Jump to content

loddyman

Medlemmer
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 :)

Recent Profile Visitors

1565 profile views
 1. Ser slik ut ja. Hvordan visste du eller fant du ut det?
 2. Hva betyr symbolet kronprins Håkon har på venstre siden av dressjakka si her? Bildet er hentet fra dette innslaget på NRK https://www.nrk.no/kultur/kronprins-haakon-om-sjaman-dureks-bok_-__jeg-hadde-vel-tatt-utgangspunkt-i-forskning-1.14754701 Trodde først dette hadde noe med Kreftforeningen å gjøre eller andre mainstream organisasjoner kronprinsen kan tenkes å støtte, men finner ingenting. Virker nesten som en practical eller inside joke.
 3. Jeg tenker at det kan man gjøre om man ønsker skyhøy risiko. Vil sammenligne det med gambling. Overlat den slags investeringer til de store gutta, og hold deg til vanlig sparing i indeksfond.
 4. Durek om barn og kreft: «When I go to hospitals and I work with people who have cancer, the first question I always ask is: “Why do you want this cancer?” That upsets some people. Kids, however, are not burdened by these kinds of hang-ups. When I work with children, and I ask them why they want their cancer, they tell me straight up: “Because I don’t want to be here anymore.”»
 5. Må innrømme at jeg også var skeptisk til Behn. Oppfattet ham som en folkeforfører som fikk sitt behov for oppmerksomhet dekket via ekteskapet med Märtha. Har ikke vært bevisst på at han faktisk slet med tunge psykiske problemer, så i dag er dette bare trist. Spesielt med tanke på barna hans. Hvil i fred Ari Behn. Dine tunge stunder er over.
 6. Ikke glem at ved vanlig banksparing betaler du skatt på renteinntektene hvert år, så i realiteten taper du penger hvert år på banksparing. På en aksjesparekonto derimot betaler du kun skatt når du tar penger ut av kontoen. Du kan skattefritt ta ut det beløpet du allerede har satt inn. Det er kun gevinsten du må skatte av. Formuesskatt betaler du både på bankinnskudd og ASK, men på en ASK betaler du kun skatt på 75% av verdien på kontoen.
 7. Hvis jeg også hadde kjøpt aksjer eller fond med gearing, så hadde jeg tjent meget bra på det de siste 11 årene etter finanskrisen i 2008. Lar meg ikke selv plage av slike tanker, da det alltid er enklere å se hva man burde gjort i bakspeilet.
 8. Er nettopp det. DNB Teknologi er et bransjefond, og det medfører mye høyere risiko enn ett globalt infeksfond. Grunnregelen er at du betaler for høy avkastning med høy risiko. Det er klart du kan doble sparepengene over natta ved å investere i enkeltaksjer som har høye svingninger, men du risikerer også å miste alt, evt at aksjen aldri når tidligere høyder etter at du har investert.
 9. Fortsett å spar maks i BSU. Utover det ville jeg investerte resten i et indeksfond. Jeg anbefaler KLP AksjeGlobal Indeks 5. Sparing i aksjefond betinger at du har lang sparehorisont. Minimum 10 år der du ikke har planer om å bruke av pengene.
 10. Kanskje du finner noe her https://www.norskpensjon.no/ Ellers så er det jo slik at du ikke får noe fra det offentlige før du når en viss alder. Hva du får og hvor mye avhenger av alderen din. Da må du leve av oppsparte midler, men siden du planlegger å pensjonere deg regner jeg med du har penger på bok.
 11. Første rådet jeg ville gitt er at du ikke skal ta råd om investering av 2 millioner kr fra folk du ikke kjenner på et internettforum 😉 Når det er sagt det ville jeg unngått infeksfond og enkeltaksjer i hans alder. Når du begynner å nærme deg pensjonsalder bør ikke pengene investeres med høy risiko. Hva gjenstår da? Spørsmålet er kanskje hva han selv ønsker å oppnå. Ønsker han høy avkastning på pengene eller er det bra nok å slå inflasjonen? Pengene kan selvsagt investeres i utleieleiligheter, men hvor mye tid ønsket han å bruke forvaltning av disse midlene? Hvor høy diversifisering ønsker han? I hans situasjon ville jeg kanskje valgt en passiv investering som samtidig gir en viss avkastning over tid. Ville selvsagt kvittet meg med all gjeld før jeg investerte noe. Er heller ikke fremmed for å sette en viss prosentandel av pengene i et globalt infeksfond. 10% 200 000 i KLP AksjeGlobal Indeks 5 5% 100 000 i DNB Teknologi Ser så for meg at en større andel investeres i et obligasjonsfond med lav risiko. Obligasjonsfond er jeg mer usikker på, men la oss ta KLP Statsobligasjon som et eksempel. Avkastningen er lav, men det er også risikoen. 50% 1 000 000 i KLP Statsobligasjon Nordnet har også egne fond som søker å slå referanseindeksen ved å investere i forskjellige aktivaklasser. Alternativet for den som ønsker lav risiko heter Nordnet Smart 5, så investerer resten her. 35% 700 000 i Nordnet Smart 5 Mottar gjerne kritikk på denne porteføljen.
 12. Ser ut som disse fondene tilby eksponering mot USA. https://www.nordnet.no/market/funds?sortField=name&sortOrder=asc&fundRegionCategories=NORTH_AMERICA&fundType=INDEX
 13. For Bankaxept bruker jeg YA kredittkort. https://ya.no/kredittkort Bonusopplegget er ikke spesielt bra på kortet, men et svært sjelden terminalen kun aksepterer Bankaxept.
 14. Jeg hadde kanskje brukt Shell MasterCard til daglig, men kortet mangler dessverre trådløs betaling. Er faktisk veldig praktisk å kunne tappe, så bruker Komplett MasterCard til daglig. Kortet har ikke cashback direkte, men du får 1% på alle kjøp som kan trekkes fra på fakturaen.
 15. Vanvittig! Men tviler ikke på at du er verd lønna. Genuint dyktige folk innen IT er verd sin vekt i gull da IT lett kan bli et pengesluk om det implementeres feil. 1.4 millioner i aksjer i signeringsbonus høres ekstremt ut. Medfører dette bindingstid, eller kan du hoppe på et bedre tilbud i morgen?
×
×
 • Create New...