Gå til innhold

Fallacious

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fallacious

  1. GJESTESVAR skrev (2 timer siden):

     

     

     

    Katter i Norge har nok juridisk sett full rett til å “skite og spy på andres plener” uten at noen kan holdes ansvarlig for dette  (og tråden er altså på et forum der man tar opp juss  og ike sine personlige meninger!) 

    I Norge regnes en katt juridisk/ansvarsmessig som et villdyr og har derfor villdyrets rett uten at dyreholder kan ansvarliggjøres for atferden f eks økonomisk. Skal en dyreeier kunne ansvarliggjøres må det skje i egenskap av f eks andelseier i et borettslag med restriksjoner i forhold til katter andeleier fremstår som dyreeier for og som ferdes i borettslaget, ethvert generelt ansvar for dyreeier i forhold til en katts gjøren og laden er avskåret i Norge i pga kattens status som villdyr. Den som ikke ønsker kattebesøk på sin eiendom må derfor selv gjøre de nødvendige - og lovlige - tiltak for dette, helt på linje med hva man gjør for stær og måke, kråke og ravn, rev og hare, hjort og bever. (Kan også nevne at i dansk juss legger man til grunn motsatt synspunkt av norsk, altså er de danske katter ikke å regne som ville dyr ansvarsmessig. Det betyr at danske katter motsatt norske skal holdes innenfor et gjerde dyreholderen er ansvarlig for faktisk fungererr, akkurat som ku og gris i i Norge - hund også for den del - og brytes dette blir dyreholder erstatningsmessig ansvarlig  Det er imidlertid over 200 år siden dansk rett var norsk rett og de norske kattepelser går derimot fritt i kraft av villdyrstatusen, som det er mange gode grunner for. Det blir i Norge derfor alltid den grunneieren som ikke ønsker besøk - eller avføring - av villdyr som f eks katt som må foreta seg det formålstjenlige innenfor lovens rammer.) 

    Generelt gjelder lov om dyrevelferd i Norge, en lov som er 11 år gammel (med siste endringer trådt i kraft for mindre enn tre uker siden) og som har vidt omfang mht art: “Loven omfatter forhold som påvirker velferd hos eller respekt for pattedyr, fugler, krypdyr, amfibier, fisk, tifotkreps, blekksprut og honningbier. “ Geografisk omfang er like vidt: “Loven gjelder med de begrensninger som følger av avtale med fremmed stat eller organisasjon for norsk landterritorium, territorialfarvann, i norsk økonomisk sone, på norske fartøy og luftfartøy, på innretninger på norsk kontinentalsokkel samt for Svalbard, Jan Mayen og bilandene.” (Begge sitater fra § 2). §§ 22-28 gjelder for dyreholdere (ville eller tamme, så lenge man kan knyttes til å holde dyret og altså ytre sett fremstår som andre som dyrets eier av det - at man overhodet ikke kan eie en katt på linje med en hund pga dyrenes genetisk totalt ulike egenskaper er en helt annen skål) ), de øvrige bestemmelsene forplikter enhver norsk borger.

    I § 14, litra a) - som altså gjelder enhver, ikke bare dyreholdere - går tydelig og spesfikti frem at det er forbudt å utøve vold mot dyr. TS’ naboer brøt ettertrykkelig dette i den grad de kastet noe etter katten veleget for å gjøre den vondt - altså. vold - og iflg TS’ fremstilling later de like ettertrykkelig til å ha blitt gjort oppmerksom på av kompentente myndigher at de brøt bestemmelsen. Ingen kan krevet at noen eier fjerner et dyr med ansvarsmessig villdyrstatus fra ens eiendom, ingen kan avlive dyret, ingen kan målbevisst sette ut gift egnet for å avlive dyret (unntatt når det regnes som skadedyr, som f eks rotter, og da også ihht visse regler, bl a  ikke hvilken gift eller i hvilke mengder man selv ønsker og slik at andre dyr ikke kan komme til giften). Å sende en bøtte vanlig vann etter en katt er helt innenfor, samme er å kaste noe i f eks veggen for skremme opp en katt, men grensene her er hårfine om man skal unngå å komme innenfor brutt dyrevelferdslov og tilhørende straffebestemmelse, inntil tre år i spjeldet og man skal derfor alltid tenke før manhandler. En bøtte kraftig og godt såpevann kan f eks godt være nok til å ha trådt over grensen siden det er allment kjent at en katt som får noe som griser til pelsen vil slikke seg ren og at såpe i magen vil være plagsomt for katten, ikke bare påvirke den i øyeblikket til å finne seg et annet sted der den er mer ønsket enn i øyeblikket.   

    Dyrehold faller imidlertid også under “lov om grannar” som utfyller spesifikke bestemmelser i dyrelovgivningen. “Lov om grannar” fastsatter klart at man ikke kan gjøre hva som helst bare fordi det er min eiendom, og spesfikt:”Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimeleg eller uturvande er til skade eller ulempe på granneeigedom. Inn under ulempe går òg at noko må reknast for farleg.” (§ 2, 1. ledd). Dette utdypes slik. “I avgjerda om noko er urimeleg eller uturvande, skal det leggjast vekt på kva som er teknisk og økonomisk mogeleg å gjera for å hindra eller avgrensa skaden eller ulempa. Det skal jamvel takast omsyn til naturmangfaldet på staden. I avgjerda om noko er urimeleg, skal det vidare leggjast vekt på om det er venteleg etter tilhøva på staden og om det er verre enn det som plar fylgja av vanlege bruks- eller driftsmåtar på slike stader”. Katter som går fritt er noe som “er venteleg etter tilhøva på staden” når “staden” er et boligstrøk som ikke er regulert av forpliktende bestemmelser innen lovens ramme, f eks i et borettslag med forbud mot kattehold,. Det skal derfor svært mye til for å oppnå noe ved å angripe et kattehold juridisk så lenge det som fremstår som dyreeier ikke bryter reglene om dyrevelferd og heller ikke driver en virksomhet som åpenbart tiltrekker seg det som defineres som skadedyr (Med en katt blir det snarere motsatt dersom den ikke er så doven den ikke gidder drive musejakt selv om mus piler rett foran nesen  på pus.) 

    Presis samme bestemmelse som jeg nettopp siterte gjelder også når “noko” som i TS’ tilfelle er utplassering av en støyende innretning i hagen. Det blir forståelig nok at en planteelsker gjerne vil verne sine kjære planter mot angrep av brunsnegler, men her er likevel veien rimelig kort til at dette er “urimeleg eller utvurvande” og helt særlig når kilden til konflikt kan løses med enkle midler, som - i TS’ tilfelle-  litt omplassering av utstyr og evt planter. Mener naboen et slikt tiltak faller utenfor “kva som er teknisk og økonomisk mogeleg å gjera for å hindra eller avgrensa skaden eller ulempa” - f eks at plantene vil dø ved en omplassering pga jord-/solforhold som ikke er mulig å endre uten rivingsprosjekt for bygninger - vil nok dette i første omgang være naboens sak å gjøre overveiende sannsynlig, ikke TS’ sak å gjøre det motsatte sannsynlig.  TS må imidlertid først kunne gjøre overveiende sannsynlig at støyen som hevdes faktisk er til plage også for andre enn TS, så jeg vil anbefale et hageselskap med inviterte gjester mest mulig på armlengdes avstand slik at de blir best mulige vitner å føre i en tvist senere. 

    Ellers har Budeia et utmerket poeng når hun påpker at støyende innretning hos nabo bryter helligdagsfreden. Helligdagsfreden - bestemt ved lov - brytes nemlig i tid helligdag gjelder og i boområde  ved å bruke motorisert verktøy i enhver form så lenge det kan kalles verktøy slik at det er hørbart for en nabo som ikke helt åpenbart driver lytteøvelser for å se om han kan klare å høre noe å sette fingeren på. Hadde i mer urbant strøk enn vi bor nå selv en nabo som “mente” det var helt i orden å frisere sin plen med motorisert gressklipper på en søndag når han ikke hadde (les: prioritetete) tid andre dager. Velvel, tredje søndag jeg varslet lensmanskontoret om “klipping pågår”  forsvant gressklipperen sammen med bilen de svartkledde kom i og han ble ilagt forbud mot eierskap til/bruk av motorisert nykjøp om det ikke skulle bli rettslige etterspill, så fra da av ble det frisering pr muskelkraft og mer tidsbruk enn noen gang på arbeidet. (Dersom noen av dette skulle utlede at jeg av natur er kranglete nabo tar de feil. Jeg ønsker godt naboskap og arbeider generelt aktivt for lave gjerder og mye hyggelig samtale over dem, men har ikke samme ønske i forhold til naboer som helt åpenbart tror seg høyt hevet over norsk lov pga f eks sin valgte tidsdisponering) 

    Etter mitt syn har en sak som dette i første omgang lite å gjøre i forliksrådet, slikt blir evt skritt 2 dersom skritt 1 faller dødt til jorden. (Forliksrådet bruker i praksis også fem minutter på saken før de avsier en mer eller mindre- ganske ofte mindre - meningsfylt dom som man etterpå likevel må ta tingretten.) Skritt 1 etter en omgang dialog over hagegjerdet + sikring av nødvendige vitner for å kunne bekrefte støyens faktiske eksistens og ikke bare er et produkt av en sær TS med overdrevent lyttebehov etter mitt syn https://konfliktraadet.no/meld-inn-sak-til-konfliktradet/. Her får man for 0,00 kr en megling med uhildet megler som har statsautorisasjon i forhold til sine kunnskaper om/evner til megling og som munner ut i en skriftlig avtale. Så lenge det ikke foreligger et forhold politet har etterforsket som strafferettslig brudd kan ingen i seg selv saksjonere konsekvenser om avtalen brytes, men et slikt brudd er førsteklasses dokumentatsjon om saken serere må tas videre - og overholdes avtalen har man jo oppnådd presis det man ønsket så lenge “det man ønsket” ikke innebærer noen straffesanksjon mot naboen. TS’ nabo kan også nekte å overhodet møte i konfliktrådet siden dette unntatt bestemte saker er basert på frivillighet, men igjen: Å nekte å delta uten saklig og plausibel grunn blir i praksis det samme som 1-0 til TS før saken kommer til noen rettslig behandling. Slik adferd bare understreker i et rettslig perspektiv høy vrangvilje og lav vilje når det gjelder å finne løsninger uten bruk av rettssystemet hos ene parten, og slik atferd pleier ikke akkurat vårt norske rettssystem å gi plusspoeng for.   

    Man kan også - straks saken er registert hos konfliktrådet - godt ta et skritt i form av krav om midlertidig forføyning for å få en kjennelse for tiltak - f eks flytting av støykilde - fra omgående til saken er ferdigbehandlet av konfliktrådet. Da er man imidlertid over på advokatmat og så lenge man ikke er på randen av nervesammenbrudd selv pga støyen og kan verne seg noenlunde mot den ved å holde seg innendørs. bør nok etter mitt syn først få naboen til å foreta seg noe uten bruk av slikt rettslig forføyningskrav. At det i øyeblikket også er rettsferie, at denne varer rundt fire uker til og at det skal rimelig mye til for å få rettssystemet til å foreta seg noe mens denne pågår også hva gjelder midlertidige forføyninger bare styrker behovet for å finne en løsning via dialog om den skal få noe praktisk nytte for sommeren 2021.  

    Tusen takk!!!! Dette er alt jeg trenger å vite😁

    • Liker 1
  2. Theo343 skrev (4 minutter siden):

    Videre er jeg av den mening at det bør innføres et lovverk som forplikter eiere av katter til følgende:

    - Merke med microchip så de enkelt kan identifiseres.
    - Hankatter skal kastreres da markering er et luktproblem som kan unngås med dette tiltaket.
    - hunnkatter steriliseres med mindre man har godkjent oppdrettsvirksomhet.

    Helt enig!

    • Hjerte 1
  3. ProphetSe7en skrev (7 minutter siden):

    Påbud med uteområde med sand/kattedo hos katteeiere. Påbud med planter/urter som tiltrekker katter. Enkle grep som gjør egen hage mer kattevennlig enn naboens hadde løst mye krangel rundt dette 

    Vi har alltid hatt kattedo ute. Vi har også små hull i hagen her og der for dem til å gjøre fra seg. Planter/urter er midlertidige løsninger. Om kattene er ute i 12t så kommer de garantert til å gå rundt andre steder.

  4. ProphetSe7en skrev (34 minutter siden):

    I mine øyne hadde en katteeiere innrettet seg den dagen både katteeiere og ikke katteeiere var fornøyd med en felles løsning.

    Jeg har hatt katter lenge før naboen begynte å lage full plantehage. De hadde ikke problemer med dem før, så jeg synes det er dumt at naboen brått ville lage dårlig stemning og ende det hele ufint med oss, som nå gjør at vi ikke er på talefot. Eller så har de andre i samme rekkehus som oss også katter👍🏻 Naboen ved siden av oss klagde mye for 2 år siden, men så har de som sagt ikke gått over til dem mer. Har ikke hørt noe klaging på 2 år nå😁

    • Liker 1
  5. ProphetSe7en skrev (1 minutt siden):

    Forstod det på TS at det var effektivt mot kattene slik naboen hadde gjort det med lyd.

    Ikke lyden som brukes mot snegler. De får vondt i ørene bare. Kattene sov bare ikke på terrassen vår den natten som de pleier å gjøre på grunn av lyden. Men de kom hjem igjen heldigvis.

  6. ProphetSe7en skrev (6 minutter siden):

    Men hvordan kan katteproblemet løses?

    Virker jo som at naboen har funnet løsningen med lyd. Kvitt både snegler og uønskede katter.

    Lyden hjelper ikke mot katter. De får hodepine bare. Når en lyd piper konstant så forstår ikke katter hvor de skal holde seg unna fra.. Om det hadde være høy frekvens-lyd med sensor så kunne de etter hvert forstått at de skal holde seg unna der den blir utløst.

  7. ProphetSe7en skrev (5 timer siden):

    Hva som gjør at dine katter ikke går til naboen når andre katter fortsatt gjør det? Så naboen kaster bare ting på dine katter da, eller er dine katter de eneste som vet å holde seg borte mener du?

    Jeg tipper det er fordi de forbinder dems side med å bli skremt bort. Katter glemmer ikke. De har jo ikke hatt en hyggelig opplevelse på dems side. I tillegg til at de har en hund som løper rundt som vakthund. De kaster ikke ting nå lenger, da jeg tror de har skjønt at det ikke er lov.

  8. 1Dr.E skrev (6 minutter siden):

    Jeg har hørt noen kalle vannsprut på katt for dyremishandling. Tenker du at det er innafor? 

    Vann er ikke skadelig, så sant du ikke bruker hard vannstråle. Hard vannstråle kan gjøre vondt og kan skade, så det vil jeg si går under dyremishandling. Jeg tenker ellers at vann er innafor. Jeg har ikke noe problem med om noen spruter litt vann på kattene mine for å få dem vekk fra deres eiendom. Det er sånn de lærer..

  9. 1Dr.E skrev (17 minutter siden):

    Det er det du snakker om nå som gjør det ekstra vanskelig for meg. Jeg aner ikke hvilken katt som bæsjer hos meg. Jeg aner ikke engang hvem som har katter i nabolaget. Om jeg så en katt bæsje her, så aner jeg ikke hvordan jeg skulle funnet eieren, og dersom jeg hadde funnet eieren kunne han hevdet at det sikkert er flere enn hans katt som bæsjer hos meg, og at han ikke kan ta ansvar for dem. Dessuten er kattene ute om natta, og om jeg skulle måtte dokumentere hver enkelt bæsj for å få noen til å komme og fjerne hver enkelt bæsj så måtte jeg satt opp kamera og ansatt en kar til å gå gjennom videoene og fulgt opp at hver katt sin eier kommer og plukker opp etter sin katt. 

    Ser du? Jeg (som din nabo) sitter med problemet, og ingen har ansvaret for det. 

     

    Jeg forstår ditt perspektiv fullt og helt, og det blir dumt med et sånt system selvfølgelig. Jeg har ikke dårlig samvittighet for å ha katter her i vårt nabolag i hvert fall, med argumentet at flere har katter her. Vi bruker også nabohjelp-appen ofte i området, så vi har god dialog her dersom katter skulle vært et stort problem for naboene.

  10. 1Dr.E skrev (39 minutter siden):

    Hva kan jeg gjøre for å stoppe det, uten å skade kattene? 

    Kanskje du som katteeier kan gi gode råd?

    Sprute med vann (ikke hard vannstråle selvfølgelig) kan hjelpe. Du kan ha tidsstyrt vannsystem.  De vil etter en tid forbinde din eiendom med å bli spruta vann på og da holder de avstand. Det finnes ulike lukter katter avskyr. Blir samme resonnement som effekten av vann.

  11. Gjest Baardsen skrev (17 minutter siden):

    Veeeldig uenig i det du sier at i og med at vi alle lever på jorda så skal katten DIN få lov til å gjøre fra seg på naboens eiendom. Det er liksom noe helt elementært av forståelse og selvinnsikt som ikke er til stede her. Villkatter kan helt sikkert få lov til å gjøre som de vil, men det stopper liksom der. Er det noen som eier katten så er det plutselig noen som kan holdes ansvarlig for dens ugjerninger...eller tar jeg feil her? Som sagt så er dette nå ditt ansvar fordi DU eier denne katten. Det virker veldig slående på meg hvor lite ansvar du tar for din katts atferd...det kalles vel på fint ansvarsfraskrivelse.   

    Helt vilt hvordan du klarer å vinkle det. Bare fordi jeg sier at kattene mine skal få lov til å gå rundt fritt, så sier jeg ikke at det er GREIT at kattene mine gjør fra seg på naboens eiendom. Du forstår vel at det er vanskelig å følge med på hvor katter går og hva de gjør mens de er ute på tur? Hvis det er avføringen naboen har problem med, hvorfor skal det være greit at villkatter gjør det? Bør være like irriterende uansett dyr som driter?

  12. Jeg kan fint ta og tar ansvar for det kattene MINE gjør, og jeg har full forståelse dersom naboen blir irritert av avføring i hagen dems. Ikke vend om på det jeg sier. Vi er ikke vanskelige å ha med å gjøre. Dersom de ser en av kattene våre gjøre fra seg i dems hage og de sier det til oss, er det ikke verre enn at en av oss går til dem og plukker det opp. Som jeg har sagt en del ganger nå: dette er et nabolag med mange katter. At vi bor ved siden av dem, gir dem enkel vei og grunn til å hate på oss og kattene våre, men det er ekstremt sjeldent kattene våre går til dem pga. alt styret og harde gjenstander naboen har kastet etter dem. Jeg ser ofte andre sine katter, derimot, være i dems hage.. såå, vet ikke helt hva jeg skal gjøre med dette?? Ta ansvar for alle kattene i nabolaget?

  13. Jeg må si jeg ble noe overrasket av vendingen tråden tok.. Hensikten var ikke å åpne en full kattediskusjon, da det alltid vil være noen for og mot, og jeg, naturligvis, ikke er interessert i høre motargumentene😂 Om katter ikke skal få lov til å gå rundt og gjøre som de vil, så bør ikke fugler få lov til å fly rundt som de vil, drite på biler og lage hull i søppelposer.. Det blir helt latterlig for min del. Vi lever på jorda med et økosystem. Selvfølgelig vil det være dyr rundt oss. Egoistisk å tenke at jorda kun er for oss mennesker. Og hvem som IKKE bør eie dyr er en helt annen diskusjon igjen🤨

    Vi har aldri funnet noe kattebæsj i hagen vår (med tanke på antall katter som bor i nabolaget + våre egne). Kattene våre er kastrerte, ID-merket og forsikret. Den gleden de gir oss her hjemme er av stor verdi🥰❤️ At de skal få gå rundt fritt skulle bare mangle🥺

    • Liker 2
  14. Gouldfan skrev (Akkurat nå):

    Det er jo positivt, vi har en liten sånn strømpiper også på barnerommet. Men vi hører ikke den, er høyere frekvens tror jeg.

    Er jo mange knep mot snegler, og naboen finner sikkert noe annet.

    Bra det ordner seg, er som regel bedre enn det man frykter.

    Ja, blir spennende å se om de faktisk gjør noe🤨

  15. Liten oppdatering:

    Jeg snakket med naboen, og pipelyden er for å holde snegler unna plantene. Jeg fortalte at lyden er vond å høre på for oss og at den plager kattene våre. Vedkommende var ikke noe uhyggelig, men var ikke helt behjelpelig heller for det var viktigere at sneglene holdt seg unna plantene.. Det kom frem at de skulle se hva de kunne gjøre, og jeg fortalte at jeg sier ifra dersom lyden plager oss igjen. Da har jeg åpnet rom for å snakke med dem en gang til angående lyden. Fortsetter dette, så tar jeg saken videre. Hagene våre på solsiden er kjempelange og store, så jeg forstår ikke hvorfor plantene som trenger pipelyden må være rett ved skilleveggen mellom oss på terrassen (nærme huset)…

    • Liker 1
  16. ^fmj skrev (8 minutter siden):

    Det er ny info at hele nabolaget er befestet med katter.

    Da bør alle med katter i nabolaget gå sammen og hjelpe denne naboen med remedier som kan løse problemet, det vil da bare bli snakk om en liten sum på hver enkelt.

    Det burde være mulig å få flyttet denne sensoren slik at den ikke løses ut av dere på deres egen terrasse. Om det blir ordnet slik at den kun løses ut om kattene beveger seg på naboens eiendom burde det være akseptabelt.

    Syns det virker som at du ikke forstår hvor stort problem dette er for naboen, du sier at dere har vært naboer i 12-13 år. Får en følelse av at det er mer til denne konflikten.

    Jeg er enig i det du skriver over, at den bør flyttes litt. Kan også hende at den konstant piper av seg selv, for jeg testet det ut litt tidligere i dag.

    Vi hadde flere ulike konflikter med dem samtidig den sommeren, så er nok bare det. Jeg, av natur, går ikke rundt og bærer nag. Vi prøvde å «bli venner» med dem igjen (den sommeren), men det hadde de ikke lyst til. Og vi har hilst på dem som vanlig, uten at de sier hei tilbake. Om de spruter vann på kattene våre eller skremmer dem bort (uten å traumatisere dem helt), gjør oss ingenting. Da lærer de å holde seg unna. Men å true med å drepe og kaster harde gjenstander etter dem (som kan skade katten) er ulovlig.

    En av grunnene til at jeg sier at de er fiendtlige, er da en gjest hos oss parkerte der de pleier å parkere i 5 minutter, da vedkommende bare skulle hente noe og vi ikke var klare over at det var der naboen pleier å parkere. Kommunal gateparkering, vel og merke. De har plass til 5 biler på tomten dems, og den kommunale gateparkeringen stenger ikke veien inn til dems eiendom. Da kom de rasende på døra og ga ordre om å flytte bilen.. Og truet gjesten vår med å ringe tauebil… Bare veldig uhyggelig opplevelse helt uten god grunn… Jeg er fullt klar over at det alltid er to sider av en sak og prøver å alltid ha dette i mentet.

    • Liker 2
  17. Gouldfan skrev (7 minutter siden):Noen hører på Politi, og andre ikke, men om de ikke hører på de, da har jo du saken på din side. For det blir loggført, og om det ikke slutter så blir det mer logg, og kanskje bøter.

    Ja, politiet var hvert fall veldig på at vi skal melde ifra og loggføre alt som skjer. Og vi har dyrevernet på vår side. Så vi får se. Hadde vært veldig fint om vi kunne løst det mellom oss, for jeg synes det er latterlig mye styr å blande inn politiet i en sånn liten sak.. men må man så må man.

    • Liker 2
  18. Gouldfan skrev (Akkurat nå):

    Det enkleste er kanskje å kontakte politiet på ordensforstyrrelse...  Det er samme paragrafen som festbråk. Det skal ikke være unødig støy til alle tider.. Er spesielle regler for dette, og om de får advarsel av Politi i uniform så kanskje det stopper der.

    Men er vanskelig å vite lynne til naboen din? 

    Det er visst vanlig med høy frekvens som utløses når katten nærmer seg plantene, men den skal være så høy at vi mennesker ikke skal kunne høre, da katter har mye bedre hørsel enn oss.. såå..

    Jeg tenker jeg kanskje skal ta en tur bort til dem i morgen og veldig vennlig spørre hva årsaken til pipelyden er, og ta det derfra. Dersom de svarer frekt tilbake eller er generelt uhyggelige, så går jeg til politiet.. blir helt uvel av pipelyden.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  19. Gouldfan skrev (Akkurat nå):

    Om pipelyden er et problem, så blir det jo ennå mer trøbbel om politi eller noe tilkalles?

    Det beste er da å flytte til et sted med hyggeligere og mer forståelsesfull naboer. Det kan ikke fokuseres for mye på å ha greie naboer, om du var naboen min så hadde jeg bare kastet kattelorten eller gravd det ned uten å klage. Så du har tydeligvis feil nabo, enten eller så flyr alle kattene i nabolaget på party hos den sinna naboen..

    Men de virker litt pissed, så kan jo hende alle kattene flyr hos de og driter de ut.

    Vi har vært naboer i 12-13 år, og de var hyggelige å ha med å gjøre en gang i tiden. Jeg kan ikke flytte vekk med hele familien min og fra livet vi har bygd her. Det er enklere sagt enn gjort🥲 Pipelyden er like irriterende som om vi hele tiden skulle hatt på høy musikk med bass hele døgnet. Da kommer nok politiet på døra etter hvert..

    • Liker 2
  20. Gouldfan skrev (8 minutter siden):

    Jeg skulle foreslå avlivning. Men det er kanskje litt trist, og ikke minst dyrt, men hva med omplassering?

    Det er mange dyrevennlige nettsider som omplasserer katter... Dermed kunne dere slippe pipelyden?

    Dere kan åpenbart ikke ha katter når dere ikke har dressert de renslige slik at de ikke driter ned naboens eiendom.

    Katter skal ha kattekasse med kattesand, har dere tenkt på å kjøpe dressørkurs, og kanskje en kattekasse utendørs også, om dere lar kattene reke ute?

    Katter er jo egne dyr, men jeg mener å vite at det skal gå å trene katter renslige slik at de driter i kasse og ikke pisser overalt.. Pisselukta til udresserte katter er helt forferdelig... Har vært i en markert leilighet for mye, vorspiel i Urin og Bananfluer....

    Ja, kattene våre har kattekasse med kattesand både inne og ute. Tusen takk.

    Kattene våre går ikke til dem lenger, da dette hovedsakelig var et stort problem for 2-3 år siden. Som jeg sa over: det bor mange andre katter i nabolaget.

    • Liker 1
  21. Vi har hatt kattene våre lenge og at det plutselig er et problem, kan man fint løse sammen. Vi vil mye heller ha fin dialog med naboene våre, men det har oppstått flere andre problemer med dem og vi er ikke de eneste som har konflikter med dem. Jeg forstår at når en katt gjør fra seg på noens eiendom, så er det veldig lite hyggelig, men katter har fremdeles lov til å vandre hvor de vil.
    Dyrevernet har gitt dem flere forslag til hva som kan gjøres, blant annet med lukt og vann mot katter. Vi har ikke noe problem, og hjelper gjerne til, men som jeg tidligere sa; så er de ikke noe hyggelige å prate med. Vi bor i et nabolag hvor det er flere katter, så at vi flytter vekk til landet løser nok ikke problemet for dem. Problemet her er pipelyden som driver oss til vanvidd, og det var ingenting annet jeg sa jeg trengte hjelp til. Og at jeg skal ha kattene mine i bånd eller innhegning, fjerner ikke pipelyden. Det vandrer 20 andre katter rundt her. Så om dere har flere slike kommentarer, så kan dere holde de for dere selv. Jeg trenger å bli kvitt denne pipelyden.

    • Liker 2
  22. Hei!

    Vi har 2 katter. Naboen har tidligere gjort det veldig klart at de ikke liker kattene våre fordi de har ulike planter og trær i hagen, hvor kattene våre har gjort fra seg. Vi bor i samme rekkehus, noe som gjør alt vanskeligere. I løpet av en sommer, banket de på flere ganger hos oss og sa at vi skulle fjerne kattene våre fra dems eiendom og klagde veldig over dem. Noe vi ikke kunne gjøre noe med, fordi katter åpenbart ikke forstår «ikke gå til naboen»!!!🤦🏻‍♀️

    De har trua med å sette gift i hagen og vi har hørt dem kaste ting etter kattene våre, og da ringte vi dyrevernet. De ga dem streng beskjed om at det ikke er lov, og vi har skrevet logg på dem hos politiet.

    Etter dette, har vi ikke vært på talefot og det har vært dårlig stemning (vart i 2-3 år nå). De skaffet seg en hund rett etter støyet.

    I dag hørte jeg en ny lyd fra dems side. De har lagt ut en irriterende pipelyd som utløses når vi går rundt på vår eiendom. Hørt at man kan legge ut sånt med på høy frekvens for å holde dyr unna planter osv., men vi kan jo også høre lyden(?)… Den er ekstremt irriterende og går oss på nervene. Den piper hele tiden og vi kan ikke sitte på terrassen uten at ørene blør. Så tenkte jeg på de stakkars kattene mine, som pleier å sove ute på terrassen vår. Må de leve med denne irriterende lyden hele dagen? Den virker jo ikke riktig om den piper hele døgnet? Vet ikke hvor mange meter den dekker, men vi bor vegg til vegg med dem, så da bør det vel falle dem inn at de ikke kan sette den nærme vår side??? Vi er også bekymret for at denne lyden vil drive kattene våre vekk fra oss, slik at de ikke kommer hjem.

     

    Er det noen som kan gi meg råd eller tips til hva vi kan gjøre? Naboene er ikke noe hyggelige å prate med, og er ganske fiendtlige. Finnes det noen lover på sånt?


    Gjerne spør dersom noe var uklart her. Jeg elsker kattene mine ekstremt høyt og vil at de skal leve et fredelig og komfortabelt liv hos oss. Og å holde dem inne på grunn av naboen er uaktuelt, da de er vant til å være ute og frie. De er utrolig snille og rolige katter, og har aldri gjort naboene noe vondt.

    Takker på forhånd!

     

     

    • Liker 1
  23. Skandinav skrev (9 minutter siden):

    Ingenting patologisk. Du er bare sliten som alle andre er i perioder.

    Du har behov for ferie og avledning.

    Vel, alle vil jeg vel si opplever dette minst en gang i livet. Noen hyppigere som flere ganger i året.

    http://oslopsykologen.no/blogg/2/38/Sannheten-om-utbrenthet-hva-er-det-hvordan-utvikles-det-og-hva-kan-du-gjore-for-a-forebygge

    https://www.ledernytt.no/naar-strikken-toeyes-for-langt.6027584-349910.html

    https://nhi.no/livsstil/egenomsorg/utbrenthet/

    Tusen takk! Skal lese nå👍🏻
     

    Føler dette har vart så lenge.. derfor jeg har begynt å bekymre meg over at det kanskje er noe annet som ligger bak dette.

×
×
  • Opprett ny...