Jump to content

BigZ12

Medlemmer
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

86 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1741 profile views
 1. Fikk Fiio FH3 og BTR5 fra Amazon i dag. Har testet både LDAC fra Nvidia Shield og Tidal HiFi, og med kabel til iPhone med Lightning to USB Camera adapter. Alt fungerer like bra! Det er fyldig, detaljert men heldigvis ikke for "bright" (hater sibilance). Vokal/mids er også litt fyldig, en tone varm, men etter min smak. Stemmer kommer godt frem, og mids virker priortert. Føles som de kommer i fra front, og ikke "inni hodet" som enkelte propper jeg har kan føles. Soundstage er ikke som mine nye Fidelio X3 selvsagt, men helt klart bedre enn mine TWS/BT propper. (Sennheiser MTW2 etc) Bassen er jo en del tyngre enn X3, kanskje også selvsagt, men litt mer "laid back" enn foreks nevnte Senn' MTW2. Men punchy nok, kontant og ikke minst har jeg mer sub-bass som jeg savner i X3'ene (jada, blir feil å sammenligne IEM og open back over-ear... I know. ) Førsteinntrykk av hele pakka er ihvertfall nær terningkast 6. PS: FH3 låter veldig bra kun via jack-lightning overgang til iPhone X også. Rimelig lettdrevne, men selvsagt mer kontrollert og hakket bedre med litt ekstra power fra BTR5.
 2. Da er oppdatering på plass, og ingenting på listen var fikset. 5.1 lyd fungerte da jeg slo på første gang, men etter å ha slått av og på igjen boX, så viser receiveren min "decoder off" når jeg prøver å se en kanal/serie med 5.1. Ellers nada forandring ref bluetooth innstillinger, ikke mulig å se live tv med headset (systemlydene funket når jeg brukte fjernkontrollen, men lyd på sendingen var på receiver), ingen koble til knapp, ingen CEC option.... nada..niks... Utrolig etter så lang tid! Rett og slett... Burde beholdt Get Boks II 😮 (litt sleivete, men ikke langt fra virkeligheten)
 3. Jeg kjører oppdatering nå, så vet ikke om noe har endret seg. Men før oppdatering savnet jeg fortsatt: - Fungerende 5.1 lyd (er jo ikke fikset ennå 😮 , og en må fortsatt bruke "fix'en min" ved å endre 50hz til 60hz og tilbake for å få 5.1 lyd) - Mulighet for å koble til bluetooth headset som allerede er pair'et. Har du brukt headset'et på en annen enhet etter Get boX, så måtte jeg koble fra (slette hele tilkoblingen) for så å parre på nytt. Det er jo latterlig. (Er en "koble til" knapp på Nvidia Shield foreks) - Ikke mulig å bruke headset via bluetooth til live-sendinger (kun arkiv, serier, filmer, opptak) - Mulighet til å slå av og på HDMI CEC (også mulig på Nvidia Shield). Må bruke en Lindy HDMI-less adapter. - Boksen er dessverre ikke rask nok til å kjøre 4k hdr uten å hakke (i 3. parts apper), men det kan vel ikke fikses i en firmware oppdatering Var sikkert mer, men det er hva jeg husker. Leverte egentlig tilbake min boks, (49, i mnd), men borettslaget fikk gratis BoX så har en ny en igjen. Bruker den derimot svært lite.
 4. Var vel kun GET sin tv app som manglet. Alt annet er der (også Rikstv og Altibox). GET fra mobil via Chromecast funket helt ok da. Apple Music har en Android mobilapp, men ikke til Shield/Android TV 😕 Apple TV+ app er det ikke på Shield heller, men det var vel ikke å forvente (har den på LG OLED) Når det gjelder Plex, så har jeg en NAS med Plex server. Tenkte ikke den var så bra, siden NAS'en min er litt treg (erfaring med hakking på Apple tv, spesielt med undertekster på etc) Men! Fungerer strålende med både 4k m/u HDR og undertekst faktisk 👍 Hva med Airplay? Er jo en haug med forskjellige apper. Noen bedre enn de andre? (kun for bruk med Apple Music sånn jeg ser det)
 5. Shield noob her. Fikk en Pro i går (1990,- på Komplett) - Hvilken mediaspiller er best? (mkv, 4k, hdr) - Som ventet ingen app for Apple Music, så jeg trenger en Airplay app. Hvilken er best?? - Ingen HDR i Youtube spilleren? Det er dårlig 😮 - Heller ikke app for GET tv (det er vel pga de har egen Android boks?) Ellers fornøyd så langt. LDAC til Sony WH-1000XM4, rask, fin meny, Dolby Vision/HDR fra Netflix, Prime etc Artig liten boks.
 6. Stemmer det, så er jo en DAC helt bortkastet å bruke mot receivere. Tenkte at en kunne forbedre lyd fra en PC via en DAC analogt tilkoblet, istedenfor at DAC'en i receiveren (digitalt koblet med HDMI foreks) gjorde jobben.
 7. Jeg bestiller meg 1,2 meter kabel til Fidelio X3, og i samme slengen så "må" jeg ha meg noen brukbare wired in-ear også Lest en del bra om Fiio FH3, kan bli artig sammen med Cobalt fra mobil, så fyrer av en bestilling på Amazon tror jeg.
 8. Ja, var for å kunne bruke Cobalt som DAC fra PC til receiver for musikk i stereo, men nå bare jeg koblet jeg fra RCA/jack og legger'n død. Har funnet ut at det ikke spiller noen rolle. Kjører HDMI uten støy, og med det utstyret jeg har, vil ikke en DAC gjøre noen merkbar forskjell likevel. Bruker Cobalt'en til hodetelefon(er). Heldigvis uten støy fra pcen. (ikke som jeg hører ihvertfall) Neste gang jeg drar frem stereobenken, kommer jeg sikkert til å koble til igjen for å teste hvor støyen kommer fra... (Er det ground loop, så er det vel greit å finne ut av...) Fremdeles godt fornøyd med Fidelio X3 forøvrig. 😎
 9. Hørtes vel ambisiøst ut for mitt kunnskaps- og handyman nivå ja. Skal prøve litt forskjellig. Koble til strøm på annen kurs, koble fra andre enheter på HTPC, prøve Macbook på strøm etc, men ikke før i morgen. Er vel greit å avslutte her også, om ikke noen andre har svært relevante tips, siden jeg hijacker en tråd om hodetelefoner. Samme om Fidelio X3 var en del av testenhetene da... .
 10. Takker for svar. Nå har jeg koblet Cobalt rett i USB kontakt i HTPC'en. Bruker ikke USB kabel. Kan kanskje være RCA/Minijack kabel som er dårlig skjermet, men det er jo ikke støy fra (rett nok batteridrevne) Mac og iPhone da.
 11. Takk for svar. Ja testet med Macbook på batteri. Skal jeg prøve den med lader, og koble på samme strøm/grenuttak som HTPC'en kanskje? (iPhone også på batteri ja..:) Støyen er der om jeg skrur ned volumet på media player (Tidal), og volumjusteringen i Windows 10. Men det er vel ikke der støyen blir forsterket, men på Yamaha'en. Den må ha litt volum for å høre støyen. (hører den godt fra 3 meter, og volum på -40db)
 12. A little offtopic... men... noen smarte her? - HTPC - Dragonfly Cobalt - RCA/Minijack kabel - Yamaha RX-V781: Støy! (en ganske høyfrekvent dur) - HTPC - Dragonfly Cobalt - Philips Fidelio X3: Ikke støy! - Macbook Pro 2013 Big Sur beta - Dragonfly Cobalt - RCA/Minijack kabel - Yamaha RX-V781: Ikke støy! - Macbook Pro 2013 Win10 (Bootcamp) - Dragonfly Cobalt - RCA/Minijack kabel - Yamaha RX-V781: Ikke støy! - iPhone X med iOS14 beta - usb/lightning adapter - Dragonfly Cobalt - RCA/Minijack kabel - Yamaha RX-V781: Ikke støy! Hvorfor støyer det i alternativ 1? Og hvis (etter all sannsynlighet) det er noe i HTPC som støyer, hvorfor er det ikke støy når jeg kobler til hodetelefonene? Noen tips til hvordan jeg finner ut av dette? (Har testet å koble HTPC - Hodetelefonutgang til hovedkortet (Realtek)- RCA/Minijack kabel - Yamaha receiver. Det er noe støy om jeg skrur høyt opp, men ikke dur. Ingen andre innganger støyer. (4x HDMI enheter tilkoblet))
 13. Hørt den nye Melody Gardot & Sting låta på Tidal minst 10 ganger nå, på repeat, med Cobalt, Fidelio X3 og Tidal MQA. Brukt Cobalt fra HTPC, alt flatt. (Kommer til å teste litt med APO/Peace senere, men tror ikke jeg trenger det) Er imponert hvor bra den lille blå "minnepennen" og X3 låter sammen. Overrasket over hvor mye power det var også. Driver X3'ene uten noe merkbare pusteproblemer. Jeg er veldig fornøyd. Liker alt fra den crispe og detaljerte diskanten (men ikke sibilant), kontant, presis og dyp bass (likevel ikke hodetelefoner for bassheads?) men kanskje mest forelska i vokal og mellomtone. BT headset jeg har (foreks XM3, MTW2, Tevi), låter så smalt og innesluttet i forhold til X3'ene (og boomy (XM3)), men det skulle vel bare mangle...?!
 14. Dragonfly Cobalt til 2298,- på Hifi Klubben. (Kode 40YEARS, 700,- i rabatt altså) Sykeste... drog frem Sony MDR-EX650AP (259,- på OBS) med Comply Audio Pro, proppene jeg bruker på PS4 kontrolleren. (eneste in-ear jeg har med kabel) De låter jo som noe til 2500,- 🤑 med Cobalt og Tidal Hi-Fi MQA! (Som er jo bra da totalsummen med Cobalt blir ca. 2500 ) Bruker iPhone X (snart 12 Pro forhåpentligvis) med USB-Lightning adapter. Nå er det snart Fidelio X3 sin tur...Håper de får et tilsvarende løft også. 🙏 Skal bruke HTPC når jeg tester de. Kommer kanskje tilbake med erfaringer....:)
×
×
 • Create New...