Gå til innhold

Huffe

Medlemmer
  • Innlegg

    147
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Huffe

  1. WiiBoy skrev (18 minutter siden):

    Er det uforståelig hvorfor billig kortvarig skit er mer lønnsomt for produsentene enn kvalitet som varer i over ti år?

    Du har vært en elendig kunde for Logitech i 20 år nå, håpet er at du fremover må kjøpe ny mus minst annethvert år 😕

    Hehehe, ja ser den. Får bare ta selvkritikk, altså.

    TAC-2 skrev (7 minutter siden):

    Jeg var i akkurat samme situasjon for noen måneder siden og gikk til og fra akkurat samme modeller som trådstarter, og er også ikke mer enn sånn passelig fornøyd. Det er vanskelig å slå seg til ro med noe som er helt ok etter å ha brukt noe som var perfekt i så mange år. Jeg har brukt tiden etterpå til å teste alle jeg har sett i butikker og hjemme hos andre uten at jeg har funnet et bedre alternativ som fremdeles er til salg. 

    Hmm, nå ble jeg litt urolig. Ikke mye håp å spore i kommentaren din, nei.

  2. Jeg har siden 2006 brukt Logitech MX518. Da de bevegelige delene ble litt skrale med tiden byttet jeg til den samme rundt 2015 da den ble relansert. Jeg har forsøkt noen andre muser opp gjennom tiden, men ingen av dem har nådd MX518 opp til knærene en gang. Jeg klarer ikke sette ord på HVORFOR den er så jævlig god, men den har ødelagt meg for bruk av andre muser.

    Så...nylig har min sønn på 2 år slitt i den slik at ledningen ble løs og kontakten dårlig og jeg er nødt å ha ny mus. Jeg håpet å få kloen i denne, som jeg antar skal være det samme, men virker for meg at den ikke finnes lenger.

    Nå har jeg kjøpt denne, men er ikke fornøyd. Jeg har klart å endre noen innstillinger som har gjort at den har nærmet seg litt, men livskvaliteten min har fått seg en knekk. Alt i alt sitter jeg med en skikkelig kina-følelse når jeg bruker den.

    Noen som vet om en mus som er lik eller så godt som tilsvarende gode gamle MX518?

    Uforståelig at de gikk vekk fra perfeksjon.

    • Hjerte 1
  3. Hei. Jeg har en sønn på 8 år som liker å spille Minecraft. Han har mast lenge på at vi skal spille overlevelse sammen og jeg tenker det kan være greit å være litt imøtekommende med ham.

    Jeg har min PC og han har sin egen. Begge PCene er innlogget med min Microsoft-konto. Spillet ble opprinnelig kjøpt i Microsoft Store.

    Jeg forsøker å finne ut av dette, fordi jeg ser at jeg kan ikke spille Minecraft på begge PCene samtidig etter det jeg forstår.

    Hvordan gjør jeg dette enklest i praksis?

    Må jeg virkelig kjøre to forskjellige Microsoft-kontoer og deretter kjøpe spillet på nytt eller er det en annen metode?

  4. Det er ikke synlig med øyet at dekket har sluppet fra felgen, men jeg kan høre luften sige ut når jeg pumper inn med håndpumpe. Jeg har derfor et håp om at det skal fungere med kompressor. Jeg får låne en kompresser antakelig i slutten av uken så det gjenstår å se.

    Jeg har sett på youtube hvordan ta av dekket. Problemet med denne MCen er at det er krevende å gjøre det når den står i stativ fordi bakdelen ikke løftes høyt nok for å få dekket ut pga skjermen. Står den på bukk er det enkelt. Det måtte to kraftige karer til for å løfte den høyt nok, men det var like før de mistet hele sykkelen slik jeg så det. Så det tør jeg ikke.

    Hvis det ikke går får jeg bare se til å få leid meg en tilhenger. Kanskje jeg kan høre med verkstedet om å få låne. Men jeg gruer meg til å bruke særlig med penger på MCen. Jeg kjører kun noen hundre km i året og den er mest et klenodium.

  5. Jeg punkterte MC-dekket i høst der en skrue gikk inn i dekket. Jeg kjøpte plugge-sett på biltema for å tette så jeg får kjørt på verksted for å bytte dekk.

    Nå som jeg hadde tenkt å pumpe luft i dekket med håndpumpe kommer jeg meg ingen vei. Jeg hører at luften går inn, men det virker som den kommer i retur. Er det ikke mulig å pumpe bil- og MC dekk med håndpumpe? Må det benyttes kraftige saker på bensinstasjon?

    Det er helt tett der som jeg har plugget, så det er ikke problemet hvertfall.

    Noe som har kunnskap om dette?

  6. SteinarN skrev (På 7.9.2020 den 13.36):

    Jeg har hatt denne ruteren i ca to år etter jeg fikk lagt inn fiber fra Telenor. På lørdag så tok den helt kvelden etter at jeg endelig bestemte meg for å sette den fast på veggen med festene bak på ruteren. Den greide ikke å starte opp, blått lys blinket for selvtest, ble aldri konstant blått lys for selvtest ok, wan og lan bare helt sporadisk tent i kort tid. Konkluderte defekt ruter. Inntill dette skjedde hadde den fungert ganske ok bortsett fra noe svak wifi dekning

    Etter å ha lest om manglende muligheter for lokal administrasjon og funnet ut at dette er en gammel modell fra -14 eller deromkring så bestemte jeg meg for å kjøpe annen ruter. Valget falt på Asus RT-AX56U. Denne har dog ikke muligheter for ADSL eller IP telefon slik som Zyxelen. Men siden jeg har fiber med eget modem og ingen ip telefon så var ikke det et problem. Den har også den helt nye 802.11ax wifi standarden.

    Har 300 mbit symmetrisk linje, på den gamle Zyxel ruteren så kom opplasting aldri over 200 selv om nedlasting var på 300, dette på ethernet kabel. Med ny ruter så er både opplasting og nedlasting nå på 300 mbit. På lan portene så registrerer den nye ruteren det som 1 Gbit linje med ca 18 meter uskjermet cat5e kabel til pc.


    Jeg har brukt routeren siden 2017 eller 2018 og har vært fornøyd inntil tidligere i vår. Siden da har Wi-Fi til tider droppet ut 2-4 ganger i døgnet. Dette har vært særlig irriterende fordi en og annen duppedings i nettverket må restartes for å koble på igjen, samt at jeg av og til blir avbrutt i det jeg gjør.

    Jeg har først antatt at det må skyldes en oppdatering, men faktisk skjedde det etter at jeg hadde en opprydning og hengte den opp på veggen. Er noe varmgang den kanskje ikke tåler når den henger slik?

  7. Varmtvannstank: Panelet utenpå gikk opp i limingen etter to år.

    Kran på vaskerom: Drypper. Kun etter tre år. Tror ikke pakning kan skiftes.

    Støp: Smuldret opp etter ett år.

    Slange til vaskemaskin. Revnet etter 2 år.

    Alt kjøpt på ulike tidspunkt.

     

    Jeg forventer ikke topp kvalitet fra Megaflis, men at produktene skal vise seg å være så til de grader bedritent er for meg fullstendig uhørt. ALDRI mer Megaflis.

    • Liker 4
  8. Jeg har USB-SSD som hadde en del filer på seg. Nå får jeg ikke tilgang til disse filene.

    Jeg har tilgang til filene som jeg la innpå i 2020, men alt før der viser ikke. Finnes det noe vidunder-programvare som kan fikse dette eller er den ubrukelig?

  9. Jeg er også ute etter en av de rimeligste modellene til Apple. Kan gå til innkjøp av (2019), men haster ikke. Noen som vet når den rimelige 2020 versjonen kommer? Finner ingenting på google annet enn pro-modellen.

    Hvis det er 4-5 mnd til kjøper jeg nå, hvis 2-3 mnd kan jeg vente...

  10. Jeg kjøpte meg en billig zyxel NAS326 som funker fint på hjemmenettverket.

    Jeg kunne tenkt meg å ha mulighet til å logge meg på eksternt fra appen på mobilen, men tror jeg må åpne porter for dette.

    Jeg var flink til dette i gamle dager, men er rimelig blåst i dag. Jeg har aldri fått til å åpne porter i zyxel ruteren. Er det noen som har denne type ruter og vet hva jeg må gjøre i dag?

     

  11. Jeg har bistått min far i forbindelse med at det for snart to år siden var utbygging av fiber i nabolaget hans. Han hadde da internett gjennom kobberlinje via nextgentel.

     

    Det var Altibox ved BergenFiber/BKK som bygget ut og hvor han naturlig nok har abonnement hos. Bra var det, for slik jeg skjønner det vil kobberlinjen snart legges ned uansett.

     

    Men forstår jeg det slik at det er kun Altibox han kan bruke og har ingen mulighet til å velge Telenor, Nextgentel eller andre hvis prisene er bedre?

     

    Jeg har ikke helt skjønt hvordan dette markedet fungerer og om det egentlig er særlig til konkurranse i dette.

     

    Jeg har ingen erfaring og kunnskap om dette fordi TV og internett hos meg går via sameiet jeg bor i så jeg kan bare følge strømmen med naboene mine.

  12. Jeg sitter på en gammel PC som jeg bruker innimellom. Tilfeldigvis gikk jeg innom win update i går kveld og godtok noe som ser ut å ha vært en større oppdatering for win10

     

    HDDen er ikke særlig stor på denne og etter oppdateringen er det lite plass igjen fordi det ser ut til at windows.old mappen tar veldig mye kapasitet.

     

    Jeg forsøkte å slette mappen men det kom opp mange advarsler om at det ville påvirke systemet etc. I tillegg trenger jeg admin rettigheter og noe greier.

     

    Vil det skje noe galt hvis jeg bruker removeonboot eller noe?

  13. Dagens NIBOR er 1,55% (3mnd). Jeg betaler 2,3% rente på huslånet. Det er HELT på de anbefalte 0,75% over NIBOR som "Monitor" anbefaler. Så skaff deg bedre rente i banken!

     

    Nordmenn kan umulig ha det så ille økonomisk som du fremlegger. Ser ut som 46% av landets befolkning skal utenlands på sommerferie (https://e24.no/privat/ferie-og-feriepenger/nordmenn-kutter-i-feriebudsjettet/24646404).

    Jeg nedbetalte all gjeld for to år siden så ja, jeg er lite orientert i rentemarkedet. Men hvis bankrenten ligger rundt 0,75 over NIBOR allerede så er jo heldigvis alt i orden.

     

    Jeg sa aldri at nordmenn ikke har det bra, kun at størstedelen av overskuddet til norske banker går tilbake til samfunnet som jeg vil si er positivt. Litt rart å dra turisme inn i dette...

  14. 0,75 % over NIBOR gjør det ikke akkurat attraktivt å drive bank.

     

    Det positive med overskudd fra bl.a. DNB, Eika og SP1 gruppen er at mesteparten av overskuddet går tilbake til det norske samfunnet. Det er rart ingen reagerer på at overskuddet til svenske og danske banker går ut av landet til private eiere.

×
×
  • Opprett ny...