/sketsjer), har også en ambisjon om å produsere musikk til det jeg lager, og lage musikkvideoer etc. 

     

    Så spørsmålet er, hva skal jeg søke på, og hvordan bør jeg planlegge framtiden slik at jeg har noe å falle tilbake på?

     

    Ser for meg at for å komme dit jeg vil, må jeg rett og slett filme mye på fritiden og lage en portefølje, og forhåpentligvis få et stort nok publikum en dag til å kunne leve av det. I mellomtiden vil jeg ta en utdannelse så jeg har profesjonelle ferdigheter, og mulighet til å jobbe i film eller musikkbransjen mens jeg jobber med mine prosjekter på siden.

     

    Filmstudie er dyrt, og graden betyr lite, men jeg vil bli pushet til å jobbe med film hver dag, og forhåpentligvis kunne skape en portefølje og også knytte kontakter.

     

    Musikkstudie kan være gratis (Norges Musikkhøgskole, musikkvitenskap på UiO, osv), men jeg får inntrykk av at disse studiene er for de som allerede er på et høyt nivå? Det er opptaksprøver både med instrument og musikkteori. Jeg ser for meg at hvis jeg trener hardt i noen måneder kan jeg klare det, men jeg vet ikke om nivået på dette studiet passer for meg, siden nivået mitt er ganske grunnleggende?

    Hvis jeg vil satse på musikk, hvor starter jeg? Har lært mye musikkteori på egenhånd, men det er et veldig stort tema, så det er vanskelig å komme opp på et høyt nivå uten noe oppfølging. Musikktimer vil koste altfor mye i lengden, så tror ikke det er riktig valg heller.

     

    Til dere som har erfaring med film eller musikk, hva er deres tips?

  17. Jeg planlegger å flytte til USA til høsten og begynne på et bachelorstudie. Drømmebyen min er LA, og jeg ser nå på økonomien. Etter å ha søkt etter info om boutgifter stusset jeg litt på priser.

    I følge de fleste sidene er gjennomsnittlig husleie på 2000+ dollar (17320 kr, dette er inkl ett-roms boliger) og matbudsjett på 500 dollar (4330 kr). Altså må jeg fort regne opp mot 25 000 for å klare meg.

     

    For de som selv bor eller har bodd i LA de siste årene, stemmer dette?

     

    Jeg var klar over at LA er en dyr by, men nå har jeg også sett Oslo rangert som enda dyrere, så skulle ikke tro at det var så store forskjeller. For å sette ting i perspektiv betaler jeg 4900 for å bo på SiO (betalte 8000 når jeg bodde privat), og matbudsjettet er på 2000 kr (og jeg lever ikke på nudler for å si det sånn, lager alt fra bånn så spiser sunt og variert). Med andre ord lever jeg på under halvparten nå.

     

    Det jeg lurer på er hva jeg bør forvente å bruke per mnd for å klare meg i LA? Jeg kommer til å ha noe sparinger, ellers har jeg rett på lån og stipend fra Lånekassen, men å jobbe har jeg jo ikke lov til der pga visum.

     

    Takk til de som har info, eller tips til andre steder hvor jeg kan finne info!

×
×
  • Opprett ny...